כבול

• פותח הנושא dala
  • פורסם בתאריך

dala

New member
כבול

מי יוכל להסביר לי כיצד נוצר הכבול? חשוב לי לצורך התאמת קרקע לצמח שהבאתי מחו"ל( כרגע חסוי).

צפנתי

New member
לדעתי זה חימצון צמחים מתים...

חבל לעשות נסיונות, קל להשיג כאבול נקי, והוא גם חלק הארי בכל תערובת שתילה קנוייה. בהצלחה עם הצמח!!

צפנתי

New member
נדמה לי שבגרעין אמרו לי שזה יבוא

ממזרח ארופה או משו...(אני לא טובה במפת העולם, אם היה צמח שהייתה מצויירת עליו מפת העולם בטח המוח שלי היה מתחיל לעבוד...חחח...)ביצות הן המקום ליצירת כבול, ככה למדתי פעם, המון כבול נחשף ביבוש החולה, ואולי יש עוד מקומות שנוצר בהם כבול.

טסונמי1

New member
הכבול הוא יבוא-בדכ מרוסיה

ואותו אני לא קונה- הוא שחור וחמוץ מעבר לכך לך תדע כמה נשורת רדיו אקטיבית יש בו- ויש כבול מיפינלאנד שהוא מצוין- גם הגרמני טוב

itu1

New member
יבוא כבול

כבול מיובא ארצה ממספר ארצות בעולם. החל מאירופה ובעיקר צכיה ורוסיה כמו כן מהולנד ועד קנדה יש לשים לה שהכבול המיובא מהולנד הוא כבול מועשר במינרלים ואילו האחרים ללא מינרלים הבדלים נוספים הינם בדרגת ה- PH רוב המיני הכבול בעלי תגובה חומצית (בין 4.5-6.5). אריה

מה שמוכרים בתור כבול אינו כבול.

אלה טחבי כבול (peat moss) מיובשים הנאספים בביצות בצפון אירופה. כפי שטסונמי כבר כתבה, לא כדאי להשתמש ברוסי לא רק בגלל שהוא חמוץ אלא מפני שהוא מכיל גם חלקי עצים, ובוודאי גם זרעי עשבים רוסיים. הטוב ביותר הוא הכבול הפיני בבאלות הצהובות.

דובב

New member
כבול אינו תוצר של חימצון אלא ההיפך

הגמור הוא נוצר רק בסביבה אנאירובית בד"כ משקיעת חומר צמחי בביצות רדודות הכבול הוא בעצם הסבא של הנפט שכבות כבול שמתכסות מסיבה זו או אחרת במהלך עידנים גאולוגיים הופכות למרבצי נפט וגז (הכל עניין של זמן ולחץ) חימצון של רקב צמחי מביא ליצירת קומפוסט והומוס

ruven46

New member
אכן, צודק דובב

כמו באזור החולה, כם גם בהרבה אזורים עתיקים באירופה ובשאר העולם, נוצר כבול במקומות של ימות וביצות קדמונייות, עם שקיעה בת אלפי שנים של חומר צמחי, שכוסה במים. המים מנעו את ההתחמצנות והחומר הלך ונדחס והתפחם, לפי גילו. באירופה, ישנם מכרות של כבול עתיק, המשמשים להסקה ולהבערת תנורים. הכרייה נעשית בשכבה עמוקה, והחומר הנכרה שם, הינו כבול בדרגת קשייות של אבן, חומר דחוס מאוד הבוער הייטב ולאורך זמן - כמה שלבים לפני פחם אבן. ייבוש ביצות החולה, גרם לבעייה רצינית של התחמצנות השכבה העמוקה של הכבול ממגע עם חמצן, ושריפות פנימייות החלו להתרחש ברחבי החולה, ויצרו חללים "בולענים" שגרמו לשקיעה מסוכנת של הקרקע. במקומות כאלה, הקפידו על חקלאות מחזורית. מחזור של חקלאות, ומחזור של בריכות דגים, אחריו, כדי לשמור על הסביבה האנאירובית של הקרקע. כמה תמונות על כריית כבול

alon666

New member
גידלתי על מצע קוקוס-תוצאות מצויינות

הצמחים שאני גידלתי עליו (קוליאוס, סינגוניום, ספתיפילום ומונסטרה) העדיפו באופן מוחלט את הקוקוס ע"פ הכבול. בנוסף, קוקוס לא עובר דפורמציה כשמתייבש ולכן אף פעם אין בעייה של התקשות המצע והידרופוביות...

למעלה