כבד

כבד

בעיות בכבד יכולים להיות כתוצאה מהקאות מתמשכות? הייתי בדיאטת כאסח פעם..ועכשיו אני מקיאה כל מה שאני אוכלת

hal767

New member
הפוך

יתכנו הקאות בגלל בעיות בכבד. לא בהכרח שהקאות מצביעות על בעיות בכבד. דיאטות כאסח הן גרועות ומזיקות. פתרון לבעייתך אפשרי, אני מניח, אבל יש להכירך היטב לפני מתן יעוץ.

0 אור 0

New member
הקאות מתמשכות יכולות לגרום לנזק

לא רק לכבד, אלא גם לכל המערכות בגוף. חשוב מאד שתקבלי עזרה מקצועית מיידית, אם את רוצה, את יכולה להתקשר אלי וננסה לחשוב ביחד מה יכול להתאים לך.

הקאות מאולצות הורסות את הגוף כולו

ופוגעות גם בנפש. לעיתים קרובות הפגיעה לא הפיכה, גם אם באותו הרגע לא מרגישים בכך. אני מקווה שיש סביבך אנשים תומכים שאליהם את יכולה לפנות, ושיעזרו לך להגיע לאנשי מקצוע שמבינים בעניין. בהצלחה

Fistandantilos

New member
לא בהכרח :)

אחרי סופשים רוויים באלכוהול אני מוצא שהרבה יותר נח לגרום לעצמי להקיא ולהוציא את הרעלים גם אם הם אינם רוצים לצאת אינסטיקטיבית, ואז כשחוזרים הבייתה ממלאים את החוסרים :)

0 אור 0

New member
כן בהכרח ../images/Emo18.gif

אתה מזיק לעצמך נזק כפול: גם סופי שבוע רווי אלכוהול שמזיקים מאד לכבד שלך, וגם הקאות שמזיקות לכל מערכות הגוף. אני מסכימה שזה מאד נוח, אבל אם ההתמכרויות שלנו לא היו נוחות, אז לא היה אף מכור בעולם לשום דבר מזיק. כי הרי כולנו מבינים בראש שזה מזיק. כדאי מאד שתעשה מאמץ לעצור את הנזק העצמי שאתה גורם לעצמך, וחשוב מאד שלא תמליץ לאחרים על דברים מזיקים שאתה עושה (גם ממני בודאי לא שמעת המלצות בפורום על דברים מזיקים שאני עושה - לפחות אני עוצרת את הנזק בעצמי, ולא מצרפת אחרים)

Fistandantilos

New member
ועוד דבר

"כולנו מבינים בראש שזה מזיק", הרבה דברים בחיים הם מזיקים, לחיות זה מזיק :), כל אחד בוחר לעצמו מה כמות הנזק שהוא מוכן לגרום לעצמו בכדי לגרום לעצמו לאושר\הנאה\וואטאבר. מפה ועד התמכרות הדרך רחוקה, כל עוד לא מותחים את הגבול ושומרים על כל דבר במידה.

0 אור 0

New member
אנא תקרא שוב את כל השרשור

ותגיד לי עם יד על הלב, כשפונה מישהי שמספרת שהיא מקיאה כל מה שהיא אוכלת, ומקבלת את התשובה הרצינית והאחראית שמעשה זה מזיק מאד, והיא חייבת לפנות מיידית לעזרה מקצועית, האם התשובה שלך שהקאות אינן בהכרח גורמות נזק, ועבורך זה דבר טוב, הינה במקומה? מה היא תורמת, חוץ מלגרום אולי לאותה שואלת להתמהמה בפניה הדחופה והחיונית לעזרה? אולי אם עבורך זה נפלא, אז אני מגזימה וגם לה זה לא כל כך מזיק, ואז היא יכולה לחיות כך כמה שנים? אני חוזרת ומדגישה: יפיופה יקרה, אנא תפני לעזרה. אל תתני לעצמך להגיע לנזקים בלתי הפיכים עם ההקאות. אני אשמח לעזור לך בנושא, אם את מתלבטת.

Fistandantilos

New member
צודקת לחלוטין

תיארתי לעצמי כשבן אדם כותב "אני גורם לעצמי להקיא מה שאני אוכל" הוא מבין שהוא צריך לקבל עזרה, אבל ייתכן שאת צודקת וזה גרם לה לספקות.. הדבר שגרם לי לכתוב מה שכתבתי, הוא אמירות גורפות על מה נכון\לאנכון +אמירה הגזמתית ומיותרת לחלוטין של מיכל הלב, הגורסת שלעיתים קרובות "הפגיעה לא הפיכה"(שלטעמי זאת אמירה שגורמת לתחושה של חוסר מוצא) ולכן הגבתי כמו שהגבתי ואולי זה באמת לא היה במקום, סופש מהנה( ורווי אלכוהול , סתם סתם :D).

האם פגשת פעם

נערה שאחרי עשרות הקאות מאולצות, הולכת כפוף משום שהכאבים בקיבה לא מאפשרים לה לזקוף את הגב? האם פגשת פעם מישהו שסובל מכיב קיבה? האם אתה יודע באלו כאבים וחוסר נוחות מדובר? האם פגשת אנשים שסובלים מעודף משקל מכיוון שהקיבה שלהם לא יודעת עוד מה לעכל ומה לא? האם יש לך מושג מהן הפרעות אכילה, מאין הן נובעות ומה הסכנה שבהן? האם אתה יודע מה זה בקע סרעפתי וכיצד הוא משבש את חייהם של אנשים עד כדי סכנה? אני פגשתי באנשים כאלה, ולפחות בחלק מהמקרים אני יודעת בוודאות שמדובר בתוצאה של שנאה עצמית שמולידה התעללות עצמית שכזאת. פגשתי בהם וידעתי שגם אחרי שנים, כשהם כבר לא סובלים מהפרעות אכילה וחושבים שכל זה מאחוריהם, הם סוחבים את התוצאות. כל מחלה, קשה או קלה, מתחילה בחוסר איזון מסויים. ככל שאנו מעודדים את הגוף לחוסר האיזון הזה, כך הפער בין מצב של בריאות וחולי גדל. אדם שמעודד את עצמו להקיא לא פוגע רק בקיבה, אלא (לדוגמא) גם ברפלקס ההקאה, שיש לו תפקיד בעולם. תאר לך מצב שבו צחצוח שיניים יגרום לקיבתך להתהפך. זו אחת התוצאות האפשריות של המשחקים האלה באברי הגוף. וזו התופעה הקלה. בבגרות מצב כזה יכול להידרדר לכדי מצב של חנק בזמן הארוחה. וכן, אחרי שפוגעים בגוף במודע ולאורך זמן, מגיעים למצבים שלא הרפואה הרגילה ולא הרפואה המשלימה יכולים לפתור. אז ראה, אינך חייב להסכים ומצידי אתה יכול להמשיך בחגיגות ההקאות. אתה יכול לומר שמנסיונך האישי הדברים לא חמורים כמו שאני סבורה. אתה יכול להעיר שאמירות כגון אלה עשויות להביא את האדם לתחושה של חוסר מוצא. הערות כאלה יכולות לפתוח דיון בעניין. אבל באמירתך שאמירותי מיותרות אתה לא רק מבטל את דברי ומביע זלזול מוחלט, אלא גם לא מכבד את העובדה שלכל אחד יש נסיון וידע אחרים. נסה לקבל את זה. ואם כבר, הרשה לי לשאול שאלה: אם יש או תהיה לך בת שמספרת שהיא נוהגת לגרום לעצמה להקיא, האם לא תצא מדעתך מרוב דאגה ותנסה להסביר לה שזה דבר מזיק? האם תגיד שזה דווקא לא נורא כל כך, כי כך הרעלים יוצאים?

Fistandantilos

New member
מצטער שגרמתי לתרעומת

אך אני עדיין חושב שאמירות חד משמעיות כמו "נזק בלתי הפיך" הן לא נכונות, אני מזדהה עמכם, ואני גם דוגל בגישה ההוליסטית, וכן אניי מודע לנזקים שדימוי עצמי נמוך ושנאה עצמית יכולים לגרום, אך יש להציג את המציאות כפי שהיא, גם דאגה מוגזמת אינה דבר טוב.

נעמי66

New member
בקשר ל"לי זה עובד נפלא"...

זה רק נדמה לך, זה לא. לא השתיה ולא ההקאות.

למעלה