כדור בשם סרנדה

שלומות0

New member
מדובר בילד שסובל מאוד

מרעשים, ההתנהלות של הבית הזה נפגעת כי הילד סובל בבית הרעשים גם הקטנים,
זו בעיה מאוד מיוחדת ומי שלא היה שם לא יכול להבין, צריך לעזור לילד הזה
בטיפול משולב ולא רק ליד גם למשפחתו שסובלת לידו,
הטיפול במקרה הזה הוא שילוב של אוזניות נגד רעשים+ תרופות ממש כמו שהאם קיבלה,
הילד צריך לקב טיפול שיוריד את הריגשות ממש כמו שכתבת, אבל זה לא מספיק צריך גם את האוזניות,
וזה ישפר משמעותית את הסבל של כולם,
מאוד כואב לי על הילד+ המשפחה שמצעים כאן ABA
לא רק שזה לא שייך זה ממש גובל בהתעללות בילד ובני משפחתו..
זה ממש כמו לנתח פנדיציט שיש שקדים חולים!!!!!!

TikvaBonneh

New member
ולי כואב שמציעים תרופות

כשיתכן שABA יכול מאוד להקל עליו.
אני מכירה ABA מספיק טוב כדי לדעת שיש הרבה מה לעשות כדי להקל על הילד.

מיכל931

New member
זה חצי מהמינון

על פי הוראת רופאה. ניסינו גם רספרידל לפני שנה והיו תופעות לוואי קשות. כנראה הוא לא מגיב טוב לתרופות עדיין בגילו. חשבתי על רעיון לבינתיים עד שנמצא שיטת טיפול מתאימה. הרי הרגישות השמיעתית פורצת בעיקר בבית ומובילה להתנהגות כפייתית. אז בינתיים בבית נכתוב לו במקום לדבר בנוסף לאוזניות מיוחדות, שהוא ישתמש בהם.
עד שנמצא טיפול מתאים. לא רואה כרגע דרך אחרת. איך זה נשמע לך?

lavendula

New member
את בטוחה שזה רגישות שמיעתית?

איך את מסבירה שזה קורה בעיקר בבית?
זה נשמע לי יותר כמו חרדה וצורך בטקסיות מסוימת (שתבקשו סליחה ודרישה להשתמש במילה אחרת) שכנראה עוזרת לו להרגיע את החרדה.
או שילוב של שני הדברים.

lavendula

New member
אז אם כבר טיפול רגשי/פסיכולוגי

ומכיוון שיש פה מרכיב של חרדה, נדמה לי ששיטת CBT יכולה לעזור.

dina199

New member
לדעתי חצי מהמינון זה הרבה בהתחלה.

כפי שכתבתי אנחנו התחלנו כל פעם מרבע מינון.
אפילו רבע מינון בהתחלה עשה קצת תופעות לוואי כמו רעידות והזעות. כי כל התרופות האלה משפיעות על מערכת העצבים המרכזית ומוח 'קצת משתגע' עד שמתרגל. במינון גבוה מתברר שזה יותר מ'קצת' .
אני מאוד בעד אוזניות. לדעתי כשיש אוזניות אפשר גם לדבר. אוזניות באמת מורידות את הצלילים המעצבנים כמו רשרושים, צלילי לעיסה ואותיות שורקות - אבל לא מפריעות לשמוע דיבור.

TikvaBonneh

New member
ABA משפיע די מהר

תוך שלושה חודשים גג. אם אחרי שלושה חודשים את לא רואה שיפור משמעותי, אז להפסיק.
אני מכירה גם פסיכולוג שמטפל בחרדות בשיטת נוירופידבק. זו גם אופציה.

שלומות0

New member
לא מצליחה להבין

איך ABA יוכל לעזור לילד שסבול
פשוט אצלי זה לא נתפס, הבן שלך סובל
למה לבחור שיטה שתהפוך אותו לרובוט?

מיכל931

New member
תשובה

אנו אכן מנסים כעת תרופה+אוזניות נגד רעשים. יש לנו חשד שהתרופה גורמת לרגזנות יתר אצל הילד (היו לו התקפי זעם השבוע בביה''ס בניגוד לשבועות הקודמים). גם הרופאה אמרה מראש שתתכן תופעת לוואי כזו. לא היינו רוצים שהכדור יפגע בשילוב. לכן אנו עושים חושבים מחדש. זוהי כבר התרופה השניה שאנו מנסים. צריך גם לזכור שמדובר בילד מאוד צעיר (כיתה ג').

TikvaBonneh

New member
ABA לא הופך ילדים לרובוטים

אני מכירה טוב את השיטה ויודעת איך היא יכולה לעזור. אני לא יכולה להסביר לך הכל על רגל אחת, אבל בגדול אני אסביר לך את התהליך במקרה כזה. מה שעושים במקרה כזה זה תצפיות לראות את הנסיבות - מתי זה מפריע לו יותר, מתי פחות, בעקבות מה הוא כועס, אם יש מצבים שהוא יותר רגוע, ורושמים גם את התגובות של הסביבה - לעיתים קרובות התגובות של הסביבה להתנהגות שלו מגבירות את החרדה שלו. מנתחים את כל הנתונים, נותנים להורים ולצוות החינוכי המלצות כיצד להתאים את הסביבה לילד, איך למנוע את המצבים (הכי טוב) ואיך להגיב בכל זאת במקרה שהוא נכנס לחרדה. עוקבים אחרי ביצוע ההמלצות ומתאימים אותן למציאות בשטח.

למעלה