כאן נמחקה הודעה

sweetdreams

New member
לא יודעת מה מידת הקירבה בניכם..

ברור שאם אני הייתי רואה את השותפה שלי במצב על הפנים (מה שכבר קרה), הייתי מאוד דואגת לה ומנסה ככל יכולתי להקל עליה ולעזור לה. אבל דבר ראשון, אני והיא חברות מאוד טובות גם בלי קשר לעובדה שאנחנו שותפות. דבר שני, אני לא חושבת שהיא מצפה לזה ממני, ולהפך אני לא הייתי מצפה ממנה, זה פשוט קורה כי לשתינו אכפת. ודבר אחרון, לא כולם מתמודדים טוב עם חולי ועם אנשים שמקיאים את נשמתם.. יכול להיות שהשותפה שלך נבהלה ונרתעה מהמצב שלך, ובגלל זה לא הציעה את עזרתה.. מה שיש לי לומר הוא שלא נראה לי שנכון מצדך לצפות מהשותפה שלך שתדאג לך (יש לך חברים טובים, ויש לך משפחה, יותר נכון שתצפה מהם), ובכל מקרה אתה כנראה מעריך את הקשר שלך איתה ליותר קרוב ממה שהוא באמת..

הקירבה טובה

אנחנו לא החברים הכי טובים, לא תמיד מספרים אחד לשניה הכל, וגם לפעמים לא רואים אחד את השני יום שלם, אבל כשמדברים היחסים טובים. אנחנו גם לא תמיד מבקשים עזרה אחד מהשני, אבל כשמישהו צריך משהו אז אנחנו עוזרים אחד לשני. לכן ההתנהגות הזאת היא לא מתאימה לה (היא ממש הסתגרה בחדר ובבוקר מלמלה "תרגיש טוב" ומיהרה לצאת מהבית) בכל אופן, אולי אני אדבר איתה.

pieceofmadness

New member
אז אולי יכול להיות

שבכלל היא התבאסה באותו יום בפני עצמה, הייתה מכונסת כי בדיוק משהו קרה, ולא הייתה פנויה רגשית לשים לב למשהו אחר. אם היא הסתגרה בחדר וגם לא התייחסה בבוקר, אז כנראה שזה מה שהיה. כי כאשר פנויים רגשית, מתייחסים גם למישהו אפילו אם לא באמת סובלים אותו. ואם היחסים ביניכם טובים, אני מוכנה להמר שמשהו הכניס אותה לתוך הקונכיה. דבר איתה.

PianoGirl20

New member
במקומה?..

אני יכולה להבטיח לך שאם אני הייתי במקומה, אתה לא היית כותב עכשיו הודעה כזאת... מה אפשר להגיד? הבחורה בהמה אגואיסטית. לדעתי ההתנהגות שלה פשוט דוחה, וכנראה שזה נובע פשוט מחוסר אכפתיות שהוא חלק מהאופי שלה. אני במקומה הייתי כל הזמן שואלת אותך איך אתה מרגיש, אם אתה צריך משהו, אם אפשר לתת לך משהו...אני יודעת שאני הייתי עושה כל מה שצריך כדיי להקל עלייך, גם אם אתה רק שותף שלי ואין לי קשר איתך מעבר לזה. ככה אני הייתי מתנהגת...אבל, לצערנו לא כולם כאלה, וכנראה שנפלת על שותפה ממש אגואיסטית ומגעילה. אני מקווה שמתישהו אחרי שתבריא אתה תדאג לדבר איתה על הקטע הזה ולהבהיר לה שמאוד נפגעת מההתנהגות שלה, במיוחד אחרי איך שאתה היית איתה כשהיא הייתה חולה. נראה מה יהיה לה להגיד. בינתיים אני משתתפת בצערך ומקווה שתרגיש טוב!...

מורני !

New member
איזה ניתוח אופי מדהים...

מאיפה את יודעת? רק על סמך התיאור הלגמריי סובייקטי, עם כי מעורר סימפטיה עזה, של כותב ההודעה?

PianoGirl20

New member
אני לומדת פסיכולוגיה...../images/Emo3.gif

וחוץ מזה... אני כתבתי את מה שאני חושבת, על פי הדברים שהוא סיפר. ברור שאני לא יכולה לדעת מי היא ואיך היא באמת, כי אני לא מכירה אותה. אבל על סמך הסיפור שהוא סיפר, ככה היא הייתה נשמעת לי. מה לעשות.

../images/Emo9.gif

תודה על הדאגה... אבל לא מתאים לה להיות אגואיסטית. זו פעם ראשונה שאני רואה אותה ככה. שכחתי לכתוב עוד משהו - אני סובל מתסמונת המעי הרגיז וכבר לפני כמה חודשים קרה שלא הרגשתי טוב (אבל לא הקאתי וזה עבר מהר) והיא דווקא התעניינה יותר, ואמרתי לה שיש לי את התסמונת. לכן לא ציפיתי שהיא תהיה כל-כך אדישה הפעם.

PianoGirl20

New member
עכשיו שאתה אומר את זה..

לדתי יכול להיות שהיא התנהגה בצורה אדישה כזאת דווקא בגלל שהיא יודעת שיש לך בעיה בריאותית, אז היא יודעת שזה משהו שבשיגרה אצלך, ולכן היא לא דאגה במיוחד. היא ידעה שזה גם יעבור, כמו בפעם הקודמת. זה גם יכול להיות. וחוץ מזה, יכול להיות שמשהו עבר עליה באותו היום....מי יודע.

Lir האחת

New member
אהמ

היא הביאה לך גיגית?
קראתי פעמיים את מה שכתבת, ועדיין לא הצלחתי לחשוב על סיבה להתנהגות שלה. האופן שבו היא נהגה, ממש לא ברור לי. למה לדעתך היא לא הציעה את עזרתה? לראות מישהו שמרגיש ממש רע, ולא לנסות לעזור לו? זו ממש אטימות. אני אישית הייתי שואלת לשלומך ומן הסתם מציעה את עזרתי. מקווה שאתה מרגיש טוב יותר

אני באמת אדבר איתה

כי זה באמת מוזר מבחינתה. כמו שכתבתי למעלה, היא יודעת שיש לי תסמונת המעי הרגיז ושיש לי התקפים בלתי נסבלים לפעמים, ובפעם הקודמת שלא הרגשתי טוב היא דווקא היתה נחמדה. מקוה שזה לא קשור אלי.

בנוגע לשותפים

לזה שבא להתייעץ, באת למקום הנכון. אני כשלעצמי לא גם עם שותפה, כי עם שותפים. אבל מנסיונם של חבריי אני יכול להעיד, שהחיים עם שותפה (במקרה ואתה זכר...), אינם פשוטים כלל וכלל! ראשית, קיים המתח המיני. זה יכול להוביל לכל מני תופעות שונות, החל מהתעלמות כמעט מוחלטת, אי קיום סדרי נקיון בסיסיים או עמידה בלוחות הזמנים של התורנות הדירתית, ועוד כהנה וכהנה. שנית, ישנם מקרים בהן בכלל אין כימיה בין השותפים, או מצב שבו רק צד אחד מתייחס לשותף השני. לפי מה שאני הבנתי, אתה עומד בקטגורייה השנייה. כאשר היא הייתה חולה, אתה על דעת עצמך הגדלת ראש והראית סימנים של איכפתיות, וגם נימוס בסיסי. עכשיו, שאתה חולה, היא כנראה לא הרגישה צורך להגדיל ראש/ להביע רגשות כלשהן. אל תקח את זה אישית, זה לא אתה, זו הכימיה... דאנטה

Lir האחת

New member
אהמ

לדעתי זה לא רק עניין של כימיה. אני יכולה לגור עם שותף, שאני לא ממש מסתדרת איתו, ואין לנו כימיה הכי טובה. אבל אני עדיין אפגין מידה של אכפתיות אנושית כלפיו. עם כל זה שאנחנו לא החברים הכי טובים.

argumentum ad hominem

הצגת רק את הצד שלך. ומה אם הוא לא יציג איכפתיות, רק בגלל העובדה שהוא לא מרגיש שום צורך בכך? הוא לא מרגיש כלפייך כלום, אין לא צורך להגדיל ראש, או לגלות שום יחס חיובי. רק לשלם את התשלומים בזמן... שוב, זו לא את, זו הכימיה...
דאנטה

Lir האחת

New member
אני סקרנית

איך מתקשר לכאן הביטוי שרשמת בנושא ההודעה
זכותו המלאה לא להציג שום אכפתיות. מה שאני לא מבינה זה את הטענה שלך, שזה קשור אך ורק לכימיה. למה אתה מתכוון שאתה אומר שזה קשור לכימיה.

זכוכיות

New member
חח "התעלמות מוחלטת"...

ביני לבין השותף הקודם שלי היתה התעלמות כ"כ מוחלטת, שחיפשנו דרכים להפוך אותה לעוד יותר מוחלטת (תלינו במיוחד מתלה למפתחות והסכמנו שכשמישהו נמצא בבית המפתח שלו חייב להיות תלוי על המתלה, זאת בכדי שלא ניאלץ ממש -לשאול- אם הוא בבית..)

זכוכיות

New member
אגב, אם הוא היה חולה ומבקש עזרה

אני מניחה שהייתי עוזרת, אבל לא הייתי מתנדבת מרצוני האישי שכן לא היה שום קשר ביננו.. מה גם שכשאני הייתי חולה (ולא סתם, עם דלקת ריאות), גרתי שבועיים אצל אחותו של בן זוגי... כי הייתי זקוקה לעזרה, וממש לא בניתי עליו (הוא זר!).

למעלה