אני דווקא מבין אותם
כי הם נ"ט ולכן לא יכולים להבין את הזיקה בין סוג הכישורים הקוגנטיבים המאוד ניכרים של חלק לא מבוטל מהאוטיסטים לבין תפישת התקשורת ולכן הקבוצה השונה שלהם
מבחינתי הדברים האלה הם אחד,משלימים ומשרים אחד את השני ,וברור לי לחלוטין למה אדם נורמטיבי יתפוש אותם כפער בלתי מוסבר
חוסר היכולת של הסביבה,המקצועית והאחרת,מהווה את עיקר הבעייה ושורש המצוקה שעומדת מאחורי המצב שבו אנשים מאוד מוכשרים וטובים ורגישים סובלים גם מקשיים כלכליים מטורפים וגם מקשיים נפשיים בלתי נסבלים
כל הזמן ובכל מקום
הבעייה שהעיוות הזה מעוגן כל כך חזק וכל כך נורא במבנה החברה שבאמת כמו שעמליה ציינה רוב האנשים בכלל לא מודעים לגהנום הקיומי שמהווה את השיגרה האוטיסטית
ולכן לא מבינים את לא את הצורך בעזרה ואת סוג העזרה הנצרך
ובאמת צריך כוחות על בשביל לשרוד את זה
ביחוד שהלחץ הוא מתמשך ,ללא הפוגה וללא הפסקה וללא אור נראה באופק
לדעתי,אם הייתה הבנה שמה שנתפש כפער תקשורתי וחוסר יכולת להסתנכרן עם תבניות החיברות המקובלות אינו דבר שעומד בניגוד ליכולות הגבוהות של האוטיזם אלא חלק מהותי מהם
ואם אנשים היו מבינים למה זה כך
אז ניתן היה גם לקבל את סוג העזרה והתמיכה הנחוץ והמבוקש
מה שהיה חוסך מצוקה וחרפה עצומה לכולם
אבל אין לי שום ספק שאין מצב שאדם נורמטיבי,ולא משנה תוארו או הכשרתו או מעמדו,לא מסוגל להבין את הדברים האלה
הם מורכבים מדי ודורשים יכולות שמתבססות על תפישות אוטיסטית של זיקות והקשרים שלאוטיסטים הם טבעים לחלוטין אבל לנ"ט הם בלתי הגיוניים ובלתי נתפשים