דעתו של אברהם פורז ../images/Emo70.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif
מציעה לכם לעיין בפרוטוקול ישיבת וועדת הכלכלה המצ"ב, ובו מופיעה הצעתו של מר פורז להקים תחנות גידול לכלבים לצרכי ניסויים, בדיוק כשם שיש חוות גידול לקופים, לעכברים וכד´. אני מדביקה כאן את דעתו של אברהם פורז כלשונה, ומצרפת לכם את הפרוטוקול של הישיבה. היו"ר אברהם פורז: אני רוצה להסביר לך למה כל הדברים האלה נעשו. אני יזמתי את חוק הפיקוח על ניסויים בבעלי חיים. החוק לא אוסר ניסויים, הוא יוצר איזה שהוא פיקוח. אם ניצור תחושה שמתחנות הסגר כלבים יכולים ללכת לדברים כאלה, אנשים לא יגיעו לתחנות הסגר והם ישחררו את הכלבים בכבישים או על יד שדה התעופה ויצא שכרנו בהפסדנו. כמו שהמערכת מגדלת קופים לניסויים או עכברים לניסויים או כל מיני דברים כאלה, המערכת תגדל כלבים לצרכים כאלה. אני לא רוצה שיהיה מצב שמישהו שהכלב שלו הלך לאיבוד או שרצה למסור אותו, ימצא אותו בסיטואציה כזאת. זה יהיה תמריץ שלילי למסור כלבים. כל מה שאתה אומר פה הוא נכון, רק השאלה היא למה לעשות את זה עם כלבים מתחנות הסגר ולא לגדל כלבים מיוחדים למטרה הזאת. אלו בדיוק המילים כלשונן !!! בעיניי - ידו של מר פורז לגבי הכלבים מאוד קלה על ההדק, כך שחשוב להשקיע מאמצים כבירים בחברי כנסת נוספים שלא יהיו מוכנים לפשרות שפורז מוכן להן בנקל !