כאן נמחקה הודעה

sUpEr YoNiT

New member
../images/Emo45.gif

רק שפשוט כשאני מסבירה את זה לאנשים הם אפילו לא נותנים לי לסיים משפט וכבר מתחילים להגיד לי כל מיני דברים לא נכונים..:/

בקשר לשמפו ../images/Emo28.gif

דבר ראשון, זה היה רעיון טוב מאוד לכתוב את ההודעה הזו. היא מעולה. אצלי פעם שאלו אם "אז מה, לא נכנס לך פעם שמפו לעיניים???" ובהמשך "זה לא עד כדי כך כואב!", ואז אני נשארת בלי תשובה. אני מעדיפה לספר להם איך פוצעים אותם ושופכים את השמפו פנימה ואז מחזיקים אותם המון זמן שלא יוכלו לזוז (וההמשך ידוע). בהצלחה

Gal-Mo0D

New member
כשאומרים לך שנכנס שמפו גם לעיניים

שלך ולא כואב, תסבירי להם בדיוק כמה פעמים היו צריכים להכאיב לארנבות, עד שגילו את הנוסחה שמונעת את הכאב.

fnord0

New member
זה לא עובד ככה ../images/Emo129.gif

בדיקת שמפו וחומרים אחרים באמצעות ארנבונים וארנבות לא מתבצעת ע"י זה שמטפטפים לארנבת קצת שמפו לעין ושואלים אותה אם זה צורב. במהלך המבדק הזה, ששמו Draize Test, הארנבות מוחזקות בסד שמונע מהן כל תנועה (ר´ בתמונה), ואז מורחים להן את החומר הנבדק טוב-טוב לתוך שתי העיניים. במצב הזה מחזיקים אותן בדרך כלל שלושה ימים, בלי לזוז ועם החומר בעיניים, ואז בודקים אם נוצרה להן שם דלקת, כוויה או חבלה חמורה אחרת. אלה שלמזלן הרע הופיעו אצלן סימני חבלה קשים באחת העיניים, יוחזקו באותו מכשיר עוד שבועיים-שלושה כדי לבדוק את ההשפעה לטווח הארוך של החומר, ואת האחרות הורגים במקום. העיניים של ארנבות יותר רגישות מעיני האדם. תעלות הדימוע שלהן הרבה יותר צרות, ולכן אין להן מנגנון ששוטף את העין ביעילות שבה זה מתבצע אצל האדם. קשה לדמיין את עוצמת הכאב והפחד שהארנבות חשות כשהן מוחזקות מבלי שיוכלו לזוז במשך זמן כה רב כשחומר זר מרוח להן בעיניים, אבל המבדק הזה הוא אחד הדברים היחידים שממש גורמים לארנבת, חיה אילמת בדרך כלל, לצרוח.

sUpEr YoNiT

New member
../images/Emo7.gif עצוב נורא!! מה עושים כדי למנוע

את כל ההתעללות המיותרת הזאת??

תודה על ההסבר המקיף...

ותודה על התמונה... בדיוק דברים כאלה צריך כדי לזעזע אנשים! אם יש לך עוד מאמרים ותמונות כאלו, בבקשה הראה אותם פה... ובכל מקום אפשרי...

אני אחדד את דבריי-

אם אנשים לא רוצים לשמוע... בסדר. זכותם. זה לא כי הם טיפשים אלא פשוט מעדיפים להתעלם מהאמת המטרידה שתקפוץ להם לראש בכל פעם שיאכלו סטייק או יחפפו שיער. סוג של אטימות, אין מה לעשות. ובקשר לשמפו ולמוצרים הקוסמטיים - אם מישהו שואל את השאלה הדבילית "מה, לך לא נכנס אף פעם שמפו לעיניים? זה לא עד כדי כך כואב" התשובה הפשוטה לזה היא... שבע"ח מטבעו לא חופף את השיער ולא ביקש בכלל את השמפו הזה! בן אדם מלכתחילה לוקח סיכון שהשמפו יחדור לעיניו. אגב, גם אופן ההחדרה של הסבונים למיניהם לעיני בע"ח היא אכזרית, זה לא שבטעות נוזל קצת סבון... זו החדרה מכוונת וכואבת!!!!! ואני מקווה שכולכם בודקים טוב טוב מאיזו חברה אתם קונים מוצרי קוסמטיקה... ידידותית לבע"ח או לא...

../images/Emo87.gif

בקשר לזעזוע - לדעתי עדיף לא להתנפל על האדם עם תמונות דוחות ותיאורים מזוויעים. עדיף לדעתי לספר לו על שינויים בהרגלי הצריכה שעשיתי אני, ואם ידרשו הוכחות לדבריי אזהיר שהדברים קשים, ואם בכל זאת יהיו מוכנים לשמוע אספר הכל. ובקשר לשמפו והעיניים - אני מעדיפה לא להתחיל ויכוח האם כן כואב לארנבונים או לא. אין לי המון ידע בזה. רק אם ישאלו מה פשר התמונה (של fnord0) אגיד שזה מה שעושים. בד"כ אספר על הפציעה ללא הרדמה והחדרת השמפו לפצע.
בכל אופן, נטע

גם שכנוע מנומס לא יעזור

כל האנשים הצמחוניים שאני מכירה (ויש הרבה כאלה מסתבר) ניסו ל"העביר" אותי צד ולהפוך לצמחונית גם כן, הסבירו לי בכל דרך אפשרית, נתנו לי דוגמאות של כל מעשי הגועל והסבל שעשו לבעלי החיים המסכנים (שאני אישית מאוד מאוד אוהבת את החיות הללו), נתנו לי כתובות של אתרי אינטרנט, תמונות, ועוד כל מיני דברים שרק צמחונים יכולים להוציא משום מקום. ותראו אותי: אני עדיין אוכלת בשר!! ובקשר לויטמין B-12: נכון שיש כאלו שאוכלים בשר ועדיין חסר להם את הויטמין, אבל זה כנראה מכיוון שהם אוכלים יותר עוף מאשר כבד ובקר... עוף לא מכיל כמויות מספיקות של B-12 החיוניות לגוף האדם, לעומת בשר בקר וכבד שמכילים כמות גדולה יותר של ויטמין.. אבל צמחונים לא אוכלים לא זה ולא זה, כך שלצמחונים זה מסוכן הרבה יותר... ונחזור לענייננו: אני? צמחונית? אחרי כל המידע הזה שקיבלתי ביחס להתעללות בבע"ח (המידע הזה יהפוך בערך את כל המדינה לצמחונית עם רמת ההתעללות והסבל שכלול בו), אני עדיין אוכלת בשר שאני כ"כ אוהבתת.. מבחינתי: צריך לעצור את הניסויים בבע"ח, אבל בקשר לאכילה זה שונה לגמריי... במדע אפשר למצוא תחליפים כמו שכבר עושות כמה וכמה חברות..

האפי לי

New member
בבקשה תאכלי כבד

ותמותי ממליון מחלות בגיל 50 הכבד סופג ומסנן את כל הרעלים והתרופות שעוברים בגוף ובמשק המתועש זה הרבה כל רופא שתשאלי יספר לך שעדיף מחסור בB12 על אכילת כבד וד"א אם כל מה שסיפרו לך וכל מה שראית לא שיכנע אותך או שלא הקשבת או שאת לא כל כך מתחשבת כמו שהצגת את עצמך יש לי חברה ששנים טעהנה את מה שאת טוענת נגד ניסויים בעד בשר היום היא אוכלת חסה וחלב סויה אפילו ביצי חופש כבר לא בתפריט ותאמיני לי, ולה ולכל השאר צמחונות לא רק בריאה יותר אלא גם באה דיי בקלות אם את רצינית בנושא

"במדע אפשר למצוא תחליפים"....?

את יודעת איך מוצאים את התחליפים הללו? ניחשת נכון... ע"י ניסויים בבע"ח!!!!!!!!!! עכשיו עוד משהו שאמרו מיליון פעמים ואני אגיד שוב: בבשר, ולא משנה עוף או בקר, יש יותר חומרים מזיקים לגוף מאשר מועילים... שמעת על המושג "כולסטרול"? או אולי על התרופות והכימיקלים שמקבלים בע"ח ומגיעים ישירות לגופך? אם הדברים האלה לא עושים עליך רושם, אז אולי תאור מדוייק ומדוקדק של הדרך שאותה עוברים בע"ח עד שהם מגיעים לצלחת שלך כן יעשו לך משהו... ואם גם זה לא... אז אני לא מבינה איפה האהבה וההתחשבות שלך לבע"ח... אני עובדת עכשיו על תאור מדוייק ומקיף של כל התהליך, וזה יהיה רק בהקשר של בע"ח כמזון... כמובן שיש מיליון התעללויות סאדיסטיות אחרות בהקשר לניסויים בבע"ח לצורכי מחקרים מדעיים... אבל אני מניחה שאת לא תקראי את זה כי הרבה יותר נוח לחיות עם עיניים עצומות!

guruyaya

New member
איך מוצאים את התחליפים

אני בהחלט בספק, אם אנו צריכים להתנגד למציאת חלופות, משום שנעשים לשם פיתוחם ניסויים בבע"ח, וודאי אם הגישה המוסרית שלנו מקבלת את התועלתנות (בנתהאם), ולא את תפיסת הזכויות (כפי שהיא מוצגת ע"י הוגים אחרים). כרגע, זה הטוב ביותר שנוכל להשיג. בכל אופן, אני בכלל לא בטוח שפיתוח חלופות מחייב ניסויים בבעלי חיים, וודאי לא נוספים. אם אנחנו משתמשים בבדיקת רקמות, אנחנו צריכים לבדוק את כושר הניבוי שלהם כלפי בני אדם. לפיכך,אנחנו יכולים לעשות אחת מהשתיים: 1. לבחון את כושר הניבוי של ניסויים שכבר נערכו, מול כושר הניבוי של תחליף (ניקח תוצאות של דרייז שכבר נעשו בארנבים, נראה מה מידת הניבוי שלהם לנזק לעין של אדם. ניקח רקמות, ונראה מה מידת הניבוי שלהם, לנזק בעין של אדם). בצורה כזו, אין צורך לבצע ניסויים חדשים בבע"ח, אלא רק ברקמות. 2. מכיוון שניסויים בבעליח חיים יש להם תוקף ניבוי נמוך למדי, ניתן להמר, במידה וישנו הגיון מדעי, ולעבור לבחון ישירות בני אדם, לאחר שנוסו התחליפים. בשני המקרים, שימוש בבעלי חיים מסרבל ומאט את התהליך, ללא צורך רפואי של ממש.

למעלה