כוח כבידה

t אלה

New member
כוח כבידה

מישהו יודע להסביר ממה נובע כוח הכבידה? למה שמסה תמשוך אליה מסה אחרת?

kryp

New member
לפי מה שאני יודע

וקח את זה בערבון מוגבל, הפיסיקאים לא ממש יודעים להסביר למה קיים כוח כבידה.

נברא

New member
צריך להיות עז-מצח כדי לומר דבר כזה

איך אתה יודע מה הפיזיקאים יודעים ומה לא?

kryp

New member
מה נעלבת?

לא התכוונתי להעליב את הפיזיקאים. בסך הכל ככה אני הבנתי, שלא ידוע המקור לכבידה. אמרתי לקחת את דברי בזהירות כי אני לא מקור מוסמך.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם המודל הסטנדרטי של פיזיקת החלקיקים נכון...

אז אחראי לזה חלקיק נשא הכוח הבוזון גרביטון, האם זה באמת עונה לשאלה, אולי.

t אלה

New member
אז..

כאחד שקרא את הנושא.. אתה באמת מבין את זה? יש בפיזיקת חלקיקים כל-כך הרבה מושגים שהם הצליחו לאבד אותי \:

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני בערך באותה רמת ידע כמו שלך בנוגע למודל

הסטנדרטי ופיזיקת חלקיקים, להגיד שאני כרגע מבין את זה יהיה די מוגזם, אולי בעתיד. (אני בספק).

johngalt2

New member
אני אמנם לא מבין כלום

בתיאוריה של חלקיקים אלמנטריים, אז אין לי מושג איך עובדים גרווטרונים ובוזוני היגס ואני לא יודע מה, אבל אני גם לא חושב שהבנה של האינטרקציה ביניהם לבין פרמיונים (חומר רגיל) תוכל לתת לך את התשובה. בסופו של דבר להסביר *למה* יש כוח כבידה זה לא התפקיד של הפיזיקה - אולי של פילוסופים או אנשי דת שבוחרים להאמין בכל מיני הסברים. האמת היא גם שמבחינתו של הפיזיקאי זה גם לא ממש מעניין. מה שמעניין זה לחקור איך פועל כוח הכבידה, בהנתן שהוא קיים. בקיצור, אני לא חושב שיש מישהו שיודע להסביר למה קיימים כוחות - זה פשוט תכונה של הטבע. אגב, מה שנראה לי כמו שאלה יותר רלוונטית זה "כיצד יכול להיות שמסה אחת תפעל על מסה אחרת ממרחק?" - זה נראה לי כמו משהו הרבה יותר מוזר.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם כוח הכבידה נובע ממשהו יותר עמוק שהוא עדיין

פיזיקלי, אז זה כן מתפקידה של הפיזיקה לפענח את זה.

נברא

New member
כוח הכבידה הוא

הביטוי הפיזיקאלי של עקמומיות המרחב-זמן. למה המרחב זמן עקום? בגלל נוכחות מסה-אנרגיה. למה חומר ואנרגיה קיימים? שאלה טובה. עובדים על זה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
תוסיף לשאלות שלך מה זה מרחב זמן?

והאם ללא חומר ואנרגיה הוא עדיין יהיה קיים?

נברא

New member
המודל המתמטי למרחב זמן מוכר היטב.

מהי הממשות העומדת מאחורי המודל המתמטי? שאלה מצויינת. ומהי הממשות העומדת מאחורי המודל המתמטי לאלקטרון? לכל דבר אחר בעולמנו? ולשאלתך השניה, לא יודע להשיב...

לפי היחסות הכללית

כוח כבידה נוצר כתוצאה מעיקום המרחב-זמן שיוצר מסה ככל שהמסה גדולה יותר כך גם העיקום כל דבר שימצא ב"סביבת" העיקום הזה ירגיש כוח אפילו גלים אלקטרומגנטיים כגון אור וקרינות.

למעלה