כואב...

כואב...

הלכתי למסיבה- אימא, ודבריך נגנו כל הזמן באזני אז לא שתיתי- אימא, והרגשתי גאה מאוד בעצמי. "אל תשתה- בן" תמיד אומרת אימא, "חזור הביתה בשלום", אז למרות שאחרים הציעו לי, אימא, שתיתי קולה במקום. אני יודע שתמיד צדקת אימא ושעשיתי את הדבר הנכון. עכשיו המסיבה נגמרה, אימא, ואני יודע שאגיע הביתה בשלום. אני נכנס למכונית- אימא, ומתחיל לנסוע בזהירות, וזאת רק בזכות הדרך שחינכת אותי - אימא, האהבה והאחריות. אני מתחיל לנסוע- אימא, בזהירות, בדיוק כמו שביקשת, אך המכונית ממול- אימא, לא מבחינה בי ופוגעת בי חזק.. אני שוכב כאן מצידי הדרך- אימא, ושומע את דברי השוטר. הנהג שממול שתה- אימא ואני הוא שצריך לוותר. אני שוכב כאן גוסס, אימא הלוואי שתגיעי מהר. איך זה קורה דווקא לי- אימא ולא לנהג האחר? יש הרבה דם מסביבי - אימא, אני חושב שרובו שלי. אני שומע את החובש - אימא, שלא נותר לעשות הרבה בשבילי. רציתי רק להגיד לך- אימא, לא שתיתי. אני לך נשבע! אלו היו האחרים- אימא אלו שהיו במסיבה. הנהג כנראה גם היה שם - אימא , בדיוק איפה שהייתי אני. ההבדל הוא שהוא שתה ועוד חי- אימא ואני איפה שהנני. מדוע אנשים שותים- אימא זה יכול להרוס את כל החיים. אני מרגיש כאבים חזקים עכשיו- אימא, חדים ודוקרים כמו סכין. הנהג שפגע בי- אימא, מסתובב סביבי, מביט ומהסס אני חושב שזה לא פייר- אימא, הוא שתה ואני פה גוסס. אל תדאגי לי- אימא, אמרי זאת לאחי ואבי וכל משפחתי. גם כשאגיע למעלה- אימא, אני יודע שתמיד תהיו שם איתי. מישהו היה צריך להגיד לו- אימא, שלשתות ולנהוג זה לא כדאי. אם רק היו אומרים לו זאת - אימא הייתי עדיין חי. נשמת אפי מתקצרת- אימא, עכשיו אני מתחיל לפחד. אל תבכי עלי- אימא, גם ככה קשה להיפרד. יש לי שאלה אחרונה - אימא, לפני שאעצום את עיני. אני לא שתיתי ונהגתי - אימא, אז למה איבדתי את חיי???? תעבירו את זה הלאה, ואולי זה ייתן טיפת חומר מחשבה לאלו מאתנו שמתגרים בגורלם ובגורל של אחרים כשהם שותים ונוהגים.

hermis1

New member
שאלה

אם הנהג השיכור היה במסיבה, איך הפגיעה הייתה חזיתית?

בואנא הרמיס

שיחקת אותה !!!!!!!1 איזה דקויות - כזה ארוך - כזו שעה - כל הכבוד !!!

hermis1

New member
שלום דן../images/Emo98.gif

קראתי את תגובתך דן, ורציתי לומר שאני יסודי בכל שעה, אמא ואולי אני מושפע, מתכנים מרגשים, אמא. אבל צריך גם שיהיה רצף לוגי, אמא. WHY DRINK AND DRIVE WHEN YOU CAN SMOKE AND FLY זו לא החתימה שלי, זו עצה לגיוון.

Orrza

New member
רציני ועצוב. אבל מה שכואב לי

זה שיש כמה פנאטים בעולם שכשרואים פורום כזה, שכותרתו יין ואלכוהול הם משחררים הודעה כזו, ובכך מראים את התיחסותם לפורום כאל פורום "בואו נשתכר ונדפוק ת'ראש"... כחול עמוק עמוק (שאולי בעצם רדוד רדוד), שב, תנוח, תקרא קצת ותראה שכל החברים הקבועים כאן בפורום הם בוגרים, אחראיים, ומטיפים לשתייה מבוקרת. יש אולי פורום "שואפים דבק", או "מסניפים ברינה"... שם צריכים את החכמה שלך הרבה יותר. וברוח החג, סליחה אם פגעתי בך או פירשתי את כוונותיך לא נכונה, הציניות משתלטת עליי...

Orrza יקר

לא שמתי הודעה זו כאן בגלל שהתייחסתי אל הפורום הזה כאל "בוא נשתכר ונדפוק את הראש" (למרות שהתגובות שקדמו לתגובתך אכן עושות רושם כאילו זה בדיוק מה שקרה להם...) , שמתי אותה כאן כמו בעוד כמה עשרות פורומים נוספים. זו הודעה שקיבלתי במייל ורציתי לשתף בה כמה שיותר אנשים, חבל שהציניות השתלטה גם עליך, ואני יכול להבטיח לך נאמנה, אני ממש לא רדוד רדוד...

siete

New member
כבר שמו את ההודעה שלך פה

לפני המון זמן. לפחות תריץ חיפוש לפני שאתה שם. ככל שרואים את זה יותר פעמים ככה זה מאבד מהאפקטיביות שלו והופך לעוד דואר זבל רדוד דוד. ואני מניחה שזה לא היתה מטרתך. אם יש לך משהו מקורי לומר פה, אז תאמר אותו, בבקשה. רצוי.
סתם להעביר שוב ושוב משהו שעוד אלפי אנשים קיבלו בדואר לא מוסיף לאף אחד. זה רק מעצבן.

MEIMIS

New member
אורזה..

אני חושב שכחול עמוק עמוק צודק דווקא בזה שהוא שם את הודעתו כאן.. א. יש בפורום השכן(ואללה) מישהו ששותה ונוהג וכנראה שזה לא מפריע לו כ"כ למרות על ההטפות מוסר שהעירו לו ב. אנחנו בתור נותני שירות אלכוהולי(ברמנים בקיצור) צריכים לדעת לשלוט על בנאדם ששתה ק-צ-ת יותר מידי.. ולברר אם יש לו חבר שנוסע איתו הביתה ולתת לו את המפתחות ולתשאל את הבחור לפני שהוא שותה אם הוא נוהג וכו'... כחול עמוק עמוק - ההודעה שלך הייתה במקום ותקבל ממני ח"ח(חיזוק חיובי) תמשיך לפרסם את זה - גם בפורום אופנועים.. שהם ידועים בתור שתייניי בירה רציניים
קפיסטו אל תעלב לי

Angel of Chaos

New member
אני יודע שאני חסר טקט

אבל ההודאה המפגרת הזאת נשמעת כמו סיפור מוסר לילד בן 3. אם קיים בן אדם פאטתי כזה, אז כנראה שמגיע לו למות. וכנראה שגם אין לו שום סיבה לחיות, אלא אם הוא מרובע חסר מוח (ללא תבונה ודיעה) רק במסיבות. בגלל הודאות כאלו אני אוהב להטיף למען שתיה ונהיגה, סתם ככה בכדי לתקן את העוול שנעשה ע"י אנשים כמוך. אני לא שותה ונוהג בד"כ, וגם אם שתיתי ליטר בירה אני אישית עדיין כשיר לנסיעה (אני נוסע על קטנוע ואיך שמתיחסים לקטנועים בארץ אם לא הייתי כשיר לא הייתי חי כנראה). לעומת זאת יש אנשים שאחרי שליש בירה ל הייתי עולה איתם על רכב.

hermis1

New member
../images/Emo11.gifבוא נעזוב רגע את הציניות בצד

וחוסר טאקט בפורום הזה, זה יותר התחום שלי. אם לשפוט על פי תוכן הכתיבה שלך, נראה שגיל שלוש לא כל כך רחוק מאחוריך. אם נתייחס גם לשגיאות הכתיב והתחביר, ובכן, ישנם ילדי טרום חובה שיודעים להרכיב משפט נכון יותר. לפן ההגיוני אני בכלל לא מתכוון להיכנס כאן, מפאת קוצר הדף (נדמה לי כי המסמך חייב להיות קטן מ512K), אבל עדיין לא הבנתי מדוע מי שנהרג על ידי נהג שיכור "כנראה שמגיע לו למות. וכנראה שגם אין לו שום סיבה לחיות" מה זה אמור להביע? במידה ואתה דיסלקט/עלית מרוסיה לפני שנה או פחות/המחבר של חכמת הבייגלה, אז המצב מובן, וסליחה. במידה ולא, קשה לי לחשוב על תירוץ לכזו כתיבה עילגת וחסרת היגיון או רעיון.

הרמיס הוא לא זה שכתב את זה נדמה לי

זה דבר מאוד מפורסם אומרים את זה גם בסדנאות בביתי ספר וכאלו

hermis1

New member
התגובה היא לANGEL לא לכחול עמוק

או שמה זו אינה תגובה, אלא "הודאה"?

Orrza

New member
הודעה ל"מלאך הבלאגאנים"

אם אתה שותה ליטר בירה, אתה לא כשיר לשום נהיגה. וזה מוכיח שההודעות האלה לא מועילות לאנשים שכבר עמוק בבוץ, כמוך. הבוץ שאני מדבר עליו הוא הביטחון המופרז הזה בעצמך. אחרי ליטר בירה, רמת האלכוהול שלך בדם היא מעל 0.05 אחוז, שזה המקסימום בחוק. כימית ופיזית, אתה מושפע ואיטי יותר, ולא יעניין אף שוטר כמה אתה יכול להבטיח לו שאתה עירני ואחראי, או איזה יופי אתה יכול ללכת בקו ישר, או להביא את האצבע לאף בעניים עצומות. במצב כזה אתה תאכל אותה, תאכל אותה חזק ותאכל אותה בגדול. אגב, כרטיסייה עולה היום 50 שקל... רק שתכין את הארנק...

Angel of Chaos

New member
מעניין מאוד

שאתה יכול לקבוע כל כך הרבה לפי כמה בן אדם שתה בערב, ללא פרטים חשובים נוספים אחרים. יש הרבה דברים שמשפיעים על רמת האלכוהול בדם, כמו לא יודע, אולי כמה דם יש לך בגוף, וכמה זמן עבר מאז השתיה. ותאמין או לא יש עוד כמה. וחוץ מזה יש אנשים שלא מתחשבים בחברה, ויש כאלו שכן, רמת האלכוהול בדם לא משנה את רמת הרישעות של בני אדם. ולכן באותה מידה יכול בן אדם להיכנס לפאב שאתה יושב בו ולהרוג אותך סתם ככה. מה שאמרתי מאוד פשוט, הסיפור, הוא סיפור מוסר, ה"כותב" הוא לא בן אדם אלה רובוט מונחה ערכים חברתיים, ולכן אין לו טעם לחיות. כמה סיפורים יש על בחורים שתויים שחוזרים הבייתה בערב ומכים למוות את הבחורה שלהם. אם המסכנה הנובעת מכאן ששתיה מעודדת רצח ? זה שמישהו החליט ש-0.5 אחוז אלכוהול בדם זה מסוכן ולכן לא חוקי, היה צריך באותה המידה להוציא חוק שלאנשים מעל גיל 50 אסור לנהוג. מה לעשות יש אחוז מספיק (נגיד 7-8%) של אנשים מעל גיל 50 עם זמן תגובה הרבה יותר גרוע מזמן התגובה שלי אחרי 2 ליטר בירה.

cloclo

New member
דוגמה מעניינת.

סביר שאנשים שחוזרים שתויים הביתה ומכים מישהו למוות בהחלט עושים זאת עם קשר לאלכוהול, אם זה בגלל חוסר שיפוט שנובע מהאלכוהול, אם זה בגלל נטיות חבויות לאלימות שמתפרצות בגלל האלכוהול שמוריד מחסומים ועכבות וכו' וכו'. "ה'כותב' הוא לא בן אדם אלה רובוט מונחה ערכים חברתיים, ולכן אין לו טעם לחיות." ילדותי משהו, ה"אינדיבידואליות-בכל-מחיר" הזו. אני מקווה שלא תקפוץ מהחלון עם הגזירה החברתית הראשונה שתיאלץ לחיות איתה. חבל שאתה לא מסנן מן הביקורת העניינית שיש לך על יצירת האמנות המופלאה שפתחה את השרשור הזה את המשפטים סרי הטעם כגון "מגיע לו למות".

hermis1

New member
הדוגמאות שהבאת כאן

סרות טעם ולא רלוונטיות ככל שיהיו רק מחדדות את אותה הנקודה: שתייה מערערת את שיקול הדעת ומסירה עכבות. אתה באמת רוצה לעלות על הטוסטוס שלך ולהיות מוקף בנהגים חסרי עכבות וללא שיקול דעת ? מאיפה אתה מקריץ את כל המספרים הגילאים והאחוזים שאתה מציין? מה זמן התגובה שלך אחרי 2 ליטר בירה? מה זמן התגובה של אדם בן 50? מה מספר התאונות הקטלניות שנגרם על ידי צעירים שיכורים? מה מספר התאונות הקטלניות שנגרם על מבוגרים פיכחים? תמציא תשובות, כאלה שיתאימו לתאוריות האינפנטיליות (לפני שאתה ממציא פירוש משלך גם למילה הזו, הפירוש הוא ילדותיות) וסע בזהירות.

Angel of Chaos

New member
אם מתבססים על נתוני חברות הביטוח

אז מספר התאונות שנגרמות ע"י צעירים גדול בהפרשים ניכרים בתאונות שנגרמות ע"י אנשים מבוגרים, כמו כן גם התאונות עצמן בעלות נזק גבוהה יותר, זה בגלל שצעירים נוהגים בטיפשות ולא בגלל חוסר יכולת שלהם להגיב.

למעלה