כוכב נולד 4.

• פותח הנושא ixmix
  • פורסם בתאריך

ixmix

New member
איזה קטע, גם מורים יכולים להיעלב.

מוזר, מה?

אוֹחַ

New member
פעם ראיתי ראיון עם יוסי ביילין.

זה היה קצת אחרי שהוא נפרד מאשתו, אז המראיין שאל על העניין, ועל הרכילות שסביב סיבת גירושיו. ו-ראבאק! ביילין זה היה "אוסלו", וכולם חשבו שהדבר היחיד שמדליק אותו זה עראפאת - אז, על דרך השלילה, הוא ענה למראיין משפט שאני זוכר עד עכשיו: המורה לא עושה פיפי! - ככה חשבנו כשהיינו קטנים...

נץ666

New member
נו, אתה רואה

אולי בגלל האגו הלא שביר שלי אתה זוכר אותי בכל מיני הקשרים.

shellyland

New member
../images/Emo6.gif

"הליכה למקום האלים והירוד שאתה מפגין חדשות לבקרים, תגרום לי רק להרגיש פחות טוב. אז גם לשם אני לא אגרר."

אטיוד5

Active member
בהקשר התרבותי

אם מה שניקח מהתרבות האמריקאית הוא השאיפה למצוינות אז מה טוב. אם מה שניקח מהתרבות הזאת הוא האדרת כוכבים אז מה רע. כל אחד יראה בכוכב נולד מה שהוא רוצה. אני מאוד נהניתי מהשלבים המוקדמים ועד לרבע הגמר, פחות או יותר. במופע פארק הירקון נרדמתי באמצע.

shellyland

New member
זה לא הם לקחו מאיתנו?

עד כמה שאני זוכתר מילדותי הרחוקה, המונח "בקשיש" נתפס כמנהג מזרח-תיכוני.

יוסי ר1

Active member
לא נראה לי שטיפ ובקשיש זה

אותו דבר. טיפ הוא תשר שמשאירים על שירות (טוב) שקבלנו. בקשיש הם שלמונים שמשלמים על מנת להשיג טובת הנאה כלשהי מהאיש הממונה.

גרי רשף

New member
נכון אבל..

נכון: בקשיש זה כנראה שוחד בטורקית (למיטב ידיעתי). אבל: אני זוכר בתור ילד שהשימוש במילה היה מתאים לטיפ (כיום המילה אינה בשימוש). בתמול שלשום של עגנון הוא מתאר איך בעלי הסירות הערבים הורידו אותו (=יצחק קומר) מהאוניה, ואז דרשו כסף ועוד כסף, ולבסוף דרשו בקשיש (כלומר- טיפ המהווה תוספת על התשלום הנקוב). התיאור של עגנון חשוב כי הוא מתאר בפרוטרוט איך הארץ נראתה בתקופת העליה השניה, ובמקרה זה- כיצד נראה המפגש הראשון של העולים עם הארץ.

נו באמת...

"באו שנים שלושה בני אדם, זה חטף את שקו וזה נטל את מלתחתו וזה משכו עמו. הבין יצחק מדעתו , שאלו הם שנשלחו לקראתו להקל עליו את כניסתו לארץ, ועל דרך המליצה אמר בליבו, אמנו ציון שלחה את בניה להקביל את פני אחיהם שחזר אצלה... עמד לו יצחק על אדמת ארץ ישראל.. לא הספיק לצרוף מחשבותיו עד שעמדו עליו הספנים ותבעו ממנו ממון. הוציא ארנקו ונתן להם. חזרו ותבעו עוד. נתן להם. חזרו ותבעו עוד. לסוף בקשו בקשיש." (עגנון, תמול שלשום, עמ' 39-40)

mucool2

New member
אותי לימדו בבית הספר

(או ב"סיפורי חליל") שבקשיש זה חינם בערבית.

אני במופע פארק הירקון רקדתי

ללא הפסק... זה כי הייתי באותה עת בחתונה של מישהי מקומונה שלנו....

סוג מסוים של אמריקניזציה ../images/Emo20.gif

שהרי אמריקה זה גם "סופרנוס", "עמוק באדמה", "המגן" ועוד שכיות חמדה טלביזיוניות רבות, שאין להן דבר וחצי דבר עם "כוכב נולד" ושאר שעשועוני הטלביזיה הירודים וחסרי המקוריות, שדווקא הם נמצאים במוקד תשומת הלב של העשייה הטלביזיונית בארץ. בדיוק ביום ששי האחרון חשבתי על עוד סיבה שבגללה אני לא אוהב את "כוכב נולד": היעדר המקוריות. הכל משועתק, הכל משוחזר, חוץ מאשר ה wanna-be's שמתחלפים כל פעם. וזה דווקא משהו מאד לא אמריקני בעיניי: החארטה, הדאחקה, הרצון לפוצץ כסף גדול בלי לעבוד קשה מדי.

אטיוד5

Active member
ממש לא

התכנית היתה מעולה. אני לא מדבר על הגמר הגרנדיוזי. אני מדבר על השלבים המוקדמים עד הסוף כמעט. לא הכל היה משוחזר ומועתק, ממש לא. להיפך, הם הגדילו לעשות כשבזמן המלחמה (כבר מותר לקרוא למלחמה בשמה?) שיחקו אותה בשתיים-שלש תכניות מאולתרות, מקוריות ומשעשעות. גם הכללים של מי-עולה-כמה-עולים השתנו בהתאם לנסיבות. כמובן שיש "ירידה" למכנה משותף ככל שיותר גדול. הרייטינג חשוב בתכנית שכזאת. אבל הביאו את מיטב האנשים בתחום הזימרה לחבר השופטים, רוב המתמודדים היו זמרים טובים, ותזמורת הרקע היתה פשוט פנומנלית.

מוגג

New member
אני למדתי אצל מורים

לכן יכולהיות שלימדו אותי דברים מטומטמים, אבל איך (מתימטית) מכנה משותף גדול עוזר לרייטינג?

למעלה