כואב לי הלב

גבעון 1

New member
ופה יש קישור לכל הפרשה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3446375,00.html

sec op

New member
אולי אני טועה

אבל זה הסיפור ששמעתי שהוא סורס בהפגנות ממכות של שוטרים ולכן נהיה פסול חיתון אולי הסיפור המצאה ואולי אמיתי, אין לי דרך לדעת.

רותם 36

New member
זה לא פסול חיתון (מסורס)

יש כמה רמות של פסולי חיתון אבל סירוס לא נכנסת תחת אף אחת מהן

גם גיורת אסורה לו ?

נו איפה הרבנים הגאונים אדמור עסוק בניסתרות ואין לו זמן לעיין בזה

סוג ב

New member
ואהבת את הגר

כל עוד הוא לא דופק לך בדלת או רוצה להתחתן עם הבת שלך

גבעון 1

New member
נכון

כי זה פוגע בייחוס... ואחד הדברים הכי חשובים אצל היברה החרדית זה הייחוס שלך. רוצה לומר אם אתה מקורב לאיזה רב, או אדמו"ר, אפילו שאתה לא הכי חרדי בעולם, סיכוייך למצוא שידוךהגון טובים יותר...

סוג ב

New member
האמת

שאיזכור שם אבי, מוסיפה לי הרבה נקודות. מה? את הבת של...? (מבט מכף רגל עד ראש) איזה כבוד.. מה את צריכה?

גבעון 1

New member
אני מניח

שכשגנדי מזכיר את הדוד הגדול שלו, זה עובד אפילו יותר טוב... אבל הוא לא עושה בזה שימוש,....

גבעון 1

New member
והוא למד את זה בחעלם?

הוא כנראה למד את זה בחעלם? לא שגיורת תסתפק בביצים שבורות? או שלגוילם היו ביצים כאלה?

גיוואלדע

הצדיק הקדוש שיצר את הגוילם לא היה כזה חרמן הוא לא עשה לו את האיברים המשוקצים טפו

גבעון 1

New member
אז הגוילם שלך לא ראוי לבוא בקהל...../images/Emo6.gif

כידוע שמי שאין לו לא ראוי לבוא בקהל ה'.....

moshe010

New member
לא כל אחד מוכן

שלילדים שלו תהיה סבתא ספרדית למה סבתא קתולית אתה מבין, וסבתא ספרדית לא? ואפרופו סבתא נזכרתי בבדיחה נפוצה אצל האשכנזים הגזענים מישהו שמתקשה במציאת שידוך אמר היתי כבר מסכים להתחתן עם ספרדיה, אבל אני לא מוכן שאחרי שהיא תביא לי ילדים יסתובבו לי פרענקלאך בבית כי זה לא סוד שיש יותר יוצאים בשאלה אתאיסטים אשכנזים, אבל יש יותר שבבניקים ספרדים

ואת לא מבינה אותה?

אם היא תתחתן עם ספרדי, הילדים שלה לא יתקבלו לאף מוסד נחשב (בעיניה) ויסבלו מכל גילויי הגזענות לאורך חייהם, גילויים שהיא נתקלת בהם רק עכשיו לראשונה.

לחוד

New member
ואת לא מבינה אותו?

גם הוא לא רוצה להינשא לשמינית הזאת, מחשש שנישואיו לה יזיקו לו בגלל היחס הגזעני שיש בכל חור בציבור החרדי.

קצת מבינה

למרות שהתגובה שלו היתה מקוממת (תתנצלו שהצעתם לי). והאמת שהטענה אינה כלפי הבחור הספציפי אלא כלפי החברה המזעזעת הזאת.

לחוד

New member
הגדרת נכון

הטענות הם כלפי החברה בכללותה ולא כלפי הפרטים. האדם הפרטי לא יכול לשנות כלום מאחר וכל סטיה מהתלם תפגע בו אנושות בכל תחומי החיים. מאותה סיבה גם התגובה שלו (כבורג קטן במערכת) לא מקוממת אותי. במציאות שהוא חי בה הבחורה הזאת אינה ראויה לנישואין (ואני נגעל ממה שכתבתי), ולהציע לו שידוך מסוג ט' זה מעליב.

למעלה