כאבי רגליים

דואגת1

New member
ויכוח סרק...

חבל על הזמן. לא מזמן היה כנס של חוקרי ומומחי סכרת בארה"ב, כנס לאתר של האגודה לסכרת ושם תוכל לראות את כל ההרצאות, אחרי זה תחזור לכאן ותסביר לי במה טעיתי. באשר לזקנים, סתם סילפת את דברי, לא מתאים לך ומאוד לא הוגן, כי הרי להבין ודאי הבנת היטב, לצערי אבל ולמרות ידיעותיך הנרחבות, יש לך נטיה לא לקבל דברי אחרים, אם אינם מתאימים או אינם נוחים לך, ואינם מתאימים להנחות שלך,אם אתה רוצה קבל את דברי ואם לאו אז לאו, אין חובה, אבל אל תלסלף, אני מציעה לך שוב לבדוק מה אחוז הזקנים שיודע במה מדובר, ולאיזה אחוז יש מכשיר, שהוא ודאי משהו אלמנטרי, אחרי הבדיקה חזור וספר לאיזה מסקנות הגעת. כל טוב

לזר

New member
זו פעם האחרונה שאני משיב בנושא

בסדר? ואשתוק, אבל: אין שום קשר בין ידע לקרוא/לכתוב/גיל לטיפול בסוכרת. מה שיש זו רק הדביליות של האדם שמתכחש - זה הכל. אפשר לטפל היטב בסוכרת גם אם האדם לא יודע קרוא/כתוב, שהרי היום גם עוורים יודעים לקרוא. מה הבעיה שלך, אני לא מבין. אני אומר שהחולה אשם - זה הכל. את מאשימה את הרופא שלא יודע ללמד את הזקן? לאן נגיע בויכוח. זו דעתי. אני לא מסלף - זה מה שאני שומע ממך - רחמנות!

דואגת1

New member
אני הדבילית ...

תודה על העלבונות, נראה שאתה אדם חסר רגישות, כפייתי, וכמו שאמר פעם פרופ' ליבוביץ, רצוי שגם מהנדסים ילמדו הבנת הנקרא, לי אין בעיות, הבעיה שלך היא של שחצנות, של אדם שלא מוכן לקבל דעות של אחרים,דעה אחרת, השקפה אחרת, ומרוב יהירות סבור שכל החכמה אצלו, אתה שבוי בקונספציה שלך בלי לנסות לבדוק את העובדות. עלה והצלח !!!!!

לזר

New member
סליחה! סליחה!

לא הכוונה אליך, סליחה. מדובר על הזקנים שלא יודעים קרוא וכתוב. סליחה. אני לא אשיב לך יותר. את יכולה לכתוב. בינתיים עניתי לפנייתך השניה. נא לבטל אותה. אין צורך שתשיבי לי. לא רוצה שום נימוקים מהכנסים. סליחה!

amitp

New member
חברים בבקשה.

בבקשה - אל תריבו. אני מרגיש ממש רע כשאני רואה אתכם ככה. ברשותכם אני לא אתייחס כרגע לנושאים הרפואיים שהעלתם (גם כי אני לא חושב שזה מה שעקרוני כאן וגם כיוון שאין לי כרגע זמן לחפש סימוכין) אבל לגבי השאר - אני מאמין שלכל אדם הזכות לדעה משל עצמו - אם הוא מאמין בשיטה מסויימת ל"חינוך עצמי" או לא - כל אדם וההשקפה האישית שלו ואין סיבה להפגע אם השקפתו של האחר לא תואמת את זו שלנו. במיוחד כאן בפורום כשאני מאמין שהאינטרס היחידי של כולם כאן (כמו שהספקתי כבר ללמוד) הוא לעזור אחד לשני. אז בבקשה - אל תריבו. לא על זה. (מילא על פירוק התנחלויות, את זה אני כבר מבין
)

לזר

New member
אבנדיה היא תרופה עוקפת לבלב,

כלומר היא מומלצת לחולים שיש להם תנגודת אינסולין. לטייפ 2 עם ייצור מופחת התרופה לא מומלצת. תוספות עובר מי שרוצה לקרוא: חולה עם ליקוי בתפקודי הכבד לא יקבל אבנדיה וחולה שמקבל אבנדיה צריך להבדק תדיר ביחס לתפקודי הכבד שלוץ אם יש בעיה, יפסיקו לו את התרופה. באירופה האבנדיה ניתנת רק בתור תרופה שניה, יחד עם כדורים אחרים. בארצות הברית וישראל אפשר לקבל אבנידה כטיפול מונוטרפי (חד תרופתי) באירופה נאסרה האבנדיה לאלה שמקבלים אותה עם אינסולין (לא רוצה לומר את הסיבה). הנאמר כאן הוא מספרו של ד"ר קנטר. מקווה שלא יתרגז עלי. מי שרוצה לקרוא יותר, יעשה כך מספרו "סוכרת - לחיות עם ולהרגיש בלי"

דואגת1

New member
לפני שאתה מטעה....

לפני שאתה מטעה , לך ובדוק מה נאמר בכנס האחרון, אומנם יודע הרבה אבל מטעה בצורה חסרת אחריות, חסרת אחריות טוטלית.

לזר

New member
כשאני אומר משהו, אני מנסה לנמק

אם יש לך הסבר משכנע לגבי השגיאות שלי, האירי עיניי וספרי לי בקיצור מה אמרו בכנס שיכול לשנות את הגישה שלי. אשמח ללמוד, כי בגלל זה אני כאן. בבקשה, אבל בקיצור ונמרץ ומנומק. כעת אני סבור שכנס רופאים אחד או שניים לא יכולים לשנות את הטיפול בסוכרת טייפ 2 בהינף יד ולזרוק את הידע הקודם לפח. נסי אותי ותלמדיני. אני לעולם לא מדבר בלי לנמק וגם אם זה יראה לא נכון בעינייך. וגם לא מנבל את פי. קדימה

דואגת1

New member
אני עם הויכוחים איתך גמרתי

אין לי שום ענין ללמד אותך ולסכם עבורך שעות של הרצאות, כאשר ברור שלא תקבל את התוצאות, הרי כבר הבאתי אותן. הספר של דר' קנטר הוא מלפני 3 שנים, אם לא שמת לב, מאז זרמו הרבה מים בכנרת, דהיינו השתנו מספר דברים, לו היית מצטט מספר לפני 20 שנים, גם אז היית יכול לטעון שדבריך נכונים ומבוססים. לא מדובר בידע קודם, פשוט מדובר בכנס רציני של מומחים גדולים מכל העולם שהחליטו שצריך לשנות מספר דברים בטיפול. תהיה בריא !!!

לזר

New member
גם אני לא מתווכח יותר. אז בבקשה

אני מצליח (כך אני סבור) לסכם את הספר של האינדקס הגליקמי בפיסקה אחת ארוכה והדבר יכול (לדעתי) לשפוך לכל הפחות לעורר עיניין. למה שלא תינסי לסכם עבורי את נושא ה כנסים בפיסקה אחת, כך, שאני אבין במה הדבר יכול לנשות את הטיפול השותף של טייפ 2? אותי זה מעניין. לדוגמה, איך מנמקים את הטענה שלך שלכל החולים של טייפ 2 יש תנגודת אינסולין? זה חשוב, כי זה יכול לבטל 300 תרופות ממריתות לבלב..... לשימת ליבך. אני כעת אסכם לך בקיצור מה עושה תעשיית התרופות לעתיד לבוא: א. תרופות ממריצות לבלב במישרין ב. תרופות מעכבות ייצור גלוקוז בכבד (מצוין לספורטאים) ג. תרופות להגברת החדירה של האינסולין לתאים (לא חדש לגמרי, אבל משופר) ד. תרופות המפחיתות את עליית הגלוקוז בתגובה לארוחה ה. אינסולין מהיר מההומלוג (ממש פעולה מידית). יכול להפחיד חלק מהאנשים.

amitp

New member
לא לזר, זה לא

גם חולה עם תנגודת לאינסולין ירוויח מעלייה ברמת האינסולין. תנגודת לאינסולין לא אומרת שהאינסולין לא משפיע בכלל אלא שיכולת ההשפעה שלו פחותה. זאת אומרת שיותר אינסולין - עדיין ישפיע יותר. זה דרך אגב גם מה שקורה פיסיולוגית אצל חולי TYPE II - בתחילת המחלה הפרשת האינסולין מהלבלב עולה ובשלב הראשוני זה עדיין מצליח לפצות על התנגודת לאינסולין. לאחר מכן העלייה הזאת כבר לא מספיקה לגמרי, ובסופו של דבר, אחרי שהלבלב עובד ב-"full volume" במשך שנים הוא קורס והפרשת האינסולין פוחתת בהרבה - מה שמוסיף לבעיה (אבל זו לא הבעיה המקורית. הבעיה המקורית היא התנגודת לאינסולין). לגבי תעשיית התרופות יש היום פיתוח של סוגי תרופות חדשים, בנוסף למה שציינת ובין היתר מנסים היום להבין את מנגנון התנגודת לאינסולין ולפתח תרופות שיתערבו בו ישירות.

לזר

New member
למה להתחיל עם "לא"?

דבריך הם בדיוק כמו שלי, אבל מנוסחים אחרת. נכון! ייצור האינסולין בטייפ 2 עם תנגודת הוא מלא, אבל התנגודת פוגעת בקליטתו לתוך התאים שזקוקים לו. הנסוח מוצא חן בעינייך?

amitp

New member
התכוונתי

לכך שאמרת שהעובדה שבל חולי TYPE II מדברים על תנגודת לאינסולין יכולה לבטל את יעילות התרופות "ממריצות הלבלב". הסברתי למה זה לא נכון, זה הכל.

לזר

New member
כנראה למדתי כך,

שחולה שיש לו תנגודת אינסולין לא צריך לקבל תרופות ממריצות לבלב. אין בהן צורך, כי הלבלב שלו פועל בעוצמה מלאה... לא כך הדבר?

דואגת1

New member
אתה צודק עמית

באמת שלא רציתי להוסיף אפילו מילה, אבל אתה צודק לחלוטין,ומה עוד שיש אלפי מיני דקויות שלא נכנסתי אליהן ולא ציינתי ולא אזכרתי, תמיד יש הסתיגויות, אבל יש אנשים שסוברים שרק הם יודעים את הכל ודעתם בלבד היא הדעה הקובעת, וכל האחרים טועים וצריכים להשתחוות להם ולהודות להם שהואילו בכלל ליתייחס אליהם, ונראה שאין מה לעשות בנידון, יש מחלות שונות ויש טיפוסים שונים. והרי אנשים רציניים יודעים שכל הויכוחים האלה עדין בעיצומם, ומה שנחשב נכון לפני שנה, כבר איננו כ"כ נכון, ועד שהמערכת תטמיע את החידושים, הם כבר לא יהיו רלונטים. לא אציין את ענין העלויות, שבגללן אין נכללות בסל תרופות ובדיקות רבות, כמו בכל מחלה אחרת. בכל אזור רמת-גן, גבעתיים, בני-ברק ואולי עוד מס' ישובים, קיים רק רופא אחד לסוכרת בקופה מסוימת, ומי שרוצה מבין איך לא מגיעים אליו רוב חולי הסכרת. הצעתי למישהו להכנס למרפאה כלשהי ולשאול את האנשים מושגים בסיסיים בסוכרת, ולהוכח עד כמה הבורות גדולה, ומענין שאותו אדם מאשים את החולה ולא את המערכת. דומה הדבר לתלמיד שמסיים את כיתה ח' מבלי לדעת ארבע פעולות חשבון ומבלי להיות מסוגל לכתוב משפט בלי שגיאות כתיב, ומי אשם ? לפי דברי אותו אדם, האשמה היא בתלמיד, לא במערכת שכשלה וצריך לתקן אותה. קיים הענין של תקציב, אבל אפילו במסגרת הקיימת ניתן לתקן ולשפר אם באמת יעשה מאמץ. יום נעים ואל נא תדאג לזר איני מתכוננת להשתתף בפורום הזה בזמן הקרוב, אני משאירה לך את "כל הבמה"

יפיופי

New member
אז מה ההבדל בין

תנגודת אינסולין לייצור מופחת. תעזרו לי להחכים. זה משנה את הטיפול?

לזר

New member
ההבדל במילים פשוטות הוא

בכך, שחולה עם תנגודת אינסולין מייצר מספיק אינסולין מהלבלב לקיום מטבוליזם הפחמימות של גופו, אבל גופו מייצר נוגדנים אשר מבטלים חלקית את תפקודי הלבלב. ייצור מופחת של אינסולין אינו מספיק למטבוליזם תקין בגוף ולכן גם במקרה זה יש עליה ברמת הסוכר. לכל קבוצה שלעיל יש תרופות פומיות שונות. במשך הזמן, יתכן שהייצור יופחת עוד או יגיע לרמה כזו שיהיה צורך באינסולין. לכן, אני בקשתי ממך לברר את סוג הסוכרת שלך, כדי להבין איזה סוג של תרופות דרוש לך לטיפול. אני יודע שבדיקה זו אפשר לבצע בחיפה אצל ד"ר קנטר ברמב"ם, תמורת תשלום, כאשר יש החזר תשלום לאלה שיש להם בטוח מושלם. ערב טוב

יפיופי

New member
סליחה אבל יש לי 2 שאלות

האחד:, הבדיקה הזו לא עושים אותה לכל סכרתי טייפ 2 על מנת לברר? ויש בעיה לבקש את הבדיקה הזו? אני עלולה להיתקל בסירוב? והשניה: אחרי שנים של סכרת וטיפול יש עדיין טעם לבדיקה מסוג זה. ואם הבנתי נכון אם אני שייכת לסוג השני(ייצור מופחת) אז חשובות הירידה במשקל לגביי כפולה ומכופלת. לילה טוב

לזר

New member
הבדיקה והמשקל

לגבי האישור לבצע בדיקה צריך לדרוש מרופא המשפחה הפנייה. הוא לא יזום אותה ככל הנראה, אבל אם תקבלי סירוב ובא לך לעשות אותה ביוזמתך, יחזירו לך את הכסף דרך הביטוח המשולם. אני קבלתי בדיקה כזו ב-1977 כאשר התחלתי בדרכי, אבל הרופאים היו בטוחים בטרם קבלת התוצאות. טייפ 2 מורכב יותר לבסס, אבל הבדיקה מספקת תשובה לרזרבה לבלבית וזה חשוב לדעת האים עדיין יש לך אינסולין עצמוני. אם את מתאזנת עם התרופות, ככל הנראה הטיפול שלך טוב מאוד ומתאים לך לגוף. לגבי המשקל - כולנו צריכים לשמור על נורמה, כולל הבריאים. לילה טוב

לא נראה לי, שמדובר בזלזול

אני מוכן לקבל את העובדה, שאצלך שיטה כזאת לא עובדת, אבל זו שיטה שכן עובדת אצל אחרים. לא כל מה שעובד אצלך, יעבוד אצל מישהו אחר, ובאותה מידה דרכים ושיטות, שלא עובדות אצלך, יכולים לעבוד אצל מישהו אחר.

למעלה