כוח המחשבה.....

שובטמה

New member
כוח המחשבה.....

מה בין מחשבה לאמת. עד כמה אנו מודעים שההתנהגות שלנו היא נכונה לכאן ואכשיו ולא תגובה למחשבה ראשונית שלנו.......

ע ו פ ר ה

New member
האם אתה מתכוון

לדמיון ומציאות? ובאשר לדרך הנכונה. כל אדם עושה את הבחירה הנכונה עבורו והטובה עבורו ברגע נתון. ומאחורי כל התנהגות (כמעט) ישנה כוונה טובה עבור המתנהג. אלה הן שתי הנחות יסוד בשיטת ה - NLP. אלה הן שתיים מתוך רשימה של הנחות יסוד והן יכולות לעזור לנו כשאנחנו עושים דברים ויכולות לסייע אחר כך אם אנחנו לא מרוצים. מהן כבר אפשר להתפתח ולהמשיך הלאה אבל זה דיון אחר. וכן, בדרך כלל אנחנו עושים דברים כתגובה לחשיבה שלנו. אני מצרפת לינק של מאמר שכתבתי על הדרך הנכונה.

ע ו פ ר ה

New member
נסיון נוסף

הכתובת של המאמר: http://www.metaplim.co.il/a.asp?a=21230 עופרה מנחה בדמיון מודרך ו - NLP, פרחי באך וביורוגונומי

מוטי ש

New member
אהלן עופרה

דבר ראשון ברוכה הבאה עופרה,נחמד שהידפקת על דלתנו,מי יודע,אולי אף את תוכלי ללמוד כמה דברים מהחברים בעלי הניסיון הרב שיש כאן...:) דבר שני ברצוני להפנות את תשומת ליבך שזהו פורום מדיטציה,(לא פורום nlp ודמיון מודרך שכבודו במקומו עומד)דהיינו עוסק בדברים מאוד "מוגדרים" ושעליהם נסוב בדרך כלל הדיון. אני אומר לך את זה מכוונות טובות וכיוון שראיתי(אולי תפסתי באינטואיציה)שאינך ממש מכירה את אופי הנפשות הפועלות כאן. עלייך להתאים את עצמך לא לחוקי הבית(כי אין כאן חוקים)אלא לאופי הבית "ואופי" הבית הוא כזה,שפחות מחחפשים כאן תשובות מאוד מוגדרות והחלטיות מסוג אלה שדמיון מודרך ו nlp לפעמים מספקות,אלא יותר הבנה נרחבת(שיכולה לכלול בתוכה גם nlp ודמיון מודרך,אני עצמי אינני שולל זאת) של הדרך שבה האדם פועל על כל רבדיו,של אופי האינטראקציות שלו עם המציאות ושל הדרך שבה הוא יכול להגיע לפעולה ממקום יותר אמיתי. בכן,הבנה נרחבת או ספקטרום של רעיונות(עם כיוון מסוים הנובע מהגדרת מהות הפורום)אינה כוללת בתוכה תשובות חד משמעיות כגון אלה ש nlp נותנת,אלא השתתפות כנה ואמיתית בדיון,שהיא נקייה עד כמה שאפשר מכל אינטרס זר,דהיינו הבנה,שאנו משתתפים בדיון מבלי שלנו עצמנו יש תשובות מובנות לכל שאלה הנובעת מעיסוק,תפיסת עולם,רעיון מרכזי שמנחה אותנו והוא לבדו מנחה אותנו וכולי.לא שזה לא עשוי לסייע ולו באופן מקרי כאשר זה מועלה אל חללו של עולם,אלא כדאי שזה יעשה בהקשר של הפורום ולא בהקשר "שלנו". אפשר לקרוא לכך השתתפות פתוחה בדיון,דהיינו השתתפות שבה אנו מנסים לזכור את עצמנו,אך בעת ובעונה אחת לשכוח את "עצמנו".לזכור שאנו בני אדם ובני אדם חולקים גורל משותף(אם כי לא ממש תמיד עולם משותף)ולשכוח את כל מה שאנו חושבים שאנו יודעים בבואנו לתת תשובות לאחרים,במילים אחרות לסייג את עצמנו,לא לפרסם את עצמנו,לא להציע את עצמנו כאיזשהו פיתרון לכל בעיה(או מה שנראה לנו כבעיה,בעוד למשל שובטמה בסך הכל שאל שאלה,לא הציג בעיה ספציפית של עצמו) יש פירסום סמוי בהודעה שלך,דבר שאיננו מקובל בפורום הזה(בין אם הוא מבוצע על ידי ארגונים או יחידים)ואני נוטה לומר לך את זה באופן גלוי,גם כדי לקבוע עמדה מסויימת שתובן על ידי אחרים וגם משום שאני אומר את זה מאוד יפה ובעדינות,כך שאין כל צורך להיפגע מההסבר. כיבדתי אותך בהיכנסי לאתר שלך ובקוראי את המאמרים ואת עצמך אומרת שם שאת כרגע עוסקת בפרסום עצמי.בתחום שבו את עוסקת יש לך אפשרות להעביר מסרים שיתקבלו ממש בברכה בפורומים כדוגמת השנה שלי של יעל ארבל או פורום דמיון מודרך וכדומה.במילים אחרות,פרסום יעיל של יחידים כדאי לו שיבוסס על איזשהו סקר שוק וצרכים ולא על התבזרות ללא גבולות בשטח,שלפעמים יכולה להשיג תוצאות הפוכות. אנא,כבדי את הודעתי ותני לה קצת תשומת לב,אפילו אם היא תעורר בך קצת התנגדות פנימית או אולי סוג של תרעומת פנימית.. המשך יום נעים ושיהיה לך בהצלחה בייעודך החדש,זה בהחלט תמיד טוב לשמוע שבני אדם עוסקים במה שעושה להם טוב..:) מוטי

כפרה עליך, מוטי

שתהיה לך שבת שלום תגיד, אתה תהיה פה מחר בערב? אתמול הייתי בהופעה של סטינג, ולא רציתי שייגמר לעולם, רציתי לספוג ולמצות איכותית כמה שיותר מהחוויה הזמנית, מה שהעלה תהיות בכלל לחיים ולשעה האחרונה

בארס

New member
תגיד מוטי

יש איזה משהו שגם אני צריך להתאים את עצמי אליו כאן ואולי אני לא מודע לו? מאיפה למען השם הבאת את הקישקוש הזה? ("להתאים את עצמך לאופי המקום") יש לך מה לומר על NLP אז תומר זה מאוד פשוט.

מוטי ש

New member
אוי,אתה כזה נודניקון לפעמים..

תגיד,זה חלק מהאופי האמיתי שלך? :) הייתה לי תחושה שאני אקבל ממך גם תגובה על הדבר הזה ולכן שמתי את המילה אופי המקום במרכאות... בכל מקרה,בארס,למקום הזה יש "אופי" שהוא שונה מ "אופי" של פורומים אחרים.עובדה היא שהמקום הזה לא השכיל לקבל כותבים מסויימים ואתה הגדלת לעשות פעמים קודמות כאשר הגדרת כותבים כאלה או אחרים כטרולים(אני עד היום לא סבור שהם טרולים,אני סבור שכתיבתם לא התאימה "לאופי" המקום,דהיינו למה שהיו רוצים לראות כאופי המקום מרבית הגולשים בו.(ואינני אומר שמדובר בהכרח גם בי) זה הכל,מאוד פשוט,לא מסובך,באמת....:) עופרה ואני הסתדרנו במסרים,כמו שכבר אמרתי לה בהודעה למעלה,ברוכה הבאה,היא בהחלט מוזמנת להישאר ולתרום לכולנו...:)

בארס

New member
לא מקובל עלי

לא מקובלת עלי ההגדרה שלך את "אופי" המקום, ועוד יותר מיזה הרמיזה או הנסיון שלך להביא אנשים "לנהוג" או לכתוב דברים באופן או ב"אופי" מסויים, ע"ג הפורום ובמסרים. אתה רוצה להנחיל כללים מסויימים לאנושות לך תפתח קומונה...ונראה מי יבוא להשתעשע איתך שם. זה פורום ציבורי וכל אחד בא לכאן מהמקום שממנו הוא בא ועם המטענים שלו והאינטראקציה בו צריכה להיות חופשית ממוסריות מפוקפקת כזו או אחרת...בדיוק כמו שהתנהלה עם הטרולים שהזכרת. אנשים שבאים לכאן לא "צריכים" לבוא עם ראש פתוח ואני לא זוכר שיש איזה כלל רשמי שאומר שצריך לדבר כאן רק על מדיטציה. אהבתי את מה שכתבת על NLP אבל לא אהבתי את זה שאתה מדבר בשם "הפורום". אולי אני נודניק אבל אני מאוד רציני בעניין (יען כי אני לא מתכוון להרפות) ניהול הפורום לא צריך לגלוש מהמסגרת האדמיניסטרטיבית. יש לך דעות כאדם מן השורה, כתוב אותן בשם עצמך.

מוטי ש

New member
טוב בארס

אני לא מבין על איזה כללים אתה מדבר,אני בסך הכל ניסיתי לדאוג שכל מה שמוחל כבר על אדם אחד יוחל גם על האחרים.יש אנשים שלא כותבים כאן יותר,משום שהייתה התנגדות לכתיבתם.אם זאת דעתך וזאת גם דיעה עקשנית אולי כדאי להזמין לכאן במסרים את אותם כותבים לשוב ולכתוב עוד היום(הם,דרך אגב,מגלים התחשבות רבה וגם אינם זקוקים להזמנתי,זאת זכותם המלאה לכתוב כאן,אם ירצו)אז גם אני רציני.אתה מבין,עליך להיות עקיב במעשיך,אם אתה מרצה לי על משהו(ששוב,אינני בהכרח לא מסכים איתו)עליך לקיים אותו בעצמך. כוונתי לא הייתה לקבוע לאנשים איך ייכנסו לפורום,(דהיינו עם איזה מצב תודעה,איזו אמונה,איזו פרקטיקה וכו)אלא לנצל את ההזדמנות ולומר שוב דבר(שכבר הסכמנו שאין בינינו הסכמה עליו)שפירסום סמוי או גלוי איננו מקובל כרגע בפורום.(טוב,פרסום גלוי איננו מקובל על תפוז)זה הכל.שהוא מוביל,בסופו של דבר להתנגדות כזאת או אחרת,כי הוא יוצר בכותב ההודעה כוונה מסוג מאוד מסוים. דהיינו,מותר לדבר על nlp (מי אני שאומר שלא?)אך לא מומלץ לדבר על NLP כחלק ממה שנראה כמסע פרסום עצמי עם הפנייה לאתר של כותב ההודעה.(ושוב,לי ברור שכותבת ההודעה עשתה זאת בתום לב). זה לא אומר(ואף אני אמרתי זאת)שדברים שנאמרים במסע פרסום עצמי(נזרקים לחללו של עולם)אינם יכולים לעזור או לסייע למישהו,אבל זה אומר שאם בני אדם מסויימים כבר לא כותבים כאן מסיבה כלשהי(ושוב,ההתנגדות הייתה של כלל הפורום)אין כל סיבה לאפשר כתיבה דומה אצל אחרים(אפילו אם לי עצמי יש אפילו סימפטיה כלפי אותם אנשים וכו וכותבת ההודעה היא אישה מאוד כשרונית,נחמדה וכדומה) אתה יכול לא להסכים לניתוח ההגיוני(וגם הרגשי)הנ"ל שאני מבצע,אבל אז עדיין תיוותר עם הקונפליקט של דיעותיך שלך בנוגע לאלה שהגדרת כטרולים בעבר. שוב,כדי לתפוס את הודעתי בפרופורציות הנכונות שלה,יש לשים את הדגש דווקא על החלק השני שלה(שברור לי שגם איתו אינך מסכים כי אתה אנרכיסט בילט אין וכו וכבר היה לנו דיון ארוך גם על זה) יכול להיות שבאמת כדאי להזמין לכאן שוב את כולם,יהיה שמח,יהיה נעים ובמקרה שלי,כיוון שאינני מתכוון להחיל שום חוקים מעבר לאלה הנמצאים בתקנון תפוז ומחייבים כל גולש בפורומים,הרי שגם לא אתנדב למחוק הודעות. אם ידרשו את זה ממני,אעביר את המשימה למישהו אחר. זה הכל,עדיין מאוד פשוט.

בארס

New member
פרסום גלוי

...לא מקובל על תפוז...סבבה. כאן זה מסתיים. אף אחד לא כופה כאן על אף אחד לכתוב או לא לכתוב בפורום ובטח ובטח לא מה לכתוב כאן. אנשים חופשיים לעשות כטוב בעיני רוחם גם ה"טובים" וגם ה"רעים" תודה לאל. שבת שלום.

קוראים לזה באנגלית

going round the bush אפשר היה להביע במשפט אחד וישיר משהו על פרסומת סמויה למחצה, אבל אני מגבה את מנהל הפורום שמחבב מסרים ארוכים במיוחד (בספורט נהוג "לגבות" את המאמן בערך שבועיים לפני שמפטרים אותו) סתאם סתאם!

alissa

New member
And if tell you that I love you

you'll maybe think that somthing is wrong.... למה למה למה לא לקחת אותי איתך? לא מצאתי עם מי ללכת ובסוף נתקעתי במסיבת רווקות מטופשת ומשעממת. (למה אין איזה חוק האוסר מסיבות כאלה, אלוהים?!) כיף לך....מקנאה.

למה לא אמרת קודם?

נו את רואה. הלכתי עם חבר וככה היית מקבלת כרטיס חינם אם הייתי יודע מראש (טוב, אני לא כזה פילנטרופ, היית מקבלת הנחה הגונה כי היה כזה דיל של כרטיס שלישי חינם והיינו מתחלקים) עשינו לפני ההופעה checklist של שירים שבטוח יהיו, כי לסטינג יש כזו רשימה של שירים שהוא חייב לקהל תמיד. הם היו שם אחד-אחד!
וכל פעם סימנו כזה
באוויר וצחקקנו. היינו בקהל המשולהב בהתחלה, 20 מטר מהבמה, אבל אין לך מה לקנא, כי להקות החימום משכו את הזמן שעתיים, אולי כי הכוכב נתקע בפקקים בואכה גשר ההלכה? ניגן בהתחלה הבן של סטינג שדומה לו פחד, ואח"כ מתיסיהו החרדי הרפיסט/רגאייסט, וכמה כבר אפשר לעמוד בלי לזוז ובלי להבין מילה ממה שהם שרים? אז סטינג דפק הופעה (יהיה אולי ב-vod) אבל קצרה מדי
לפחות השיר האמור היה כחלק מהצק-ליסט

מוטי ש

New member
החלטתי לא לקשור את עצמי

למופעים כושלים.כמנהל "רשות השידור" עלי לתת דין וחשבון לדירקטוריון ואם אין רייטינג,אולי אפילו לשקול את הורדת התוכנית...:) יחד עם זאת,יכול להיות שהשם:"מופע האימים" קצת מרחיק את הצופים הפוטנציאלים מלבוא ולהשתתף.אז אולי דבר ראשון נשנה את השם למשהו יותר מתקבל על הדעת האנושית,מה אתה מציע?אל תשכח שהרעיון הראשון סך הכל היה שלך ועליך לתת על זה את הדין,עכשיו בוא נראה אותך מוציא את הסטינג...:)

בארס

New member
באיזו שעה

הסשן מתחיל היום? ולמה לא נפתח עדיין השרשור להעלאת נושאים??? P:

שובטמה

New member
תגובה להאם אתה מתכוון.......

אנחנו עושים דברים כתגובה,- זה נכון. אך מי קבע שהמחשבה שיצרה את התגובה היא המחשבה הנכונה של כאן ואכשיו. אנו אינינו מודעים לעד כמה אנו מופעלים על ידי מחשבה שמקורה באשליה . מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

מוטי ש

New member
אכן

ולכן nlp לא בהכרח מתאים לפורום הזה,כי הוא מתעסק יותר עם רצונותיה של האונה השמאלית(שכבודה,כמובן,במקומה מונח:)ולעיתים,אפילו,שומו שמיים,עם רצונותיה של האישיות המזוייפת..:) זה מקור ההנחה של ה nlp שבני אדם(באמת)עושים בזמן נתון את הבחירה הטובה ביותר שהם יכולים לבחור,זאת משום שאין הם מסוגלים לראות את עצמם מעבר למכלול הדברים שהובילו לאותה בחירה.הם מזוהים עם כל מה שמוביל אותם לבחירה,בהתאם למרקם האסוציאטיבי הייחודי שלהם. בפורום כאן מנסים להתעסק באותו מכלול,לא להיצטמצם לחלק ממנו.לראות משהו מעבר לבחירה כזאת או אחרת בזמן נתון,להרחיב את הראייה.

למעלה