סרט (ארוך) - לא סרטון.
תשמע מייק - אני לא הולך להגן פה או לעשות פרסומת למנזר ומקדש שאולין - בתור אחד שמתאמן באמנות הלחימה המדוברת, אני מכיר ויודע פחות או יותר איפה הלוקשים והבולשיט, ואיפה הדברים האמיתיים. נכון, קיים הרבה מסחור סביב זה. בתי ספר היום מלמדים המון קאטות ואקרובטיקה, ומזניחים בצד את הטכניקה השימושית יותר. שי יאן פיי (נזיר שביקר בארץ) סיפר לנו שבתקופה שהוא למד (וזה לא היה לפני הרבה שנים) - למדו קאטה אחת וסגנון אחד במשך שנים רבות. כל תנועה היתה חוזרת מאות אלפי פעמים עד אשר הפכה יעילה וחזקה ומהירה (וראיתי את האיש זז - בהחלט מרשים). היו הרבה אימוני חישול, כושר וגם צ'י גונג קשה (כל אחד לפי ההתמחות שלו: ראש, צוואר, בטן כף יד וכו'). היום יש הרבה בתי ספר שמלמדים אלפי תלמידים - הרבה סדרות, הרבה סגנונות - אבל לחימה די מוזנחת. מעט מאד מקומות עושים אימונים קרביים. המסחור הזה גרם להרבה מירמור, חשדנות וזלזול מצידה של הרבה מאד אנשים בקהילת אמני הלחימה (לפעמים בצדק). אני לא הייתי בשאולין - חברים מהקבוצה שלי כן היו. לא הכל בולשיט. כמובן שצריך להטיל ספק בכל דבר, אבל במידה הנכונה. מפה ועד שלילה מוחלטת של כל מה שיוצא מהשם שאולין - הדרך ארוכה.