כאן נמחקה הודעה

dina199

New member
אני מסכימה עם yuliyuli1

האם אפשר לטעון מבחינה משפטית שהצוואה המקורית של אביך לא תקפה, כי הושגה בלחץ ?

אבל לא מדובר בצוואה אלא בהסכם חלוקת רכוש

אם כל הסכם חלוקת רכוש בגירושין היה מתבטל כי הושג בלחץ...

את אשה מדהימה ויותר מכך אמא מדהימה לדניאל שנותנת השראה לכל כך הרבה הורים .

כואב לקרוא אותך . אני מקווה שתצליחי לבטל את צאוותה של אמך ותקבלי עזרה .

dina199

New member
אין מילים .

אני מקווה שתגיבעו למצב משפטי שיפתור את העניין הזה

מיק67

New member
עמליה יקרה. הגורם האנושי הוא הכי לא צפוי

אני מבינה מאוד את הכאב, גם לי יש אבא אוטיסט לא מאובחן שמתעלם לחלוטין מהעובדה שיש לו נכדה אוטיסטית.
אני מבינה את הכאב אבל אני גם מבינה שהגורם האנושי הוא לא משהו שאני יכולה לתכנן לפיו.
מצד שני הוא גם יכול להפתיע לטובה ודווקא בנושא של האחיינים כדאי לפעול לדעתי.
אפילו לא מתוך בקשה מפורשת שיוותרו על חלקם אלא מתוך בקשת עזרה אמיתית. לספר את כל הסיפור, לשבת ולחשוב יחד מה האפשרויות.
לחשוב בצורה יצירתית ומתוך הסתכלות על הצרכים של כולם כי גם הם, גם אם הם יכולים להשתכר כדי מחייתם מן הסתם יוכלו להעזר רבות בכסף כזה.
אפשר לחשוב על השקעה לטווח ארוך כמו הצטרפות לקבוצות בנייה או השקעה בתמ"א 38 או כל דבר שיכול לעשות כסף מכסף כדי להגדיל את הסכום. לא שכל אחד ייקח שליש וייעלם.
יש הרבה אפשרויות אבל צריך לחשוב פתוח.
וחוץ מזה אני שולחת לך את אהבתי ותמיכתי ומנסה לחשוב במה אפשר לעזור.

dina199

New member
אני לא מבינה את המאבחנים.

למה הם כל כך מתרגשים מיכולות קוגנטיביות ? הרי תקשורת בין אישית זה משהו אחר לגמרי.
אוטיסט יכול להיות עם קוגניציה גבוהה, אוטיסט יכול להיות גאון (לפי מדידת IQ ) וכל זה לא עושה אותו פחות אוטיסט.

arana1

New member
אני דווקא מבין אותם

כי הם נ"ט ולכן לא יכולים להבין את הזיקה בין סוג הכישורים הקוגנטיבים המאוד ניכרים של חלק לא מבוטל מהאוטיסטים לבין תפישת התקשורת ולכן הקבוצה השונה שלהם
מבחינתי הדברים האלה הם אחד,משלימים ומשרים אחד את השני ,וברור לי לחלוטין למה אדם נורמטיבי יתפוש אותם כפער בלתי מוסבר

חוסר היכולת של הסביבה,המקצועית והאחרת,מהווה את עיקר הבעייה ושורש המצוקה שעומדת מאחורי המצב שבו אנשים מאוד מוכשרים וטובים ורגישים סובלים גם מקשיים כלכליים מטורפים וגם מקשיים נפשיים בלתי נסבלים
כל הזמן ובכל מקום
הבעייה שהעיוות הזה מעוגן כל כך חזק וכל כך נורא במבנה החברה שבאמת כמו שעמליה ציינה רוב האנשים בכלל לא מודעים לגהנום הקיומי שמהווה את השיגרה האוטיסטית
ולכן לא מבינים את לא את הצורך בעזרה ואת סוג העזרה הנצרך
ובאמת צריך כוחות על בשביל לשרוד את זה
ביחוד שהלחץ הוא מתמשך ,ללא הפוגה וללא הפסקה וללא אור נראה באופק

לדעתי,אם הייתה הבנה שמה שנתפש כפער תקשורתי וחוסר יכולת להסתנכרן עם תבניות החיברות המקובלות אינו דבר שעומד בניגוד ליכולות הגבוהות של האוטיזם אלא חלק מהותי מהם
ואם אנשים היו מבינים למה זה כך
אז ניתן היה גם לקבל את סוג העזרה והתמיכה הנחוץ והמבוקש
מה שהיה חוסך מצוקה וחרפה עצומה לכולם
אבל אין לי שום ספק שאין מצב שאדם נורמטיבי,ולא משנה תוארו או הכשרתו או מעמדו,לא מסוגל להבין את הדברים האלה
הם מורכבים מדי ודורשים יכולות שמתבססות על תפישות אוטיסטית של זיקות והקשרים שלאוטיסטים הם טבעים לחלוטין אבל לנ"ט הם בלתי הגיוניים ובלתי נתפשים

נראה לי שמה שתוכלי זה לבקש פסילת ההצוואה

ולקבל על שמך את חלקו של דניאל, או לחילופים לדבר עם מנהל העיזבון כדי החלק שרשום על שמו יועבר אליך... זה די מקובל...
מנגד, אני לא רואה ממש אפשרות תוכלי להגדיל את החלק שלך.
כאמור, דניאל לא יורש וכל עוד אימך לא תמכה בו כספית אין לך אפשרות להציג באופן סביר דרישה להגדלת חלק...

shavririt

New member
פרט טכני, מבלי שיש לי ידע מוסמך

נראה לא סביר שחייבים למכור את הדירה בתוך חודש.
על פי החוק (למיטב ידיעתי) התהליך די ארוך כי צריך לפרסם ברשומות את דבר הירושה,
ואח"כ צריך להמתין (90 יום?) להתנגדויות אם ישנן..
ורק אח"כ מקיימים את צוו הירושה ופרטי הצוואה.
מעבר לכך ליבי איתך. המצב מורכב.

תנחומים על מות אימך.

בנוסף לכך שלא הגיוני להציב כזה פסק זמן מוגבל

למכירה, וככל שאני יודע עדיף להשכיר את הדירה מאשר למכור אותה....

קודם כל, תודה לכולכם

אני עכשיו יותר בסדר, מתאוששת... ניראה שהייתי קצת בהלם וזה לא היה פשוט. אני אופטימית, ויש אור בקצה המנהרה, יש לי תוכניות וניראה מה יקרה. אני אעדכן בהמשך.
תודה לכולכם, חיממתם לי את הלב.
עמליה

למעלה