אני אפילו לא ידוע מאיפה להתחיל
את התגובה להודעה שלך. חשבתי להתחיל מכך שאתה פוגע בכוונה, ויכלת לבקר את הבחירות שלי באופן קצת פחות מזלזל ומעליב, אבל הרי ברור שאתה מחפש לפגוע ולהשפיל באופן מכוון, אז זה לא יעבוד. בעצם זה אולי ייתן לך סיפוק, הנה הצלחת "לרדת" עלי, תוסיף "גבר-גבר" בתעודת זהות שלך, שיחקת אותה. אחר כך חשבתי לנסות ולהסביר שהכללות כמעט תמיד אינן נכונות, שאני מוכן לעמוד מולך באופן אישי או מול כל מי שירצה בכל תחרות יכולת, חשיבה או הבנה מתמטית, שפתית או אחרת. אבל גם ההישגים שלי בתחום זה לא מעניינים אותך, אני מורה אז אני לטעמך בוודאי מפתח את הבורות המתמטית שלי, הרי לא יכול להיות שאני עושה משהו אחר. טוב, כנראה צריך לוותר גם על זה. חשבתי, אולי כדאי גם לי לרדת לרמה הזאת, לחפש להחזיר ולהעליב, זה בטח יגרום לי להרגיש טוב יותר. אבל האמת שאני מרגיש די טוב, והליכה למקום האלים והירוד שאתה מפגין חדשות לבקרים, תגרום לי רק להרגיש פחות טוב. אז גם לשם אני לא אגרר. בקיצור - יש לי הרבה מה לאמר על תפקיד המורים, על אנשי מקצוע בכיתה ומחוץ לה, על העבודה שאני עושה ושנעשית סביבי, על החתונה שהייתי בה (שבלעדי הכלה לא היתה עמנו היום) ועל טקס סיום תואר ראשון של מטופל-מכור לשעבר, שסביר להניח שהיה בזבל עם המזרק בוריד, ועל כך שממוצע הציונים שלי בשנה שעברה במקצוע שלי היה מהגבוהים בירושלים, אולי הכי גבוה (כולל בתי ספר מנשירים ומסננים) - וסביב 10-11 נקודות מעל הממוצע הארצי (ואחד הגבוהים בארץ), ועל האנשים שאני מוציא, הטלפונים שקיבלתי בזמן המלחמה האחרונה מבוגרים בלבנון ובמקומות אחרים, השיחות מהורים בתחילת השנה, העבודה שכבר התחלנו ואיך היה לי השבוע (ומה הקשר עם הורים עושה לילדיהם ועל משמעות דמות ההורה דהיום על הנוער של מחר) ועוד, ועוד. יש לי הרבה מה לאמר, אבל מול הערה כל כך נמוכה שלך, אני פשוט לא יודע מאיפה להתחיל, אז אני אסיים במקום.