כאבי ברכיים

dinter

New member
כאבי ברכיים

מקווה שאני כותב בפורום המתאים שמתי לב שכל פעם שיש מעבר לחורף אני סובל מכאב בברך השמאלית שלי הכאב נובע כשאני בדרך כלל מתכופף, וגם שאני עולה ממצב הכיפוף יש לזה פתרון?

שלום לך

התשובה לשאלה אם ישנו פתרון קרוב לוודאי שכן
השאלה כמובן היא למה ישנו הכאב, ופה מאוד מומלץ לפנות לרפואה המערבית על מנת לבדוק אם ישנה בעיה כל שהיא (שחיקת סחוס, הצטברות נוזלים או מלח וכו'...) לאחר שתיבדק תוכל לפנות למטפלים שונים וכל אחד מהם יבחר את דרך הטיפול. המלצתי היא או רפלקסולוגיה או דיקור אבל אני משוחדת כי אני רפלקסולוגית ויודעת איך הרפלקסולוגיה עוזרת. ולגבי דיקור סיני חוויתי על עצמי טיפול (שארך לפחות חמישה מפגשים) בהם המדקרת שחררה לחלוטין את חצי הפנים שלי שנתפס ולא זז במשך מעל לחודשיים (זה נקרא פציאליס). אם תבחר תוכל לפנות למטפל שיוכל להסביר לך למה הכאב נמצא שם גם מבחינה רגשית. נשאלתי היום מי לימדה אותי רפלקסולוגיה (ברוריה סקאלי, אם כבר...) ואני יכולה לתת לך המלצה שלה. היא המליצה לנו, שכל סידרת טיפולים שאנו מעוניינים לעבור בדרך טיפול מסיימת - נלך ללמוד אותה, ככה אנחנו גם מקבלים סידרת טיפולים ארוכה שמטפלת בנו בהמון רבדים של הגוף והנפש (הרי הסטודנטים מתאמנים זה על זה בכיתת הלימוד), וגם יוצאים עם תעודה....

dinter

New member
ראשית תודה על התשובה...

כמובן שכדי לדעת מה גורם הסיבה לזה צריך לבדוק לפנות לרפואה אך האם יש טיפולים ביתיים כדי להקל על הכאב?

harduf9

New member
טיפולים ביתיים

נכון שתמיד עדיף לאבחן, אך יחד עם זאת, הרבה אנשים פונים לאורטופדיה והתשובות לא ברורות, האבחון לא חד משמעי. אני אישית הסתובבתי עם כאב חד בכתף במשך כמעט שנה ולמרות שעשו צילום רנטגן ולמרות שעשו אולטרסאונד ולמרות שהייתי אצל רופא משפחה ואורטופד ושני מטפלים בפיזיותרפיה ובשיאצו, וברפלקסלוגיה ובעיסויים, אף אחד לא ידע מה הבעיה ואף אחד לא סיפק פתרון או הקלה. גם אני ואני מטפל רק 16 שנה, לא הצלחתי לשפר את מצבי. בסוף הלכתי לעיסוי בשביל הנפש, בלי שום ציפיות או אבחונים, ציינתי שכואבת לי הכתף וזהו. אחרי העיסוי הזה הבעיה כמעט נעלמה, עשיתי עוד טיפול אחד ומאז ועד היום, כשנתיים, אין לי כאב קבוע בכתף, רק אם לוחצים במקום מאוד ספציפי אני מרגיש שהמקום עדיין לא סיים את תהליך הריפוי. מעבר לזה, אורטופד שהגיע אלי לטיפול, תאמין או לא בגלל בעיות בשלד, אמר לי במפורש שאם לא עושים אולטראסאונד תוך שבוע מיום הפגיעה אין טעם בבדיקה, היא לא תהיה מדוייקת. ולעניננו, הטיפולים הביתיים: אני נוטה לחשוב שחימום יומי של הברך לפני שמתחילים הכאבים יכול לעזור. ניתן לחמם עם משחות, אישית אני לא ממליץ על ולטרן או בנגיי אלא על אחרות. ניתן לחמם עם מקלחות / אמבטיות חמות לברך, תחבושת אלסטית וכו'. מה שחשוב זה לא לשלב חימומים בעזרת תכשירים, אם למשל מרחת משחה אחת על הברך אל תמרח משחה אחרת זה יכול לגרום לראקציה ולכוויות וכבר ראיתי מקרים כאלו. הייתה לי מטופלת שמרחה משחה שאני המלצתי עליה, אח"כ על דעת עצמה מרחה בנגיי והיע הגיע לבית חולים עם כוויות דרגה 2. אני מתעד לפרסם פה בפורום טכניקה שאני משתמש בה הרבה למצבים דומים לשלך ולבעיות פרקים בכלל. אולי אספיק לפרסם את השיטה היום. תלוי כמה עריכה אצטרך לבצע. בהצלחה גיא הרדוף

dinter

New member
תודה רבה

היום (עוד יום חדש) מצב הברך (מקדימה) השתפר, אמנם עדיין לא באופן מושלם שאני אוכל להתכופף ולהעלות בקלות יתרה, אבל בתנועות רגילות קדימה ואחורה עם נטיות אלכסוניות כבר לא מרגיש שום כאב אני כמעט בטוח שעוד יומיים שלושה הברך תסתדר לבד, עד לשנה הבאה לעוד מעבר של מזג אויר, אני סבור שהבעיה היא עוד מהתקופה שהייתי עושה כושר... כנראה יש פצע מסויים, מידי פעם אני מצליח לעשות קליקים בברך אך משתדל שלא... לקחתי לתשומת ליבי את נושא החימום ותחבושות אלסטית אך בקשר למשחות, יש לך המצלצה למשהוא מסויים?

harduf9

New member
לגבי המלצה, כן ולא.

כן יש לי אבל מאחר ואני לא יודע מה מצבך הרפואי, ולצערי תיאור כתוב מפורט ככל שיהיה ממש לא מספיק. אני לא יכול להמליץ לך על מוצר מסחרי ספציפי. כמו שכתבתי, יתכן שהיום אני אפרסם דרך כללית לטיפול בבעיות שלד. גיא הרדוף

אסתר884

New member
היי

לעיתים כדאי לאפשר לנו להשתקף דרך האחר.. אני רואה את זה כמטפלת.. שגם אם אנחנו יודעים מה הסיבה לעיתים דווקא בגלל זה כדאי לגשת לטיפול כי שם יש דרור לדברים. הרבה פעמים השילוב בין הפיזי לרגשי הוא לא כ"כ "נגיש" לאדם עצמו.. או נגיש רק בחלקי. ניתן ללמד טכניקות עבודה על ברכיים... אבל זה כמו מעגל סגור. פרט לכך שבכל מצב שלא יהיה המטפל מניע העבודה היא האדם עצמו. שבת מבורכת אסתר

אסתר884

New member
הי

מאחר והגוף בנויים ממתלים.. הפרה של איזון במתלה אחד גוררת הפרה של איזון במתלה האחר.. לכן יתכן כי יש חוסר איזון במקום אחר... (מה שהרדוף כתב לך על הדרך שבה הכאב שלו נפתר במידה רבה)... יתכן גם כי יש חוסר איזון בצ'קארת הבסיס ואז ניתן לעשות טיפול אנרגטי יתכן כי קושי להתקדם בחיים לכיוון מטרות.. הברכיים כמו המרפקים מציינים דחיפה ואז גם נוצר מחסום אנרגטי.. יתכן שרגש אחר שקע שם ודורש פתרון. בקיצר ניתן לבדוק את הנושא ברמות השונות לבחון ולבדוק דרכי טיפול. וחוץ מזה ברכיים זה איבר שנוטה להפגע מהר.. מספורט . שבת מבורכת אסתר

למעלה