כדורי אש ובטיחות

tapas tapas

New member
כדורי אש ובטיחות

נלך לפי המודל של מו"ד. קוסם מטיל לחש באיזשהיא צורה. לפעמים הוא צריך רכיבים, אבל רק לשינון מראש של הלחש, ולפעמים לא. ברגע שהקוסם מכין את הלחש הוא מוכן לו בראש ואז הוא רק צריך להפעיל את הטריגר בשביל להטיל אותו. עכשיו, מבחינת בטיחות, זה לא ממש מסוכן? כאילו, אם לוקח לקוסם רק סוג של מחשבות או ריכוז או משהוא מנטלי, אזי הוא עלול להטיל את הלחש בטעות. למשל אם הוא נסער או קצת שיכור, או במצב רוח מסויים. או שדווקא בגלל שהוא מפחד להטיל את הלחש הוא יטיל אותו בטעות. כמו שיש איזה אינטגרל לפתור אבל אתה לא רוצה לפתור אותו עכשיו אבל רק בגלל שזה ממש מגרה אותך אתה חושב על זה בכל זאת. כך שאם יש לקוסם לחש כדור אש מוכן בראש, זה נראה לי מאוד מלחיץ ומסוכן שיהיה לך לחש כזה בראש שרק באמצעות מחשבה אתה יכול להטיל אותו. מה אתם חושבים?

Ihavenonick

New member
like a loaded gun

sometimes you press the trigger too soon. like when the archer in TTT shot the orc too soon

snift

New member
אך, נושא מצויין.

הכל תלוי כמובן באיזו צורה בנוי הקסם בעולם, אך חלק מהקטעים היותר משעשעים במשחקים הם בעיותשל קוסמים. למשל - קוסם מגמגם, כאשר הטריגר לשחרור הקסם הוא הגיה נכונה של מילה..

Soul Cake Duck

New member
אלא אם

אלא אם כן הקוסם משתמש בעיקר בכוחות שלא מצריכים ממנו להגות נכון, אבל במקרה באותו רגע הוא צריך לתת את השם המדויק של השד שעליו לזמן ממעמקי השאול כדי לכבול אותו, או משהו דומה. הכל תלוי במערכה ובשיטה. אני כשלעצמי מעדיף (אם כי נכון לרגע זה לא מיישם) גישה שגורסת שכל התנועות, המילים, נפנופי הידיים ומה לא - בסך הכל נועדו למקד את כח הרצון של אותם אלה שעוסקים בדברים שאל לו לאדם לדעת. או, ואולי לשפעל חפצים מסוימים שנוצרו במכוון כך שיעבדו בתגובה למילה. אבל רב-מג מרובה ניסיון פשוט מביט בך ואתה עולה בלהבות, ואילו השוליה חסר הניסיון מאבד מיד את בטחונו אם הוא לא יכול להגות את המילה בת חמש-עשרה ההברות שהסבירו לו בלימודיו שהן-הן מה שיוצר את ה"לחש". בשיטה כזאת, שכרות יכולה באמת להיות הרת אסון, אם הקוסם אכן מחזיק בידיו כוחות הרס פוטנציאליים (כלל לא מובן מאליו, למעשה - יותר סביר להניח שהוא מכיר טקס מוזר או שניים וכמה טריקים עם אורות צבעוניים, אבל שוב תלוי במערכה). אני מניח שבמערכה שבה הקוסמים הם עוצמתיים והקסם הוא עניין מנטאלי לחלוטין של שליטה עצמית, כולם יודעים שלקוסם אסור לשתות אלכוהול בכלל.

NacroMittler

New member
אפשר לקחת את זה הלאה

יכול להיות שאחת מן הדרישות להצטרף למסדר הקוסמים (או איך שלא תקרא לו) היא התנזרות מוחלטת מאלכוהול וסמים אחרים. עכשיו, מה אם אתה משחק מג שחטא? איך חברת הקוסמים מגיבה על כך? איך אתה עצמך מסתדר עם זה? איך אתה נזהר? ומה קורה כשאתה לא נזהר? בקיצור, אפשר להריץ סביב זה כמה וכמה הרפתקאות מענינות. ח"ח על הרעיון. אשמח לשמוע אם השתמשת בו (ובתת-הרעינות שאני העליתי) וכמובן, מה יצא מזה.

הטלה לפי רצון...

לא מזמן הכנתי מנוע לחשים די פשוט שמאפשר הטלה ללא לחשים. הצורה הבסיסית שלו היא ככה: א. מעיפים מהמערכה כל מטיל שמכין לחשים מראש. ב. מאפשרים למכשפים להתמחות באסכולת קסם. ג. בשביל להטיל לחש צריך לגלגל 1ק20+מתאם הצלת הרצון הבסיסי+מתאם תכונת המפתח של המטיל. (ד"ק להטת כל לחש לפי שיקול השה"מ) ד. כל רכיב שהמטיל מוסיף ללחש (כעקרון כל לחש הוא ללא רכיבים חוץ מהחפצים/יצורים המושפעים מהלחש) מוסיף לגלגול +2. ה. כל לחש שזמן ההטלה שלו גדול מסיבוב אחד דורש בדיקת ריכוז (אותו הד"ק בשביל הטלת הלחש+כל מתאם שיפריע להטלה) ואלה שמצליחים בשתי הבדיקות חייבים להצליח בהצלת קשיחות ד"ק 20 או להיות עייפים (או במקרה של לחשים שזמן הטלתם גדול מיום דורש הצלת קשיחות באותו ד"ק או להפוך לתשושים).

רמץ

New member
זה רעיון נחמד

דוקא ב-AMBER, שכמעט ולא מתעסק עם הקישקע של הקסם, מתואר תהליך של שינון לחשים בצורה מאוד יפה: הקוסם מצמצם את הפורמולות הארוכות של הלחש לפיסקאות. אותן הוא מצמצם למשפטים ולבסוף לצירוף מילים בודד - טעון בכל העוצמה הקיימת בפורמולה המקורית. הגייתן של המילים (אולי בתוספת הפעלת איזו יכולת מנטלית או מחווה או איזה תנאי אחר) תגרום לשחרור הלחש. כלומר - קיים לפחות המרכיב המילולי שצריך להתקיים. הלחש לא ישתחרר כל עוד הקוסם לא הוגה את המילים. במו"ד טרחו והדגישו שלכל לחש חייב להיות לפחות מרכיב אחד (מילולי, תנועתי או חומרי) שצריך להתקיים כדי לשחרר את הלחש, כך ששחרור ספונטני של לחשים לא כל כך אפשרי, אבל אני חושב שאצל מכשפים זה עובד קצת אחרת וגם כתוב במפורש שההיכרות הראשונית של מכשפים רבים עם הכוחות שלהם היא בתאונות קסומות במהלך הילדות וההתבגרות. בין אם זה אפשרי ובין אם לא ובין אם רק אצל המכשף או גם אצל הקוסם - הרעיון הוא די חמוד ובר-יישום. בסופו של דבר, כמו הסוף של כל דבר אחר כמעט במשחקי תפקידים, ההחלטה היא בידי המנחה ותפיסתו את מכאניקת הקסם במערכה שלו.

מירטל

New member
ולפעמים...

קסם זה באמת קסם. זו תכונה לגמרי לא מוסברת שמאפשרת לדמות שלי ליצור דברים יש מאיין, להרחיק יצורים אחרים ולדעת דברים שהיא לא ידעה. זה לא אקדח טעון או לא, זה לא מספר מילים שהגיה מסויימת מאוד שלהם תיצור אפקט מסויים, וזה לא תנועות מסויימות או מחשבה מסויימת שעלולה לקפוץ פתאום, אלא משהו מוזר ולא ידוע שלפעמים עובד, לפעמים לא, וקוסם מגמגם יכול להטיל אותו כמו קוסם עם ידיים שבורות, לא משהו שאפשר לעבוד איתו לפי הכללים הידועים לנוש של חוקי הפיזיקה.

tapas tapas

New member
למה לא פשוט...

לחושב על עולם עם קסם כעל עולם עם פיסיקה אלטרנטיבית?

snift

New member
למה כן?

זה היופי במשחקי תפקידים, אנחנו לא מוגבלים לגישה ספציפית. המשחק אחד יכול להיות כך ובמשחק אחר אחרת..

tapas tapas

New member
כי אז...

תמיד יהיו חוקים פיסקלים לקסם. בגלל שמשחק התפקידים מתבצע בתוך עולם אמיתי ולכן הוא מוגבל לעולם הזה. לפי דעתי זה יותר מעניין ועמוק שהקסם פועל לפי איזשהיא חוקיות מסויימת מוכנת מראש, אפילו פשוטה ביותר ולא כל כך מפורטת, מאשר הפיסיקה של המצב רוח של השה"ם באותו היום. אני לא אומר שצריך עכשיו להמציא חוקים שיסבירו בדיוק של 100% איך ולמה קסמים מתרחשים. אלא איזשהיא חוקיות, קונסיסטנטיות מסויימת. למצוא את האיזון המושלם (אם יש כזה) של כמות ההסברים והפירוט שיש במערכה מאחורי הקסמים. שיהיה מספיק הסברים כדי שתהיה קוססיסטניטיות ועומק, ומצד שני שלא יהיו יותר מדי הסברים כדי שזה לא יהיה יותר מדי מסובך.

מירטל

New member
במילים אחרות :

אנחנו מחליפים את הטכנולוגיה בקסם - יש לך עקביות ועבודה עם חוקים פיסיקלים ידועים, למה אתה מתעקש לקרוא לזה קסם? ואגב, עיקביות וציות לחוקים שונים הם משהו שתמצא בכל מערכת קסמים, השאלה היא רק למה אתה דבק בחוקים הידועים לך בעולם הזה.

tapas tapas

New member
זהו שאני לא

בגלל זה אמרתי פיסיקה אלטרנטיבית. למה את מתכוונת בחוקים הידועים בעולם הזה? ברגע שאת אומרת שיש עיקביות וציות לחוקים במערכת קסמים, אז העקביות והחוקים האלה פועלים לפי ההגיון של העולם הזה. אם את אומרת שהקסם עובד לפי איזשהוא הגיון ששונה מההגיון של העולם שלנו ואין לנו שום כלים להסביר אותו, אזי את פשוט אומרת שיש אלוהים מאחורי הקסם הזה. אז אפשר לעשות גם קסם אלוהי כזה, אבל חשבתי שהכוונה שלך היה בקסם לא אלוהי.

tapas tapas

New member
אני לא מבין למה כתבת

למה כתבת שדיברתי על חוקים פיסקלים ידועים. אני דיברתי על חוקים פיסקלים אלטרנטיבים. למשל תתכן אנרגיה חדשה, שתקרא אנרגית קסם, שהמוח לשנו מסוגל לייצר אותה. אבל עדיין זה הכל צריך לעבוד תחת ההגיון המוכר לנו בעולם הזה. כלומר, יתכן שבעולם הפיסיקה האלטרנטיבי, יכולו לתאר את אנרגיית הקסם בצורה מתמטית כמו שמתארים אנרגיה בעולם שלנו. בסופו של דבר השה"ם צריך להחליט מתי קסם עובד ואיך הוא עובד, האם הוא מחליט את זה על פי איזשהוא רעיון או הגיון מסויים? או שהוא סתם עושה מה שבא לו לפי המצב רוח או בצורה די אקראית?

ogmios

New member
ניסיון להסביר

אני לא מירטל, אבל נדמה לי שמה שהיא מנסה לטעון הוא שהקסם אצלך לא ממש "מרגיש" כמו קסם. קסם, כפי שאתה מציג אותו, הוא בסך הכל מערכת אחרת של חוקי פיסיקה. למי שמכיר אותם, הקסם ייראה מוכר, ארצי, וגרוע מכל - צפוי להחריד, ברמת ההוכחה המתמטית. מנגד, אפשר לטעון שקסם לא אמור להיות פשוט חלופה ימי-ביניימית לטכנולוגיה, אלא משהו... אממ.. קסום.

tapas tapas

New member
מי אמר...

מי אמר שהדמויות צריכות לדעת איך הקסם עובד? או שאפילו השחקנים צריכים לדעת איך הקסם עובד? זה רק בשביל השה"ם. למפלים הרי געש וברקים פועלים לפי פיסיקה מסויימת, אבל זה לא אומר שאנשים מלפני 10000 שנה ידעו את הפיסיקה שלהם ושהם לא התפלאו מזה. חוץ מזה, גם כשאתה רואה היום מופע זיקוקי דינור למשל, ונניח אתה יודע בדיוק איך זה עובד, זה עדיין מפליא אותך. להיפך, לפעמים כשאתה רואה משהוא ואתה יודע איך הוא עובד זה רק מגביר את ההשתאות שלך ממנו.

למעלה