לא לא
הבאתי את הדוב כדוגמא. השאלה שלי הוא לא על מנת לרדת לעומק תעשיית המזון המודרני, אלא על מנת לרדת לעומק הטבעונות, ולהציג בפני התנועה ובפניכם שאלה קשה. לא ביקשתי שתציינו כמה התעשייה הזו מתעללת. הדיון הוא על ה-ע-ק-ר-ו-ן, על השאלה המרכזית - האם זה נכון (או ליתר דיוק, לא נכון) לאכול בעלי חיים? כלומר, למי שלא הבין, בתשובתכם אנא התייחסו בין השאר לשאלה "אם התעשייה לא הייתה מתעללת בבעלי חיים בכלל, אלא מגדלת אותם כיאות ובצורה הומנית, ואז בצורה המונית הורגת אותם, האם היה בסדר לאכול את החיה?". זכרו, זהו דיון תיאורטי. תשובות ספציפיות - האמירה שהדוב הוא קודם כל טורף ואחר כך צמחונית היא לא נכונה, משוחדת, וגם לא רלוונטית. עצם העובדה שהוא יכול לשרוד ללא אכילת בעלי חיים, היא הנקודה פה. ושלא יהיה פה ספק, קל שבקלים - הדוב י-כ-ו-ל לשרוד ללא בעלי חיים כמזון, אם יש לו מספיק מזון צמחי. לגבי המודעות - וודאי שאין לו. שאלתי הייתה האם לנו יש את המחוייבות, נאמר, לשלול ממנו את האפשרות לדוג דגים וכדומה, ותחת זאת לספק לו מגוון מזון צמחי שהוא בדרך כלל אוכל, ובכמויות גדולות. שוב, איני יכול להדגיש מספיק את ההסתייגות שלי מדיון ספציפי על תעשיית המזון המודרנית, מערבית, קפיטליסטית - אני מדבר על העקרון. ותשובה ספציפית לזמן מחצית חיים - העובדה שאתה מקבל את מעשיו "האדם שהולך ליער עם סכין קטנה" היא יפה, אבל זהו ניגוד, לפחות כך הבנתי, לקו הנוקשה שמציגים רוב הפעילים בנושא ואף אנונימוס.