כאוס וסדר

arcidea

New member
כאוס וסדר

בהמשך לדבריו של יאגה- הנה הודעה שלי מפורום רפואה משלימה ממזמן- מתוך האי צ'ינג, ספר חוכמה טאואיסטי.. שני הסימנים האחרונים באי צינג הם 63- סדר ו64- כאוס. ששת קווי השינוי של המצב "סדר" מדברים על תנאי הפרתו ששת קווי השינוי של "כאוס" מדברים על תנאי יישובו חזרה לסדר בכל מקרה- הם מתפקדים כזוג משלימים והם הופכיים- כלומר - כדי שסדר יהפוך לכאוס צריכים כל מצבי השינוי להתממש (סיוג- יש פה עניין של מעגלי זמן של שינוי- תחום שאני לא מבינה בו מספיק בשביל לומר משהו על היישום של זה, מה שבטוח שלא מדובר כאן על תהליכים לינאריים של זמן "תפישתי") שני הסימנים מורכבים מאותם שתי טריגרמות (מתוך 8 הבסיסיים) והם- kan- מים, סכנה וli- אור,אש, אינטליגנציה. באחד האור למעלה (בחוץ\ ברוח) המים למטה (בפנים\ בגשמי) בשני הפוך. בשניהם מתקיימת הדינמיקה הדרמטית למדי של אש ומים. מה שאני הולכת לעשות פה גובל בפלילים לטעמי- ובכל זאת - הנה רשימת מצבי השינוי בין המצב הכאוטי למצב הסדר- חוכמה בת אלפי שנים מתומצתת למספר משפטים פשטניים ע"י מוגבלת הבנה- אנא סלחו (+השמות של וילהם התוספות שלי)- 64- before completion- כאוס, התשה של הכוח הזכרי 38- opposition- סיכסוך, חוסר הבנה 21- biting through- איחוד, עיבוד 30- fire- סינרגיה,אור, בהירות (li כפול), תלות 22- grace- מבנה אסטטי, הרמוניה צורנית 37- the family- סדרים היררכיים, תפקודיים והדדיים בתוך מערכות 63- after completion- ייצוב הסדר, making firm, ולמה בכלל לחשוף את המודע לים הכאוטי (הנוכח תמיד)- כי רק ממנו צומח "סדר חדש" סדר שלא מושתת על תבניות מותנות אלא הוא נביעה טבעית של פוטנציאל הסדר.. הטבעי. אין לי מילה יותר טובה. גם כאשר נוצר הסדר הזה הוא רוטט מפוטנציאל הפרת האיזון העדין. אז מה אני רוצה- קודם כל לומר שלא ניתן להתייחס לרשימה התהליכית הזו (מהאי צ'ינג) של היווצרות\ נביעה של סדר מתוך כאוס, כתהליך ליניארי כי הוא לא. הוא כן מתייחס לזמנים, אבל לא בצורה ליניארית. כל תת תהליך כזה בפני עצמו הוא תהליך חי, מחזורי עם דינמיקה התפתחותית משלו והם מקיימים בינם לבין עצמם יחסי רציפות שהם מורכבים- מרובי שכבות ושזורים זה בזה. למה זה חשוב, כי התפישה שלנו מתוכנתת ללינאריות. מרגע שהמודע חשוף הוא מנסה ללא הרף להפעיל את המתודה הלינארית התבניתית ומותנה. וכל דיבורי הטכניקות פה ממחישים את זה- יאגה- הגישה שלך ל"עורך" (מטאפורה מעולה ללינאריות) היא גישה שמנסה לפתור את הצורך הטבעי שלנו בחשיבה ליניארית ע"י צמצום תכנים. אין לי נסיון במדיטציה עם מנטרות, אבל מהתרשמות מהדברים הנאמרים עושה לי רושם שהשיטה מקבעת את הלינאריות והופכת אותה ללופית, מעגלית,אבל זה עדיין לא נחשב לפריצה לתוך הים הכאוטי. מעגל עדיין קווי. הגישה שלי קצת שונה- כדי לפרוץ את פעולת העריכה צריך לפרוץ את המתודה הלינארית לגמרי, וכנראה שמכאן הזיקה שלי לדבריו של דרול. לעצמי, אני נמנעת מלהשתמש ב"סדר חלופי" גם אם זמני, שיחליף את ההתנייה, ורוב הטכניקות מעצם הגדרתן הן כאלה. זה ברמת השאיפה והגישה לחיים וחוויה, בפועל העורך שלי לא פחות משוחד ושתלטן ומפונק, אם לא הרבה יותר, משל כולם. יוצא מתוך דברי ש(כמעט?) כל טכניקה כושלת במובן שהיא מספקת מודל ליניארי חלופי, סירת הצלה, לפעולת המיינד- וזה אכן מספק מנוחה, אבל לא באתי לנוח, יש עבודה לעשות וחיים לחיות. ובכל זאת בהעדר טכניקה אמינה... הבאתי לכם רצף תהליכי התפתחותי, שניתן להתייחס אליו כמתודה, היה מעניין אותי מאוד לשמוע מה דעתכם- האם אתם מזהים את הרצף הזה בעבודה הפנימית שלכם , בטכניקות שלכם, בחיים שלכם. באופן אישי, קשה לי לראות איך ניתן לתרגם את המתודה הזו לטכניקה מובנית, דווקא בגלל שהיא אינה לינארית בהגדרתה אלא מרובת שכבות, ולכן לא ניתן ואף אסור לנסות לתרגמה ל"שיטה" שנוח ל"עורך" לקבל ולבצע- או אז יכבוש שלטונו בהפוכה, כמו שכולנו מכירים היטב. הדבר היחיד שאני יכולה לומר שמתכרב בעיניי לטכניקה, ששאוב מתוך המודל הזה- הוא עקרון הרוטציה. אבל זה נשאיר לאחר כך.

chataka

New member
arcidea R.I.P

ההודעה , כמובן, ממני- צ'אטקה. רוחה של ארכידאה המנוחה מוסרת שלומות וברכות לכולם ביי

drall

New member
היי ארקדיה

לא מסכים איתך בכלל. כלומר אני מסכים איתך בהחלט לגבי המכאניזם המנוון והרוטיני של המ"ט אבל זה ממש לא חדש. הויפאסנה , לדוגמא , היא טכניקה כאוטית למדי אם מתרגלים אותה כמו שצריך. אני לא מסכים איתך על האינטרפרטציה לאיי צ'ינג. כשיהיה לי טיפה יותר זמן אני אסביר לך למה. דרול

drall

New member
המשך

שתי השישיות האחרונות של האי צ'ינג מכונות (ע"פ ניצן וייסמן) "לאחר הסיום" ו"לפני הסיום" , כאשר האחרונה היא היא האחרונה. הכינוי האחר הנפוץ להן הוא "המטרה הושגה" לשישיה 63 ו"המטרה טרם הושגה" לשישיה 64. מה שמאפיין את שתיהן הוא המבנה הזבראי שלהן כאשר כל קו יאנג מוקף בשני קווי יין וההפך. מה שגורם המבנה הזה הוא בעיקר יציבות שאין לה כיוון מובהק ולכן גם בקריאה השישיות האלו שנמצאות במצבן הסופי למעשה לא אומרות כלום. אאפשר לראות את זה גם דרך השלשות המישניות שלהן. גם אם המים מתחת לאש וגם אם האש מעל המים. הכוחות מאזנים זה את זה ואין משיכה משמעותית לאיזשהו כיוון. ניתן לומר כי יש כאן לימוד מסויים ברמה האנרגטית גם לפני הסיום , גם אחרי הסיום , האדם נשאר אותו הדבר. דגם כשהמטרה מושגת וגם כשעדיין לא , אין באמת שינוי אין הבדל. למעשה אלו שישיות שגם מעצבנות וגם משעממות כי הן אינן מובילות לשום דבר. לטעמי , השישיות האלו מיצגות איזשהו דפוס בהתנהגות של האדם בעולם החומרי-שיתופני-מודרני לכאורה , בו בכל הנסיבות עדיין לא מתרחשת טרנספורמציה גם כאשר מים מעל האש וחוזר חלילה. לעומתן שתי השישיות הפותחות של האי צ'ינג , שישית היין ושישיית היאנג מלמדות אותנו יותר על עבודתו האפקטיבית של האדם הרוחני. או שהוא מלא באנרגיה עד כדי כך שהאנרגיה שלו חייבת לבוא לידי ביטוי, או שנמצתא בכזו רמה של התמסרות עד שהעולם מעניק לו את שכרו. כמובן שגם בקריאה התוצאה של השישיות הפותחות , יותר ממובהקת. דרול

chataka

New member
../images/Emo24.gif

איזה כיף, דיבורי אי צ'ינג.. תראה - קודם כל תודה שהסברת את עקרון הרוטציה. אכן התובנה שאני מוצאת בזה, בהקשר למתודה, היא- מסלול מרכזי. אם שמת לב- הבאתי את 63 ו 64 ובינהם רצף של סימנים שנוצר משהינוי של כל קו בסדר עולה. זאת טכניקה של אחת משהו מרגוליס שכתבה ספר מאוד מעניין בנושא. ממה שאתה כותב נשמע לי שאתה כנראה מנוסה בקריאה- divination ומכאן ההתייחסות שלך לסימנים האלו- להופעתם בקריאה. אני מתייחסת לזה (פה, בהקשר לדיון) קצת שונה. בכל מקרה, מן הסתם גם פה יש טכניקות והן משפיעות על המשמעות. ואם כבר סימני טרנספורמציה- מה עם 49- שינוי?

drall

New member
האהובה עלי מכל!

לא את , חס ושלום , אשתי עוד יכולה לקרוא את זה. אשתי היא האהובה עלי מכל ואין כמוה. אבל 49 היא השישיה החביבה עלי. השינוי , עד שלא יקרה לא יאמינו בו! איזו שישיה מופלאה. כל מילה מיותרת. דרול

chataka

New member
../images/Emo77.gif לשבת,לדרול ולכל אהוביו, ולכולם

The Revolution Will Not Be Televized להשלמת החוויה, צריך סיבוב בקאזה, לשמוע את השיר, יפה נורא :) סתם ככה בשביל ההקשר- סימניה 49, השינוי, בתרגום של וילהלם- the revolution אהובה עלי גם :)

yaga1

New member
ממ...ארכדיה

דברים יפים. אני משער שאצטרף לגיון הזה בהמשך. דבר אחד בינתיים... אפשר לנהל את הדיון הזה בלי להזכיר כל הזמן את המ"ט...זה אפשרי !! כמו שאת מעידה על עצמך אין לך נסיון במדיטציה עם מנטרות. יש כל מיני כאלו. ההתרשמות שלך מהדברים מבוססת בעיקר על דבריו של דרול. אני ואף אחד עוד לא הסביר כאן כמו שצריך את המ"ט. אחרי שאעשה זאת בנפרד משירשור זה תוכלי לעצב את דעתך. עד אז אפשר לדבר על מתודות שונות בכיף, באופן כללי, ולעזוב לרגע את המ"ט...זה אפשרי!! ואולי אפילו נחוץ לעת עתה. קביל עלייך ??

yaga1

New member
ממ....

אני מניח שיצא לי קצת לא מובן. השאלה שלי היתה, בהמשך להודעה של דרול, אם לדעתך אפשר לדון בנושא הזה בכלליות מבלי שימשיך להזין אותו בהערות משוחדות לגבי המ"ט או כל טכניקה ספציפית אחרת. סליחה על הבילבול וההתבלבלות.

chataka

New member
:)

שלום לכולם כן כמובן שאפשר להמשיך את הדיון על פסים כלליים, ואני שמחה לפקפק בדעותי שלי בהזדמנות הראויה, מרביתן מגמתיות לצורך הדיון ממילא מצפה להמשך..

מהאמודרה יקר

שוב חכמת הזן מתעתעת בנו. מצד אחד: "אם ינסה להסביר במילים לא יזכה בהארה בחייו אלה." מצד שני: "היא כמו הנופלת לתוך האוקיינוס, או כמו אוקיינוס עצמו, הנופל אל תוך . זהו מיזוג עמוק. אחדות. אתה פשוט נופל לתוכה. שום דבר אינו נותר מאחור, אפילו לא עקבות". שזה בדיוק הסבר במילים. בקיצור, בכל מה שנוגע לעיניני רוח, כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה ולצטט מה שנוח ואי אפשר להוכיח אחרת. וכל המרבה לצטט ו\או לתבל דבריו בענני ביטויים מעולם המיסטיקה , הרי זה משובח. וזה לא אישי נגד מהאמודרה אלא סתם הרהור בעקבות דברים שונים שנכתבים פה

מהמודרה

New member
חכמת זן

"לא הכל יתואר במילים. דבר-הלב לא יוכל להמסר במילים. אם יבין אדם את המילים הבנה מילולית, סופו הולך לאיבוד. אם ינסה להסביר במילים לא יזכה בהארה בחייו אלה."

למעלה