טיפולים ביתיים
נכון שתמיד עדיף לאבחן, אך יחד עם זאת, הרבה אנשים פונים לאורטופדיה והתשובות לא ברורות, האבחון לא חד משמעי. אני אישית הסתובבתי עם כאב חד בכתף במשך כמעט שנה ולמרות שעשו צילום רנטגן ולמרות שעשו אולטרסאונד ולמרות שהייתי אצל רופא משפחה ואורטופד ושני מטפלים בפיזיותרפיה ובשיאצו, וברפלקסלוגיה ובעיסויים, אף אחד לא ידע מה הבעיה ואף אחד לא סיפק פתרון או הקלה. גם אני ואני מטפל רק 16 שנה, לא הצלחתי לשפר את מצבי. בסוף הלכתי לעיסוי בשביל הנפש, בלי שום ציפיות או אבחונים, ציינתי שכואבת לי הכתף וזהו. אחרי העיסוי הזה הבעיה כמעט נעלמה, עשיתי עוד טיפול אחד ומאז ועד היום, כשנתיים, אין לי כאב קבוע בכתף, רק אם לוחצים במקום מאוד ספציפי אני מרגיש שהמקום עדיין לא סיים את תהליך הריפוי. מעבר לזה, אורטופד שהגיע אלי לטיפול, תאמין או לא בגלל בעיות בשלד, אמר לי במפורש שאם לא עושים אולטראסאונד תוך שבוע מיום הפגיעה אין טעם בבדיקה, היא לא תהיה מדוייקת. ולעניננו, הטיפולים הביתיים: אני נוטה לחשוב שחימום יומי של הברך לפני שמתחילים הכאבים יכול לעזור. ניתן לחמם עם משחות, אישית אני לא ממליץ על ולטרן או בנגיי אלא על אחרות. ניתן לחמם עם מקלחות / אמבטיות חמות לברך, תחבושת אלסטית וכו'. מה שחשוב זה לא לשלב חימומים בעזרת תכשירים, אם למשל מרחת משחה אחת על הברך אל תמרח משחה אחרת זה יכול לגרום לראקציה ולכוויות וכבר ראיתי מקרים כאלו. הייתה לי מטופלת שמרחה משחה שאני המלצתי עליה, אח"כ על דעת עצמה מרחה בנגיי והיע הגיע לבית חולים עם כוויות דרגה 2. אני מתעד לפרסם פה בפורום טכניקה שאני משתמש בה הרבה למצבים דומים לשלך ולבעיות פרקים בכלל. אולי אספיק לפרסם את השיטה היום. תלוי כמה עריכה אצטרך לבצע. בהצלחה גיא הרדוף