כדורסל וכליזמרים

meir99

New member
המנדולינה - השאלתי מספריה עירונית

ניתן להשאלה לפי שם המחבר לואי דה ברנייר

BobMarly

New member
תודה רבה

אם מדברים על ספר שמתייחס למוסיקה קרובה לכלייזמרים, אני ממליץ בחום על "ספר הבדיחה" של קונדרה. ציטטתי ממנו בעבר פה בפורום, אבל אני לא מוצא את זה.

BobMarly

New member
ייחודו של הפורום

הוא בשני דברים: א. המשתתפים ובראשם מנהל הפורום שאחראי על האוירה המיוחדת שלו. ב. העובדה שאפשר ממוסיקת כליזמרים לדון בפילוסופיה , באמנות , במוסיקה קלסית,במוסיקה בכלל,בנגינה, ביהדות - כל הנושאים אשר מרחיבים את דעתו של האדם ומוציאים אותו מהשגרה היום יומית של הפרנסה וקשיי היום יום. סעיף ב. לא יכול להתקיים ללא סעיף א. ויכול אף שהוא נובע ממנו.

meir99

New member
מודה שאכן הפורום מאוד לא ביקורתי

במובן השלילי ומאפשר לאורחיו להתבטא באופן מקורי ויצירתי ועל כך יישר כוייח איש הרוח (לא יעזור לך להתחמק ממחמאות)

uriv1

New member
אומנות

כל אומנות באה לידי ביטוי בשני מישורים: הטכני והיצירתי במובן זה הדימיון בין כדורסל למוזיקה הוא ברור - במישור הטכני - שליטה בכלי (כלי נגינה או כדור משחק), וקליטת נתונים מהסביבה (בעזרת חוש השמיעה בעיקר, כשמדובר במוזיקה, וחושים נוספים בספורט) במישור היצירתי - עיבוד הנתונים והבנתם, ויצירת תגובה מתאימה שתבוא לידי מימוש שוב במישור הטכני. סערת הרגשות שנגרמת לצופה\מאזין נעוצה היא ונעה סביב תשוקתו. צפיה באליפות הכדורסל צופנת ברוב המקרים תשוקה לניצחון אחד הצדדים ומכאן הדרמה הפיזית של הספורט. לתשוקות שהמוזיקה יכולה לבטא מגוון רחב יותר. מנצחון (סוגי מוזיקת טראנס) דרך דיכאון (להקת הדלתות המושמצת כאן לחינם) ועד לתקוה (קטעי כליזמר מסוימים) מנקודת מבטו של המבצע ההבדל הבולט הוא, שוב, התשוקה שלו כמו גם דרכו הייחודית לבטא אותה (במוזיקה וספורט כאחד) בבואנו לשפוט עלינו לזכור שאין באופן ודאי חפיפה בין כוונת המשורר לתובנת הקורא ויש לנסות לזקק אותה מבין האסוציאציות. לסיכום: כל דבר אפשר להביא לדרגת אומנות, וכבר ראיתי בימי הקצרים ספורטאים שמשחקים לשם היופי שבמשחק ומוזיקאים שמנסים לנצח את חבריהם להרכב.

BobMarly

New member
יפה

נהנתי מכל מילה ואף אהבתי. לגבי הדלתות אני אוהב אותם למרות שהם עושים לי נאכס בנשמה. אחד הדברים היוצאים מהכלל אצלם זה שההרמוניה שלהם מתוחכמת למרות שעל פניה נראית מלודית ופשוטה. ואם אינני טועה אפילו שיר אחד שלהם יכול בהחלט לקבל עיבודל למוסיקת כליזמרים.

BobMarly

New member
בעצם

אם מקבלים את ההגדרה ש"אמנות היא הבעה פיסיקלית של מחשבה"(פרופ' ג'ים לוץ אונ. שיקגו), אזי ספורט במובן הזה עונה על ההגדרה כאמנות. ומכאן שאפשר אולי להשתמש בשפה אמנותית כאשר מדברים על ספורט.

למעלה