כאן נמחקה הודעה

elibs2306

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

n i e m a n d

New member
לומדים איתי לא מעט בני 26,27 ואפילו 28

זה מאוחר, אבל לא צריך להגזים - לא מאוחר מדי. מניסיון של חברים - אם אתה מרחיב את הבגרות בתנ"ך ל-5 למשל, או עושה אותו דבר בספרות, אתה לא צריך יותר מאיזה 3,4 ימים מאומצים (ללמוד כ-ל היום) כדי להשיג ציון די גבוה (בסביבות ה-90). אל תדאג לזה. אני חושב שאם זה המצב, אולי כדאי לך לשפר כמה בגרויות בחורף (למשל מתמטיקה, אנגלית וכו') ולעמוד בסף הקבלה לחיפה. אין שום טעם לבזבז שנה כדי להתחיל ללמוד באת"א, כשיש לך אפשרות להתחיל תואר באונ' חיפה שנה קודם לכן. אם היית אומר "מכללת X" במקום אונ' חיפה, התשובה שלי הייתה משתנה. עם זאת, עדיין מדובר באוניברסיטה. אז מה הטעם להתאמץ כל כך הרבה בשביל הבדל לא גדול מדי בשוק, כשבתהליך אתה מבזבז שנה?

elibs2306

New member
כאן נמחקה הודעה

elibs2306

New member
כאן נמחקה הודעה

n i e m a n d

New member
מכינה זה בגדול לעשות 4 בגרויות במקום

מספר גדול יותר של בגרויות, שמחליפות את ממוצע הבגרות שלך ונכנסות במקומו לשקלול. הייתי מציע לך לברר אילו מקצועות אתה צריך לקחת שם - אם זה כולל מתמטיקה ופיזיקה, עדיף לך לוותר לדעתי. אין מה להשוות בין בגרות בפיזיקה או מת' לבגרות בגאוגרפיה 5 יח"ל...

elibs2306

New member
כאן נמחקה הודעה

SuGaRBabe1

New member
הייתי במצב דומה

ולי היה די ברור שאני הולכת לשפר פסיכומטרי, וזה באמת מה שעשיתי. האמת שבכלל לא ידעתי שיש אפשרות של מכינה באת"א (טוב לדעת
), ולשפר בגרות במתמטיקה/להרחיב ספרות/תנ"ך היה מבחינתי הרבה יותר נורא מהפסיכומטרי. אם לא מאוד סבלת בלימודי פסיכו' ואתה חושב שאתה יכול להגיע לציון שאתה צריך, לדעתי לך על זה. זה גם ייקח לך הרבה פחות זמן מלהתחיל לשפר 3 בגרויות/לעשות מכינה.

SuGaRBabe1

New member
אה, ובעניין הגיל

לומדים איתי הרבה בני 25-26, וגם לא מעט שמתקרבים ל-30 ויותר. שזה לא ידאיג אותך...

elibs2306

New member
כאן נמחקה הודעה

Jazz Jackrabbit

New member
בחיפה יש לימודים שנפתחים גם בסמסטר אביב.

(פברואר 2012) אני מעריך שעוד 50 נקודות בפסיכומטרי ואתה מתקבל. כדי לקבל עוד 50 נקודות, כוון לעוד 80 נקודות
ועוד 50-80 נקודות, בפסיכומטרי שני, למי שלומד כמו שצריך - זה בהחלט ריאלי.

למעלה