כאבי ראש

• פותח הנושא hiti
  • פורסם בתאריך

hal767

New member
גבירותי ורבותי המיתדיינים

יש לי רושם שאתם מפספסים נקודה חשובה ועיקרית: אין אפשרות להשיב לשאלה כזאת. אין למשיבים בפורום את היכולת לדעת את הסיבה לכאבי הראש. ישנן אלף ואחת סיבות לכאבי ראש. אולי מחוסד שתיה, אולי, מגידול בראש, אולי מחוסר חמצן בגוף הנובע ממחלת נשימה כלשהי, או מנשימה לא נכונה, ואולי לחץ הדם נמוך או גבוה, אולי כי השואל מעשן, שותה הרבה קפה, אוכל הרבה שוקולד, ואולי בכלל תזונתו גרועה, אולי לפני 10 שנים הייתה לו תאונת דרכים או קבל מכה בראש ועדיין ישנן השלכות לכך [אנרגטיות ואחרות], ואולי זה תוצאה ממצב נפשי טראומטי בהווה או משהו מהעבר, ואולי ישנה דליפת גז בביתו [לי היה פציינט עם סיפור כזה], ואולי הוא אנמי או צורך תרופות הגורמות לבעיה ועוד ועוד סיבות שאין אפשרות להגיע אליהן במסגרת הפורום. מותר לכתוב לפעמים תשובה האומרת שאין אפשרות להשיב ספציפית לשואל מסויים במסגרת הפורום. תשובה כזאת, אם היא במקום, אינה מורידה מכבוד איש, להפך, היא מראה על מקצועיות. לפורום ישנם מגבלות. זאת הסיבה שאני גם מתקומם על יעוצים ספציפיים במסגרת זו, כמו לקחת תוסף כזה או אחר, או לאכול מזון כזה או אחר, או להשתמש בצמח כזה או אחר, וזאת בלי להכיר מקרוב ובצורה רחבה את השואל.

זו הנקודה

אין לנו אפשרות לדעת, ומהות העבודה ברוב התחומים שבהם חברי הפורום עוסקים, היא הוליסטית. לפעמים אנשים רוטנים ואומרים שיומרני לומר שמטפל אחד יכול לסייע לסובלים מכל המחלות, ולפעמים זה מבורך כי מטפל הוא קצת כמו רופא משפחה. בהודעת המנהלים, שאני לא יודעת אם יש מי שקורא אותה, מובהר שלא ניתן לבצע אבחנה, ומומלץ בכל מקרה לפנות לייעוץ מקצועי. שם גם כתובה בקשה מפורשת שאין להמליץ לפונים בפורום, על לקיחת תרופה / צמח / תוסף מזון / רמדי הומאופתית ו/או כל מוצר אשר אמור להילקח דרך הפה ו/או בהרחה ו/או מריחה על העור. מתן ייעוץ וירטואלי מסוג זה, עלול לסכן את הפונה. אפשר ורצוי לתת מידע על טיפולים אפשריים, אבל לציין בצורה ברורה שלא כדאי לקחת שום מוצר בלי להתייעץ עם מטפל ו/או רופא לפי השימוש במוצר. מותר ורצוי להציע אבחנות משוערות בפורום, עם הדגשה שמדובר בהשערה בלבד, ובכדי לקבל אבחון מדוייק יש לפנות למטפל באופן אישי ולא וירטואלי. דיונים כאלה מעשירים את הידע של כולנו, ובשביל זה הפורום קיים. אני חושבת שמה שכתבת בהודעה הזאת יכול להיות תשובה מאוד רלוונטית לשואל השאלה. אין תשובה חד משמעית לשאלתו, ישנן אלף ואחת סיבות אפשריות, וגם הפירוט שנתת נפלא. בכל מקרה, אם לאחר תשובה כזו גם ניתן הסבר מסויים לגבי איך שיטה מסויימת עשויה לעזור בחלק מהמקרים המפורטים, הרי ששואל השאלה יוצא עם ידיעה רחבה יותר לגבי התמודדות אפשרית עם הבעיה.

hal767

New member
אני מצטט מדבריך, הנכונים לטעמי

"שם גם כתובה בקשה מפורשת שאין להמליץ לפונים בפורום, על לקיחת תרופה / צמח / תוסף מזון / רמדי הומאופתית ו/או כל מוצר אשר אמור להילקח דרך הפה ו/או בהרחה ו/או מריחה על העור. מתן ייעוץ וירטואלי מסוג זה, עלול לסכן את הפונה". סעיף זה לא כובד בעבר בהרבה מקרים. בנוסף אציין כי יש להזהר בהבטחות לשואלים לגבי פתרונות בעיותיהם בשיטה מסויימת. אפשר להביא דוגמאות מניסיון של מטפל או להסביר כיצד הוא רואה את הבעיה ואת דרך הפתרון, אבל להזהר בהבטחות.

מסכימה עם דבריך

זה סעיף בעייתי בפורום. היו תקופות שהיינו מקפידים יותר למחוק הודעות שכללו המלצות ספציפיות, ובסוף, לאחר דיונים רבים, הצבעה וציון הרבה סייגים, התחלנו להתגמש בעניין, מכמה סיבות: לחץ הקהל היתה סיבה אחת. אנשים רבים עברו מהפורום לפורומים אחרים שם הם קיבלו עצות אחיתופל במקרה הטוב, ועצות מסוכנות במקרה הרע. לא מפריע לי שיפנו לפורומים אחרים, אבל אני תוהה אם זה לא קרה בגלל הסברה לא מוצלחת שלנו. אני מעדיפה שחבר פורום יציין אפשרות לטיפול עם צמח מסויים, שאין לו התוויות נגד או שאין סכנה בלקיחתו, תוך ציון המקרים שבהם זה עשוי אולי להתאים, ושיבהיר שלא ניתן לבצע אבחנה ויציין זאת כמשהו שמנסיונו עשוי לעזור אולי. אני מעדיפה שאם אראה את המלצתו ואחשוב שהיא מסוכנת או לא ראוייה, אוכל לכתוב את זה (בנימוס ובכבוד לעונה), ואחרים יוסיפו את דעותיהם. כך ילמד שואל השאלה על בשרו שיש חילוקי דעות ושעדיף לפנות לאבחון מקצועי, כך יבינו יותר ויותר אנשים את הסכנה שבלקיחת טיפולים ללא אבחנה, כך יבין העונה שעליו לחשוב קצת יותר לפני שהוא נותן עצה, וגם נרויח דיון על פעולותיו של צמח מסויים. למרות כל מה שכתבתי, אני חושבת שברוב המקרים אנו נמנעים מהמלצות ספציפיות. היו הרבה מקרים שמבקרים לרגע הרגישו מומחים למשהו מסויים כי הם צרכו אותו, והמליצו עליו לאחרים, והעמדנו אותם במקומם. לנצח אזכור את המקרה שבו בחורה התלוננה על כאבי בטן לא מוסברים. מבקר אירעי ענה לה שתשתה תה עם נענע ותרגיש מיד כמו חדשה, וזכה לקיטונות של ביקורת על המלצתו הלא אחראית...

hal767

New member
טוב, אז לפחות את ואני הסכמנו על משהו

כל שכתבת מתאים למה שאני חושב.

pumiki8

New member
זו בעיה קשה. ../images/Emo13.gif

שיטות רבות הן מאוד מקיפות ומציעות פתרונות להרבה תחלואים. כך יוצא שגם לארומתרפיה יש פתרון לכאבי ראש, גם להומאופתיה, גם לפרחי באך, גם לרפואה הסינית . . . [כמובן, שדרוש אבחון מקיף לא חשוב מה השיטה, אך אני לא נכנס לזה עכשיו.] שיטות מסוימות נעשו "פופולריות" לטיפול בתחלואים מסוימים (כמו למשל, דיקור למגרנות [נוירולוגים מפנים הרבה מטופלים לדיקור]), אך אי-אפשר למצוא באמת את ה"Best" לטיפול. הרי - אם היו מחקרים שהיו "מוכיחים" את היעילות של שיטה Z במחלה מסוימת, לא היה את כל סיפור הפלצבו, והרפואה ה"שרלטנית" ומגזיני LANCET למיניהם (
). נוהלו כאן כבר הרבה דיונים על הקושי שבלשלב רפואה אלטרנטיבית ו"מדע", וניסיון לנסח קשרים סיבתיים\הסברים הגיוניים וביולוגיים שעולים באותו הקנה של כל מחקר מדעי. כך שנראה לי שהמשימה החדשה הזו היא קצת בלתי-אפשרית: הרפואה הסינית תסביר כאב ראש מסוים במונחיה שלה, ושיטה אחרת במונחים אחרים, ושיטה שלישית תלך על הסבר פיזיולוגי לחלוטין ותסביר כיצד היא פותרת את הקושי. אני חושב שזה נהדר לדון על השיטות, ושכל אחד יתרום מהידע שלו, אך אי אפשר לצפות שבאמת תהיה חלוקה מסוימת, כזו שתעזור על גולשים להחליט לאיזו שיטה עליהם לפנות. בסה"כ, ה"יעילות" של השיטה שאני מספר עליה, נקבעת עפ"י הניסיון האישי שלי עם מטופלים, או של מטפלים קרובים אליי...

כל מה שהתכוונתי, הוא ש-

לשאלה: איזה טיפול הכי מתאים ל..... תהיה תשובה ראשונה כזאת- לגבי הבעיה שאתה מעלה יש אפשרות לטפל ב-רפואה סינית, הומאופתיה, נטורופתיה, אירידיולוגיה, שיאצו, ........ (ומכל שיטה קשור ללוחות הפורום או להסבר אחר). את/ה מוזמן לקרוא ולשאול שאלות לגבי כל שיטה מהרשימה. על החתום-הנהלת הפורום ואם יש למי מבאי הפורום לומר עוד דבר חכם בנושא הספציפי יכתוב בהמשך השרשור. זה הכל....... כל זאת כי אני מוצאת את עצמי נגררת לענות כאשר יש תשובה אחת-"רפואה סינית מטפלת בזה" (מיכל ראי תשובתך למעלה....) אז כדי שלא אעלב בשם ההומאופתיה אני כותבת -גם הומאופתיה. ולא מרגישה הכי טוב עם זה.... מאידך-אין לי כוח לפרט כל פעם מה זה הומאופתיה. ולגבי מאמרים-אם יש לי מאמר מן המוכן בנושא והוא כבר פורסם-קל לי יותר לפתוח לינק לאתר שלי מאשר להעתיק אותו לפורום. אם נראה לכם "להעתיק" מאמר באורך עמוד לתוך תשובה אני אעשה את זה בחפץ לב בעתיד. עירית

הבעיה היא סבלנות

אני לא יכולה לומר לך שתהיה לי סבלנות או זמן לרשום תגובה מוכנה כזו לכל שאלה. נראה לי שאם אני, טאו ואור, נעשה את זה, זה ישעמם אותנו מאוד. לכן אין לי שום התנגדות שכל חברי הפורום הקבועים יקחו על עצמם את המשימה הזו. להסביר קצת יותר. בהרבה מקרים אנחנו עושים את זה, ויש מקרים שבהם זה חסר. אולי כדאי שנכתוב ביחד מאמר שמסביר לפונים אלינו איך מתחילים לבחור תחום טיפולי, ואיך רואה הרפואה המשלימה על רבדיה השונים את הטיפול. נוכל באותו מאמר לתת כמה הגדרות בסיסיות לתחומים ברפואה המשלימה, או לצרף קישורים למאמרים עם הסברים על כמה מהשיטות. אני חושבת שזה יעזור לנו לפתח פה דיונים מעמיקים יותר, לאחר שלפונים יהיה מושג לאן הם נכנסים. אבל גם פה חברי הפורום יצטרכו לעזור, לכתוב כמה מלים בהתחלה ולהוסיף את הקישור. אם תהיה היענות, אפשר להתחיל לעבוד על זה. את תשובתי למעלה כתבתי עם תחושה של ציניות, שכנראה לא הובנה. גם אני לא מרגישה נוח עם סגנון התשובה הזה. אני מבינה שקל לך לצרף קישור למאמר שכתבת, כמו שלי קל לחפש תשובה שכתבתי בעבר, או לצרף קישור לשרשור ממצה שנעשה בעבר. אין לי התנגדות בכלל לכך שתעתיקי מאמר לתשובה פה בפורום, זה נראה לי מאוד נחמד.

מסכימה איתך

אני לא חשבתי על תשובה ארוכה ומשעממת אלא על תשובה קצרה עם לינקים לכל שיטות הטיפול. יחד עם זה אני מוכנה להשתתף בניסוח כפי שהצעת. עירית

freearth10

New member
זו תהיה תשובה כל כך דומה

לכל הפורומים האחרים שאני מכירה שכל כך דוחים אותי. מה שמעניין אצלנו הם הדיונים שמתפתחים לפעמים אפילו בין מטפל אחד לשני. בתכלס את באמת חושבת שלגבי בעיה x תחום מסויים יעיל יותר ולגבי בעיה y תחום אחר יעיל יותר? עם יד על הלב, באיזה מקרים לא היית ממליצה על הומאופתיה? קנסיולוגיה חינוכית מתמחה בטיפול בלקויי קשב ולמידה. האם היא יותר טובה משיאצו, רפלקסולוגיה או הילינג? לדעתי התשובה היא חד משמעית - לא! ואם תרצי אשאל שאלה הפוכה האם קנסיולוגיה יכולה להתאים פחות לבעיות שברים, פרוסטטה או דלקת אוזניים מאשר רפואה סינית או הומיאופתיה וגם כאן התשובה שלי היא חד משמעית - לא! יותר משחשוב התחום - חשוב מיהו המטפל ואיזו כימיה נוצרה בין המטפל והמטופל. לכן השאלות האלו - ממש לא רלוונטיות עבורי - אני פשוט מתעלמת מהם, אלא אם כן, אני מוצאת לנכון לפתח שיחה עם מישהו שמתוכה אני יכולה לדלות קצת פרטים נוספים.
מאיה

diday

Member
כפי שנכתב תלוי איזה כאבי ראש

אם מדובר בכאב ראש כרוני שמקורו אינו ידוע, הטיפול המהיר ביותר יהיה כנראה הדיקור הסיני ולאחריו ההומאופתיה. טיפול תזונתי יעזור גם, דורש אבל שינוי ממשי באורח חיים שלא כל אחד מסוגל לו.

למעלה