כאדם, כעץ שדה,

moonlihgt

New member
כאדם, כעץ שדה,

כאדם, כעץ שדה

הוי אני כקנה רך הנכנע לרוח
ודמעתי כדיו נשפך
אכתוב את שירתי
מילים המלוות את שריקת הרוח
ואני שאף אשאף אל על
צלולים שם המים
לו עלווה לי אצמח
אזי יבואו ציפורים
אני אֵדֹם ושירתם תלווה לה את הרוח
אכה שורש, בעוצמה אכה,
אל בטנך אדמה
אל תוך עמקי הרקבובית
וממנה אנק
שורשיי במחשכים ראשי באור
ועפעפי עלווה גשומה
וציפורים ושיר.
לו הוי אני היום
כאדם,כעץ שדה
ואתה הינך עובר האורח
שב נא בצילי
אוי אתה עובר האורח!
שב נא בצילי
לו חמדת פריי
לו נשאת תפילה בלחש תחת צמרתי
לו בשארית כוחותייך ובציפורנייך גירדת ופצעת את קליפתי
אז לא אהיה כעץ גאה, נשבר,
אלא כארז בלבנון אשגה
כתמר אפרח
עד תאחז האהבה בסנסיניי
עד תענוג יפקע אשכלותיי
עד בחקל תפוחין
רועה ורעיה לוקטים השושנים
וסיהרא באשלמותא

שיר בניחוח חסידי לפי דעתי.

לא יודע למה אני מזהה בכתיבה של קשר לחסידות, למקורות, העניין בעץ השדה, בהתפתחות, בגדילה ובהקשר של שירה הוא מעניין, הוא כמו לידה, אתה משקה את האדמה העץ צומח יש פירות, וזה כמו היצירה עצמה, המחשבה, התבוננות, הליטוש, העריכה, אני רואה פה קשר ליצירה עצמה, אני רואה פה החל מהתפתחות אישית עד להתיחסות לאומנות
&nbsp
.אכה שורש, בעוצמה אכה,
אל בטנך אדמה
אל תוך עמקי הרקבובית
וממנה אנק
שורשיי במחשכים ראשי באור
&nbsp
בשורות האלו אני רואה את הגדילה, את המכה שאת נותנת לשורש- לזהות שלך, למהות שלך עד שהיא מצמיחה את העץ - אותך אני חושב שיש פה חקירה אחרי המהות, אחרי אולי הנשמה, אני רואה פה שיר מיסטי ממש לגמרי. וזה מאפיין את כתיבתך.
&nbsp
השיר בהחלט טוב, אהבתי מאד.

שמים1

New member
נהנתי לקרוא תגובתך נתנאל

moonlihgt

New member
תודה רבה נתי

תודה על התגובה היפה והניתוח המפורט והמעניין שעשית לשירי, אכן אתה לא טועה זה שיר מיסטי ויש כאן השפעות חסידיות
שמחה שאהבת

אני יכול להמשיך ולכתוב לא מעט.

על השיר הזה שלך אולי אני אעשה את זה אחר כך אבל את העיקר כבר אמרתי.

moonlihgt

New member
תודה זה יהיה מעניין

אם תנתח ותכתוב עוד זה מעניין אותי לקרוא,

אנסה עכשיו.

הוי אני כקנה רך הנכנע לרוח
ודמעתי כדיו נשפך
אכתוב את שירתי
&nbsp
הערה : אני חושב שפה יש שני צדדים מצד אחד את הקנה, שהוא עץ יש פה כבר מתחילת השיר חיבור לצומח, להתפתחות אבל יש פה גם כניעה, בגלל שאותו קנה רך כלומר נוטה להתגמש, נוטה לא עמוד במקום " נכנע לרוח " - ומה היא אותה רוח? אם לא בעצם הווה, הנשמה הזהות, התודעה שכמו הקנה נע וממשיכה אחר כך " ודמעתי כדוי נשפך" כלומר עכשיו יש מעבר ללעולם השיה, לעולם האותיות " אכתוב את שיריתי" יש פה קורלציה בין השירה לנשמה, בין התודעה לכתיבה יש חיבור ביך היותך משוררת ( מוכשרת מאוד לטעמי יש לציין) לבין הכניעה ,התפזרות,התעופפות, אני רואה את הקנה כסמל של הנשמה והורח כמה שמניעה אך גם מכניעה.
&nbsp
&nbsp
מילים המלוות את שריקת הרוח
ואני שאף אשאף אל על
צלולים שם המים
לו עלווה לי אצמח
אזי יבואו ציפורים
&nbsp
הערה : פה אני רואה בעצם שוב חזרה של אותו רוח מתחילת השיר שכופכפה את הקנה, אבל הפעם יש צמיחה"ואני שאף אשאף אל על" כלומר יש התקדמות, המאבק בתחילת השיא, הכניעה בזכות כנפייה השירה מוביל בסוף להגיע אל אל לגוע בשמים, ואז יש שוב צלילה למים, יש שוב התבננות מתחת למים, השתקפות המים והתבננות השמים, זה מעים בין הבפנים לבחוץ ,בין החנוק למעל לחנוק למטה, אם את תגיע יותר מידי לאל על אז את לא תוכלי לנשום, ואם למטה אז טבעי, יש פה שוב מאבק, שחוזר על עצמו אבל במתכונת אחרת. ועכשיו יש מעבר לצומח שוב, בהתחלה היה קנה לאחר מכן יש עלה שצומח, מין הירוק הזה הפריחה, שמסמלת את הבאות את האושר שיכול לבוא ואז " אז יביאו ציפורים" הכוונה היא שוב להשתחררות משני המכושלים האלו, כמו הציפור שהוא יכול לעוף בשמים, שהוא יכול לנוע בחופשיות ככה גם את.
&nbsp
אני אֵדֹם ושירתם תלווה לה את הרוח
אכה שורש, בעוצמה אכה,
אל בטנך אדמה
אל תוך עמקי הרקבובית
וממנה אנק
שורשיי במחשכים ראשי באור
&nbsp
הערה :
פה את כבר מציגה את הפיזי " אני אדם " אני לא כל יכול יש לי את הנשמה, שהיא השירה אבל אני עצם ובשר " ושריתם תלווה" כלומר יש פה את האוביקטו שזה את ויש את הפעולה שהיא מובילה לשירה - לרוחניות להתעצמות, " אכה בשרוש" - כמו שאמרתי אז זה בנשמה, יש בעולם התורני מה שנקרא " להתחבר אל השרוש " זה נאמר גם בספר לקוטי מהורן ופה זה מחזיר אותי אל התחברות לנשמה, אכה בשרוש -כלומר אעשה פעולה התוביל אל פיצוח האבן הזאתי המפרידה והגיח אל הנשמה. " אל הבטן" אל דה עמוקה אל מעמקי הנשמו,ת על מעמקי עצמי, הסתכל על עצמי על הפנים, אני רואה את השורות האלו כתחירה לעומק הנשמה לגלוי, להרחבת המושג נשמה " אדמה " - נשמה. והסיום אומר, מצד אחד יש בי אור שדולק - שזה הנשמה, הלתת והרצון להשפיע ( כמו שאמר בעל הסולם) מצד שאני אני גוזר על עצמי או נכלא ליצר הרע שבי כלומר " למחשכים" יש משחקים של אור וצל, של חושך נגעיות, אבל יש אמירה אופטמית " ראשי באור" כלומר הקדקוד, הוא נמצא כעת במצב של אור, של התמזגות, של הכנה אל ריצוף, ועברת את התליך ואז השורות הבאות.
&nbsp
ועפעפי עלווה גשומה
וציפורים ושיר.
לו הוי אני היום
כאדם,כעץ שדה
&nbsp
- הערה פה את עושה חיבור בין הפסוק " האדם הוא עץ השדה" כלומר הגעת כבר לתיקון,זה השורה האחרונה, והציפורים מנגנות שירה, אין לי הרבה מה להוסיף.
&nbsp
ואתה הינך עובר האורח
שב נא בצילי
אוי אתה עובר האורח!
שב נא בצילי
לו חמדת פריי
&nbsp
- אחרי אותו תיקון את יכולה לקבל, ולהכיל את האחר כי את מהכוח לקבל אל הכוח להשפיע כלומר אחרי שעברת את כל מסכת האיסורים שמלווה את השורות הראשונות עד האמצע, את במצב של נתינה והכלה, ואותו עובר אורח - אני ,ואתה וכולם יכולים לבוא בחיבור ולגעת " חמדת הפרי " עם עצמך מעצנך עם נשמתך.
&nbsp
לו נשאת תפילה בלחש תחת צמרתי
לו בשארית כוחותייך ובציפורנייך גירדת ופצעת את קליפתי
אז לא אהיה כעץ גאה, נשבר,
אלא כארז בלבנון אשגה
כתמר אפרח
&nbsp
הערה : פה את שוב חוזרת למאבק, את קראת לו לבוא, לי לנו לבוא לשבת בצלך, לגעת באורות, הנשמה אבל מה קרה? את קילפת את עצמך, שרטת את עצמך, אבל היצר הרע מאותת היצר להיות בתוך עצמך " אדם לאדם זאב" ואז את נשארת במקום " עץ גאה, נשבר" כי הגאווה היא מקור כל הרוע, האגו אמור להפוך לטראוליזם, אבל מה קורה? עדיין יש את הניתוק, שלא יפסיק עדיין את מנסה דשיסאו ויקטפו פרי, שתהיה כתמר יפרח, אבל את.
&nbsp
עד תאחז האהבה בסנסיניי
עד תענוג יפקע אשכלותיי
עד בחקל תפוחין
רועה ורעיה לוקטים השושנים
וסיהרא באשלמותא
&nbsp
הערה : כל השורות האלו מתחילות " בעד" יש פה חזרה מכוונות ומודעת לכך שזה עדיין לא הגיע יש עוד זמן, יש פה אמירות מהזוהר כמו הסיום שמדבר על הכל על החיבור לעצמך, ועל נשמתך, יפה שהשתמשת ביטוי הזה - לשלמות העבוד,ה להגעת אל השורש, לפיצוח האדמה, ולהגע על הנשמה, זה הסיום יש תקווה ויש עבודה..
&nbsp
לסיום : השיר הזה הוא אחד הטובים, היפים והמורכבים ביותר שלך, לטעמי מלאכת מחשבת, שיר חזק מאוד, אנטלקטאולי, מיסטי, ומבריק, סחטיין.

moonlihgt

New member
וואו נתי איזה טוב אתה בלכתוב ניתוחים תודה רבה

באמת נהנתי לקרוא מה שכתבת חלק ממה שכתבת זה מה שאני התכוונתי וחלק אחר עזרת לי לגלות עוד רובדים בשיר שלי ואין לך בכלל מה להתנצל תודה רבה על ההשקעה והזמן

אני טוב? תודה אני דווקא לא חושב ככה.

אני שמח יש הרבה מה לנתח בשיר שלך, אני הבעתי את דעתי והיא מוגבלת כמובן, אבל זה היופי בשירה שהיא אישית וכל אחד יכול לפרש באופן אחר. שמתאים לו ומדבר עליו.

אני מתנצל כי אני חושב שנסחפתי יותר מידי...

ואולי לא הייתי ברור, אבל אם הבנת ואת אהבת אין שמח ממני..

niva99

New member

"שורשיי במחשכים ראשי באור
ועפעפי עלווה גשומה"...
&nbsp
&nbsp
כמה יפה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

moonlihgt

New member
תודה לך ניבה

אם כבר דיברתם גם על אלתרמן מקודם אז בטח תזהו את ההשפעה של שירו בשירי

כתבתי לך הודעה די מפורטת.

אפשר לכתוב על שיר מבריק הרבה מאוד מילים אפילו עמודים, אבל לא צריך לחפור, נאני מתנצל עם התלהבתי יותר מידי, ולא דיקתי, כתבתי מנקודת המבט שלי, ואולי התפרעתי יותר מידי, מקווה שנגעת והבנתי מעט.

אני לא שמתי לב תוכלי לפרט?

אני שם לב שאת דומה מאוד לזלדה אבל לטעמי מהיכרות מעטה איתה היא פשוטה השיר הזה שלך עמוק מאוד.

למעלה