כאב ראש

הל

New member
כאב ראש

שלום רב! יש לי בעיה שמציקה לי כבר 4 שנים: כול פעם שאני עוסקת במשהו שחשוב לי או מעניין אותי אני מקבלת כאב ראש נורא ששום תרופה לא עוזרת. אפרט: בשנה ג' לתואר ראשון שהיה לי מאוד חשוב לסיים את התואר היתי מקבלת כאבי ראש חזקים עם הקאות שלא יכולתי לשבת בהרצעות, נרשמתי לחוג יוגה- פעם בשבוע- אחרי 2 שיעורים שנורא נהנתי מהם התחלתי לקבל כאבי ראש חזקים במעלך השיעורים הבאים. נרשמתי לחוג ציור(נורא אוהבת)-אותו דבר. עכשיו אני לומדת לתואר שני פעם בשבוע, קורסים מעניינים מאוד ולא קשים לי בכלל אבל... אני לא יכולה להנות משיעורים כי עכשיו כול יום לימודים יש לי כאב ראש נורא-אני לוקחת כדורים שלא עוזרים לי בכלל וכאב ראש עובר רק ב10 בערב של אותו יום הלימודים. אני כ"כ מתוסכלת ומיואשת מזה. למה לאזאזל משהו בתוכי לא נותן לי להתקדם בחיים ולהנות מדברים?!וזה לא עוזר לי לדעת שאני כנרא בלא מודע חושבת שלא מגיע לי להנות מהחיים. איך אפשר לשנות את המצב? אולי למישהו יש עצה מה עלי לעשות?תודה

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo42.gifהל../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo122.gif

שאלה פשוטה לי אלייך: האם ניסית לבדוק אפשרות של בעיה פיזית כלשהי????? את יודעת, כאב ראש הוא כמו נורית השמן במכונית. אם היא דולקת אי אפשר להתעלם ממנה. אי אפשר לשבור
אותה ולהמשיך הלאה. כי במוקדם או במאוחר ייגרם נזק למכונית. כך גם לגבי כאב ראש. אי אפשר לקחת משכחי כאבים והמשיך הלאה. כאב ראש יכול לנבוע מאלפי סיבות פיזיות אחרות. כמו למשל מאמץ יתר של העיניים או נפילת סוכר בדם, אואלרגיה למזונות מסוימים וכד'. לכן כדאי לבדוק פיזית. אך ברור שלא הגעת לפורום שלנו כדי שנפתור לך על 'בעיות' ברובד הפיזי וברור שלכל 'בעיה' פיזית ישנו מקור רגשי/מנטלי. אז נכון אמרת: מה זה יעזור לך לדעת ש(אני מצטטת אותך)"משהו בתוכך לא נותן לך להתקדם בחיים ולהנות מדברים?" את יודעת, כבר בשאלתך התמימה, קיימת התשובה(כי למעשה, אין בעיה, שהפתרון לא הגיע ביחד אתה) אז כאב ראש למשל, נובע מחוסר הערכה עצמית, חוסר אמון בעצמך ופחד. כפי הנראה, כל פעם שאת בוחרת לעשות משהו שאת מאד אוהבת, או סבורה שעשוי לקדם אותך לקראת התפתחות אישית, סיפוק עצמי ומימוש עצמי את מאבדת את האמון ביכולתך להגיע אל היעד הזה. ובלי שום קשר איך זה 'נשתל במוחך' ש'לא תצליחי' אך זהו רעיון הרסני, אשר הורס את סיכוייך להיות הסמכות המשתפת פעולה ביצירת חייך. אחת הדרכים שאני מכירה שעוזרות מאד כ
ראשוני היא עבודה עם השאה: (מחייבה) משפט המבטא בחיוב את הפעולה שקשה לך לראותך מבצעת. זה עוזר לשנות את דפוס החשיבה שגורם לכאב הראש להופיע. בספרה של לואיז ל. היי "רפא את גופך" היא נותנת מספר 'מחייבות' כאלו על כל 'בעיה' פיזיולוגית. הדרך המועדפת לעבוד עם ההשאות או המחייבות הללו, היא בכתיבה עם טור תגובה. לדוגמה, ההשאות המוצעות לכאבי ראש הם:אני אוהבת ומעריכה את עצמיוגם אני רואה את עצמי ואת מעשיי בעיניים אוהבותאו אני בבטחה בחרי אחת מן ההשאות הללו, או כתבי משהו שמתאים יותר אישית לך, ברוח הדברים(שימי לב, בספר לפעמים מוזכרת המילה 'לא'! זאת טעות בתרגום. תת המודע לא מקבל את המילה 'לא' ועל כן משפט כמו 'אני לא בסכנה'-כפי שמופיע בספרון, הופך בתת מודע ל'אני בסכנה' ברגע שבחרת במשפט ההשאה, חלקי דף בגודל פוליו או A4 לאורכו, כתבי בצד ימין של הדף את המשפט ובצד שמאל, את האסוציאציה המתבקשת אצלך ממנו. המשיכי כך לאורך כל העמוד. צד ימין המשפט וצד שמאל טור תגובה, עד שתמלאי את כל העמוד. בסוף העמוד, לא ישאר לך תירוץ למה 'לא' להפנים את הרעיון. עבדי עם אותו משפט ברצף של 28 יום. זהו הזמן האופטימלי לשנות דפוס רגשי. את עשויה לגלות שזה ממש משנה את כל חייך. זוהי דרך מועילה ביותר לעבוד על שינוי דפוסי חשיבה, אף כי אין היא באה במקום דרך של התפתחות רוחנית, שממילא משנה את התפישה. כפי שאמרתי זוהי עזרה ראשונה. L&L TALYA

הל

New member
אין לי בעיה פיזית../images/Emo122.gif

עשיתי בדיקות,היתי אצל 5 נוירולוגים שונים... אני מכירה את הספרים של לואיז היי,קראתי את כולם, התחברתי,אהבתי... כול יום אני אומרת לעצמי: אני אוהבת ומעריכה את עצמי.אבל... צדקת שיש לי הערכה עצמית מאוד נמוכה, אני גם עושה את כול התוארים שלי כדי קצת להעלות אותה,אבל מפחדת שלא אצליח בגלל כאב ראש המשתק הזה...

nehud

New member
שלום הל נסיון לעזור

כפי הנראה במהלך חייך אספת מספר התניות מהסביבה (שהובילו להערכה העצמית הנמוכה) ואת אוחזת בהן בחוזקה. ההצלחה באותם נושאים אותם את אוהבת מתנגשת בהתניות (אשר אינם משרתות אותך יותר) אלו ומובילה לכאבי ראש (במקרה שלך) בשלב ראשון יש להשתחרר (להתנקות ) מהתניות אלו ע"י בחירה של מטרות (התניות) חדשות . לדוגמה ל"האמין בעצמך ובדרכך" ולחזק זאת דרך ההצלחות בחייך (וכפי הנראה שיש). באהבה אהוד

Tal_Ya_Tal

New member
א-כ-ן הדגשתי חזור והדגש../images/Emo20.gifשהעבודה

הזאת חייבת להיעשות בכתב ולא בעל פה!!! כשאת אומרת בעל פה : "אני אוהבת ומעריכה את עצמי....." ההתנגדות למשפט הזה מתגברת ומגיעה לרובד הפיזי ויוצרת את כאב הראש. על כן הזכרתי את חשיבות הכתיבה עם טור תגובה
שזה דבר אחר ל-ג-מ-ר-י מלעמוד מול הראי ולומר זאת לעצמך. ובכל מקרה, הדגשתי שזאת רק עזרה ראשונה. ויש צורך לשנות את כל תפישת העולם , מה שעושה דרך אמיתית של עבודה רוחנית. אי אפשר להתפתח רוחנית ועדין להחזיק בהערכה עצמית נמוכה. שכן זו האחרונה- נובעת מתחושת הנפרדות. מן האגו- לא פחות מהערכה מופרזת
L&L TALYA

הל ה לכל אדם יש דפוסים והתניות

הדפוסים נקלטים עוד במהלך תהליך העוברות מכל העבר של בית אבא ובית אמא לדורותיהם ולאחר מכן במהלך החיים נוצרים לעיתים דפוסים שחלקם הם פועל יוצא של התניות ושטיפת מוח חברתית, מוסדית ומשפחתית. גם התפיסה העצמית היא פועל יוצא של אותן התניות ודפוסים. אתמוזמנת לקרוא יותר על דפוסים אלו ועל האפשרות להשתחרר מהם בקישור להלן

למעלה