כואב לי נורא

העיפרון

New member
כואב לי נורא

על זה שדמבלדור מת,כשגמרתי לקרוא את הספר הייתי בהלם נורא,סתם ככה היה קשה לי לשמוע שירים.פשוט הלם,מאז קראתי את הספר השישי עוד כמה פעמים,אבל את הקטע של מות דמבלדור אני לא מצליח לקרוא,זה כואב נורא,למה לעזאזל היא היתה צריכה להרוג אותו?גם אתם מרגישים ככה?זה נורמלי להיתפס לכזה צער מדמות שלא קיימת?מצד אחד כואב לי ברמות,מצד שני אני תוהה אם זה בסדר כאב ברמה שכזאת?

itri

New member
צרת רבים נחמת שוטים

ברור שזה קיים! אני יודע על כאלו שבכו אבל כמו שתסכים איתי שלהתאהב בTOMB RAIDER זה לא נורמלי כך גם זה. להתמכר לפנטזיה זה לא בריא ובסה"כ בפורום הזה חשבתי שיש קבוצת תמיכה למכורי הארי פוטר ונפלתי עוד יותר

זה לא נורמלי, אבל זה המצב...

כשדמבלדור מת לא כזה הזיז לי גם כי אני לא מתה על הדמות שלו וגם כי ידעתי שהאו עומד למות.. אבל כשקראתי שסיריוס מת- וזה נחת עלי בהלם, כן, בכיתי, והייתי בדכאון איזה יומיים, וגם כמוך לא יכולתי לקרוא את הקטע הזה שוב.. אני יודעת שחברה שלי היתה צריכה לנסוע אחרי שהיא קראה את הקטע הזה- והיא ידעה שסיריוס מת לפני שהיא קראה, כל הדרך היא היתה בפרצוף ט' באב, איזה שבוע אחרי זה היא המשיכה להיות בדכאון... גם עכשיו כשאני חושבת שהוא מת זה מבאס אותי אבל ממש בקטנה.. עוזר לי לחשוב שסיריוס לא מת- אלא הוא רק מאותגר קיומית.. אולי זה גם יעזור לך אם תחשוב ככה על דמבי :) ותנסה לחשוב שסה"כ דמבי הוא רק דמות דמיונית...

דנקי

New member
מה?!?!?!??!!!?!?!?!?

כשדמבלדור מת לא כזה הזיז לי גם כי אני לא מתה על הדמות שלו וגם כי ידעתי שהאו עומד למות.. - אלוהים, את לא אהבת את הדמות שלו?? אני הכי מתתי על הדמות שלו!!
אבל כשקראתי שסיריוס מת- וזה נחת עלי בהלם, כן, בכיתי, והייתי בדכאון איזה יומיים, וגם כמוך לא יכולתי לקרוא את הקטע הזה שוב.. - היית בדיכאון שסיריוס מת?!?! בסדר, גמאני הייתי מבואסת, וזה היה עצוב, אבל סיריוס יותר מדמבי?? זו קנוניה לשמה!!

חחח

אני אפילו בצחוק לא הייתי אומר את זה... מה כבר יש בסיריוס? בגלל שהוא הסנדק של הארי? בגלל שהוא עושה קוצי פוצי להארי? סתם אחד שבקושי הכרנו וששום דבר חיובי לא יצא ממנו, חוץ מלעודד את נפשו המסכנה והאומללה של הארי... אבל מה שאני לא מבין: בדר``כ בסדרות וכו` הטובים מנצחים ונשארים בחיים למרות שיש להם אבדות...אבל למה דמבלדור הקוסם הכי טוב איי פעם, הקוסם שממנו וולדמורט פוחד, הקוסם שמלא חכמה ותבונה, הקוסם הכל יכול שמסדר כל בעיה ותקלה...למה דווקא הוא מת? שגקר הייתה הורגת דמות אחרת...למה דווקא דמבי?

אני לא אוהבת את הדמות של סיריוס

בגלל שהוא קשור להארי. ההיפך, זה החלק הפחות יפה שבו.. אני אוהבת את סיריוס בגלל שבעייני הוא מייצג את הבחור המושלם- הוא חכם בטירוףףף, הוא חתיך והוא עושה שטויות (כן, בזמן האחרון התחלתי להימשך לדברים כאלה..) היא הרגה את דמבי כדי שהארי יוכל להתמודד לבד מול וולדי. אבל למה, למה היא הרגה את סיריוס????? מה סיריוס היה מועיל לו??? וכמו שרשמת- למה דווקא סיריוס???

סיריוס היה חביב

אבל מעניין שדווקא הבנות התאבלו עליו הרבה יותר מאשר על דמבי

תשובה

למה היא הרגה את סיריוס? כי היא רצתה לאמלל את הארי כמה שאפשר. אממ...אפילו בספר כתוב שהארי יותר הצטער על דמבי מאשר סיריוס...כי יותר אין לו הגנות ועצות חכמות. ואני חושב שמין הראוי שצריך להתאבל יותר על דמבי מאשר על סיריוס, ולא משנה את מי אוהבים... פשוט דמבי צריך לקבל את הכבוד שראוי לו יותר מאשר סיריוס.

למה?? מי אמר?

בוא נדמיין לרגע משהו- נגיד שסיריוס היה משפחה שלך ודמבי היה המנהל של הבית ספר שלך_ותו לא) ושניהם מתו. על מי היית מתאבל יותר??? על סיריוס. ואיפה רשום שהוא הצטער יותר על דמבי???

אממ

כתוב כך: ``אחרון שומריו, והגדול בהם, מת, והוא נותר כעת לבדו, יותר מכפי שהיה אי-פעם בחייו``. ‏נכון שהארי לא השתולל וצעק אבל האמת המרה היכתה בו כשדמבי מת ולא כשסיריוס מת... זה פשוט ברור, כשסיריוס מת אז הצער על זה שקרוב משפחה (סנדק) מת אבל חוץ מזה כלום... וכשדמבי מת הצער הוא כפול: גם כי הארי היה הכי חביב וקרוב אליו, וגם כי הקוסם שתמיד היגן עליו ונתן לו הגנות אינסופיות מת לבסוף. ותאמיני לי, הוא היה יותר מוגן וקרוב לדמבי מאשר לסיריוס ``קרוב המשפחה`` שלו. ומה גם, שדמבי לא היה סתם מנהל כלפי הארי. תחשבי לרגע שמנהל הביצפר שלך מגן עלייך מגיל שנה ועד גיל 16, המנהל מתנהג אלייך כיותר מתלמידה וכמין אבא שני, משתף אותך במחשבותיו ותמיד עוזר ומקשיב לך למרות שאת לא רוצה וכועסת (הארי במשרד לאחר שסיריוס מת), המנהל הוא האדם שאת הכי סומכת עליו ורואה אותו כאחד הכל יכול ושיכול להציל כל צרה שתבוא, הוא גם מפר חוקים למענך, הוא מזכה אותך במשפט ומבטל עונשים שהיית אמורה לקבל ממשרד הקסמים בעקבות החלטה פזיזה ולא מחושבת שעשית במהלך החופשות, הוא תמיד מקשיב לך ומבין אותך למרות היותך תלמידה רגילה, הוא כביכול סובל אותך ואת התנהגותך בביצפר שזה כולל הפרת החוקים בקצב בלתי סביר... אז טבעי וברור שתצטערי יותר עליו מאשר על ``קרוב משפחה רחוק`` שהכרת במשך שנתיים לאחר שחשבת שהוא רוצח מסוכן, ושת`כלס לא עשה למענך כלום מלבד לייעץ לך בטורניר, לתת לך את אש המחץ, ולהשתדל להקשיב לך... סורי על המגילה, השתדלתי לקצר אבל לא כ``כ יצא.

לפי הציטוט שלך האבל הגדול היה

בגלל: ` "אחרון שומריו, והגדול בהם, מת, והוא נותר כעת לבדו" |סוף הדגש| בגלל שהוא היחיד שנותר לא , זה מה שהעצים את האבל לכזה מימד עצום. לא רק בגלל שזה דמבי אלא בגלל שזה דמבי אחרי ההורים של הארי ואחרי סיריוס. ותסלח לי "לא עשה למענך כלום מלבד.... ולהשתדל להקשיב לך" זה נקרא אצלך כלום???? לדעתי אחד הדברים הכי חשובים זה הקשבה לשני, זה חצי מהפתרון המעשי.. דמבלדור באמת יותר חכם ויותר מוכשר מסיריוס. אבל לסיריוס אתה יכול להתחבר, סיריוס נראה לך יותר בן אדם, מה שדמבי לא, דמבי נראה משהו מופשט , דבר שאי אפשר להבין וא"א להגיע לרמה שלו. לכן יותר קל לאהוב בן אדם במושגים שלך, בן אדם שיש לו רגשות ורצונות, ז"א שאתה רואה שיש לו. לכן אני אוהבת יותר את סיריוס! :) מ.ש.ל

תראי

לא באתי להוכיח שדמבלדור יותר אהוב מסיריוס, כי על ``טעם וריח אין להתווכח``... סה``כ רציתי לומר שלדמבי מגיע יותר כבוד שיתאבלו עליו מאשר על סיריוס. ואגב, את צודקת בטענה שלך ולכן אני מבין למה אנשים אוהבים את סיריוס יותר...[אני למשל אוהב יותר את דמבי].

וואי הצלחתי לגרום למישהו להבין את

הדעה שלי ואפילו להסכים איתה!! ותדע שזה לא משהו שכיח אצלי... שמחה שהבנת. ואהבתי את התגובות שלך :)

דנקי

New member
נכטו, אתה צודק..

ועוד דבר שדמבי היה אבא ראשון, כי סיריוס לא גידל את הארי, רק ולי וארתור.. אבל דמבי כ"כ חכם, עד שאי אפשר לקלוט איך בנאדם כמוהו נלקח מהחיים.. כאילו הוא היה צריך לחיות לנצח, כי הוא מה שהוא, ועכשיו זה לא משנה אם זה קרוב משפח או מנהל. דמבי לעולם לא צעק, והבין עד רמות של כאב, הקטע הכי מרגש בכל הספרים עם הארי ודמביזה בספר השישי, באחד השיעורים שלהם בייחד, שהארי מספר לדמבי על הפגישה שלו עם רופוס סקרצ'ימר (או איך שלא כותבים..).. אז הארי אמר (לא מצוטט..):"רופוס אמר שאני איש של דמבלדור בכל רמ"ח איברי" דמבי:"איזו חוצפה!" הארי:"אמרתי לו שזה נכון" ואז מתואר איך לדמבי יש "לחלוחית" וכל הקטע המביך והמרגש הזה.. ועוד משו אחרון!! הארי ודמבי לא הספיקו להפשיר את הקרח והדיסטאנס שבכבוד ביניהם ובאמת לקלוט שהם פשוט אוהבים אחד את השני, כי דמבי נפלא והארי נפלא.. אבל אולי בעצם מה שהופך את מערכת היחסים הזאת לכ"כ טובה, ולכ"כ כיפית (כי הארי נהנה מדמבי, הוא פשוט מעריך אותו עד שזה כיף לדעת שיש מישהו כזה בסביבה שמחבב אותך!) הוא הדיסטאנס.. לא יודעת..

דנקי

New member
תיקונים..../images/Emo122.gif

נכטו=נכון ולי וארתור=מולי וארתור עמכם הסליחה..

למעלה