כולם חרא???

elanit0

New member
כולם חרא???../images/Emo10.gif

שלום לכולם אני כל הזמן קורא בפורום ויש לי שאלה שמציקה לי מאוד למה כל הגברים חרא ???? במשך חצי שנה שאני גרושה יצאתי עם שני גברים אחד למשך 3 חודשים והשני רק חודש. העניין הוא שבשני המקריים בהתחלה הם מדהימים ונותנים ומעריצים ומתאהבים אבל פתאום ביום אחד בלי התראה מראש הם נעלמים. עכשיו זה כבר קרה פעמים אז זה צריך להדליק לי אור אדום העניין הוא שאני ממש לא יודעת על מה, גם כשניסתי לדבר איתם ולשאול מה הסיבה הם אמרו שכלום הכל רגיל ובסדר ואחרי דקה נעלמו. אוף זה כלכך מתסכל... ולפי הסובבים אותי אני די מציאה (בלי להשוויץ) אז אולי חלק מהגברים פה יוכלו לנסות להסביר לי את התופעה ? תודה וסליחה על האורך

A M S T A F1

New member
אדם לעיתים עומד בפני ניסיונות קשים על מנת

להגיע אל התשובה לשאולותיו לעיתים עלינו לעבור מסלול כלשהו ,מסע כלשהו שבו אנו פוגשים אנשים וכל אחד מהם משאיר לנו חוויה או זיכרון או שיעור וככה אנו מגיעים אל ההבנה והלמידה ובעצם משלימים את עצמינו בסופו של דבר רק אדם שהוא שלם בתוכו יכול להיתפנות לזוגיות אמיתית כי אדם שהוא פצוע הוא בעצמו עלול לפגוע ריגשית ולכן שומה עלייך לעבור את המסע הזה באהבה ובקבלה ושומה עלייך לדבר חלש דברי חלש פן תעירי את החחלילית האזובית.....

היי אילנית.

את יודעת , בפורום אחר, נכנס גבר בגיל סביבות ה 40, ואמר אותן מילים .. " כל הנשים מחפשות רק כסף, חסרות מוסר, שלא מענייין אותן כלום " וכו'... ההכללות מאד מאד הפריעו לי, והן מפריעות גם פה. לא כולם כאלה, את חייבת להבין את זה, לצערנו יש ויש מכל סוגי האופי הקיימים, נתקלים בכל מיני טיפוסים, אין חסינות, אבל הכללות על כל המין הגברי הן לדעתי הבעיה מפני שעכשיו, כשתרצי להתקדם הלאה, תבואי לקשר עם חששות, חוסר אמונה, וזה לא מגיע למי שיהיה איתך. את אומרת שהמקרה חזר פעמיים, ואחרי קשרים קצרים למדי. האם אפשר לשאול איפה הכרת אותם? מה היה טיב הקשרים?

אייבורי

New member
רגע של רצינות

הבעיה מתחילה בהיבריס, את בטוחה שאת מציאה וזה אומר שאת עיוורת למציאות. כשתצליחי לראות, דברים יתנהלו אחרת.

היא לא בטוחה שהיא מציאה..

היא כתבה שלפי הסובבים אותה , היא מציאה טובה. אני מניחה שהיא מעריכה את עצמה, כל עוד זה לא גובל בהתנשאות או שחצנות, לדעתי זה אפילו חובה בכל אחד מאיתנו.

אייבורי

New member
על העיוורון

אדם אכן צריך להעריך את עצמו, אבל כדאי במקביל להיות ביקורתי. אנשים הנוטים לחשוב שהם מציאה, מפספסים בביקורת העצמית. מעבר לזה, יחסים בין בני אדם הם תהליכים, כאשר אדם בטוח שהכל נהדר ואז פתאום המציאות טופחת על פניו, כנראה לא מצליח לראות את התהליך, בעיקר כאשר נהנים נורא מגבר שמתאהב מעריץ במקום לבחור בגבר שכיף בחברתו, שמעניין לדבר איתו ששמחים להקשיב לו ולצרכיו. אני עדיין חושב שכדאי להפסיק לחשוב על עצמך כמציאה ולהפסיק למצוא גברים שמעריצים אותך.

אף אחד לא צריך להעריץ..

אבל גם לא לזלזל, יש גבול דק אך ברור בין הערכה עצמית, לסגידה מופרזת.

A M S T A F1

New member
ואם כבר אנו בנימה רצינית רק שתדע לך שכרגע

הולך להיות מחסור רציני בכוסברה לחג אז קח זאת לצומת ליבחה כמו כן כאשר אדון האי ברא את האדם הוא ברא גם את האישה וכוס ברא בה

אנחנו פשוט בנויים אחרת

קורה שמכירים בחורה, היא נראית טוב, נחמדה ומתאימה להיכרות אבל לא תמיד הכל מושלם ויש דברים שמפריעים. הרצון והצרכים שלנו גוברים על המוסר, אנחנו יוצאים, נהנים, מבלים, מספרים סיפורים ויודעים שזה לא זה, נותנים את ההרגשה והאשליה. ברגע שזה נגמר (מכמה סיבות, נכנסה מישהי חדשה לתמונה, נמאס לנו, סתם התהפכנו על משהו) פשוט קמים והולכים, אנחנו לא בנויים לשיחות עומק, הסברים, בכי, נסיונות ועוד, קמים והולכים. מה שקרה שאותם בחורים רצו לגמור את זה וחשבו שלא כדאי לנהל שיחה שממילא לא תשנה שום דבר אלא תיתן להם להרגיש רע, לא יספקו את התשובות הנכונות מבחינתך (אי אפשר להגיד לבחורה אחרי שלושה חודשים "תשמעי, זה לא מתאים") ולכן העדיפו להיעלם. אי אפשר לצייד אותך בכלים שיעזרו לך להימנע מזה בפעמים הבאות, זה קורה ויקרה, נסי לבחור את הבחורים הרגישים יותר ולא ה"גבריים". בפעם הבאה כשגבר נעלם, אל תשאלי אותו מה הסיבה ואם הכל בסדר, קודם כל זה משפיל ודבר שני זה לא ישנה שום דבר חוץ מלטפח לו את האגו. כמובן שיכולות להיות סיבות שקשורות לטיב הקשר שהיה לכם, דברים שקרו ולא מצאו חן וכ'ו שאולי לאותם גברים לא היה נעים להעיר לגביהם והעדיפו להתרחק.

למה אתה מסביר התנהגות שבה אתה לא היית נוקט?

ונותן לה סיבה להאמין שבאמת, כל הגברים חרא, ורק המיוחדים בהם אינם? אתה מתרץ הכללה מיותרת מראש.

ואני דווקא חשבתי

שהיכולת לנתק את הגישה האישית שלי ולענות באופן אובייקטיבי מבלי להכניס דוגמאות אישיות לגבי שלא מאפיינות את הכלל זה דבר מבורך והכי נכון לעשותו.

אבל

ככה אני רואה את הדברים, זה הרושם שלי. לקבוע אם זאת הכללה שגויה או לא אנחנו לא יכולים, את קבעת שהיא שגויה, אולי את טועה? (לא אמרתי שאני צודק, סך הכל "תרמתי" מתחושתי ובסוף ההודעה סייגתי את הדברים והוספתי שיתכן וישנן סיבות אחרות). האובייקטיביות היא בכך שלמרות שנסיוני האישי הוא אחר, אני לא משליך אותו על הכלל אלא כותב את הדברים ממקום ניטרלי. אגב, ה"ויכוח" הקטן שלנו כאן הוא ענייני ונקי, ככה צריך להיות, בלי כל מיני הערות עוקצניות או זלזול מופגן.

יום אחד...

אני אעבור איתך מילה במילה על הויכוח הקודם ואצליח אולי להבין איך בגלל שהתגובות שלי הן חד משמעיות ולא מתפשרות- הסקת זלזול בכבודך או עוקצנות. לא משנה... בינתיים, יש בעיה קטנה בלוגיקה: אם ההנחה שלה ש"כל הגברים..." לאור בדיקה סטטיסטית מול שניים- שגויה, אין טעם להתחיל הסבר במילים: "אנחנו בנויים אחרת..." בטח כשאתה, כגבר, דוגמא נוספת לגבר שהוא לא כך- ומה זו סטטיסטיקה שבה 2:1 מתוך 3?! זה קצת לא רציני\ענייני להגיב לטענה שלה, שכל הגברים חארות, בצורה עניינית או בניסיון להסביר איך יתכן שהיא לא פירשה אותם נכון... לא משנה.

אבל אנחנו

באמת בנויים אחרת. הרי ידוע לכל ש"אשה רוצה הרבה דברים מגבר אחד וגבר רוצה דבר אחד מהרבה נשים". את יכולה להתווכח עם זה אבל אלה דברים מקובלים. נשים פועלות לפי רגש באחוזים גבוהים מגברים, נשים רגישות יותר, לנשים חשוב הרגש והביטחון לפני שקורה משהו עם אותו בחור. כמובן שהכל נעשה בהכללה גסה, לכל דבר אפשר למצוא מקרים חריגים. זה שגברים נעלמים בלי לתת הסברים (לא רק במקרה הספיצי שלה) ידוע ומוכר, אדם שאכפת לו, מגלה רגישות לא יעשה דבר כזה (לכן היה "בנויים אחרת"). כמובן שיתכן הסבר נוסף (גם דאתי לכתוב את זה בהודעה המקורית) אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון.

בחבחבחב "מקובלים" מיי אס...

זה מה שתוקע אנשים בסטטוס הזה שלהם- התקיעות על "מקובלים"... המחשבה שיש עניינים "מקובלים" שצריך ללכת על פיהם, והעובדה שלא פשוט זורמים עם מה שבא... לא יכולה לענות על מה שכתבת כאן בכלל, מרוב שזה חסר הקשר מציאות (סליחה על העוקצנות והלעג, אבל באמת, לכזו ערימה של סטיגמות אני בכלל לא יכולה להתחיל להגיב...).

אז אני אחדש לך משהו

את בעצמך עושה בכל יום דברים רק בגלל שהם מקובלים. פשוט לא נוח לך לראות את זה ונוח לך מאוד "להתמרד" וללכת נגד הזרם רק בדברים שמוצאים חן בעיניך. דוגמאות לא חסר.. רק תבקשי
אגב, אני לא מתכוון לך באופן אישי, כולנו עושים דברים מקובלים כי יש נורמות חברתיות ואנחנו מתנהלים לפי "קודים מוסכמים".

למעלה