כדורגל צרפתי

• פותח הנושא zx5
  • פורסם בתאריך

zx5

New member
רמות/דרגות מקצועיות של שחקנים

שלום, [איך עושים את ה-
בכותרת?]
מסתבר שיש דרגות שונות בין שחקן חובב ושחקן מקצועי. אשמח לעזרה בתרגום (אני חושב שזה הסדר הנכון אבל אולי אני טועה):
Apprenti
Aspirant
Stagiaire
élite
professionnel
הקשר:
Au terme de la saison au cours de laquelle le joueur sous contrat apprenti ou aspirant est âgé de moins de 17 ans au 31 décembre de l’année de cette même
saison, le club a la possibilité de proposer à l'autre partie la signature d’un nouveau contrat de stagiaire de 3 saisons.
Toutefois, dans la limite d'un contrat par saison, le club est en droit d'exiger d'un joueur la signature du contrat stagiaire ci-dessus.
À l’expiration normale des contrats apprenti et aspirant, le club est en droit d’exiger de l’autre partie la signature d’un nouveau contrat de joueur stagiaire,
élite ou professionnel.
À l'expiration du contrat stagiaire, le club est en droit d’exiger de l’autre partie la signature d’un contrat professionnel.
תודה רבה

udilir

New member
מדובר *רק* בדרגות של כדורגלנים מקצוענים (זה נאמר מיד בשמו של

המסמך שלך, ואפילו בשתי מילים שונות: PROFESSIONNEL ו- Métiers du Football).

מכיוון שאין סוגי חוזים כאלה בארץ אלא רק חלוקה ל- "ילדים" "נוער" ו"בוגרים" (עד לפני לא הרבה שנים בכלל הכחישו שהכדורגל בארץ הוא מקצועני, אם כי מבחינת רמתו ההכחשה משקפת את האמת גם היום) - הייתי מתרגם פחות או יותר מילולית:

1. מתלמד 2. בוגר 3. מתמחה 4. עלית (או "על") 5. מקצועני.

trilliane

Well-known member
מנהל
תפריט האייקונים לכותרת נמצא לשמאלה

ואפשר פשוט לכתוב את המילה "שמאל" תחומה בין קווים אנכיים |.

zx5

New member
ובנוסף יש גם שחקן חובב

אבל אולי זה חופף את אחת הדרגות שהוזכרו.
במקרה שהמועדון לא מציע לשחקן את כל מה שהובא בהקשר השחקן יכול ל- reclassement dans les rangs amateurs

zx5

New member
תודה אודי. אז אתה אומר ש-חובב זו דרגה נוספת, כן? וגם אבל קטן

יש לך הצעה אחרת במקום בוגר? היות שגיל השחקן רלוונטי לתקנות שונות אני חושש ש"בוגר" עשוי לבלבל את הקורא. במאמר באנגלית בנושא תרגמו את המונח joueur espoir כ-promising player-contract, אז אולי שחקן מבטיח?
&nbsp
ועוד שאלה - בהמשך נכתב כך : Si le joueur refuse de signer un contrat de joueur en formation, de joueur
Elite ou de joueur professionnel.
ה- joueur en formation מקביל ל- joueur stagiaire? שהוזכר לעיל (À l’expiration normale des contrats apprenti et aspirant, le club est en droit d’exiger de l’autre partie la signature d’un nouveau contrat de joueur stagiaire,
élite ou professionnel.)?
תודה רבה ותודה על הסבלנות
&nbsp

udilir

New member
להבנתי שלושה השלבים הראשונים הם שלבי "הכשרה" - formation

שבהם הכדורגלן עדיין לא נחשב מקצועני ואז ההתחיבויות למועדון שהכשיר אותו שונות ממי שכבר חתם חוזה מקצועני: מותר לו לעבור למועדון אחר לאחד מהשלבים האלה בלבד, לשלם פיצויים למועדון ה"מכשיר" וכ'.
כלומר ה- formation כולל את שלבי Apprenti ,Aspirant ,Stagiaire.

"בוגר" הוא במובן של מי שסיים את חוק לימודיו, כאן הכוונה למי שסיים את ההכשרה הבסיסית. "בוגר" נראה לי סביר (גם בארץ יש בני 17 ב"בוגרים") אבל אם בכל זאת זה לא נראה לך אז אפשר אולי "מועמד".

udilir

New member
amateur הוא סטטוס אחר שלא נחשב חלק מהמסלול המקצועני וכנראה

יש עבורו כללים אחרים, אם כי אפשר לעבור בין המסלולים.

zx5

New member
שאלה נוספת - לא זקוק לתרגום רק להבנת המשמעות

משמעות הפסקה האחרונה (הטקסט המודגש) כאן:
2. Si le joueur refuse de signer un contrat de joueur en formation, de joueur Elite ou de joueur professionnel :
· il pourra signer un contrat aspirant ou apprenti avec un autre club membre de la LFP s'il était sous statut amateur avec le club quitté
· il pourra signer un contrat Elite ou professionnel avec un autre club membre de la LFP s'il était sous statut aspirant, apprenti ou amateur sous convention de formation avec le club quitté.
· il pourra signer un contrat professionnel avec un autre club membre de la LFP s'il était sous statut stagiaire avec le club quitté.
Sous réserve que la proposition de contrat prévoie une rémunération annuelle fixe au moins égale à celle du contrat en cours (à l'exception des clubs relégués appliquant le dispositif prévu à l' art. 761) des indemnités de formation seront dues au club quitté selon les modalités suivantes :
היא שהאופציות האלו (לחתום חוזה כזה במועדון הזה או חוזה כזה במועדון ההוא...) אפשריות רק אם החוזה החדש אינו נופל המחוזה הישן, או שאם החוזה החדש אינו נופל המחוזה הישן, יש לשלם פיצויי הכשרה (שמחושבים באופן שמוצג מיד בהמשך) או שלא הבנתי בכלל וזה משהו אחר.
תודה רבה

udilir

New member
האמירה הבסיסית היא שהמועדון החדש יהיה צריך לשלם פיצויים

למועדון הננטש, זה שהשחקן לא רוצה להמשיך לשחק בו, וההסתיגות היא שהחוזה המוצע במועדון החדש גבוה יותר מהחוזה שיש לו במועדון הננטש (כדי שלא יצא שהוא לא רק לא מרוויח מהחוזה החדש אלא אפילו צריך להוסיף כסף מכיסו).

udilir

New member
ניסוח פשוט יותר, מורכב מהחלקים העיקריים של המשפט המקורי:

Des indemnités de formation seront dues au club quitté, sous réserve que la proposition de contrat prévoie une rémunération annuelle fixe, au moins égale à celle du contrat en cours.

גובה הפיצוי הוא כגובה התשלום שהשחקן מקבל כרגע, וההגיון הוא שאם המועדון הכשיר שחקן עד שווי של X אירו לשנה אז הוא, המועדון, זכאי לקבל את ה- X אירו לשנה אם השחקן (שהיה מחויב לתת את השנים האלה) עוזב אותו.

zx5

New member
תודה אודי אבל אני לא בטוח שזה מדויק

ההיגיון שאתה מציג נכון עקרונית אבל גובה הפיצוי נקבע לפי נוסחה שמובאת בהמשך (בגדול מדובר על תשלום קבוע שנגזר מאיכות מתקני ההכשרה במועדון ומתשלום משתנה שנגזר מביצועי השחקן).
הכלל שאני מכיר מתקנונים אחרים (פיפ"א, הליגות האנגליות) הוא שהמועדון בו הוכשר השחקן זכאי לפיצויים רק אם הוא מציע לשחקן חוזה בתנאים שאינם נופלים מהחוזה הנוכחי והשחקן מסרב. כאן - אם אני מבין נכון - התנאי הוא הפוך: פיצוי במקרה שהמועדון החדש מציע חוזה בתנאים שאינם נופלים מהחוזה הנוכחי. הבעיה היא שהתנאי הזה לא מאוד הגיוני כי אז למועדון החדש יש אינטרס להציע חוזה טוב פחות ובלי קשר למועדון הקודם אין דרך להשפיע על סיכוייו לקבל פיצויים.
יש לציין שההגיון שעומד מאוחרי כל המנגנון הזה הוא לעודד מועדונים להכשיר שחקנים חדשים באמצעות הבטחת תשואה - יש מועדונים קטנים שממש מתקיימים כלכלית מהסיפור הזה. אז להבנתי הכללים צריכים בגדול לנטות לכיוון האינטרס של המועדון הקודם, תוך הצבת מגבלות לשם שמירה על חופש העיסוק והתנועה של שחקנים (כמו במקרה של הכלל שהצגתי מתקנון פיפ"א).
מה דעתך? יכול להיות שלא הבנו נכון, או שפשוט יש הבדל בין התקנון הצרפתי לתקנונים אחרים?
תודה רבה

udilir

New member
ה"פרשנות" שלי היא רק על סמך הטקסט שהבאת ויכול להיות שמהקשר

יותר רחב הייתי מבין אחרת את ההיגיון שמאחורי הסעיף.

בכל מקרה, ביקשת להבין את הסעיף וסידרתי את עיקרו בצורה קצת יותר ברורה לקורא לא משפטי. אני בטוח רק בחלק הזה, העובדתי, של התשובה שלי.

למעלה