כוח

איילת כ

New member
כוח

לא פעם ולא פעמים יוצא לנו ולאנשים אחרים לעיין בעיתון או לראות חדשות. לאנח ולחשוב כמה שהמצב גרוע ושאם זה היה תלוי בנו הכול מזמן היה נראה אחרת. לכן שאלתי היא: אם היה ניתן לכם כוח ליום אחד ולהשפיע בקנה מידה לאומי מה הייתם עושים ביום הזה/מה הייתם משנים?? ונא לענות בהרחבה

beckham17

New member
אז ככה...

להיות ראש ממשלה ליום אחד... נשמע מעניין... טוב, אני הייתי מייד מכריז על נסיגה מלאה של צה"ל מכל הגדה, ושולח אזהרה ברורה לראשי הפלסטינים, שאם יש עוד פיגוע אחד, אפילו הקטן ביותר - ישראל מכריזה מלחמה על הפלסטינים. כשזה היה קורה (תוך כמה שעות גג...) הייתי מורה לצבא לתקוף מייד את כל השטחים שברשות הפלסטינים. אוסף את כל כלי הנשק שהיו מוצאים. פותח את הגבול עם ירדן ועם מצרים. הורס כל בית שמתבצרים בו אחרי אזהרה של הנוכחים. בקיצור - כובש את כל השטחים! מקים מדינה פלסטינית בירדן, ומספח את יש"ע למדינת ישראל!
בנושא הכלכלי - הייתי מקים ועדה מקצועית של כל הכלכלנים הראשיים בארץ, בלי פוליטיקאים! ופועל על פיהם! בנושא בג"ץ - הייתי מעביר חוק שמגביל את ה"אקטביזם השיפוטי", והייתי משנה את כל מבנה הועדה למינוי ושיבוץ שופטים... הייתי מקים ועדה לתלונות הציבור - שתפעל סוף סוף לפי בקשות הציבור, ולא סתם תזרוק קייסים לארכיון בלי לטפל! וכו' וכו'...

איילת כ

New member
מספר קושיות

למה אתה חושב שאתה תצליח במה שאחרים וטובים נכשלו?????? למה נראה לך שהפתרון הוא פתרון צבאי???? ומה היית עושה עם כל הערבים (הפלשתנאים) שהיו נשארים במדינת ישראל???

beckham17

New member
מספר תשובות

אני אצליח (אני לא, אבל תיאורטית...) כי כל השאר מפחדים לעמוד על העקרונות שלהם! העקרונות הלאומיים שלהם! הפתרון הוא צבאי כי אין פתרון אחר... מדיני? אין עם מי לדבר! וגם אם היה - הציבור הפלסטני לא יקשיב למנהיגים שלהם! הם לא מאמינים בקיומה של מדינת ישראל - לא משנה מה הם יגידו ועל מה הם יחתמו! הערבים שישארו יחוייבו לשלם מס. יקבלו זכויות סוציאליות של אזרחים עראיים, ויומלץ להם לעבור למדינה הפלסטינית - שכשיבוא הזמן תסופח גם היא למדינת ישראל, כחלק מארץ ישראל המובטחת!

איילת כ

New member
ברור שאין פתרון מדיני

אבל זה לא אומר שיש פתרון צבאי... כבר ניסנו פתרון צבאי וראינו שזה לא הדרך, עובדה שהטרור לא הופסק.. דבר שני אבל לפני רגע אמרת שלא תקום מדינה פלסטינית אז לאיפה בדיוק הם יעברו??

beckham17

New member
מתי לעזאזל ניסו פתרון צבאי?!

אני יודע מתי - ב-67'! וזה כ"כ עזר שכל העולם פחד מאיתנו (וחבל שזה ניפח לנו את החזה... אבל אח"כ התעשתנו, בערך...)!!! ומאז לא ניסו שום פתרון צבאי...... לצערנו! וזה מה שקורה היום בלי הפתרון הצבאי - הטרור משתולל! ומתי אמרתי שלא תקום מדינה פלסטינית? אמרתי שכן תקום - בירדן!

אתם יודעים מה אני לא הבנתי!?

שתמר, את צודקת, דווקא לארצנו הקטנטונת הם ניטפלים, באמת, יש להם מלא ארצות ערביות, אני לא מבינה מה הקטע?! פיתרון צבאי גם לא כ"כ ניראה לי, מלחמה לא נראה לי שזה פתרון טוב, אולי קודם ינסו משא ומתן...

tamarhp

New member
הם רוצים את הארץ שלנו

כמו שאנחנו רוצים אותה ירושלים היא עיר הקודש של 3 דתות....

tamarhp

New member
לא רק זה...

מאיפה בדיוק יש לנו זכות לחלק את הארץ ולתת ממנה חלקים? לה' הארץ ומלואה! הכל שייךף לקב"ה! איך אנחנו לוקחים את העוז להחליט לתת לאחרים מה שהקב"ה נתן לנו???

תמר, נכון, אבל הבעיה

שהערבים לא מאמינים ב הק"בה!! הם מאמינים במוחמד שלהם או לא יודעת מה....

tamarhp

New member
יפה

אני דיברתי על יהודים שמעוניינים למסור שטחים, או לעשות "משא ומתן". ואם הערבים היו מאמינים שא"י היתה שייכת לנו, הם לא היו מנסים להשתלט עליה...

נכון,

עכשיו שמתי לב שהיתכוונת לדבר אחר, שאנחנו מוסרים שטחים. מה לעשות, עושים את זה כדי שערבים לא יתפוצצו לנו ברחובות.... למרות שלפי דעתי זו ממש לא הדרך!!! ונכון, הקב"ה נתן לנו את הארץ ומלואה. ואם הערבים היו מאמינים שא"י שלנו, אני לא חושבת שהם היו מוותרים כ"כ בקלות...

מה את שואלת אותי? תישאלי את

אריאל שרון!! חוץ מזה, גם אני לא מסכימה, וזה בהחלט לא עוזר! אנחנו סתם נותנים שטחים כשהם הרמאים האלו ממשיכים לעשות לנו צרות!!!! אולי בכל זאת מילחמה זו הדרך היחידה לעצור את כל זה?.... ובכן, המשא והמתן לא עוזר, אז מה בעצם נישאר?!

lali37

New member
מצטערת

חשבתי שאת מנסה להגיד שצריך למסור שטחים...

למעלה