כוכב נולד 4.

• פותח הנושא ixmix
  • פורסם בתאריך

נץ666

New member
מלכתחילה המורה = כישלון

אחד שלא הצליח במערכת האקדמית, אחת שרוצה לעבוד משמונה עד שתים-עשרה. קול קורא באפילה כל ניסיון לדבר אל משוכנעי השיטה "הפוגעת" "הרוצחת" "השולחת ילדים לבתי חולים". בדר"כ אישית אני כבר לא נכנס לשיחות האלה, כי מה ייצא לי מזה? אבל הפעם לשם שינוי אטיוד התנצל בפני איקס-מיקס, אז הצטרפתי.

אטיוד5

Active member
למערכת יש מה שקוראים ...

בבתי משפט לתעבורה "רשלנות תורמת". כמו שבמקרי התאבדות בצבא אינני תולה את הקולר בצה"ל אלא במבנה הנפשי של החייל, כך גם במקרה הפרטי של הילדה שלי. אין לי ספק שהילדה שלי קורצה מחומר אחר מהתלמיד הממוצע. היא יותר פגיעה, יותר נלחצת, יותר חרדתית. מטבעה. ככה היא נולדה. גם אין לי שום ספק שהמחנכת שלה לא הבחינה בכך, ואפילו כשהעמדנו בפניה את העובדות האלו, היא היתה מספיק מטומטמת כדי להתעלם מתחינותינו להתיחס לילדה בצורה קצת אחרת והמשיכה לרמוס אותה. כן, מורה אחת זה כל מה שצריך. דרך אגב, באותה כיתה של שלושים תלמידים, שלשה-ארבעה הגיעו לבתי חולים או למסגרות אחרות מבית הספר הרגיל. הבעיה היא שהמורה הזאת היא לא יחידת סגולה. הרבה מטומטמות כאלה מסתובבות בבתי הספר. הרבה מאוד!

נץ666

New member
אטיוד, כיוון שאנחנו מדברים

לא בסיסמאות עכשיו, אתה באמת חושב שההכללה שלך צודקת? אתה לא חושב , למשל, שהמורים הגרועים לא באו "אקס ניהיליו" לבתי הספר? מה זה עוזר כשמתעצבנים על המורים/ות, כששורש הבעיה נמצא במקום אחר לגמרי.

אטיוד5

Active member
כבר כתבתי פה פעמים רבות

ששורש הבעיה נמצא בסדרי העדיפויות של ממשלות ישראל לדורותיהן כפי שמשתקף בתקציב. ובכל זאת, גם בתקציבים שיש היום אפשר לעשות הרבה יותר טוב ממה שעושים. במקרה דיברתי אתמול עם אשתי על זה שבכיתה שלי לא היה אף פעם מזגן, ולא היתה סוציאליות, ולא היו מרכזי שכבה, ויועצי דרמה, ואיכשהו הכל היה הרבה הרבה יותר טוב.

אלי ו.

New member
../images/Emo127.gif בספר ימי הכלניות

של תום שגב על תקופת המנדט, הוא מספר שהבריטים תמהו על ההשקעה המוגזמת של היהודים בחינוך. עם כל הקשיים הכלכליים עדיין היתה הקפדה לא להכניס לכיתה יותר מ 24 תלמידים. טוב שהתקדמנו מאז

גנגי

New member
רק רגע. זה לא מדויק.

יש לי שתי בנות, לאחת היו מורות מחורבנות מהרגע הראשון שכף רגלה דרכה במערכת החינוך, ולשנייה היו מורות מעולות מהרגע הראשון. זה לא היה עניין מקרי, זה קרה כי הבת השנייה שלי הייתה כל השנים בכיתה אחת עם בנו של ראש ממשלה מסוים, וכתוצאה מכך היא זכתה לקבל את המורות הכי טובות שהמערכת יכלה להציע. כתוצאה מכך לא הרסו לה את המוטיבציה ללמוד, שלגדולה שלי הרסו באופן ממש אכזרי. נשבעת לך, שלי, שגם לה הייתה סקרנות טבעית עצומה, שהוכרתה והושמדה על ידי מורות משעממות וגרועות ועל ידי מערכת מחורבנת. זה לא שאני מאשימה רק את מערכת החינוך בשנאתה של בתי הבכורה לביה"ס או תולה רק בה את המוטיבציה החריגה-בהחלט של בתי השנייה, אבל גם למערכת החינוך יש יד ורגל במוטיבציה שלהן ללמוד או בחסרונה.

נץ666

New member
אין ספק בכלל

לילדים שלי יש הורים "בני זונות", שניים מהמערכת, שלא נתנו בבית הספר היסודי לאף אחד "לרמוס" את הילדים שלהם. וכשהיה צריך להרים טלפון למורה ולהעיר לה על מבחן שגוי בתנ"ך עשיתי גם עשיתי, וכשמורה צרחה על הבת שלי בכיתה א' שהיא לא יושבת על כיסא, המורה ננזפה על ידי מנהלת ביה"ס. גם בתיכון, למרות הקשיים האדירים שיש לנו [במיוחד לי, כי אני פוגש את כל "המנהלים" בהשתלמויות מחוזית, מפגשים מחוזיים, ואני "ננזף" לפעמים בבוטות, לפעמים ביהירות - אני לא סותם את הפה שלי] - אבל, כמו המורים הגרועים, וצודק אטיוד מאוד, מספיק מורה אחד/ת בן יונה לרסק ילד לרסיסים, יש מורים מופלאים, שלדעתי על הגב שלהם המערכת המחורבנת, הקורסת והגוססת ששמה: חינוך ציבורי עוד חיה ונושמת.

נץ666

New member
שוב ושוב

מדוע החברה שלך לא מלמדת אותם "בבית"?! נראה לי קצת עקום כל ההסבר של אנשים המקריבים את ילדיהם בתוך מערכת ולא עושים מאמצים עילאיים להציל אותם מראש. הילדים שלי גדולים, המערכת לא הצליחה לעשות להם דבר ש"הם לא רצו", ואני מבלה הרבה כהורה בשיחות "נזיפה" מצחיקות, וכמורה אני ממעיט ב"שיחות נזיפה", אבל היי הרי אני מכוחות השחור.

אטיוד5

Active member
החברה שלי ..

אכן לימדה את הילד שלה בבית. היא שלחה אותו לבית ספר אך שם לא הצליחו ללמד אותו כלום. אז היא לימדה אותו בשעות נוספות בבית. בבוקר הוא הלך לבית ספר, ואחרי הצהריים היא לימדה אותו חשבון ואנגלית ותנ"ך בבית.

נץ666

New member
אז שתשאיר אותו בבית

לא מבין את הקטע שלה, ואולי גם שלך: יורים ובוכים. דחילק, ביה"ס חרא- שלא ילך, שתעשה לו לימוד-בבית. למה היא שולחת אותו לגוב האריות כל הזמן?

הייתי אומר שאתה צודק

אם לא היית עושה בדיוק- אבל בדיוק- את מה שאתה מתלונן עליו בהודעה לה אטיוד הגיב. ראה מתי ז 3-5.

אטיוד5

Active member
יייוו

מותר לצטט בפורום הזה ממתי? עד כמה שאני זוכר, חושבים שהברית החדשה נכתבה במקור ביוונית.

יוסי ר1

Active member
מה רע במקור העברי

"תמהני אם יש בדור הזה שמקבל תוכחה, אם אמר לו: טול קיסם מבין שִניך, אמור לו: טול קורה מבין עיניך" (ערכין טז).

המקור העברי?

קודם כל, המקור לשניהם הוא בארמית. שנית, הברית החדשה קדמה למשנה, אם כי איני יודע אם אותו רב שאמר את הדברים קדם לישוע.

יוסי ר1

Active member
אתה צודק באופן חלקי

חלק מהמשנה קדם לברית החדשה, אולם הציטוט שאני הבאתי הוא מהגמרא, שאכן מאוחרת לברית החדשה. אני יודע שה"קורה" הוא גזע של דקל בארמית, אבל היכן מצאת את הפתגם עצמו בארמית?

את הפתגם עצמו לא מצאתי.

אבל הרי באותה תקופה השפה היומיומית היתה ארמית. גם הב"ח נכתבה הרי בארמית.

יוסי ר1

Active member
בסדר, הברית החדשה תורגמה,

אבל התלמוד לא. החלקים שבעברית הם בעברית, והחלקים שבארמית - ארמית. לא שמעתי שתרגמו את המשנה או הגמרא.

למעלה