כאן נמחקה הודעה

haleth

New member
טליה,

הייתי רק מורידה את "(שוב, אציין - כל אחד מהם עולם ומלואו, כל אחד מהם יכול היה להיות כלבך או כלבי, כל אחד מהם מסוגל לאהבה ולסבל) ". פניה לרגשות בתחילת המכתב עלולה ליצור רושם מוטעה על תוכנו - ואילו התוכן, לדעתי, רציני ושקול. יופי.

lilithmm

New member
אני הדגשתי יותר

את העובדה שאישור הסעיף בחוק יתן יד קלה לנסיינים והחלופות לא ילקחו בחשבון... הנה מה שאני כתבתי לאברהם פורז שלום רב, תודה על תשובתך. בעצם אישור הסעיף שמתיר להעביר כלבים מהסגר למעבדות ניסויים אנו מפספסים ממטרות החוק - הגנה על הכלבים. ציינתי כבר כי כלבים ששיכים לאנשים שסומנו בשבב הועברו לניסויים! עבורי, הכלב שלי הוא במעמד של בן משפחה לכל דבר, ועבורי זו תהייה טרגדיה אם הוא יילקח להסגר מרוחק מאזור מגוריי ולא אוכל למצאו ויועבר לניסויים! המצב היום מאפשר לכל נסיין לקבל כלבים בזול לניסויים מיותרים, ולכן אני מתנגדת נחרצות לאישור הסעיף הזה בחוק. בקשר לתרגול רפואי ותרגול על כלבים מתים קיימות הרבה חלופות, אך מכוון שהרבה יותר קל כיום במדינת ישראל לקבל כלב לניסויים החלופות הללו כלל לא נלקחות בחשבון. כפי שכבר ציינתי בתרגול ההחייאה (ATLS) הפסיקו רוב המדינות להשתמש בכלבים לאחר שחוסר יעילותו הוכחה ועברו להשתמש בגופות או בבובות סימולציה שתוכננו במיוחד לשם כך. אני מאוד מקווה ומבקשת שתצביע בהתאם.

Talia E

New member
קבלתי את עצתך ושלחתי

ללא המשפט בסוגריים. נקווה לטוב... טליה

lilithmm

New member
ועוד משהו בקשר לתגובה שלו

התגובה הזו נועדה כנראה (בלי לפגוע באף אחד) לאנשים עם איקיו מתחת ל-80 ממש מריחה!

enbalush

New member
תשובה מצויינת וברורה מאוד

לא הייתי משנה דבר (צריכים לקחת אותך לפעולות הסברה)!!!

morality

New member
לטליה, ללילית ולכולם ../images/Emo107.gif../images/Emo140.gif

התשובות של שתיכן מצויינות! כל הכבוד! ולכולם: אין לכם מושג כמה המכתבים שלכם חשובים. שמעתי הרבה תגובות היום מבית הנבחרים - הצלחנו להרעיד את סיפי המשכן לקול נפילת האסימונים (כשהח"כים קלטו סוף סוף במה מדובר כאן). שמעתי שהמכתבים היו אדיבים ומסבירים. ח"כים רגישים לציבור רגיש. אכפת להם מאזרחים אכפתיים. עברנו את היום בחרדה שמא ההצבעה על החוק תתקיים במליאה, ולמזלנו היא לא. הסבירות עוברת ליום שני הבא. מי שלא כתב, אנא כתוב כעת. הכנסת עובדת בימים שני-שלישי-רביעי בלבד.

Talia E

New member
morality, נשאלתי היכן ניתן לעיין

בנוסח המלא של הצעת החוק. לאן להפנות את השואל? תודה מראש, טליה

lilithmm

New member
להלן הנוסח - ותודה לברנדן

תודה לברנדן מפורום חיות מחמד שהביא את הקישור

Talia E

New member
תודה, אבל זה לא מה שבקשתי...

הדיונים האלה ממש מצמררים
אני אודה לך אם תוכלי להפנות אותי לנוסח המלא של הצעת החוק (לא הדיונים עליו, אלא החוק עצמו)

Talia E

New member
כנראה שלא הבהרתי את עצמי...

אני לא יודעת אם החלקים הנבחרים שהבאת כאן מתייחסים לבקשה שלי או ששרשרת את זה להודעתי בלי קשר, אבל ליתר ביטחון אני אבהיר לחלוטין את הדבר אותו אני מחפשת. יש הצעת חוק, שעליה מצביעים בכנסת. היא נראית בדיוק כמו חוק רגיל [למשל, אם קראת את חוק "צער בעלי חיים - ניסויים בבעלי חיים (1994)"] - רק שהוא עדיין לא אושר, וכעת מביאים אותו להצבעה בכנסת לאישור. אני מחפשת את הנוסח הסופי, שעליו אמורים להצביע. כיצד מזהים שזהו הנוסח להצבעה? ובכן, המבנה שלו, כמו כל חוק, מתחיל בהגדרות למונחים שישתמשו בהם להמשך הטקסט (כמו למשל מהו "הסגר עירוני" וכן הלאה), ואח"כ מופיעים הסעיפים השונים עם הוראות שונות. תודה על עזרתכם, טליה

lilithmm

New member
השירשור לא קשור לבקשה שלך

לצערי הרב אין לי את הצעת החוק. בשירשור צירפתי כמה משפטים שכדאי לקרוא ולדעת מי אמר אותם.

morality

New member
טליה, לגבי החוק ../images/Emo88.gif

בימים הקרובים הוא אמור לעלות לאתר הכנסת. אם זה דחוף לך, ניתן לקבל זאת בפקס. נא שלחי לי במסר את מס´ הפקס שלך.

Talia E

New member
בנוגע לתגובתה של נעמי חזן

נעמי שלחה את האי-מייל הבא: "שלום רב! תודה על הדואר האלקטרוני שלך בענין חוק הכלבים. הגשתי הסתייגות בדיוק בסעיף האמור, שתאסור העברת כלבים לניסויים. ההסתייגות תעלה במליאה כאשר החוק יובא לקריאה שניה ושלישית. אודה על כל עזרה בגיוס במליאה בעד ההסתייגות. ב ב ר כ ה, ח"כ נעמי חזן" האם יש חברי כנסת נוספים (בנוסף למופיעים ברשימה שפורסמה), שכדאי לשלוח להם?? (הרי גיוס במליאה צריך להערך גם בקרב אלה שאינם ידועים כנוגעים לעניין...) אני וחבריי מאד נשמח לנצל את זמננו בעבודה לצורך זה... נשמח אם תתנו לנו אי-מיילים נוספים למשלוח...

למעלה