כוחה של אצבע

כרמל 1

New member
לדעתי באותו סרטון כמה דקות אח"כ יש

משהו יותר מדהים שעושה מישהו שעושה אותו הדבר רק על שתי אצבעות.

tiger claws

New member
אני רק רוצה לציין

שהמורה שלי לקונג פו אומר שהיום לסגנון השאולין אין כל כך משמעות וזה אקרובטיקה בסה"כ.

אני בטוח שלא הבנת את מה שאמר

כי שאולין זה יותר מסגנון אחד וקונג-פו שאולין הינו לא רק מרתק, אלא גם בסיס להתפתחותם של חלק ניכר מסגנונות קונג-פו אחרים.

קבלה וכו'

גיורא שלום ייתכן והייתי נמהר במילותי, אבל עדיין: הקונטקסט של הסרט, לפחות ממה שאני הצלחתי לקרוא מהתרגום, היה "בואו ותראו כמה אדירה התרבות הסינית - רק לנו יש כזה!". אני לא מאמין בכשפים או מעשי ניסים, גם אם הם באים מהמזרח. במידה מסויימת, אני מאוד שמח שיש לינקים כמו הלינק שהביא דוד כפרי, על "הפיזיקה של שאולין". רק בריאות האפור

eladי

New member
מלה אחרונה בנושא

אינני יודע סינית מנדרינית רהוטה, אז אסתפק בתרגום לאנגלית: - "הוא כרגע היחידי בעולם שמסוגל לעשות את זה, הוא מקור גאווה לתרבות הסינית". יכול להיות שנכון לזמן הקלטת הסרט, לא תועד מישהו אחר, אפילו שתאורטית יכול להיות עוד מישהו שיכול להשען על אצבע. גם אני שמח שיש הסברים מדעיים למה שנזירי שאולין עושים. אבל מה ? הם מעולם לא טוענים שמדובר בקסם, כשפים או משהו על אנושי - מדובר בסה"כ בעבודה קשה והקדשה עצמית. החטא היחידי של הסרט הוא שלא בדק את עובדת קיומו של עוד אדם מוכשר שיכול לעמוד על אצבע אחת (אני מניח שלא טרחו לבדוק בפינצטה). גם אחרי ההסברים הללו - גיליתי שדי קשה לעמוד על אצבע אחת (אני בקושי עושה את השכיבות שמיכה על האצבעות), קשה להשען על חנית, קשה לשבור קעריות באצבע, וקשה לשבור חלוקי נחל. קשה גם לשבור את הברזל על הראש - פריך וחרוץ ככל שיהיה. ההסברים על הפיסיקה של השאולין שוכחים להדגיש את קיומו של של מרכיב חשוב אחד: אימון, אימון והרבה ממנו. בלי זה אפשר אולי תיאורטית להגיע רחוק מאד, אבל מעשית כלום לא יעבוד (וכפי שחברי הטוב אמר פעם "מה הבעיה ? צריך רק להשיג מליארד דולר ובית בבורלי הילס !").

בעיני זה מרתק ומופלא

אני מאד מוקסם מכל הפעלולים האלה, ולא נעלם מעיני שהתצוגה שלהם נועדה לצורך קידום מכירות, וכמו בכל קידום מכירות תמיד יהיה איפשהו שימוש ציני באמונה התמימה של קהל היעד.

eladי

New member
בדיוק כמו בפסטיגל ../images/Emo3.gif

או בקרקס. יש לזה אפילו שם - "קונג פו של שוק".

למעלה