כולטסרול וויטמין D

מכיוון שאני לא דיאטנית ולא רופאה

נשאר לי רק להסתמך על מה שאומרים לי אנשי מקצוע שסביר להניח שמבינים קצת יותר ממני.
גם רופא המשפחה שלי לא אמר לי כלום על הכולסטרול כאשר דיברתי איתו על בדיקות הדם. אז כנראה שיש משהו במה שהדיאטנית אומרת.
 
תלוי כמה זמן את טבעונית

לי היה פעם כולס' גבוה.אני שנה וחצי טבעונית.
הוא ירד בהדרגה
וכיום יש לי אחלה ערכים.

הגוף שלך עדיין מכיל את הכולס' מהתקופה שהיית אוכלת מהחי.

אל תדאגי - אם אוכלים בריא וטבעוני זה יורד.
 
זאת למעשה פעם ראשונה שיש לי כולסטרול גבוה

כשאכלתי מהחי, כולל תקופות ששקלתי כ-13 ק"ג יותר מעכשיו הכולסטרול שלי כל הזמן היה תקין. לכן הפליאה.
בכל אופן כאמור יכול להיות שזה באמת בגלל בלוטת התריס אצלי.
 
טוב, אחרי שהתייעצתי עם רופא

קודם כל אומר שהנושא הזה עלה אצלי כי התחלתי בשבוע שעבר טיפול נטורופתי (בכלל בעניין אחר, לכאבי מחזור) והנטורופתית התעכבה איתי על הנושא של הכולסטרול.

בינתיים כאמור הרופא שלי לא אמר לי כלום בנושא של הכולסטרול וגם התייעצתי עם רופא אחר (באחד מהפורומים הרפואיים באינטרנט) ואותו רופא נתן לי את התשובה הזאת: "לדעתי פרופיל הכולסטרול שלך מעולה ואין צורך בטיפול".
איכשהו למרות שמדובר רק בהתייעצות באינטרנט אני עדיין סומכת יותר על רופא (שגם מבין ועוסק בצמחי מרפא ותוספי תזונה) מאשר על נטורופתית בקופה שבטח רק אתמול סיימה ללמוד ואני לא יודעת כמה מושג יש לה ברפואה.

כך שעכשיו אני יותר רגועה
 
היי כמה הערות

קודם כל ההנחיות הרשמיות הן להוריד כולסטרול LDL מתחת ל 100 ,ככה שהרופא שהתייעצת איתו פשוט טועה (אולי הוא מתכוון לטיפול תרופתי עם סטטינים ואז אני יכול להסכים שיחסית הכולסטרול שלך לא עד כדי כך גבוה).

מעבר לזה - מעניין אותי לגבי הטיפים שנתנה לך הנטורפותית בנושא ?
 
איפה כתבתי כאן בשרשור את הערכים שלי?

בכוונה לא ציינתי אותם כאן כי זה לא פורום מקצועי ואם כבר לציין בפורום, אני מעדיפה לציין אותם בפורום רפואי מקצועי כלשהו.
באותו פורום ציינתי את כל ערכי הכולסטרול שלי כך שאני סומכת על דעתו של הרופא.

הנטורופתית יעצה לי לקחת תוסף כלורופיל להורדת כולסטרול.
למעשה התייעצתי באותו פורום כדי לדעת אם אני באמת צריכה את התוסף הזה.
אותו רופא כאמור ענה לי שאין צורך בטיפול וגם לגבי הכלורופיל הוא אמר שלא ידוע לו שהוא עוזר בטיפול בכולסטרול. (וכאמור מדובר ברופא שידוע שעוסק גם בתוספי תזונה וצמחי מרפא, לכן שאלתי דווקא אותו).
פשוט אני לא אוהבת לקחת תוספים שלא לצורך בייחוד שהנטורופתית עצמה אמרה שהתוסף הזה הוא מאוד מר...

ולאור התשובה של הרופא כנראה שהוא באמת מיותר.
 
צודקת טעות שלי בטעות התבלבלתי ביניך לבין

ערכים אחרים שפורסמו , קבלי את התנצלותי הכנה .

זה מה שהנוטורופטית המליצה ? אוקיי טוב לדעת ...
 
יכול להיות שה-HDL שלך עלה והוא הקפיץ למעלה

את הכולס' הכללי שלך.

תבדקי, כי כשאוכלים אגוזי מלך, שמן זית, זרעי צ'יה וכו' הערך של הכולסט' הטוב עולה.

מה שמשנה זה היחסים בין ה-HDL וה-LDL. כך שאם העליה מושפעת מהכולסט' הטוב אין לך בעיה והרופא צודק.
 
תשובות

ויטמין D- חובה שילוב של חשיפה לשמש יחד עם קבלתו מהמזון (ולא רק אחד משניהם). הבעיה היא שרב הויטמין D קיים במזונות מן החי,
ולכן הייתי ממליצה לך ליטול תוסף, על בטן מלאה כשאכלת מזון שיש בו שמן (כי ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן).

לגבי כולסטרול- רב הכולסטרול הוא עניין של גנטיקה, ואם יש נטיה לכוסטרול גבוה (גם אצלי, למשל), אז יש להמנע ממזונות עם כולסטרול גבוה (ובמקרה שלך כטבעוני זו לא בעיה, כי המזונות האלה הם מהחי בלבד), ולהקפיד על פעילות גופנית אירובית (שעל הדרך תעלה לך גם את הערך של ה-HDL מעל ל-40, שה מה שמומלץ בגברים).
 
למעלה