כואב לי הלב

כואב לי הלב

על השכנה של הוריי. בחורה חכמה, עדינה ויפהפיה, הוריה אפילו מבוססים יחסית, שלא מוצאת שידוך. למה? כי היא 'שמינית ספרדיה', כלומר ההורה של אחד הסבים הוא ממוצא מזרחי. אחותי - חברתה הטובה - הציעה את השידוך לחבר של בעלה, אחד הבחורים הנחשבים בישיבה. עברו מס' ימים והתקבלה תשובה שלילית בצרוף המסר שהבחור נפגע מאד מההצעה והוא מצפה להתנצלות. מה פגם יש בו, נשאלו אחותי ובעלה, שהציעו לו ל"ע שמינית ספרדיה? הבחורה כבר עברה את העשרים, ממש הגיעה לגבורות, ואין מושיע. והיא אפילו, צחוק הגורל, בלונדינית תכולת עיניים שנראית יותר אירופית מרובנו. שם משפחתה הוא ארוך ובאידיש. תורת הגזע קטנה על הציבור שלנו. אשכרה חפרו באילן היוחסין שלה עד שגילו את ה'פגם הנוראי'.

פרייאר הבחור

יש מצב תורת הגזע באה מחוסר בטחון של האשכנזים מפחד . לי היה קצת פחד מהערסים והפרענקים היום פחות . ולמעשה אנחנו צריכים אותם להלחם בערבים הם מכירים תראש של הערבים יותר טוב ממנו . מה אתם חושבים על מה שאמרתי נראה לכם?

עוד משו

מה אתם חושבים על להתחיל עם בחורה או להיפך? מתאים , או לא, אם זה משפיל . בעד או נגד . .

עץ שתול

New member
נדמה לי בן גוריון אמר את זה

שהוא שונא את הערבים כי הם דומים לפרענקים!!

mister xy

New member
בשם אומרם -

לא בנגוריון אלא חיים נחמן ביאליק זצוקלה"ה זיע"א מיותר לציין שאני מסתייג לגמרי מהנ"ל...

sec op

New member
העניין הוא שזה בעיקר חרדי- ישראלי

מעניין האם יש סיבה שבחו"ל התופעה הרבה פחות חריפה ובוודאי שעל שמינית גזע לא היו פוסלים. גם בארץ רבים לא היו פוסלים ע"ז, מה שרק מדגיש את הגזענות במקרה הזה.

מדהים, פשוט מדהים.

אחרי שחדלתי להאמין, אני כל כך רגוע לנוכח התופעות הללו. בעבר פשוט הייתי מזדעק: "הייתכן", זו התורה? והיום: ייתכן! זו התורה, זו החרדיות! הכל משחק סוציולוגי-פסיכולוגי-תרבותי.

אותי זה עדיין מזעזע

כי מילא שחיתויות 'רגילות', סוף סוף כולנו בני אדם.אבל להתנהג ממש כמו הנאצים ?? זה כבר רמה אחרת לגמרי של שפלות. ההסבר דווקא ברור, הדת הרי מלאה בדירוגים של גזע. גוי ,גר ,ממזר,נתין וכו' .והרי במשך הדורות הוסיפו על התורה עד שהמקור בטל בשישים.אז גם בעניין של 'יחוס' היו צריכים להוסיף, אז הוסיפו ספרדים... אגב,יש לי קרובים שהרבה בנות שלהם התחתנו עם חצי ספרדים,והם בחורים כל כך טובים, שלא נראה לי שהן היו משיגות כאלה בגירסה אשכנזית.

mister xy

New member
נאצים ?? הגזמת !

מילא כשמדברים על קבלת ספרדים למוסדות חינוך, ניחא. אבל פה כשמדובר על בחירה אישית של בת זוג, איש הישר בעיניו יעשה.

סלסרו

New member
אתה רציני?

כמובן שאיש הישר בעיניו יעשה, אבל הביקורת כאן היא על עצם הבחירה ועל תפיסת עולמו המפגרת של אותו בחור ושל החברה בה הוא חי. אם היא לא מצאה חן בעיניו מסיבה כלשהי, לגיטימי. אבל לפסול אותה אך ורק בגלל מוצאה העדתי?? אתה באמת לא מבין את האבסורד בזה? הנאצים, אגב, החשיבו ליהודי גם מי שרק 1/16 יהודי. מענין אם הדויסלאך האלה יפסלו גם 1/16 פרענקית או שצריך שדם הפרענקיות יתמוסס בשישים כדי שתוכל לבא בקהל אדושם.

mister xy

New member
כמובן שהביקורת על הבחור ועל החברה היא מוצדקת

וגם אני כשהייתי חרדי למהדרין לא הייתי "מוריד שידוך" (כמה שאני שונא את המילים הללו) בגלל שמינית שבשמינית. אבל אי אפשר להשוות את זה לנאצים, בסך הכל הבנאדם לא מעוניין להתחתן עם הגברת הזאת. זה משהו אישי ולא ציבורי כמו קבלה למוסדות.

לא הגזמתי

אם היא היתה באמת ספרדית, ואפילו אם היה בה שמץ של מנטליות מזרחית,אז באמת שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.אבל במקרה הזה הרי הבחורה אשכנזית לכל דבר ועניין,ופוסלים אותה רק בגלל שזורם בה דם ספרדי,זה דומה לגמרי לחוקי הגזע. אה,כן, לפחות לא אומרים שצריך להרוג אותם.

זה אכן עצוב

הגזענות בציבור החרדי קיימת בצורה מדהימה,גם כלפי גויים וגם כלפי ספרדים,וזה אכן עצוב מאוד!רק מה שעוד עצוב שלדעתי אם יציעו לה בחור ספרדי היא גם תיעלב...לא?

עץ שתול

New member
ומה עם גזענות של לטאים נגד חסידים וההפך

קנאים מול אגודיים, מודרנים מול חניוקים וכו' וכו', גם זה נובע ממיניעים גזעניים!!!

נרניה4

New member
אכן "כואב הלב"

וכי מדוע היא מנסה בכל זאת למצוא שידוך ממוצא אשכנזי? בעייתה יכולה להיפטר בצ'יק עם קצת גמישות מצידה ומהוריה ... אני מכירה חרדית בת 24 ורווקה, שהשדכנים מציעים לה את כל הגרושים והצולעים - למה? כי היא כבר "זקנה"... וכולם אומרים "אוי אוי אוי..." , רק מי שיוצא מהקופסא מוצא פתרון, אם היא לא הייתה מתעקשת על בחור ישיבה שלומד כל היום ייתכן וההצעות היו ניראות אחרת.

למעלה