כבר קרה לכם פעם

כבר קרה לכם פעם

שקרה לכם משהו טוב, אבל ממש ממש טוב, אחרי יום רע, הכי רע שיכול להיות, ולא יכולתם להכיל את הטוב ולא האמנתם שזה קורה ולא האמנתם שזה מגיע לכם ועשיתם רע כדי להוריד את ה"היי" ולחזור לרע המוכר והטוב? ובכן, במקרה הזה טוב ורע הם לגמרי בינריים. לא ביניים ולא גוונים. אם כן, מה עשיתם? איך מאמינים שמגיע לכם? איך מכילים טוב עם רע בלי להרוס? אם זה נשמע לכם צרות של עשירים זה כל כך לא הכיוון...

אלישבע24

New member
אור,

תנסי לחשוב על הטוב כעל מיים חיים
ועל הרע כעל טיפות שמן.
שתי הצורות קיימות,אבל לא מתערבבות.

לא הבנתי איך זה קשור לזה שאני לא מצליחה

להכיל את הטוב. אני פשוט לא יכולה. פשוט לא.

אלישבע24

New member
הכוונה היא,שבעזרת דמיון וריכוז

את יכולה להשתמש בדוגמאות הללו
וליצור בתוכך מקום לטוב החדש.

אופירA

New member
מנהל
אל תתעסקי בלהכיל ובלהאמין שמגיע לך.

זה באמת קשה. מי שסובל הרבה, נאלץ ללקות בתסמונת שטוקהולם, וכבר לא רוצה לצאת מהסבל שלו באיזה רובד מסוים בנפש. זה המקום שממנו בא רצון ההרס העצמי, ההרס של הטוב כדי שיחזור הרע המוכר והטוב.

אז אל תנסי להאמין שמגיע לך.
תנסי רק לקרוא לזה "לנוח מהרע". תתחילי בקטן. זה מספיק קשה.
אולי לזה כן תצליח להיות לך מסוגלות.

אני לא יכולה לנוח

אני בעשייה כמו שלא הייתי כבר די הרבה זמן, אולי אפילו כמה שנים. קיבלתי קידום מקצועי שלא האמנתי אפילו בתת-ההכרה שלי שיכול להיות, ולא ביקשתי אותו. יש לי כל כך הרבה מה לספר על העבודה ועל הדינמיקה במשרד, ועל התפקידים הכל כך מאתגרים שהפילו עליי ועל הסמכויות ועל השכר ועל המתחים ועל הלחצים ועל החרדות ועל הבלבול ועל כל ההתמודדות שלי שם, ואיך נכנסתי ל"מגרש של הגדולים" כמו שכתבה לי פה לא מזמן גלי או כוכבית 456... אני לא מכירה עדיין את חוקי המשחק. אני פוחדת לדבר. אני פוחדת לטעות. וחרדות כל כך קשות ו... היי... אני מייצגת את ההוצאה בפני לקוחות חדשים וצריכה לשכנע אותם ולהמציא וליזום ולתקן ולהדריך ואני לא יודעת כלום!! והם לא יודעים שאני לא יודעת כלום!! ונותנים לי לנהל תכתובות עם לקוחות שאני לא מכירה, בלי שבודקים אותי... ומי אני בכלל? איך הגעתי להיות שם בכלל? ודי ברור לי שזה ייגמר מהר, ואני מחבלת במודע ולא במודע בסיכויי ההצלחה שלי, וקורים עוד דברים ואני לא יכולה! וההרגשה שאני מתביישת בפני אנשי מקצוע "אמיתיים" מהתחום שאם אגיד להם באיזו הוצאה אני עובדת הם יעדיפו להדיר את רגליהם משם... ואני פוחדת. פוחדת. פוחדת. אני כ"כ רוצה את זה, אני כבר שם, אני מתקשה להתמודד עם הנזיפות שאני חוטפת שם, ומצד שני שומעת איך הם מהללים אותי. אותי?? ואני במבוכה מהשבחים ואז שוב נוזפים בי כי זה הסגנון של העורכת ואני עדיין לא מיומנת, איך הם נותנים בי אמון בלי לבדוק אותי???

אלישבע24

New member
אור,

הבנתי שאת עובדת הרבה זמן בעריכה,
את טובה ותיגמלו אותך,
זה לא אומר שאסור לך יותר לעשות טעויות,
את בתהליך קבלת עבודה שמחמיא לך
ונראה לי שהחיים לא פינקו אותך יותר מדי,
ואת פשוט לא קיבלת טוב הרבה זמן.
סימכי על האנשים שקידמו אותך
שהיה להם בסיס עליו בנו את התקדמותך.
תעשי לעצמך שטיפות מוח
שאת ראויה,שאת מוכשרת,
שמגיע לך להתחלק במתנות שהיקום
שולח לנו.

אני מרגישה צורך לפגוע בעצמי (לא טריגר)

אני חייבת להוריד את ההיי. אני מומחית בלקחת את עצמי למקום ההפוך. שם אני יודעת להתמודד טוב יותר מאשר במקום של הצלחה. אני חייבת להיות אמביציוזית. אני חייבת לתקתק הכול מושלם ובזמן. אני חייבת לפתח כישורים שאשכרה אין לי, כמו זריזות. יכולת לדבר עם לקוחות. הדרכה. ליווי כתיבה. הבנה מהירה של הוראות. אני מבינה הוראות, אבל לא כשזורקים לי בבת-אחת הוראות על כמה ספרים, שלא תמיד את כולן אני מבינה, ואז אני מבלבלת ביניהן ועושה שטויות וצריכה לחזור על עצמי מהתחלה ולבזבז זמן...
וכישורי משא ומתן... כמה התכוננתי לשיחה עם המנכ"ל על השכר... כמה סימולציות עשיתי עם עובדת ההשמה החדשה. רעדתי. שקשקתי. דחיתי כמה שיכולתי. אבל הרגע הגיע ונכנסתי עם הרעד. והעזתי להציע סכום גבוה יותר ממה שהתאמנתי עליו עם היועצת. לא יודעת מאיפה לקחתי אומץ. והוא הסכים מיד, ואפילו שאל אם זה יעשה אותי מרוצה!!!! אחר כך הצטערתי שלא ביקשתי יותר חחח. ודיברתי שטויות מרוב ההפתעה. הייתי בטוחה שהוא יתמקח וגם הכנתי את עצמי לתשובות. והרגשתי כאילו באתי להרים ארגז שחשבתי שהוא כבד מאוד, והכנתי את כל הגוף, השרירים מכווצים, ופתאום, איך שניגשתי לארגז הזה הוא היה כל כך קל עד שעפתי אחורה.
כשאני אומרת לעצמי שאני ראויה ומוכשרת אני מתנתקת מעצמי באופן דיסוציאטיבי. אני פשוט לא שם. ואם אני כן שם, אני חייבת להירגע. אני עושה את זה עם אוכל בגלל כמה סיבות, אני במצב מאוד לא טוב. יש לזה כמה סיבות שלא אכנס אליהן כרגע. זה בפיקוח הפסיכולוגית והכול יהיה בסדר, אבל אני חייבת רגיעה.
אני גם מעדיפה לא לספר לאנשים על השיחה עם המנכ"ל כי אני לא רוצה לעשות לעצמי 'עין' או חוק מרפי, תקראי לזה איך שתקראי, וגם כי אני לא רוצה שאנשים יקנאו. ואני מרגישה כל כך לא שווה. כאילו זו ממש טעות שאני שם, ועוד מעט-קט הם יראו את זה ויעיפו אותי. האיחורים שהיו לי על ההתחלה. הבלבול בין המשימות. הקושי העצום לדבר עם לקוחות, ועצם זה שהם לגמרי סומכים עליי שאעשה את זה בלי עזרה... אימאלהההההה. ואני עושה את זה לא רע בכלל, אבל אני משחקת כאילו זה אמיתי. מאיפה יש לי אומץ? העורכת מכריחה אותי. היא אומרת לי שאנחנו חייבות להתחלק בנטל כי בשביל זה היא לקחה אותי, שאהיה העוזרת שלה ואוריד ממנה משימות. אבל היי... היא עושה את זה כבר מלא זמן, לדעתי לא מעט שנים, ואני שם חודש, כלומר ארבע פעמים בסך הכול!!! (אני עובדת פעם בשבוע)
על ההתחלה היא כבר התייעצה אתי על כל מיני דברים ואני מצליחה לעלות על דברים שהיא לא רואה, שאף אחד לא רואה. והיא מקבלת את מה שאני אומרת כתורה מסיני. והיא מהתחלה אמרה לי אני עוד עין שלה. ומהתחלה נתנה לי לערוך עורכים אחרים שלא עבדו טוב. ובכלל התקבלתי שם כמגיהה, שזה משהו שנחשב הכי נמוך בהוצאה (יש עוד כמה דברים יחסית נמוכים), אבל בשבילי הכול טוב! ועשיתי עבודה כל כך טובה ושווה שאחרי פעמיים היא כבר קידמה אותי לעריכת לשון ולפני כמה חודשים קידמה אותי עוד יותר, לעורכת תוכן (עריכה ספרותית, בניית קונספט, עבודה מול לקוח והתנהלות מולו... מאוד לא קל לי). ועל ההתחלה זרקה אותי למים עם לקוח בעייתי, 'טיפוס' וכחן ולא קל... וכל זה תוך פחות משנה!!! ואני לא מבינה מה קורה ואיך זה קרה, ונכון שבאיזה שהוא מקום הם משלמים ממש מעט (ככה זה הוצאות) אבל אני צריכה כל שקל!!
&nbsp
יש לי כל כך הרבה לספר על מה שאני עוברת וחווה שם, הכול כל כך אינטנסיבי ולחוץ... אני לא נושמת, פיזית, אני לא נושמת. אני חייבת להוכיח את עצמי. זה שהתקבלתי למשרד (בלי שבכלל ביקשתי) וזה שקיבלתי את הסכום שביקשתי זה מטורף. זה לא שאתעשר מזה, אבל אני מקווה לסגור סוף סוף את החובות שלי. אפילו השח"ע היה המום מכמה שהצלחתי לסגור עם המנכ"ל, כי הוא ייעץ לי לבקש 20 שקלים פחות!!! אבל התייעצתי עם חבר'ה מהתחום והבנתי שהצעה ראלית תהיה הרבה יותר גבוהה.
&nbsp
ותראי מה קורה, מאז שכתבתי את ההודעה הזאת כמעט שלא הגיבו לי. כלומר מי שהגיבה לי שתבורך, אבל אני רגילה שכותבים לי הרבה יותר אנשים. אל תעזבו אותי בגלל שקרה לי משהו טוב! אני צריכה שאנשים יהיו אתי לא רק כשאני במיטה ולא יוצאת ממנה כל היום, הרי רק יום לפני כן, ביום ההולדת שלי, זה בדיוק מה שקרה לי. אני לא מסתדרת עם התנודות האלה. אני צריכה שתהיו אתי. אל תחשבו שיש לי צרות של עשירים. אני פוחדת להיות בטוב. אני פוחדת להתרסק. אני לא יודעת איך ליהנות ופשוט לטפוח לעצמי על השכם ולשמוח ממה שקורה. זה קצת כמו שבביה"ס היסודי, כשעדיין הייתי המצטיינת השכבתית בכל תחום שהוא למעט ספורט כמובן, הייתי תמיד מחביאה את המבחנים ואת הציונים כדי שאנשים לא יקנאו בי ולא ישנאו אותי. לשמחתי הם לא יכלו לשנוא אותי, כי היו זקוקים לי ולהעתקות ממני חחח
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא באה לנפנף בפורום דיכאון בהתנשאות. אני בדיוק כמו כולם פה. יש לי ימים כמו יום ההולדת, שהם הרבה יותר דומיננטיים, ויש לי חוויות חדשות כמו זו שתיארתי פה בהרחבה.
אל תברחו ממני בגלל זה. תלמדו אותי לשמוח בלי ליפול. תלמדו אותי שאפשר גם אחרת. שאפשר להיות גם וגם וזה לא מוריד ולא מעלה מהיחס שלי כלפי אחרים.
מישהו שומע? מישהו יכול להיות אתי גם בזה?

Gali04

New member
שומעת היטב היטב עבור

מתוקה,
&nbsp
לא תמיד כולם מגיבים לכל הודעה.גמלי לא תמיד מגיבים גולשים רבים. אפילו גם את עצמך לא מגיבה לכולם תמיד אז אל תיקחי ללב את העניין.
&nbsp
קודם כל, שמחה לקרוא על הצלחתך בעבודה, זה ממש נהדר. מרשים ביותר שנכנסת לבוס, נקבת בסכום וקיבלת אותו כ"כ בקלות (אהבתי את "הארגז המטאפורי"
).
&nbsp
אם קידמו אותך מס' תפקידים בזמן כה קצר זה אומר המון על התרשמותם ממך, מהמקצועיות שלך, מרמת התפקודיות שלך, מהתפוקה שאת מניבה. תהיי בטוחה, שאם לא היו שבעי רצון ממך לא היית מקודמת בכלל.
&nbsp
מציעה לך קודם כל להירגע, זה נראה כאילו את בפאניקה, בחרדה, כאילו מפחדת לשגות, חוששת שכל הטוב הזה יגמר. אז סטופפפפפפפפ! תעצרי שניה, תנשפי אויר החוצה ואז תכניסי ותמלאי את כל הריאות (במידיטציה, כדי להכניס אויר תחילה יש להוציאו), תאמרי לעצמך מילה טובה. נכון, את במים העמוקים, אבל תסתכלי מסביבך, את לא טובעת, את מעל לפני המים, את שורדת ולא רק שורדת, אלא בפעולה, יוזמת, יוצרת, שואפת.
&nbsp
במקביל וחלק מהרגיעה, שעליה אני מדברת, את חייבת לעשות הפסקה של חצי שעה לפחות ביום העבודה, הגוף צריך את הפסק זמן הזה. תאכלי משו (הצעתי לך המון דברים, שניתן לאכול בלי שהכל יטפטף ויהיה לך לא נעים. תצטיידי בקרקרים, לחמית עם כל מיני ממרחים, תעשי סנדביצ'ים. יש אין סוף אפשרויות, כפי שכבר רשמתי לך בעבר). אי אפשר לעבוד יום שלם בלי הפסקה, לא פלא שאת מרגישה סחוטה. אגב, ההפסקה ואוכל רק יגרמו לך לעבוד בתפוקה וריכוז יותר גבוהים. תפסיקי עם הלא נעים לך, שכולם מסתכלים ובוחנים. תאכלי כשכולם אוכלים. את יכולה גם לצאת החוצה ולעשות סיבוב ולהתאוור ולאכול.
&nbsp
אל תלחצי מהבאות, כי את יודעת, שערובה אין לשום דבר, ולכן, לעת עתה, תיהני ממה שהשגת לעצמך. את ראויה לכל זה.
&nbsp
וחסר לך, שלא תשתפי אותנו בשמחות שלך, זה דרכו של העולם, יום למטה, יום למעלה. יש כאלה אנשים, שרק יודעים לבכות ואם קורים להם דברים טובים הם לא מספרים על כך אז בעיניי מי שיודע לבכות לאחרים, שגם יידע לספר כשטוב לו.

תושי18

New member
שמעי, ההודעה הזאת למשל, כתובה כל כך יפה. אפשר

לעשות מזה ספר. באמת. יעני יכול להיות
חלק מרומן. באמת.

הסיבה שאת פוחדת להיכשל זה בגלל
ביקורת קשה בצורת השפלות שקיבלת
ממישהו/י מהמשפחה בילדותך, שהורידה
לך את הדימוי העצמי עד לתחתית.
לולא הביקורת הזאת, הפחדים האלה
לא היו קיימים. מאוד פשוט.

לדעתי, המחמאות שאת מקבלת צריכות
למלא אותך בגאווה ואהבה עצמית ומכאן בתמריץ
שאלה, איזורים שאת לא מכירה, ועושה רושם
שאת בדיוק ההיפך, צנועה וענוותנית
כמוני.

אופירA

New member
מנהל
חבקי את עצמך קצת

החרדות והמבוכה הם בגלל ההתחלה.
אני זוכרת את עצמי בעבודה דומה שגם בה לא האמנתי שמתאים לי התפקיד, ופחדתי וקיבלתי ביקורת ונזיפות. אבל הוא כן התאים לי והצלחתי בו טוב, עד שההוצא"ל נסגרה.
והגעתי לשם אחרי שנזרקתי מתעסוקה נתמכת... הייתי בשפל של מצב, מה שגרם לי יותר קושי להאמין שהתפקיד מתאים לי. אבל בסופו של דבר התגברתי על הפחדים ועבדתי טוב.
את הרי יודעת לעבוד. תנסי להוריד את הפחד. מה כבר יכול לקרות הכי גרוע?

נכון!!!

אני זוכרת שסיפרת לי את זה פעם. עשית העתקי שמש, נכון? או משהו שקשור לדפוס... אם אינני טועה. זה מדהים להתקדם לזה מתעסוקה נתמכת. וזה מדהים שהתגברת על הפחדים ושעבדת טוב. אני מתמודדת עם שדים שקשורים לתחומים אחרים בחיים שלי. אני שוחה במים עמוקים כמעט בלי עזרה, ואני מרגישה לא אחת שאני פשוט טובעת. אני לא מבינה איך העורכת הראשית מצליחה לתפקד בכל כך הרבה משימות בו-זמנית, 4 ימים בשבוע, מלהטטת ממש בין לבין, כל כך הרבה זמן... בטח שהיא צריכה עזרה... וכרגע אני רק נופלת עליה עם השאלות שלי ויוצא שבמקום שאני עוזרת לה, היא עוזרת לי... אני לא מבינה איך היא מצליחה להיות כזאת כישרונית ומספיקה הכול.
מה יכול להיות הכי גרוע? שיפטרו אותי / שלא ייתנו לי יותר עבודות הביתה. אני יודעת שזה יותר בראש שלי מאשר במציאות, אבל...
ואני לא רגילה לעבוד כל כך הרבה שעות ברצף, וגם בלי הפסקה... אבל זה כל כך מרתק... אני עושה שם הרבה יותר דברים ממה שהם שולחים לי הביתה.
ואני פוחדת שזה ייגמר. ופוחדת שלא אצליח. ופוחדת להמשיך להתדרדר עם האוכל כפי שקורה עכשיו. ופוחדת שלקוחות יכעסו עליי או שבהוצאה עצמה יכעסו עליי. ופוחדת להתבלבל. ופוחדת ששוב יסדרו אותי עם המחיר (כבר סידרו אותי פעם אחת).
ולחבק את עצמי איך אפשר. יש כל כך הרבה דברים שאני לא יודעת עדיין. ולעומת עורכים אחרים אני מרגישה אהבלה. אני חושבת שאני היחידה שההשכלה הפורמלית שלה בעריכה לשונית אינה אקדמית. אני אקדמאית בתחומים אחרים בלשון, אבל לא בעריכה. ישנם עורכים כל כך מנוסים, שיודעים לשלוף ציטוטים מהמקורות ויודעים להסביר תופעות לשוניות. אני לא מבינה בזה כלום!!! אני לומדת מהם המון, אבל חלק מהם בזים לי, לחוסר הידע שלי, ואני לא מעזה לספר לרובם שאני עובדת במה שאני עובדת, כדי שלא ילעגו לי עוד יותר. עורכים הם עם קשה וציני מאוד. שלא לומר מתנשא. לפחות רוב מי שאני מכירה.
ועדיין.
לא יודעת להתמודד עם החיים האלה.

אלישבע24

New member
אור מתוקה,

את כמו תינוק שלומד ללכת,
זה שבצעדים הראשונים הוא יפול,
לא אומר שהוא לא כשרוני,
אבל תמיד יהיו סביבו דמויות בוגרות
שיעודדו ויחזקו אותו.
בתוכך את יודעת שאת כשרונית,
את אפילו מקבלת הוכחות,
ברור שקשה בהתחלה,
כל ההתחלות קשות...
אבל,עוד חודשיים שלושה תצחקי מהפחד
שאת חשה עכשיו.
תנסי לזרום עם מה שמתרחש בחייך,
גם הטוב וגם הרע,
לא שווה לבזבז אנרגיה על מה שבכל
מקרה יקרה.
ולזרום,אין הכוונה שלא תדחפי את עצמך,
אבל בטוב,
הוא מגיע לך הטוב הזה והרבה יותר!!!
תפתחי לטוב חלון,דלת,חריץ,
תשמחי איתו,
אם מתאים לך דרך האוכל,
אל תכי על חטא,
יגיע הרגע שהאוכל יהפך אצלך להיות אוכל,
היום הוא חבר,חברה,בן זוג מנחם
ונמצא בשבילך תמיד.
תנסי להכין לעצמך אוכל חגיגי,
אל תאכלי מהר,
תהני מכל ביס,
תני לטעם לקחת אותך למקומות
החמים והתומכים שכל כך
חסרים לך כרגע.

ואל תדאגי יקרה,
לעולם לא תהיי לבד,
את אהובה,רק תפתחי זרועותיך
ותראי כמה יבואו לחבקך.

ואני נתתי לך את הטלפון שלי,
את יכולה לסמס לי בכל שעה של היממה,
אני לא ישנה יותר משעתיים ביממה
וגם אז הטלפון על ידי.

אוהבת אותך מאוד!!!

תודה, נשמה

ואין לי מושג למה, אבל אני מרגישה צורך להעלות לכאן עכשיו את השיר הזה:
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=rHtuT4p9kvI
&nbsp
(אולי בגלל השורה "ואני אמשיך להתעקש, לא אפחד, לא אפחד, והלב ימצא את שביקש יום אחד, יום אחד...")
&nbsp
כל אחד ומה שהוא מחפש, כן?!

אלישבע24

New member
לצערי הרמקולים במחשב שלי

לא עובדים,
אבל אוהבת את העוצמות של ריקי גל.

ואני השיר הזה;

אני פוסעת חרש בשביליך
אני נוגעת בעשבי הזמן,
אני לומדת את כל משעוליך
חונה ליד כל מעין.