כאבי ראש

• פותח הנושא hiti
  • פורסם בתאריך

hiti

New member
כאבי ראש

שלום, רציתי לדעת איזה מהטיפולים האלטרנטיבים הוא המומלץ לטיפול בכאבי ראש.

hal767

New member
הבעיה זה לא הטיפול

אלא הסיבה לכאבי הראש. יש ללמוד את המקרה מקרוב, לנסות להבין את הבעיה והגורמים לה, ורק אז להתאים את דרך הטיפול. אלה לא ניתנים לבצוע באמצעות האינטרנט, אלא בפגישה אישית.

אשכר

New member
הכי אלטרנטיבי שאפשר

תשתי הרבה מים, אבל באמת הרבה. כלומר\, כמה שצריך.

מה הכי מומלץ-הצעה למנהלים

נראה לי שהגיע הזמן לייצר תשובה אחידה לשאלה הזאת כי היא עולה כל פעם מחדש. כדאי לערוך אינטגרציה מכל התשובות שעלו כאן בעבר ואולי לעבד את זה יחד מחדש שבת שלום עירית

או שנבנה יחד

תשובה בשרשור חדש או שנאסוף את תשובות העבר ונערוך אותן בהסכמה משותפת. עירית

freearth10

New member
לפעמים אנשים נכנסים

ואמרים: היי יש לי.... איזה טיפול יכול לעזור? לפעמים הם מספרים קצת יותר על עצמם ואז אפשר לכוון אותם קצת יותר.

אפשר לפתוח דיון בנושא

אם יש לך או למישהו אחר למצוא תשובות ענייניות שנכתבו בעבר, אני אשמח. אם לא, אפשר לפתוח שרשור בנושא ולקוות שחברי הפורום ישתפו פעולה.

0 אור 0

New member
האם לא נאבד חלק מהמהות של הפורום?

אני חוששת שאם תהינה לנו תשובות אחידות ובדוקות לכל דבר, אז נהפוך לספריה ולא למקום דיון פורה, נכון שזה לא פשוט לחזור ולענות שוב ושוב על אותן שאלות, וזה הסיכון של כל פורום מקצועי שמגיעים אליו שואלים שלא מכירים את דיוני העבר, אך מצד שני מתוך ההתדיינות עם השואל ונסיון להתאים את התשוב לשאלתו, לעתים מגיעים לעומק שלא יעלה בתשובה המוכנה מראש. יחד עם זה, אם יהיו מי שירימו את הכפפה שלך, אפשר לייצר מילון מונחים שיסייע למי שמחפש תשובה מובחרת מן הקיים.

כאבי ראש הם סימפטום...

להרבה דברים. למשל, אם יש לך כאבי ראש בעקבות זה שאת נועלת לסתות, אז טיפול ב- RESET יכול מאוד לעזור ואף להעלים את כאבי הראש. אם יש לך כאבי ראש כי את לא שותה מספיק, אז כמו שאמרו- לשתות הרבה. אם יש לך כאבי ראש בגלל שאת אלרגית למשהו- אז IPEC יכול לעזור וכו'.... כדאי שתלכי לאיבחון מקיף או שעל סמך איבחון שאת עושה לעצמך להגיע למטפל הנכון. בהצלחה. יעל

harduf9

New member
כמו גם הרפלקסולוגיה, התזונה, הארומה תרפיה

פרחי באך וכו'
בריאות שלמה גיא הרדוף

וההומאופתיה.....

ובדיוק לזה כוונו דברי..... במקום שכל אחד יכתוב את שיטתו הטובה מאד, תהיה תגובה אחת בנוסח-יש את השיטות הבאות + קישורים ועכשיו אם יש לשואל שאלות נוספות יעשה זאת לאחר קריאה ושיעורי בית..... זו רק הצעה ואם היא לא תתקבל, אין לי שום בעיה לכתוב בכל פעם ש- ההומאופתיה היא השיטה המופלאה ביותר לרפא לאזן ולהקל על קשיים חוליים ובעיות בטווח רחב ביותר. כל טוב עירית

טאוֹ

New member
האם זו מטרת הפורום?

להכריז שהשיטה בה אנו מטפלים היא השיטה המופלאה ביותר? נדמה לי שלא. אני מקווה שלפחות זו אינה הסיבה היחידה שאנו כותבים כאן. הפנייה לדיונים שהתקיימו בעבר היא לגיטימית, ושימושית במיוחד כאשר עולה שאלה שדומה מאד לשאלה עליה התפתח דיון נרחב רק זמן קצר קודם לכן. הדבר יכול למנוע כתיבת תשובות ארוכות מחדש, וגם להראות לשואל שבעייתו מוכרת - דבר שיכול להרגיע, לפעמים. עם זאת, את וודאי יודעת שאין כאב ראש אחד דומה בהכרח לכאב ראש שני או שלישי... מכל מקום, במקרה של השרשור הנוכחי, השאלה לא היתה על בקשה להסבר אודות שיטה מסוימת, אלא על השיטה הטובה ביותר לטיפול בבעיה מסוימת. אם נסתפק בהמלצה על השיטה שלנו, לא יהיה הדבר שונה בהרבה מכתיבה בלוח פרסומות, דבר שאנו מעוניינים למנוע כאן. נכון שאי אפשר לבצע אבחון מעמיק בפורום, כל שכן לטפל וירטואלית, כך שההפנייה לטיפול אמיתי היא כמעט תמיד השורה התחתונה. אולם מתוך דיאלוג, שאינו מניח מראש כמעט דבר, אפשר להכיר טוב יותר הן את השואל, הן את הבעיה עליה הוא שאל והן את השיטה, שבה עוסקים אלה המנהלים איתו את הדיאלוג. בלי לסתור את הנ"ל, במאמרי הפורום ניתן לקרוא אודות השיטות של הרפואה ההוליסטית. אפשר להפנות שואלים לשם, במידת הצורך.

לטאו-

הקצנתי קצת כדי להדגיש את הנושא....וזה לא היה העיקר! התכוונתי בדיוק למה שאתה כתבת בהמשך- "אם נסתפק בהמלצה על השיטה שלנו, לא יהיה הדבר שונה בהרבה מכתיבה בלוח פרסומות, דבר שאנו מעוניינים למנוע כאן." ולכן אין ביננו כל ויכוח מהותי. אז נכון שיש שרשור שבו "מדברים" עם האדם ו"בוחנים" את בעייתו אבל התשובה הראשונה למי ששואל מה הכי טוב ל.... צריכה להיות אחידה ולא לדלג על אף גישה שיש לה נציגים פה בפורום. אח"כ בואו ונפתח דיאלוג תוך הבנה של השואל את השיטות (אם ירצה) - כך שתהיה לו קצת שפה משותפת איתנו. מקוה שעכשיו אני יותר ברורה עירית

טאוֹ

New member
את יותר ברורה - אני חושב ../images/Emo13.gif

ואם אני עדיין מתקשה להבין, אני מתנצל כי אני קצת מצונן ונראה שהנזלת סתמה לי את הנקבוביות של השכל... אולי את יודעת איזו שיטה הכי טובה לטיפול בזה?
הנ"ל נכתב ברוח טובה ובהומור, ולגופו של עניין - אלא אם פספסתי את כוונתך שוב, אז המאמר שהצעת, שיסביר על השיטות השונות, כבר קיים כאמור במאמרי הפורום, ואפשר להפנות אליו בכל פעם שיש צורך בכך. כמו-כן, לדעתי, מירב הגישות זוכות כאן לייצוג, ולא רק על ידי נציגיהן. יש אנשים שממליצים על הומאופתיה כי טופלו בה בעבר בהצלחה, יש מטפלים העוסקים ברפואה סינית וממליצים על תנועה, יש מטפלים העוסקים בשיאצו וממליצים על שינויים תזונתיים...

עירית, תודה על פתיחת הדיון

אני מסכימה עם טאו לגבי הנקודה שהפורום נועד בעיקר לדיונים. מהבחינה הזו, חבל לי כמשתתפים (ואני ביניהם) כותבים לעיתים קרובות "השיטה X יכולה לעזור" ולא מוסיפים למה ואיך, או נותנים דוגמאות, אלא מסתפקים בהצעה לשלוח להם מסר כדי לפתח את העניין. הייתי רוצה שתשובות כאלה לא יופיעו יותר, ובמקום זה, אם מישהו כותב, שיפרט. שיכתוב כיצד השיטה שלו עובדת, או איך השיטה שלו מסתכלת על כאבי ראש (לדוגמא). אם ניקח אותך לדוגמא, פעמים רבות את כותבת תשובה קצרה ומזמינה אנשים לקרוא יותר באתר שלך. זה לגיטימי כמובן, אבל בעיני יש כאן פיספוס, או ויתור על דיון בפורום. בתור מי שכתבה בעצמה את המאמרים, הייתי שמחה אם היית כותבת בפורום תקציר, או מספרת על מהות הדברים, ואז מאפשרת למי שרוצה להרחיב את הידע, לקרוא את המאמר. אני נתקלת בזה הרבה כשאני כותבת את הסיכומים החודשיים. הרבה דיונים שלא מתפתחים, כי כותבים מעדיפים לפרט במסרים או מצרפים מאמרים בלי לתת לדברים אפשרות להתפתח מעל גבי הפורום. במקרים האלה אין סיבה לצטט את הדיונים האלה כמובן. אני לא כותבת כדי להעביר ביקורת, אלא כדי לומר מה הייתי מעדיפה. אני מבינה שלא תמיד לאנשים יש חשק או זמן לענות בהרחבה כזו. אני מבינה את זה כי גם לי לא תמיד מתחשק, במיוחד כשנשאלת שאלה כה שכיחה, שענינו עליה כבר עשרות פעמים לפחות. ואם נחזור לרעיון המקורי שלך: אני מסכימה איתך שכדאי לתת לגולשים לקרוא קצת על מנת להבין על מה ולמה אנחנו מדברים איתם. חשבתי על מילון המונחים, וראיתי שחסרים בו כמה מונחים חשובים, למשל באות ה' לא כתוב כלום על הומאופתיה... ואולי שווה להרחיב את המונח הוליזם, ולפרט את מהותו. אמשיך לחשוב על הדברים, ואם יש לך רעיונות נוספים ליישום, אשמח לפתחם.

טאוֹ

New member
מילון הפורום כולל שלושה מילונים:

1. מונחים כלליים 2. רפואה סינית 3. תחומי הרפואה המשלימה "הומאופתיה" מוגדרת במילון השלישי. באופן אישי נראה לי, שבעוד שמילוני המונחים משמשים להסבר הבסיסי ביותר על המונח, הרי שהרעיון שלך להביא תקצירי מאמרים נשמע כמו התחלה אפשרית טובה לדיונים מעמיקים על שיטות שונות ו/או תופעות ומחלות שונות.

למעלה