כולי חיל ורעדה

Great Blue

New member
יש לי בית עוד את הקרטון של האופנוע

שקניתי שם ורשום עליו את פרטי היבואן. שים לב מחר בבוקר להודעה הזאת - אני אכניס לשם את הטלפון שלו או לפחות את שמו... (את ההודעה ההיא העלה Great Blue- נא לשמור על זכויות יוצרים)

neXos

New member
כולי חיל ורעדה

אבל סוף סוף אחרי קריאה מהצד של הפורום הזה אני מרגיש שאני יוכל להצטרף ליושביו המכובדים , לתומי חשבתי שרק בעלי אופנועים יכתבו כאן את הגיגיהם אך לאט לאט התברר לי שאין זה כך!! ולמרות שאנכי יודע שלא אגיע לרמת כתיבה משובחת כמו של ביזו מוצאשווילי (חולה עליך) ברצוני לשאול שאלת תם: מה יותר טוב למתחיל- דו"ש או כביש ? יש לי כמה חברים שממליצים על DR350 מנסיון וגם כאן בפורום לא חסר תשבוחות והילולים עליו ועל KLR250 ודומיו. ולעומת זאת אני קורא על MZ, GN ,GPX שכולם גם כן גומרים עליהם את ההלל, אז אני נשאר מבולבל לאללה. מה עוד שהתקציב שלי לא ידוע (טוב נו... בינתיים יש לי 300 שקל,אבל גם זאת התחלה..) אז מי יובילני בדרך חתחתים זו...??
neXos ששואל את שאלתו הראשונה אבל הבהחלט לא האחרונה..

Great Blue

New member
KIZER- הפרטים של היבואן לדגמים

המוקטנים של האפנועים - ל.ד. פרמ"ר השקעות בע"מ א.ת. חדש ראשון לציון 75703 רח´ אליהו איתן 20 א´ טל: 03-9521945 (ארץ יצור- סין)

neXos

New member
הבהרה

אני מחפש תשובה כללית ולא משהו ספציצי כי אני לא קונה כרגע. סתם כדי להבין את הראש ולדעת על איזה אופנוע בערך להתחיל לפנטז. neXos שאין לו כלום כרגע אבל יהיה לו את הכל ...

נקסוס - דפדף אחורה וכמו כן תקרא את

הסקירה המאלפת של האופנועים בנפחי עד 500 סמ"ק שפורסמה כאן. אח"כ תבוא עם שאלות ספציציות ותמיד יהיהו כאן מי שישמחו לעזור. יום טוב.

Great Blue

New member
כנראה שיש בעיה בגישה שלנו

אם "צופים מבחוץ" חוששים להיכנס ולשאול לאלות כי אין להם אופנוע... המחנה המשותף של הפורום הזה הוא באהבה לאופנועים (ולאופנועיות ובירה) כל עוד אתה לא שואל שאלות מטומטמות (כמו: מה זה אופנוע?, מה זה גלגל?) אז אנשים ישמחו לענות ולהעשיר אותך כמו שהעשירו אותי ורבים ממני. אתה יכול גם להשתמש במנוע החיפוש בצד שצמאל למעלה ולהקיש מילת חיפוש בנושא שבו אתה מתקשה ואם לא תמצא ישמחו לעזור לך... זה לינק אחד מתוך רבים שכבר דנו בנושא אופנוע ראשון... יש למישהו את הלינק להשוואתי של מיטקה ? בהצלחה עם תוכנית החיסכון

neXos

New member
הבעיה היא לא אצלכם

אלא אצלי.כמו כל אדם שחושש להכנס למקום עם מלא חבר´ה מחוברים כבר אני מקווה שזה יעבור עם הזמן וחוץ מזה שיש כאן אחלה יחס לאנשים ובפרט לחסרי נסיון לכן אני משוטט דווקא כאן ולא במקומות הומי אדם אחרים...

kizer

New member
חולק עליך... ../images/Emo8.gif

אופנעיות אחלה בירה זה בעעעעעע... עדיף וודקה...
לדעתי לפחות... סתם... ולנקסוס גם לי עדיין אין אופנוע וגם לי אין שמץ של מושג בכלליות על אופנועים אבל התחלתי להבין דברים רק בזכות הפורום והאחלה אנשים שיש פה ובתור אחד שהתחיל מאפס (עכשיו אני נמצא על אחד) התשובות של האנשים פה מאוד עזרו לי להבין דברים... וביז´ו we all love u...

kizer

New member
התכוונתי לקטע של הבירה...

דרך אגב הוצאת לא מזמן רשיון???

M.Z

New member
לדעתי מכיוון שכולנו כאן יהודים

וידוע כשאתה שואל 4 יהודים מה דעתם יש לך 7 דעות, קל וחומר אם אילו ישראלים אתה גומר עם 10 דעות. כל אחד ישבח את האופנוע שהביא לו נחת ויקלל את זה שהרס לו את החיים, ואצל רוכב אחר בדיוק להיפך. לשמוע דיעות מהפורום זה מצויין - אבל זה לא תחליף לסבב מוסכים וחנויות ממכר כדי לדעת בדיוק על מה מדברים. אתה שומע פה שמות ודגמים ,ואולי רואה בכביש אחד דומה, אבל אין כמו להכנס לחנות לממכר אופנועים ולהתחיל לעבור לראות לבחון לשבת להניע. לדעתי בקנית אופנוע המרכיב החשוב ביותר שיוחלט על ידו מה לקנות הוא התקציב. כרגע אתה לא יכול לאפשר לעצמך עם הסכום שרשמת יותר מאשר VFR או R1 אולי אם תחסוך עוד כמה חודשים תגיע ל-MZ פסגת החלומות של כל אופנוען. לגבי שטח או כביש? - לפי העדפה אישית מההנאה שברכיבה, יש כאלה שיהנו מלקפוץ על ג´בלאות, להתיז עפר לאחור, להרגיש כח של אופנוע, לטפס הרים, ולעומתם יש את אוהבי האספלט שאוהבים סלאלום, פתיחות, סגירות, השכבות (בתור רוכב על MZ שמעתי את המושג השכבה אבל לא חוויתי). תקבל פה את החומר התיאורטי, המעשי יעשה על ידי כיתות רגליים, וזיוני שכל של מנהלי מוסכים וחנויות, כמובן גם אצלם תקח הכל בערבון מוגבל. הידעת שבפרפר ממליצים בחום רב על מוטומוריני 400 שנת 89 ?

neXos

New member
אבל

זה אחושרמוטה מבלבל. אחרי שיחה אחת עם שועט שטח שמסביר לי את ייתרונות הדו"ש (גובה, תנוחה ,ומהירות שמאפשרת לראות ברור) אני מדמיין את עצמי מקפץ על DR ברחובות עיר הבירה. ואחרי שיחה אחרת עם רוכב אספלט שמסביר לי את הריגושים שבהשכבה, אני ישר מפנטז על ירושלים-ת"א ב3 בבוקר עם GPZ. אז למרות שהדבר היחיד שיש לי בכיס זה חור, לפחות שאני אקבל רושם נכון ואדע ממה להתרחק ולמה הלתקרב

amir_z

New member
עזרה?

אני אנסה להציג את דעתי. אישית אני התחלתי עם GN כשנה, אחריו 3 שנים GPZ ועכשיו אני מתכוון למכור אותו ולעבור ל 600 כביש. לכן ניתן לומר שאני מרוכבי האספלט. אישית אני חושב שעדיף להתחיל עם DR, שיתן לך אפשרות לתרגל רכיבה נכונה על דרכים שבהן נפילה תהיה פחות נוראית מבכביש ורק אחר כך לעבור לאופנוע שאתה רוצה - כביש, שטח או דו"ש. עד כאן התאוריה. הסיבה שאני לא עשיתי את זה היתה שלשטח לא היה לי זמן לרדת ולכן רוב הנסעות שלי הן בית-עבודה-לימודים ונסיעות עם החברה בסופי שבוע. בגלל זה אני בחרתי בכל זאת באופנוע כביש. מקווה שעזרתי

Great Blue

New member
עד שכתבתי הודעה ארוכה והיא ככה

נעלמה פתאום- עצבים רצח. בכל מקרה - אין שום צורך לבחור אופנוע בפחד שמה תתקע איתו עד קץ כל הזמנים - זה לא עובד ככה. זמן ממוצע להחזקת אופנוע הוא בין שנה לשנתיים (בניגוד למה שרשום במוטו). וכמעט כל אופנועםן מעביר תחת ידיו (או יותר נכון אשכיו) גם שטח וגם כביש והרבה גם יריחו קאסטום כי זה פוט הרצון לנסות. ראה ערך אנאRF שהיה בעליו של RF כחול עצום (כביש...) והיום תוכל לראות אותו מקפץ בין הסלעים על XR. ראה ערך Great Blue- בעליו של XR-DR חולם בהקיץ על אופנועו הבא- CBR600. ויש עוד הרבה דוגמאות...- המטייל- בעליו הגאים של GS500 והיום הוא לא ירד מהDR שלו... וכן הלאה והלאה. אל תתרחק מכלום ורק תתקרב לכמה שיותר אופנועים שתוכל. VMAX - אני חושב שבעברו ישנה נינג´ה ירקרקה ואילו היום... בהצלחה בחיסכון שוב...

neXos

New member
חן חן

לכם אבל לפי מה שהרואה חשבון שלי אמר (בעיות בבורסה..אתם יודעים..) נראה שהדרך היחידה שאני אתקרב לאופנועים בזמן הקרוב היא דרך התמונות כאן..

neXos

New member
מדהים ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אני הופך את המאמר הזה לתורה השניה שלי..

למעלה