כאן נמחקה הודעה

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

Silver Fox

New member
תשמע...

זה נכון, שעצם העובדה שבני האדם החלו לצוד למען מטרות שעשוע ופנאי היא נוראה, אבל רק שתדע - אני מאוד נגד בגדים מעור/פרווה או ניסויים בבעלי חיים להפקת מוצרים שונים. אבל יש בני אדם שלא צדים למען שעשוע. בני האדם חייבים לחיות ולאכול בשר. ואם בנאדם צד לעיתים כי הוא צריך בשר, אז אני חושבת שזה הופך את זה לבסדר. למשל - לחברה שלי יש דרבוקה ואני אוהבת דרבוקות. היא הסכימה לתת לי אותה, ואז, כשהרמתי אותה, היא פתאום אמרה לי שאני מנגנת על עור אמיתי. מיד זרקתי את זה מהידיים ורצתי לשטוף אותן. שאלתי אותה איך היא מסוגלת להחזיק דבר כזה בבית, והיא אמרה שהיא לא מסוגלת, לכן זה מציק לה שהדרבוקה אצלה בבית, ואף אחד לא רוצה אותה מפני שזה עור אמיתי. גם היא לא יכולה לגעת בזה. לצוד בעלי חיים לשם בגדים וחפצים, זה דבר שגורם לי להקיא. פשוט להקיא.

דדי שי

New member
תשובה עם- שני (!) קישורים

ובכן- את אכן ראויה לשבח על ההתנגדות לפגיעה בבעלי-חיים בתעשיות הפרווה, העור והניסויים, אך עם זאת אין הדבר יכול להצדיק את תמיבתך בפגיעה בבעלי-חיים בתעשיית המזון- פגיעה שהיא עצמה חמורה לא פחות, ונחוצה לא יותר, מכל סוג אחר של פגיעה בבעלי-חיים. את יכולה לקרוא על הפגיעה בבעלי-חיים בתעשיית המזון בקישור הראשון. האמירה "בני האדם חייבים לחיות ולאכול בשר" היא חצי נכונה. בני-אדם חייבים לחיות, אבל לא חייבים לאכול בשר. בני-אדם אוכלים בשר מתוך בחירה, ולא מכיוון שמישהו מחייב אותם. הטיעון הזה היה יכול להיות תקף אם אכילת בשר היתה חיונית לחיינו, או אפילו רק לבריאותנו- אך ניתן מאוד בקלות להרכיב תזונה צמחית שלא רק שאינו בריא פחות מתפריט בשרי- אלא אפילו בריא הרבה יותר. את יכולה לקרוא עוד מידע על תזונה צמחית בקישור השני.

Silver Fox

New member
יודע מה? אני לא יודעת.

אני כבר לא יודעת מה צודק ומה לא צודק. אבל אני מקווה שזה שאני אוכלת שניצל לא עושה אותי לרעה
מה שבטוח - אני נגד כבד אווז!!! להחדיר לאווז צינור בכוח ולפטם אותו כדי שיהיה מה לאכול... *הולכת להקיא את נפשי* ואני לא מקיאה רק בגלל שזה מגעיל. אני מקיאה גם בגלל שהאנשים שעושים את זה מחליאים אותי.

דדי שי

New member
קחי זמן לחשוב על זה

זה כמעטו אף פעם לא קל להחליט מה צודק ומה לא, ובטח לא כל-כך במהירות. את יכולה להמשיך להשתתף בפורום, לקרוא עוד בנושא, ולשקול את הנושא יותר לעומק עד שתמצי את דעתך. יכול להיות שצמחונות נראית לך כמו צעד גדול מדי ואת צריכה להתרגל לרעיון בהדרגה. בכל אופן, אני כן חושב שלאכול שניצל זה דבר רע, אבל אני לא חושב שזה אומר שאת בן-אדם רע- גם בני-אדם טובים קורה ששוגים, אבל יש לנו את היכולת לחזור בנו מהשגיאות שלנו ולהיטיב את דרכינו.

Silver Fox

New member
מה אני יכולה לעשות, שניצל

זה טעים לי... ותאמינו לי שאני לא בן-אדם רע שמתעלל בחיות. באמת שלא. הנה, תקרא את מה שכתבתי על הדרבוקה של חברה שלי. זה נמצא פה באחד השרשורים. חפש.

Silver Fox

New member
היי רק שנייה../images/Emo46.gif

אתה כתבת "תמיכתך בפגיעה בבעלי חיים בתעשיית המזון". אתה חושב שאני תומכת בזה?! אני בסך הכל ילדה תמימה שנוהגת לאכול בשר, כמו כל החברות שלי וכמו הרבה ילדים פה בעולם שבכלל לא מעודדים התעללות בבעלי חיים. אני לא בעד שום פגיעה בחיות מסוג כלשהו. ממש לא.

דדי שי

New member
יש תמיכה ויש תמיכה

מעולם לא חשבתי שאת באופן עקרוני בעד התעללות בבעלי-חיים. אבל את בכל זאת תומכת בה- אפילו אם לא במתכוון- בכך שאת צורכת מוצרים מהחי, שכן על ידי כך את מעודדת תעשיות הפוגעות בבעלי-חיים להמשיך בשרכן. כמו שכתבת בעצמך בסך הכל ילדה תמימה שאוכלת בשר- ובאמת אי אפשר להאשים אותך על כך שנולדת לתוך מערכת חברתית שבה ההתנהגות הנורמטיבית היא פוגענית כלפי בעלי-חיים, אבל את בכל זאת יכולה לקחת את האחריות ולהתחיל להתנגד לנורמות הפסולות של החברה.

Silver Fox

New member
גם אם אני רוצה להיות צמחונית...

אני לא יכולה. אימא שלי לא מרשה לי ולאחותי להיות צמחוניות.

דדי שי

New member
הורים... בעיה ידועה

הרבה צמחונים בתחילת דרכם נאלצו להתקל בהורים שלא תמכו בבחירה שלהם ולהתמודד עם זאת. אני לא יודע למה בדיוק אמא שלכן אוסרת עליכן להיות צמחוניות, אבל אני מאמין שאתן יכולות לדבר איתה על זה ולנסות לפתור את הבעיה, אחרי הכל, אין שום סיבה הגיונית שלא להיות צמחונית, ואם תסבירו לה את זה לעומק, ייתכן שתוכלו לשכנע אותה בכך. אפשר גם להעזר (ואפילו להראות לאמא) במאמר המצורף בקישור, העוסק בבעיה של ילדים צמחונים להורים שלא תומכים בכך.

Silver Fox

New member
ביצים

בקשר לאכילת הביצים שלי, אני לא דואגת. אנחנו קונים רק ביצים אורגניות.

פוקסי יקרה, על "אני לא דואגת"

אני ממש מצטערת שאני מתקיפה מכל הכיוונים, אך רציתי לכתוב שביצי חופש הן לא מושלמות. לצערינו, גם שם המקורים נקטמים, האפרוחים מומתים בשיטות אכזריות והנקבות מומתות בסוף חייהן. רעיון טוב הוא לעבור לביצי חופש/אורגניות, אך צריך לזכור גם את החסרונות שלהן. אגב, ההורים שלך ישמחו אם תהפכי לצמחונית אחרי שהם יידעו כמה שזה בריא. אם בא לך להשקיע, הביאי להם את הספר "הטבעונות הלכה למעשה" מאת ישראל דוריון (ב. עינן)

m_shy

New member
שיעור באש, והסרחון הנלוה../images/Emo5.gif

מידי זמן מה נכנס איזשהו משתמש חדש עם חדשות מרעישות מהסוג הזה, בכוונה שקופה למחצה להוציא מאיתנו תגובות רגשיות, אלימות עד כמה שניתן. דבר זה משרת היטב את מתנגדי התנועה לזכויות בעלי חיים, המנטרים את הפורומים שלנו באופן שוטף. חברים יקרים, עשו טובה לכולנו, ואל תסחפו להתבטאויות אומללות שכאלו, המנוגדות הבאופן מוחלט לאידאולוגיה של התנועה שלנו התנועה לזכויות בעלי חיים נולדה מתוך אידאולוגיה של דגילה בעקרון של אי האלימות, וקוראת להחלת עקרונות |השדגש|המוסר והצדק על כל מי שהחלת עקרונות כאלו עליו מהוה אינטרס שלו. מתנגדינו מנסים בכל דרך להוציא מאיתנו התבטאויות אומללות, כדי להציג אותנו כ"קיצוניים ואלימים", ולו רק כדי לטשטש את העובדה שבסופו של יום הם שמנקים את הדם ששפכו מתעלות הניקוז של מקומות עבודתם. חברים, נהגו בשכל
יש כאן מלחמה פסיכולוגית. שלכם שי משולם

Hot6babe

New member
צר לי לאכזב אותך שי משולם יקירי

נכון שאם אדם סובל ממחלת הרדיפה (פרנואיד בעברית תקנית) עדיין אין זה אומר שלא רודפים אותו באמת, בכל זאת בכוונותי טעית. אם תסתכל בשרשור אחר תוכל לראות שכתבתי שאני צמחונית מסיבות אתיות (אומנם רק 6 שנים), ואיני קונה שום מוצר שלפתוחו בצעו נסויים בבעלי חיים (אני גם לא רוכשת מוצרים הפוגעים באיכות הסביבה, במיוחד מוצרי אוכל, אבל זה שייך כבר לפורום אחר). אם אתה לא מאמין גש לפורום אוכלי בשר וחפש את הודעתי שם בנושא הפרה המשוגעת. מרתה מגטיגן

למעלה