כדורי אש ובטיחות

ogmios

New member
הדימוי של האקדח הטעון

דווקא משתלב יפה עם הדימוי של הקוסם במו"ד כרובה סער רב-תכליתי. בלעחס. מי האוויל שהמציא שחשב על הרעיון המעוות של שינון לחשים?

מירטל

New member
אני חושבת שאתה צריך להאשים את

מי שכתב את "ארץ גוועת" ( יצא בעיברית לא מזמן).

ogmios

New member
שמו ג'ק וואנס, אאל"ט

מי תרגם את הספר? ובאיזו הוצאה הוא יצא לאור?

איך בנוי הקסם בעולם המערכה?

אם הקסם הוא כמו חוקי הפיסיקה ופשוט מגיב לשילוב מסויים של פעולות פיזיות אז זה ממש תלוי בכמה הפעולות מסובכות, וסביר להניח שככל שהקסם חזק יותר הפעולות יותר סבוכות,יכול להיות שכאמצעי בטיחות שגילדת הקוסמים הכניסה בכדי שיקשה על הקוסם להטיל אותו כשהוא שיכור.אין כמעט אפשרות ליצור מנגנוני בטיחות נגד פעולה שנובעת מהעובדה שהקוסם נסער רגשית במודל הזה. אם הקסם פועל כמו בספרי "אלריק" של מורקוק שבהם המילים והמחוות הם פשוט ביטויים חיצוניים שאם הם לא משולבים עם מצב מנטלי מדוייק ביותר פשוט לא יעבדו אז סביר להניח שקוסם שיכור ו/או נסער לא יגיע למצב המנטלי המתאים.

Dror Bar

New member
כמה דברים להוסיף

לפי דעתי לא כדי שיהיה משהו קבוע / פיסיקלי שיסביר את הקסם כי זה מוריד את ה"קסם" שלו . הוא הופך להיות פחות מעניין. לדוגמא מישהו אומר:" אני יודע למלא מערה בחומצת דרקון בעזרת הינף יד ומילה". לעומת:" אני לוקח 5 כוח קסם מהסביבה מפגיש אותו עם חלק בגוף( לדוגמא שלנו חומצות בגוף) משחרר אותו מבחוץ ומגדיל אותו ברמה שישית של הקסם ואז המערה מתמלא". לפי דעתי לפחות הדוגמא הראשונה יותר מעניינת. ועוד הערה בקשר לבטיחות של קסמים: בנוסף למצב של בילבול/גימגום / שיכרות מה קורה עם לדוגמא יוצר הקסם ישן - יש לו קסמים ובזמן השנה הוא חולם ומטיל בחלום קסם. עכשיו יוצר הקסם מדבר בזמן שינה ולכן הוא הוגה את מילות הקסם מחוץ לחלום - האם אין מצב שהקסם יעבוד במציאות? ואז הוא יתעורר ויראה שהשיער שלו נשרף

shadowfax

New member
בעולם מו"ד המקורי שלי

הקסם הצריך שילוב של תנועות מסויימות, דיבור ומרכיבים כדי להפעיל לחש כך שיצירה ספונטנית של קסם היא אפשרית תאורתית (כך למעשה גילו את הקסם במקור) אך קלושה בצורה בלתי נתפסת כי התנועות חייבות להיות מדוייקות, המילים נכונות והמרכיבים הנכונים, מצד שני מי יודע? אולי כל המקרים של שרפה אנושית ספונטנית הם למעשה תוצר של לחש שנוצר בטעות? קסם אצלי הצריך ריכוז מקסימלי כדי לשלב את התנועות הנכונות, המילים והחומרים אחרת הוא לא יעבוד או גרוע יותר: המעבר בין תנועה לתנועה יכולה ליצור תנועה חדשה, מילה שלא נהגת נכון תיצר מילה חדשה, מרכיב שהתקלקל או השתנה (גרעין שהתחיל לצמוח) יכול ליצור מרכיב חדש, כל אלו עלולים ליצור לחש שונה או לפגום בתוצאות של הלחש, קוסם בגילופין יהרוג את עצמו דיי מהר, קוסם מגמגם אין (הם לא יעברו את המבחנים הנוקשים של בית הספר לקסם).

למעלה