כואב לי הלב

רותם 36

New member
יצא לי לשאול פעם חרדי על הדבר הזה

לא רק בקשר לספרדים אלא בכלל כל הנושא של גזענות בחברה החרדית. גם גרושים נחשבים סוג ב' , בעלי תשובה , אפליית נשים וכ'ו. התשובה שלו הייתה שגם בין הקבוצות של החרדים הם לא מתחתנים. כלומר ליטאי לא יתחתן עם חסיד ולהפך. הוא הסביר את זה במנהגים הייחודים שרוצים לשמר . בקיצור - בולשיט אחד גדול .

גבעון 1

New member
לפי התגובות, הנבונות...../images/Emo13.gif

התגובות שלך כאן יותר ברמה....

רותם 36

New member
תודה על המחמאה ../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

סלסרו

New member
מאחר שהיא לא כותבת בצורה עילגת,

יש יסוד להניח שהיא לא חרדית

DeadalusX

New member
אולהים ישמור

אני אומר לכם, חרדים\דתיים זה ציבור דפוק, אני לא מאמין למה שאני קורא פה, בת 24 כבר זקנה? אני הייתי אומר לה לחזור בשאלה ולהתחיל לחיות תחיים שלה, וזה אגב מה שהייתי אומר לכל אחד

הלב לא רק כואב הוא כבר נקרע מכאב

וזה לא רק בזה. גם מי שביטל שידוך כמוני אז הוא כבר לא משהו ואפשר להציע כל מיני הצעות לא לענין . אנחנו משלמים מחיר על זה שאנחנו חיים בציבור החרדי

רותם 36

New member
"עברה את העשרים והגיעה לגבורות ":../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אהבתי . "אצלנו" היא נחשבת עדיין ילדה ומה פתאום חתונה בגיל הזה.................

יוסי2302

New member
כי אצלכם עושים סקס לפני החתונה בלי בעיות

החתונה היא סתם לחברים ומשפחה .

יש לי מישהו בשבילה ../images/Emo13.gif

בס"ד איש איש באמונתו יחיה .. אני יכולה לספר לך דברים יותר כואבים .. לדעתי זאת קיצוניות כל עם ישראל אחים !אין מקום לאפליות גם את יוסף לא אהבו ותראו מה יצא ממנו ...והלואי שגם ממנה יצא אנשים גדולים

עוד על האפלייה ועל הדת

בקשר לאפלייה הטיעון שלי שהוא לא בהכרח קשור לחרדיות, אלא נגזרת של השמרנות, ממנה החרדיות מתהווה. אנסה להסביר: לפי דעתי (וזה קשור גם לשאלה ש"לחוד" העלה באחת ההודעות האחרות), יסודה ועיקרה של ה"חרדה" החרדית מפני שינוי - היא ה ש מ ר נ ו ת. שמרנות היא לא בהכרח משהו שקשור לדת, אלא סוג של "תנועה" נפשית המגלמת קיבעון וחשש מפני שינויים. בארצות הברית, למשל, יש שמרנים ליברליים הדבקים בעקרונות העבר ומתקשים לקבל את ההתקדמות הרעיונית החדשה, ולעכל התקדמות בכלל. באופן כללי, יש אנשים שמתקשים לעכל שינויים, בווודאי שינויים בדברים שנתפסים בעיניהם כבעלי ערך חשוב. ויש אנשים לעומתם שמתקשים לעמוד במקום, הם חייבים תמיד לנוע קדימה, הם נועזים ופורצי גבולות. זה יכול לבוא לדוגמה בענייני גסטרונומיה. יש אנשים שאוהבים רק מה שהם טעמו כבר בבית אימא, וכל מאכל דוחה אותם עד שלא יוכח אחרת. הם יוכלו רק את המרק עוף שאימא הכינה (והכריחה אותם לאכול כשהיו קטנים...), ורק טשולנט (סטייק? איכס! סושי? בחילה!). ובמקרה זה לא מדובר עניין של "טעם", אלא על נטייה שמרנית שמונעת מהם מראש לאהוב ולחבב דברים חדשים. לעומת זאת, יש אנשים הפוכים לחלוטין. כל דבר חדש – מקפיץ אותם. כל סוג חדש של מאכל, מעניין אותם, ונראה בעיניהם טעים עד שלא יוכח אחרת. מסעדה, הם תמיד יבחרו את המנה שטרם בחרו. וכשסיימו לאכול פעם או פעמיים את כל המנות שמסעדה זו מציעה, יפנו לאחרת). זה גם בא לידי ביטוי בעוד המון דברים, כמו תחביבים, חלומות, ביגוד וכדו'. ביסודה החרדיות היא שמרנות, מעל הכול. ככל הנראה החתם סופר היה אדם שניחן בנטייה נפשית של רתיעה מהחדש, נטייה נפשית לגיטימית, הבעיה שהוא קידש את הנטייה הנפשית הזאת ואת הרתיעה הנולדת ממנה, ועשה ממנה עצמה ערך דתי. תמיד תמיד לא הבנתי את התפיסה של "ירידת הדורות" אלא במובן זה: מדובר ברתיעה מהחדש כל דבר חדש הוא קודם כל גרוע; וכשהוא מתחיל להתיישן הוא מתחיל לקבל חיוביות. אוקיי, נגיע לעניין השידוכים: הגיוני שאנשים בעלי תרבויות שונות, לא בהכרח יסתדרו אלו עם האלו. עולי אשכנז, רוסיה, פולין וכו' – היו שונים תכלית שינוי מעולי מרוקו, פרס וקווקז. רב המפריד מן המשותף, תרבויות שונות, דפוסי התנהגות שונים, והמון סטריאוטיפים. הגיוני. דברים שקורים בכל מקום בעולם. זה נכון באשר לעולים עצמם מן המדינות השונות. נכדיהם?! – כאן כבר נכנסת הנטייה הנפשית (לטעמי: מכוערת) של השמרנות והקיפאון. "בבית שמענו מסבא שהפרנקים הם חמומי מוח, טיפשים ואלימים – ככה זה. כל הסטריאוטיפים הם קודש קודשים, ורק בעוד ארבע מאות שנה הם יימחו. כי ככה זה, אנו מקדשים כל דבר שהוא מהעבר, זו הרי הנטייה שלנו...". אנשים בעלי נטייה שמרנית, המוחדרת לוורידים מגיל אפס ש"חדש אסור מן התורה" (בניגוד לדוקטרינת הרב קוק הכל כך נאצלת ומרשימה של: הישן יתחדש והחדש יתקדש), מקדשים בראש ובראשונה את הנוסטלגיה, אחר כך את הסטריאוטיפים, וכל מה שהתרגלו אליו. הם כלל אינם מצליחים לחשוב בצורה טהורה אל מחוץ לקופסה, ומי שעושה זאת נדרש לכוחות נפש ולכישורים וחושים מעל הרגיל בשביל להבין כמה שקר, חרתא וחולשות אנושיות בסיסיות טמונות בהלכי חשיבה מיושנים שכאלו. זו (השמרנות), כמובן, היא גם חלק דומיננטי בסיבה להיצמדות לדת "בלי לזוז" – גם בדברים שאין בינם לבין הדת מאומה – זו אותה נטייה להירתע מהלא מוכר, אותה בינוניות, אותו חוסר יכול להתעלות ולראות את הדברים מעט גבוה ומעל מעט לחולשות האנושיות שמרבית האוכלוסייה בעולם המערבי הצליחה להיגמל מהן.

נרניה4

New member
אצל החילונים זה לא קיים כמעט

ואני חילונית יותר מ- 10 שנים , ואלפי אלפי של זוגות מעורבים אשכנזים, ספרדים, אתיופים, רוסים מתחתנים זה עם זה ....ממש קיבוץ גלויות .. לכן כל מי שסובל מאפלייה שנובעת משמרנות מטומטמת: ספרדים , צולעים , גרושים , נכים ,חוזרים בתשובה יעשו לעצמם טובה גדולה - אם יצאו משם, וכך במקום להתפשר יזכו לאהבת אמת.

חחח אני לא בטוחה שאת מכירה חילונים

בס"ד אני מאד מעריכה בני אדם באשר הוא אדם !ואין צורך להכליל.. אני לא אומרת חלילה שהחילונים לא טובים אך גם שם יש אפליות בכל מקום יש אפליות ! במיוחד אפילות על רקע של חולשה .. למרות שגם אצל החרדים אני מכירה כאלה שמתחתנים עם כל סוגי האנשים ! ולכן לדעתי עליך לחשוב שנית ..

rachel437

New member
הרב קוק, גזענות.

>ההבדל שבין הנשמה הישראלית, עצמיותה, מאוייה הפנימיים, שאיפתה, תכונתה ועמדתה, ובין נשמת הגוים כולם, לכל דרגותיהם, הוא יותר גדול ועמוק, מההבדל שבין נפש האדם ונפש הבהמה, שבין האחרונים רק הבדל כמותי נמצא, אבל בין הראשונים שורר הבדל עצמי איכותי .< (אורות ישראל ע' קנו)

נרניה4

New member
פחח..אל תקבעי אם את לא מכירה - אותי

"אני לא בטוחה שאת מכירה חילונים.." - סליחה?? אני נשואה לחילוני, עובדת במעוז הייטק ולא ראיתי דוסים ברדיוס סביבי שנים רבות ...- עד להיכן הזלזול המחב"תי בדעותיהם של אנשים יכולה להרחיק לכת? תעני תשובה לעניין ואל תכתבי שטויות. "בכל מקום יש אפליות"..... ואני לא נתקלתי בשום מקרה של אפלייה עדתית סביבי, כיוון שיש לאנשים הרבה יותר להציע בחברה החילונית ,שופטים אדם לפי רמת השכלתו, סגנון דיבורו , סגנון לבושו וכו, ....כל עוד שאצל החרדים רק הייחוס המשפחתי נשאר, חוץ מזה - כלום.

לחוד

New member
שפתיים ישק

עדיין אפשר להבין את הגזענות בחברה החרדית. כמו שכתבת קיימים הבדלי תרבויות וישנם דפוסי התנהגות שונים לחלוטין בין העדות. אך בעוד שבחברה הלא חרדית במהלך השנים האוכלוסיות התערבו זו בזו בבתי ספר ובצבא, וממילא האופי השונה שהיה בעבר בדור הראשון נמחה ואיננו, בחברה החרדית (ובודאי בזו החסידית) אין שום מקום שבהם נוצר מגע וערבוב של ממש בין הקבוצות, ונשארו כמעט כל הבדלי האופי שהיו בדור הראשון. מעניין לבחון מה נעשה בחב"ד שבה רשמית הגזענות אינה קיימת וכל הרוצה להתקבל לכל מוסד חינוכי מתקבל ללא פישפוש במגילת היוחסין שלו ושל אבותיו. האם שם המשפחות המכובדות משתדכות עם בני עדות המזרח?

הי לימונינה ערב טוב ממצב ?

אני מציע שתתקשר לשדכנית בצפת ושמה חנה אברג`ל אם תירצי את מספר הפלאפון שלה למקרה שיש לה מה להציע לה אני ישמח לעשות משהו העיקר שתצא מהסטיגמה בו היא נמצאת ובנתיים בהצלחה בחייך ...

למעלה