כוחה של אצבע

כוחה של אצבע

ו-
לתלמידנו גיורא, על הקישור.

חשוד מאוד, זה נראה לי מודבק

סרטון תעמולה, שקל יחסית להפיק ולזייף. הייתי מקבל בערבון מוגבל.

wuji

New member
זה לא פיברוק

שלחתי את הסרטון למסטר קונג מיאן הו והוא מכיר את הבחור ומאשר את יכולתו המדהימה לעמוד על אצבע אחת.

פיברוק או לא שיהיה לו לבריאות..

.. השאלה עד כמה זה עוזר בקרב.. זה מתריד אותי הרבה יותר אתה עובד ועובד על חיזוק האצבע אבל סה"כ הוא ניראה שהוא בקושי זז

eladי

New member
אולי כי הוא בן 90 ומשהו... ?

ואגב, צילמו את הסרט לפני די הרבה שנים (אני בספק אם הזקן הזה עוד חי). בסרט המלא רואים אותו עולה על האצבע, ויורד ממנה. קשה להאמין שזה פיברוק - זה בסה"כ (בסה"כ
) iron finger לנזירים שבחרו בזה. מה שבטוח, לא ברור לי (גם אם זה היה מפוברק) - היכן התעמולה. לגבי שימושיות - אצבעות חזקות כמו אלה בוודאי שלא יזיקו.

לפי דעתי זה גם לא זיוף..

אבל אני לא יודע עד כמה זה יועיל להזיק זה לא יכול אבל זה ניראה לי יותר מידי עבודה על תחום דיי שולי בעיקר אם אתה היחידי שהגעת לכמעט ל"רמת שלמות" והיחידי שיכול לעמוד על אצבע ואתה בקושי זז..

The Worrior

New member
זה ממש לא זיוף .

זה לקוח מסרט על דקומנטרי על מנזר שאולין. וכמו שהוזכר בסרטון, כרגע הוא היחידי בעולם שיכול לעשות את זה .

MidNight Flame

New member
תן לי לנחש, ראית את אותו...

סרט דוקומנטרי בנשיונל ג'אוגרפיק אז אתה אוטומטית מניח שהכל אמיתי? יוטל ספק ואפילו כפול בכל הנוגע למנזר השאולין.

eladי

New member
סרט (ארוך) - לא סרטון.

תשמע מייק - אני לא הולך להגן פה או לעשות פרסומת למנזר ומקדש שאולין - בתור אחד שמתאמן באמנות הלחימה המדוברת, אני מכיר ויודע פחות או יותר איפה הלוקשים והבולשיט, ואיפה הדברים האמיתיים. נכון, קיים הרבה מסחור סביב זה. בתי ספר היום מלמדים המון קאטות ואקרובטיקה, ומזניחים בצד את הטכניקה השימושית יותר. שי יאן פיי (נזיר שביקר בארץ) סיפר לנו שבתקופה שהוא למד (וזה לא היה לפני הרבה שנים) - למדו קאטה אחת וסגנון אחד במשך שנים רבות. כל תנועה היתה חוזרת מאות אלפי פעמים עד אשר הפכה יעילה וחזקה ומהירה (וראיתי את האיש זז - בהחלט מרשים). היו הרבה אימוני חישול, כושר וגם צ'י גונג קשה (כל אחד לפי ההתמחות שלו: ראש, צוואר, בטן כף יד וכו'). היום יש הרבה בתי ספר שמלמדים אלפי תלמידים - הרבה סדרות, הרבה סגנונות - אבל לחימה די מוזנחת. מעט מאד מקומות עושים אימונים קרביים. המסחור הזה גרם להרבה מירמור, חשדנות וזלזול מצידה של הרבה מאד אנשים בקהילת אמני הלחימה (לפעמים בצדק). אני לא הייתי בשאולין - חברים מהקבוצה שלי כן היו. לא הכל בולשיט. כמובן שצריך להטיל ספק בכל דבר, אבל במידה הנכונה. מפה ועד שלילה מוחלטת של כל מה שיוצא מהשם שאולין - הדרך ארוכה.

MidNight Flame

New member
לא עניין של שלילה מוחלטת...

אני רחוק מאוד מלשלול את האומנות, הספקות שלי מופנים כלפי המנזר, המסחרה של המנזר והסרט עם ההרבה פרסומת למנזר. שוב, לא מזלזל באומנות ומאוד מהעריך את היכולות של הנזירים אבל לא בהם טמונה הבעיה בעיני. כמו שאמרת, לא הכל בולשיט, לגבי זה אני מסכים, אבל יש הרבה שהוא לא מדוייק.

eladי

New member
../images/Emo45.gif

הסרט הזה פחות עושה תעמולה (הוא יותר סרט דוקו' על ג'ט לי - אז ההתייחסות למנזר באותה תקופה היתה הרבה פחות ממולחת). גם לי כואב לראות איך הורסים משהו יפה עם מסחור יתר.

Giyora68

New member
פיברוק?

יש נטייה אנושית לא לקבל את הלא מקובל ... ראיתי כבר דברים מדהימים הרבה יותר ובארץ... במו עיני...

למעלה