עירית, תודה על פתיחת הדיון
אני מסכימה עם טאו לגבי הנקודה שהפורום נועד בעיקר לדיונים. מהבחינה הזו, חבל לי כמשתתפים (ואני ביניהם) כותבים לעיתים קרובות "השיטה X יכולה לעזור" ולא מוסיפים למה ואיך, או נותנים דוגמאות, אלא מסתפקים בהצעה לשלוח להם מסר כדי לפתח את העניין. הייתי רוצה שתשובות כאלה לא יופיעו יותר, ובמקום זה, אם מישהו כותב, שיפרט. שיכתוב כיצד השיטה שלו עובדת, או איך השיטה שלו מסתכלת על כאבי ראש (לדוגמא). אם ניקח אותך לדוגמא, פעמים רבות את כותבת תשובה קצרה ומזמינה אנשים לקרוא יותר באתר שלך. זה לגיטימי כמובן, אבל בעיני יש כאן פיספוס, או ויתור על דיון בפורום. בתור מי שכתבה בעצמה את המאמרים, הייתי שמחה אם היית כותבת בפורום תקציר, או מספרת על מהות הדברים, ואז מאפשרת למי שרוצה להרחיב את הידע, לקרוא את המאמר. אני נתקלת בזה הרבה כשאני כותבת את הסיכומים החודשיים. הרבה דיונים שלא מתפתחים, כי כותבים מעדיפים לפרט במסרים או מצרפים מאמרים בלי לתת לדברים אפשרות להתפתח מעל גבי הפורום. במקרים האלה אין סיבה לצטט את הדיונים האלה כמובן. אני לא כותבת כדי להעביר ביקורת, אלא כדי לומר מה הייתי מעדיפה. אני מבינה שלא תמיד לאנשים יש חשק או זמן לענות בהרחבה כזו. אני מבינה את זה כי גם לי לא תמיד מתחשק, במיוחד כשנשאלת שאלה כה שכיחה, שענינו עליה כבר עשרות פעמים לפחות. ואם נחזור לרעיון המקורי שלך: אני מסכימה איתך שכדאי לתת לגולשים לקרוא קצת על מנת להבין על מה ולמה אנחנו מדברים איתם. חשבתי על מילון המונחים, וראיתי שחסרים בו כמה מונחים חשובים, למשל באות ה' לא כתוב כלום על הומאופתיה... ואולי שווה להרחיב את המונח הוליזם, ולפרט את מהותו. אמשיך לחשוב על הדברים, ואם יש לך רעיונות נוספים ליישום, אשמח לפתחם.