כוכב נולד 4.

• פותח הנושא ixmix
  • פורסם בתאריך

ixmix

New member
כוכב נולד 4.

נאמר כבר כמעט הכל על התכנית, כמייצגת אמריקניזציה של התרבות העברית / ישראלית. לא שזה בהכרח רע, אבל זה נראה כמו חלק מהתהליכים שעוברים עלינו וגרומים לנו לשינוי תרבותי. אבל מעבר לכל אלה - ג'קו אייזנברג זכה ב-46% מהקולות, במקום השני מאיה רוטמן עם 28% מהקולות ובמקום השלישי דורג רפאל מירילא עם 27% מהקולות. וזה כבר לא ענין תרבותי, זאת כבר בורות מתמטית.

נץ666

New member
מי אלה האנשים שבהודעה שלך?

לפעמים ההימנעות מעיסוק המקובל על "רוב האזרחים" מעורר תענוג חריף מאוד. לא יודע מי האנשים האלה.

נץ666

New member
לא בהכרח

זו אמירה מוחצנת במיוחד, וגם התנשאות תרבותית.

היה שחקן כדורגל אחד שהיה גם זמר.

אבל בעונה הנוכחית הוא שכח איך לשיר, שכח איך לשחק כדורגל והתוצאה היא שבקרוב ישכחו מיהו.

אטיוד5

Active member
טוב שעברת ...

מהייטק לעבודה סוציאלית. בעבודה הסוציאלית תוכל לפתח את הבורות המתמטית שלך עוד ועוד.

ixmix

New member
אני אפילו לא ידוע מאיפה להתחיל

את התגובה להודעה שלך. חשבתי להתחיל מכך שאתה פוגע בכוונה, ויכלת לבקר את הבחירות שלי באופן קצת פחות מזלזל ומעליב, אבל הרי ברור שאתה מחפש לפגוע ולהשפיל באופן מכוון, אז זה לא יעבוד. בעצם זה אולי ייתן לך סיפוק, הנה הצלחת "לרדת" עלי, תוסיף "גבר-גבר" בתעודת זהות שלך, שיחקת אותה. אחר כך חשבתי לנסות ולהסביר שהכללות כמעט תמיד אינן נכונות, שאני מוכן לעמוד מולך באופן אישי או מול כל מי שירצה בכל תחרות יכולת, חשיבה או הבנה מתמטית, שפתית או אחרת. אבל גם ההישגים שלי בתחום זה לא מעניינים אותך, אני מורה אז אני לטעמך בוודאי מפתח את הבורות המתמטית שלי, הרי לא יכול להיות שאני עושה משהו אחר. טוב, כנראה צריך לוותר גם על זה. חשבתי, אולי כדאי גם לי לרדת לרמה הזאת, לחפש להחזיר ולהעליב, זה בטח יגרום לי להרגיש טוב יותר. אבל האמת שאני מרגיש די טוב, והליכה למקום האלים והירוד שאתה מפגין חדשות לבקרים, תגרום לי רק להרגיש פחות טוב. אז גם לשם אני לא אגרר. בקיצור - יש לי הרבה מה לאמר על תפקיד המורים, על אנשי מקצוע בכיתה ומחוץ לה, על העבודה שאני עושה ושנעשית סביבי, על החתונה שהייתי בה (שבלעדי הכלה לא היתה עמנו היום) ועל טקס סיום תואר ראשון של מטופל-מכור לשעבר, שסביר להניח שהיה בזבל עם המזרק בוריד, ועל כך שממוצע הציונים שלי בשנה שעברה במקצוע שלי היה מהגבוהים בירושלים, אולי הכי גבוה (כולל בתי ספר מנשירים ומסננים) - וסביב 10-11 נקודות מעל הממוצע הארצי (ואחד הגבוהים בארץ), ועל האנשים שאני מוציא, הטלפונים שקיבלתי בזמן המלחמה האחרונה מבוגרים בלבנון ובמקומות אחרים, השיחות מהורים בתחילת השנה, העבודה שכבר התחלנו ואיך היה לי השבוע (ומה הקשר עם הורים עושה לילדיהם ועל משמעות דמות ההורה דהיום על הנוער של מחר) ועוד, ועוד. יש לי הרבה מה לאמר, אבל מול הערה כל כך נמוכה שלך, אני פשוט לא יודע מאיפה להתחיל, אז אני אסיים במקום.

אטיוד5

Active member
הכי טוב

משעשע אותי תמיד שמישהו מסוגל להעלות בדעתו מחשבה שהמוטיבציה של מישהו אחר היא לצאת "גבר-גבר" ו"לשחק אותה" על חשבון הזולת. מענין, אצלי לעולם לא כזאת מחשבה לגבי המוטיבציה של מישהו אחר. תגיד, מלמדים אצלכם פסיכולוגיה? ומלמדים שם על מושג ההשלכה? תשמע, זה לא אישי. פשוט בשנתיים האחרונות נתקלתי בהמון אנשים מהקהילה הפסיכית (כך אני קוא להם - פסיכולוגים-פסיכיאטרים-סוציולוגים, ואני עושה פה עוול למין הגברי, בעצם, כי כולם היו נשים), ולא רק שהם לא היו בשיעור הקומה שלך, רובם היו, איך לומר, משכמם ומטה. הרבה מטה. אז מדי פעם אני מוציא את הכעס שלי על הקהילה הזאת על הדפים פה. סליחה. אין לי כוונה לפגוע, ואם פגעתי, אני מתנצל. באשר לבחירה שלך - להיפך, הפעם דווקא אמרתי שהיא טובה. אם לא הבנת כיצד אחוזים מסתכמים, אז באמת כדאי שלא תהיה בהייטק. "בורות מתמטית" היה מושג שאתה הבאת לשרשור הזה, וגם הדגמת אותו, אם כי אני הייתי קורא לזה "בורות בחשבון" ולא "בורות במתמטיקה" ובטח שלא "בורות מתמטית" שהוא מושג המתאר את הבורות יותר משהוא מתאר באיזה שטח הבורות נמצאת. נו, אני כבר מנטפק ומנדנד, מספיק.

נץ666

New member
אטיו, הרי אתה כמו הכלב של

פבלוב, עוד לפני שלקחו ממנו את "הדבר האמיתי" והשאירו אותו רק עם ייצוג שלו, על מנת שיחשוף שיניים. אומרים "מורה" לידך התגובה המיידית שלך: מטומטים, מטומטמות ועוד כמה ברכות מהסוג הזה. אישית מעניין אותי אם טרחת בעניני Homeschooling לצאצאיך, כי עם כמות כזו של בוז ושנאה ובטחון שרק אנשים נוראים מלמדים את ילדיי , לא הייתי שולח אותם לשם. סכנת נפשות.

אטיוד5

Active member
מזלנו

שלא כולם מטומטמים. אבל באמת שיעור ניכר מהם הם כאלו. וגם בורים לא חסר. ידידה שלי הכניסה את ילדתה הקטנה לכיתה ב'. המשאלה היחידה שלה היא שהמערכת לא תגרום לה נזק. שלא תהרוג לה אלת הסקרנות הטבעית. על רווח אין בכלל מה לדבר. הרווח היחיד, אם בכלל, הוא האינטראקציה החברתית והמחיר הדי זול של חינוך שקוראים לו "חינם" במין הומור שחור. ולמה זאת משאלתה היחידה? משום שילדה הגדול יותר, בכיתה ו', כבר נרמס במערכת הזאת. הילדה שלי, כיתה ח', כבר נרמסה כבר. מזמן. לפני שנתיים וחצי היא הפסיקה ללכת לבית הספר. אכן סכנת נפשות. לא מאחל לילדיך להגיע לבתי חולים לבריאות הנפש. תהיה לי בריא, נץ.

shellyland

New member
תראה מה שגנגי כתבה

על הילדה שלה בפורומפי. לא רק שהיא לא נרמסה, היא אף נתקפה במוטיבציה עודפת, ביוזמה, ביכולת ביצועית עמצאית ובסקרנות גוברת. אם היא והבת שלך בוגרות אותה מערכת חינוך, היתכן שהאשם הוא לא במערכת?

אלי ו.

New member
בואי ואספר לך משהו בסוד

לא כל הילדים עשויים בשטאנץ. יש כאלה, שיצליחו יפה בכל מערכת חינוך. אחרים יסבלו במערכת גרועה אבל ישרדו. ויהיו כאלה שאם המערכת לא טובה מספיק ירמסו. ראיתי תלמידים פורחים בשיטות לימוד נוראיות, מצד שני הכרתי מורה פרטית שהתפרנסה יפה ממי שכינתה "נפגעי השיטות".

shellyland

New member
בניגוד לכל המורים/פסיכולוגים

שכן עשויים בשטאנץ? אה. שלא תבין אותי לא נכון: אני לא מנסה לרגע לסנגר על מערכת החינוך, רק סבורה שיש במשוואה הזאת הרבה יותר מרכיבים ממה שאטיוד מנסה להציג.

למעלה