כואבת לי היד

כואבת לי היד

היי, קראתי באיזה מקום פה במאמרים, שאם אתה מנגן והיד מתחילה לכאוב, סימן שאתה לא עושה משהו טוב. לא למדתי עם מורה בכלל, ויש מצב טוב שאני עושה איזה טעות. אני מדבר על מצבים שאני עושה ברה (חסימה) אם האצבע הראשונה, ומאצבע איזה אקורד. למשל G#, או D#. אפילו ב power chords זה קורה לי. העניין הוא שאני מחזיק את האקורד, ועם האגודל מאחורה אני נותן קונטרה, כדי שאני אוכל ללחוץ על המיתרים. השריר הקטן שבין האגודל לאצבע, הוא שכואב לי. חשוב לומר, זה קורה רק אחרי נגינה רצופה של 5 דקות ויותר רק על אקורדים כאלה. כאילו אם אני אנגן את הליין של סמוק און דה ווטר, חמש דקות ברצף. עד היום לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות וזה מפריע רק בשירים מאוד מסויימים, שחייבים חמש דקות ויותר, לנגן עם חסימה של האצבע, ברצף, ושגם ייצא נקי וטוב. זה נורמלי??, אם לא, מה עלי לעשות?

ran 15

New member
תשמעי ף בארה אלו אקורדים

שדורשים המון מהיד...בין אם זה גמישות ובין אם זה כוח.. לכן זה לגיטימי שיכאב לך בדיוק איפה שציינת , לעיתים זה גם כואב בדיוק בשריר האגודל (הכרית הענקית שמתחת לאגודל...) כי הרבה מאוד מאמץ נופל על השריר הזה בייחוד שלא רגילים ורק מתחילים... בכל אופן המורה שלי אמר לי שעד היום יש לו כאבים אחרי פרק זמן מסויים של נגינה , כך שזה לגיטימי..כל עוד אתה לא בהופעה , וכואב לך ...שחרר , תחמם את המקום ע"י מסאז' שירגיע גם , ללחוץ על השריר זה עוזר ולפני כל נגינה תעשה כך : ראשית תעבור אצבע אצבע ותעסה אותה (גם ביד הפורטת וגם ביד המנגנת) אחר כך - תמתח לאחור כל אצבע (כולל אגודלים) ואז שחרר בעזרת תנועות של קימוץ היד לאגרוף ושיחרור ממצב זה..זה עניין ש ל2-3 דק' לפני הנגינה , אבל מרגישים בהבדל , וכמו מתיחות שבחדר כושר וכדומה , גם כאן , אתה מחזק את היד תורם לגמישות ומונע פגיעות , תעשה את זה גם אחרי הגינה ...

ran 15

New member
וואו העייפות - תשמע * גינה= נגינה*

בהצלחה

תודה בנאדם

זה לא עניין שמאתמול להיום.. אני מנגן כבר 5 שנים וכלום לא השתנה... ועם הדמיון המפותח שלי גם אני עם הזמן המצאתי כל מיני תרגילים משונים להרפיית היד, כמו שתיארת.

כמה טיפים:

1. לא למדת עם מורה, רוב הסיכויים שאתה לא לוחץ נכון. לך למורה שיתקן לך את הלחיצות לפני שתגרום לעצמך לדלקת. ואם אתה עדיין מתעקש לא לתקן את הבעיה בצורה יסודית אז: 2. תשחרר את הידיים מידי פעם בתנועות מעגליות וגליות. 3. לך למורה לפני שתעשה לעצמך נזק.

ran 15

New member
תשמע אני חייב להגיד לך שהוא לא הגזים והוא

הפאליו היה עדין , תנועות לא נכונות של גידים שרירים , בייחדו בלחץ המתח והכוח המופעלים על היד בזמן הנגינה , יכולים לגרום לשברים \ קרעים מתיחות נקעים וכדומה... חבל לגרום נזק של שבוע שבועיים חודש חודשיים ו\או בלתי הפיך , כנראה שיש בעיה וצריך לתקן אותה... נגינה לא אמורה להכאיב!

Caraya

New member
נכון, אבל...

כאבים בידיים בזמן נגינה בד"כ באמת לא אמורים לקרות אם מנגנים כמו שצריך, ואם מתעלמים מהם הם יכולים להתפתח לדלקות ואפילו מעבר לזה (למשל, שיטת נגינה שפתוחה ע"י קסופי יאנג, שגיטריסט לא מספיק מיומן שינסה להשתמש בה עוד עלול לשבור לעצמו את מפרקי האצבעות...). יש רופאים שמתמחים בפציעות מוזיקאים, ויש להם פרנסה רק בזכות חבר'ה שלומדים נגינה בלי מורה ומפתחים טכניקות לא נכונות. א-ב-ל, אין צורך להכנס לפאניקה... כאבים בשריר האגודל בגלל אקורדים עם חסימות זה מאוד נפוץ, והם קורים גם אם עושים את החסימה נכון. אין מה לעשות. השריר בונה את הסיבולת שלו לאט לאט. בלי קשר לזה, כדאי לוודא שהטכניקת חסימה שלך נכונה, כדי למנוע נזקים לידיים. ואם הידיים כואבות, במקום להתעלל בהן עם כל מני עיסויים או לנער אותן באוויר, פשוט צריך להרפות את כף היד לדקה- והכל עובר. ועוד דבר שיכול להקל על הכאבים בידיים- חימום טוב. פרילודים ותרגילים על סולמות. זה בכלל טוב, גם בשביל להכניס אותך לאווירה של הסולם שבו אתה עומד לנגן.

ran 15

New member
נכון , לא אמרתי לו עכשיו רוץ ופרוץ לאיזה

בית חולים וקפוץ על הרופא הראשון שתראה...ממש לא , פשוט שיש לשים לב בצורה קפדנית יותר לשם מניעה ומזעור של פציעות... בקשר ללהתעלל בידיים , אישית לפני כל נגינה אני עושה מה שאמרתי , ואז מתרגל סולמות זה פשוט מחמם את היד... כל אחד והדרך הנוחה ביותר מבחינתו... העיקר , להמשיך להנות

eran377

New member
יש מורים שהם לא בדיוק מורים...

פשוט מלמדים לעשות אקורדים ולוקחים על זה כסף. כאלה אנשים לא בהכרח יתקנו בעית אחיזה. או בכלל... לצערי לא כל המורים לגיטרה מתייחסים לאחיזה ברמה הדרושה...

ran 15

New member
דווקא המורה הזה הדבר האחרון שאני יכול

להגיד עליו שהוא חאפר , שהבנאדם נגן בחסד , מורה מעולה פשוט במקרה שלי לא הצלחתי לתקשר איתו הוא לא הבין אותי ולא ענה על המטרות וההישגים שאילהם כיוונתי זה הכל... בגדול הוא מורה מעולה , אבל כל אחד אחרי 6-10 דק' של בארה מתמשך , השריר מתחיל להראות סימני "חיים" ...ויכאב..

חח לי כואבת יד ימין

בפרק היד.כשאני מנגן ריפים מהירים כגון master of puppets של מטאליקה XD

Mr MAG

New member
בהנחה שאתה ימני

ואתה מתכוון ליד הפורטת, הנה כמה טיפים. הפריטה צריכה להיות שילוב נכון של תנועת היד והאצבעות. יש גיטריסטים, מאוד מהירים, שמתשתמשים באצבעות בלבד ושורש היד לא זז בכלל. תמיכה ליד הפורטת היא מומלצת במיוחד כשמנגנים בקצב גבוה, שים לב איך רוב הshredders משעינים כמה אצבעות מתחת לפיקאפים. המטרה היא בסופו של דבר - לנוע כמה שפחות, והכי בקלילות שאפשר. תשים לב לא ללחוץ את המפרט יותר חזק ממה שצריך כדי שהוא לא יפול, תשים לב לא ללחוץ את השרירים ביד כי הם בכלל לא מעורבים בעניין. תלמד את עצמך פריטות חכמות וחסכוניות בהתאם לריפים שאתה מנגן. כמה שפחות תנועה יותר קל להגיע למהירות. תתחיל תמיד בחימום ומתחיות ותתחיל תמיד בקצב נמוך משמעותית מזה שאליו אתה שואף. אחחח MOP לאן הלכו הימים ההם...

Mr MAG

New member
ברמת העקרון

זה באמת האזור הבעייתי. בסופו של דבר, אחרי נגינה מאוד ארוכה זה יכאב לכל אחד, אבל צריך לפתח את האזור ולעבוד על הקטנת הלחץ עליו בנגינה. קודם כל דאג לאקשן טוב ונמוך, בגבולות ההגיון. דבר שני הקפד על חימום, מתיחות, תרגולי מתיחה, חיזוקי אצבעות וכו' וכו'. שלישית הקפד על הפסקות סבירות בנגינה בהן תמשיך בשחרור ומתיחה של היד. ולסיום הקפד על אחיזה נכונה וקלילה, הפעלה של הלחץ המינימלי הדרוש לצליל נקי. לשם זאת עליך ביד משוחררת ורפויה לחלוטין להתחיל להצמיד את המיתר עד שהצליל שיופק יהיה נקי ותמיד לשמור על הרמה הזו, על המינימום. לשיטה קוראים לפעמים "האצבע הקלה" וזה הכרחי גם למיצוי הפוטנציאל הטכני (מאמץ יתר מאט אותך) וגם למזעור הלחץ על שרירי היד.

למעלה