כדאי לדעת

• פותח הנושא stm
  • פורסם בתאריך

stm

New member
כדאי לדעת

הם רוצים רק משת``פים אין אמת בטענה כאילו ערים אנשי ``מחנה השלום`` הישראלי רק לסבלם של הפלשתינים ומתעלמים ממצוקת אחיהם המתנחלים, וטועה מי שמאשים אותם כי ערך חייו של פלשתיני המתגורר מעבר לקו הירוק גבוה, בעיניהם, מערך חייו של ישראלי המתגורר שם. אנשי ``מחנה השלום``, מלבד יוצאים מן הכלל, מתנכרים למצוקת הפלשתינים בדיוק באותה המידה שבה הם מתנכרים למצוקת המתנחלים. הם אינם אוהבים את אחיהם שמעבר לקו הירוק, אך גם כלפי הפלשתינים הם מעולם לא פיתחו רגש חיובי במיוחד. אם ``חלומם הפוליטי הכמוס הוא לקום בבוקר ולגלות שהאחר המתנחלים השנוא פשוט נמוג``, כדברי העיתונאי ארי שביט (``הארץ``) ברשימתו המדוברת מן השבוע שעבר, הרי חלומם הוורוד עוד יותר, והכמוס פחות, הוא לקום בבוקר ולגלות שהאחר הערבי נמוג אף הוא. העלמת הערבים היתה בעיני ישראל מטרתם האמיתית, גם אם הבלתי-מוצהרת, של הסכמי אוסלו. במסווה של ``שלום`` ושל ``דו-קיום`` ניסה השמאל הישראלי להיפטר מן הפלשתינים וממצוקותיהם ברוח משאלתו של אותו ראש ממשלה מנוח שהכריז, בפרץ של כנות, ``הייתי רוצה שעזה תטבע בים``. העיקר היה להתרחק מן הפלשתינים ככל האפשר ולהיחלץ מנוכחותם המעיקה, אף מבלי להציע פתרון ממשי לבעיית פליטי 48` ולבעיות קשות אחרות ואף במחיר התנכרות לחבלי ארץ-ישראל וליהודים היושבים בהם. התפקיד היחיד, אותו הועיד השמאל הישראלי לפלשתינים על-פי הסכמי אוסלו, היה תפקיד המשת``פ המסייע לישראל במיגור הטרור. רק לצורך מילוי התפקיד החשוב הזה הרשה ``מחנה השלום`` לפלשתינים לא להתפוגג לחלוטין, ורק כדי לטפח את המשת``פות הזאת הובאו מתוניס ערפאת ואנשיו וכובדו כאן במיטב הכיבודים. מעולם לא הונחו אדריכלי ``השלום`` לא ע``י דאגה נדיבה לעם הפלשתיני ולא ע``י רצון מוסרי נעלה לממש את זכויותיו הלאומיות. רק שני קסרקטינים נעדרי צבא וריבונות התכוון ``מחנה השלום`` להקציב ל``מדינה`` הפלשתינית, אחד ביו``ש ואחד ברצועת עזה, וגם זאת רק בתנאי שערפאת ישמש קבלן ביטחון של ישראל ויילחם במקומה בחמאס ובג`יהאד האיסלמי ``בלי בג``ץ ובלי בצלם``. היום רוצים אנשי ``מחנה השלום`` בהיעלמותם של הפלשתינים יותר מתמיד, אם לא באמצעות הסכמים חתומים כי אז בעזרת גדר מופלאה, שתיצור הפרדה חד-צדדית ובלבד שהציבור הישראלי הנאור יוכל סופסוף לנהל חיים נורמליים כמו במדינה נורמלית, קרי: מערבית. אם אכן מעוניינים הנאורים גם בהתפוגגותם של המתנחלים, הרי זה בעיקר מפני שנדמה להם כי המתנחלים הם שמונעים את התגשמות חלום ההתנתקות המוחלטת מן הפלשתינים. כואב להם כשמתנחל נרצח בדרך לביתו, אך נראה שהם מקווים כי במוקדם או במאוחר הרציחות הנוראיות יבריחו את המתנחלים אל תחומי הקו הירוק ובאו לציון גואל, והפרדה, ושקט תעשייתי. בינתיים יכולה האוכלוסייה הפלשתינית לסבול, מצידם, באין מפריע. תהליך ``השלום`` הביא על ערביי יש``ע שלטון דיקטטורי מושחת ודורסני, שואה כלכלית וטרור פנימי קשה. אבל רוב אנשי ``מחנה השלום`` הישראלי, האטומים מכדי לזעוק נגד רצח אחיהם בשטחים, אטומים גם מכדי לחוש אחריות מוסרית למצבם של הפלשתינים או לנסות להבין כיצד יש לכונן במזרח התיכון שלום אמיתי.

all

New member
יש לא מעט צדק בדבריך

אבל מה הקטע שלך: מה רע בלרצות שקט תעשייתי? מה רע בלרצות שכל מדינה תלחם בגורמי הטרור שבה? ואם עזה, יהודה ושמרון הם שני קסרקטינים, אז ישראל היא שלוש קסרקטינים! ואם הרשות לא תאסור רוצחים ורוצחים יסתובבו בה חפשיים, מה רע בכך שארצה גבול עם אותה הרשות? תחלס, אתה צודק כמעט בכל מה שאמרת, אבל אין לי טיפונת מושג מה לא בסדר בזה!

stm

New member
לא אני כתבתי את הדברים הקרדיט מגיע

לדניאלה וויס, ובכוונה לא ציינתי את שמה כי הוא מעורר אנטגוניזם

all

New member
מי זו דניאלה וויס?

וסליחה על הבורות שלי.

stm1

New member
אז ככה, קודם כל תיקון טעות

מי שכתבה את המאמר היא לא דניאלה וייס אלה אמונה אלון וסליחה על הטעות ולשאלה אז דניאלה וייס היא ראש מועצת קדומים ומראשי המתיישבים ביש"ע מה שקרוי בלשון העם "מתנחלים"

all

New member
היעלמותם של הפלסטינאים?

יש בזה לא מעט מן האמת. אך להעלים יכולים רק קוסמים. ואם אינני טועה אותו שמאל (מגונה כל כך) לא רוצה בהעלמותם הפיזית של בני האדם, אלה בהיעלמות האלימות הרבה הנמצאת בו כיום, היעלמות הפונדמנטליזם הדתי קיצוני שכל כך חזק בהם. אני משוכנע שהקטולים והפרוטסטנטים באירלנד גם הם רוצים בהיעלמותו של הצד השני. ואני אומר לך עם היד על הלב, גם אני רוצה שאנשים המוכנים למות רק על מנת להרוג כמה שיותר אנשים יעלמו!!! ואיני מתכוון שיירצחו, אני מעדיף שבכלל לא יגיעו למצב הזה!!! ע"י חינוך לאי אלימות, ע"י שלטון חוק שאיננו תומך בטרור במדינה שממנה הם באו או בכל דרך אחרת.

stm1

New member
שמע סיפור !

לפני 32 שנים הורי היגרו לחו"ל והשאירו באחד היישובים בארץ בית על שטח אדמה. מכיון שהבית עמד ריק הרבה שנים, השתלט על הבית אחד מילדי השכנים ועשה בו כבשלו. הוא כמובן התרגל לרעיון שהבית יהיה שלו לנצח. לפני 10 שנים חזרתי לישראל ובאפן טיבעי באתי לגור בבית ששיך לי מתוקף היותו ירושה שהישאירו לי הורי, (אבי נולד בבית הזה וגם סבי, ואם אני לא טועה גם אבי סבי) והנה טוען השכן שמה פתאום שיפנה את הבית, הרי הוא גר בו כבר כך וכך שנים והוא גם נטע עצים בגינה וילדיו נולדו בו ובעצם הבית שלו. ואני שלא היה לי היכן לגור בניתי לי אהל בקצה המגרש. ובכן אותו שכן החליט שהוא לא מסכים שאני אגור בשטח הזה (לטענתו שלו) והתחיל ועשות צרות. לשסות בי את הכלבים שלו, להחריב לי את האהל, שלח את הילדים שלו להרביץ לילדי, בקיצור עשה לי מהחיים גיהנום. בנתיים התאספו מועצת הישוב שראו שמתפתח כאן סיכסוך מכוער והחליטו לחלק את המגרש כך שיהיה מקום גם לי וגם לו (למרות שכולם הודו שהבית הוא בעצם שלי). אבל הדייר לא הסכים בשום אופן לחלק את הבית (הבית הוא כולו שלווהוא לא יתן למישהו שלא ממשפחתו לגור לא בבית ולא על המגרש) ומיד לאחר שהתקבלה החלטת מועצת הישוב אסף את כל משפחתו המורחבת שבאו גם מיישובים סמוכים ובאו להרוס לי את האהל ולגרש אותי מהיישוב. אני שבנתיים קיבלתי קצת כח וגם קצת ביטחון עמדתי בכל ההתקפות שלהם ולא רק שלא נתתי להם לגרש אותי אלא גם החזרתי לעצמי חלק ניכר של המגרש וגם חלק מהבית. ההוא שהבין שאין לו כרגע כח לגרש אותי, קיבל מחוסר ברירה את העובדה שחלק מהבית יהיה בנתיים ובאופן זמני בידי עד שיצבור מספיק כח ויוכל לגרש אותי. ואני שרציתי להיות הומני ומתחשב סברתי לתומי שלא יפה לגרש אותו מכל הבית סוף סוף אין לו היכן לגור, ולמרות שהיתה לי אפשרות גם חוקית וגם מוסרית וגם פיזית לכסח לו את הצורה ולגרש אותו מכל הבית, הנחתי לו לגור בחלק מהבית (על אף ולמרות שהבית הוא שלי ושההוא שכן רע ומציק) וקיויתי שבמשך הזמן העניינים יסתדרו. ובכן מסתבר שהעניינים לא הוסתדרו ולפני 6 שנים כאשר היתה לו תחושה שיש לו מספיק כח הוא החליט לנסות שוב לגרש אותי. אסף את כל בני משפחתו, הביא קרובים רחוקים מישובים בסביבה, ונכנס בי. מסתבר שאני כבר הייתי הרבה יותר חזק ממנו ולא רק שכיסחתי לו את הצורה אלא שגם הצלחתי להשתלט על עוד חלקים מהבית, (הבית שלי למקרה ששכחת) ושוב עשיתי את אותה הטעות, הנחתי שאכשיו הוא ילמד את הלקח ויתרגל לרעיון שאנחנו שותפים ויפסיק להציק. אבל איפה יתרגל ואיפה בטיח, כל מה הצעתי לו הוא דחה על הסף, שאסתלק מן הבית אני וכל בני משפחתי ! לא פחות מזה. טוב אני רוצה שלום, לא רוצה מלחמה, אין לי עניין להפריע לאף אחד, אני מוכן בשביל זה להתפשר אפילו עם מנוול כמוהו ותת לו חלק ממשהו ששיך לי בעליל. אבל הוא לו רוצה המנייק. אז מה עושים ? יש לך עיצה ? בתודה מראש.

תשובה לאלפונסו המספר..

כשהתחלתי לקרוא את סיפורך, הייתי בטוח שאתה מזוהה עם הצד הפלשתיני. בהמשך התבררה טעותי. וכל כך למה? את אותו הסיפור, רק בגירסה מעט שונה ולא פחות מקוממת, קראתי פעם בפורום אחר מפיו של פלשתיני. בני הכפר שלו היו ידועים ביחסי הידידות שקיימו עם יישובים יהודים שכנים, ובייחוד עם לוחמי "ההגנה", כאשר סייעו להם להסתתר ולהסתיר נשק מהבריטים. גם כפרי הסביבה ידעו זאת ולכן התייחסו אליהם כבוגדים. אלא שהכפר היה קרוב לגבול המצרי, והדבר לא מצא חן בעיני מפקד חטיבת גבעתי דאז, שמעון אבידן. הפלישה המצרית נראתה קרובה מתמיד, וגבול נקי מגורמים עויינים נראה הכרחי לבטחון המדינה. יום אחד נכנסו לכפר חיילי חטיבת גבעתי, שהתקבלו כמובן ללא התנגדות. אלה פתחו את הדלת, ירו למוות באביו שהיה ראש הכפר, ובעוד איש זקן וילד שמסיבה כלשהי נראה להם רצוי שימותו. אח"כ הוציאו את כל בני הכפר מבתיהם והעמידו אותם בשמש, בצמא וברעב עד שימסרו את כל כלי הנשק שבידיהם. לאחר מכן הוכרחו לארוז את מיטלטליהם ולעזוב את המקום. למחרת, כשהם בוכים ומייללים, חזרו חלק מהמגורשים והתכוונו לספר לבני בריתם לשעבר כי תושבי הכפרים בסביבה מסרבים לתת להם מקלט בבתיהם, מאחר שהיו ידועים כ"בוגדים משתפי פעולה עם הציונים". כשהגיעו הבינו שלא נשאר להם לאן לחזור - לנגד עיניהם התנהלה שרשרת של אנשים מתושבי יבנה וכפרים יהודיים סמוכים, שבזזו את מה שנשאר מרכושם. חודש לאחר מכן, חבלנים של צה"ל פוצצו את בתיהם. בסופו של דבר התגלגל מיודענו המספר לאחד ממחנות הפליטים שליד שכם. כשקראתי, לא האמנתי. הייתי בטוח שמדובר בשקר, או לפחות בהגזמה פושעת. אלו ערכי צה"ל?? מה פתאום.. אח"כ נתקלתי בתיעוד כמעט זהה של הסיפור הזה בספר שכתב היסטוריון ישראלי ועוסק בנושא הפליטים הפלשתינים. הפעם סופר הסיפור מפי אחד החיילים שהשתתפו בפשיטה על הכפר. כמעט כל הפרטים זהים - כולל שמו של הכפר - זרנוקה.

all

New member
מזעזע!!!

ואין לי מושג איך למרות כל הדמוקרטיה המחורבנת כאן, דברים שכאלו אינם ידועים כמעט לאיש?

מה ז"א?

רוב הציבור כאן יודע שבמלחמת העצמאות עזבו את גבולות הארץ כ- 700,000 פלשתינים. מישהו חשב בטעות שאמרו להם: "חבר´ה, לכו במטוטה מכם" והם פשוט קמו והלכו??

all

New member
אולי אני לא חושב באותה דרך

אבל איכשהו חשבתי שאזרחי כל צד נסוגים לפני נסיגת החיילים שלו, הרי בכל מקום בו הצבא הישראלי נהדף, כל האוכלוסיה הלא לוחמת נסוגה לפני כן או לכל היותר יחד איתו. יחד עם זה, אוכלוסיה התומכת בצד הלוחם, גירושה הוא דין רחמים כלפיה. אך אוכלוסיה ניטרלית או תומכת. על מה הגירוש שלהם?

אוהוווווו..

אני רואה שאנשים כאן זקוקים ממש להרצאה... אז ככה.. חשוב להבין שבתקופה ההיא לא היתה לערבים תושבי ארץ ישראל שום מערכת שלטון מסודרת משלהם. היו בסה"כ שני מחנות עיקריים - המחנה של חוסייני, שקיבל הוראות מדמשק, והמחנה של נשאשיבי (שהיה מתון יותר ותמך בתוכנית החלוקה). "הועד הערבי העליון" היה מזוהה עם חוסייני. רוב הכפרים הערביים מנו פחות מ- 200 משפחות, ולרוב היו עצמאיים לחלוטין. עצמאיים - הכוונה היא שראש הכפר קבע לאיזה מחנה הכפר שייך, ומה יהיו יחסיו עם השכנים היהודים. חוסר האחדות הזה בקרב התושבים הערבים (שבמידה מסויימת נמשך עד היום) היה הסיבה העיקרית לנצחון היהודי. האוכלוסייה היהודית היתה מאוחדת ומאורגנת והתכוננה למאבק על קיומה, בעוד התושבים הערבים לא חשו באותו זמן שום רגש לאומי או קיומי, ורק מיעוטם התכוננו ברצינות למאבק (וגם הם לא היו מתואמים כמעט בכלל). זו התשובה בקשר לנסיגת החיילים: האוכלוסייה לא נסוגה יחד עם החיילים, מפני שלא היה שום תיאום בין הכוחות המזויינים לבין האוכלוסיה האזרחית, ואפילו לא בין כוחות מזויינים שונים. בקשר לגירוש - הסיבה היתה שמפקד חטיבת גבעתי קיבל יד חופשית לפעול, והוא החליט שעדיף לגרש אוכלוסייה ערבית מאיזור הגבול עם מצריים - מאחר שאלו עלולים לשתף פעולה בהברחות ובהסתננויות לתוך ישראל. אותו הדבר בדיוק קרה לכפרים הנוצרים ברעם ואיקרית, שהיו סמוכים לגבול לבנון.

B.Shokor

New member
מר STM1 - אתה דומה לי!

אחרי שקראתי את הסיפור המזעזע שלך הרגשתי ואפילו דמיינתי לעצמי את הצורה שלך, אתה יודע למה? כי אתה דומה לי! גם אני כמוך בדיוק, בן-אדם עם לב מאוד מאוד טהור ורחמני וסולח במהרת האור, הרבה פעמים יש לי בעיות שאינן נסבלות עם אנשים אחרים, אני מתעצבן כמה דקות אבל אחר-כך אני חוזר למצב הנורמלי שלי (צוחק כתמיד). במצבים מסויימים אני הופך לבן-אדם "לא רחמני בכלל" וזה תלוי בבן-אדם ובבעייה שעומדים לפניי. בקיצור ובקשר לבעייה שלך: אם הייתי במקומך הייתי עושה אותם דברים בדיוק שעשית, נותן לו הזדמנות ראשונה, ועוד הזדמנות שנייה, במידה והוא לא ילמד משתי ההזדמנויות שנתתי לו, אז הייתי הולך אליו ומופצץ לו את הפנים שלו עד שילמד מה זה הזדמנות, וכבוד בן-אדם. יש בני-אדם שחושבים שבגלל שהם חזקים הם רוצים לשלוט בכולם, זאת אומרת שעם אנשים כאלה הדו-שיח לא מתאים בכללללללללללל, אז מה עושים? כמו שאמרתי לך מלמדים אותם שיעור טוב שלא ישכחו אותו בכל החיים שלהם, כך החיים צריכים להיות.

למעלה