כאבים בצד ימין

קריןעדי

New member
כאבים בצד ימין

כאבים פשוט בלתי נסבלים בצד ימין...כל פעם בעבר שפניתי לרופא או למוקד עם כאבים כאלה שלחו אותי למיון...בבית חולים תמיד אשפזו אותי מחשש לאפנדיציט...כל פעם הכאבים היו כאבי אנדו'... זאת הסיבה שאני כבר לא רוצה לגשת למוקד אבל ! אני חייבת לציין שאני מפחדת שיום אחד מישהו יפספס באמת אפנדיציט ! מה אתן חושבות ?! תודה מראש ולילה טוב

tut77

New member
כאבים

הי קרין, אני בגלל כאבים בלתי נסבלים ועיין רצינית של רופא נשים הגעתי לניתוח ואז רק עלו על המחלה שלי, עדיף שתכלי מראש להבדק על ידי רופשא נשים ולא עוד רופא, פשוט תדרשי רופא נשים ואולטרא סאונד במוקד ועדיף להגיע לבית חולים מאשר שפעם אחת שיהיה אפנדיציט באמת... אז אם נורופן לא עוזר לך לכי מיד לראות רופא רציני.... תקגישי טוב, ותעדכני לילה טוב

זואילי

New member
על כאב ברמה בלתי נסבלת

עם תהייה ופחד... הייתי מציעה לך לחזור למיון. עדיף להיות מאושפזת ובהשגחה (אם כך ממליצים במיון) מאשר לסבול ולפחד בבית שחלילה משהו יקרה. תראי, בכל הגעה שלי למיון *נשים* אחרי איבחון האנדו, רק על זה דיברתי. הם בדקו הכל ומסביב אבל תמיד האבחנה הייתה כאבי אנדו וקחי אופטלגין... בסדר. מעדיפה שתזריקו וולטרן ואלך הבייתה. אבל העיקר שבדקו וראו שזה לא משהו אחר. גם אני חשבתי הרבה פעמים על אפנדציט. רוב ביקוריי במיון נשים **אחרי** אבחנת האנדו היו בזמן טיפולי פוריות ובגלל הווסתות של השליליים. תמיד עדכנתי את רופא הפוריות ולרוב הוא/הם היו אלה שהמליצו ללכת למיון. אם הייתי מוצאת את עצמי במיון נשים, במהרה הייתי קובעת תור למרפאת האנדו לבקרת נזקים. להכות בברזל בעודו חם... ככה פעם אחר פעם. במצבי הנוכחי כיום, רגע לפני שאני פונה למיון כללי, אם זה קורה (והיום זה רק בענייין זיהומים
) אני מרימה טלפון לד"ר רוזין. הוא מנחה אותי מה להגיד במיון, הוא גם מגיע או שולח כירורג מטעמו, ותמיד תמיד אעדכן את סוריאנו. בקיצור - כיום קודם כל כירורגים יבדקו אותי לשלול כל מיני דברים. יקירה, אספי לך רופאים שאת סומכת עליהם, תתיעצי איתם או עדכני אותם כשאת סובלת, ותקפידי על ביקורות אצל רופא אנדו. תרגישי טוב ועדכני

galim29

New member
גם אצלי בצד ימין ולא אפנדיציט

הכאבים אצלי תמיד בצד ימין ואף פעם לא ידעו לאבחן אותם כאנדו. הכי קל לחשוב שזה אפנדיציט וטכן באחת הפעמים רצו להוציא לי אותו ועצרתי אותם ברגע האחרון אחרי שהבנתי שהם לא בטוחים ולא התאים לי שיוציאו לי את התוספתן רק כי זה נראה להם אולי.... תפני לגסטרו לשלול את כל הנושא הזה או לאמת אותו. זאת אכן בעי עם אנדו בצד ימין כי הרופאים אוהבים ללכת על אפנדיציט כי מכירים את זה הרבה יותר טוב מאנדו (שלא מכירים בכלל)

galim29

New member
וגם למעלה ולמטה../images/Emo3.gif

בקיצור, אנדו נמצא בכל מקום, כמעט כמו אלוהים

kikona126

New member
אז ככה זה מרגיש

שיש אלוהים? אוף יש לי כאבים, ואני לא יודעת אם זה בגלל מחזור שהיה צריך להיות בימים האלו, או מחזור שבדרך (הכל אפשרי) או בגלל שכבר יומיים לא היה לי חלב בבית ושתיתי בבוקר חלב רגיל
אבל היום קניתי חדש... וגם לא שתיתי הרבה חלב, רק רבע-חצי כוס....

קריןעדי

New member
תודה בנות

מה שלומכן ? הכאבים באים והולכים ולא רציתי ללכת למיון כי די נמאס לי...(הייתי שם יותר מדי פעמים)...אני כמעט בטוחה שאלה כאבים של אנדו' אבל כשזה תוקף אותי בצד ימין יש לי תמיד אזה ספק קטן וברוב הפעמים כאשר זה לא עבר פניתי לבית חולים... שוב תודה ולילה טוב

liats80

New member
different pain

Hey Kiki, I don't know your body, but I have all lot of different kinds of pain I experience (lucky me!) When I get my period I have very deep pain it's really unbearable and last very long. Even when I take Naxyn I still feel it. It's in the lower part of my tummy. When I have milk or other foods that I shouldn't it's a very very strong pain, usually comes within 20 min of eating and normally doesn't last very long (up to a few hours). I feels like bubbles/gas in the stomach (higher than period pain). A lot of the times I'll get diarrhea too (again, lucky me!). During ovulation I usually have stings on the sides of my tummy. Like knife stabs very sharp - I feel like I'm dying- pain. But it only last about one minute (although it can happen more than once). This pains actually got much better after my surgery, I also have this tenderness during ovulation, again on the sides of my tummy. finally I have all kinds of funny pains during the month. Just around my tummy. Some feel like I'm starching something. Some are just like a general tenderness. Since my surgery I also started having (new!) pains - When I use my tummy muscles (like when I go toilet - sorry for the over sharing...) my legs hurt. It feels like nerves in both legs. I'm not sure what that is, but I remember reading somewhere in the forum that someone else had some nerve pain in their legs. Then I have urine infection like pains and stab like pain in my rectum (again sorry for the over over share) - but these also got much better after the surgery. Anyways - try to follow how you feel every time and try to describe your pain - maybe even write it down. It's important first for you - just to kind of know what's going on and second for your doctors as they might learn more about where the problems are. Finally - i hope you won't have any pain to write about.

זהבה240

New member
איזה אוכל עושה לך רע?

לפני הניתוח שלי באמת היו פעמים שמוצרי חלב [פעם גלידה] או סוכר עשו לי כאבים איומים כשהייתי במחזור. בהתחלה חשבתי שזה כאבי מחזור, ואחר כך זה הפך לגזים. עכשיו שוב קצת יותר רע לי. וראיתי שכל מוצרי החלב לא טובים לי. אני יודעת שאסור מוצרים שמנים, מוצרי חלב, לי גם גלוטן לא עושה טוב. יש עוד דברים שאת יודעת, לפחות עלייך, שעושים לך כאבים אם את אוכלת אותם? זהבה

kikona126

New member
אצלי זה

סוכר (מתוק בכלל) בימים שהמחזור אמור להגיע או מגיע, אני לא אוכלת בכלל מוצרי בשר (כלומר עוף, דגים וכל הברזל למינהם - עדשים) ואז המחזור מגיע לי פחות כואב... הנה היום קיבלתי ורק לפני רבע שעה נכנסתי הביתה... אחד המחזורים הקלים שלי! (תפו תפו תפו שישאר ככה!) חלב רגיל עושה בלגן בבטן חלב עזים לא. משום מה גם ברנפלקס עושה לי בלגן תירס וכרובית (בכמויות מסויימות גם... הם ממש מקפלים אותי...) אצלי בכללי כל מה שהגוף דורש בתקופת המחזור לא עושה לי טוב - ואת זה אפשר לסכם ב"שוקולד ובשר". חמאה גם לא עושה לי טוב - זה כבר ממש מגיע לשלשולים... (כל הקרוסונים למינהם... - פיצ
בגלל זה הם אף פעם לא דיברו אלי...)

זהבה240

New member
המשפחה של הכרובית

אם כרובית לא עושה לך טוב, אז תשימי לב גם לברוקולי, קולורבי, כרוב, כרוב ניצנים , וכל מה שכתוב עליו שהוא ממשפחת המצליבים. אולי זה וקטניות עושים לך רע [גם לי, כמו מליוני דברים אחרים, אבל חוץ מתירס כל מה שכתבת ועוד] כי הם גורמים לגזים, ואנדו' בין כה עושה גזים, אז זה עונש כפול ומכופל.

liats80

New member
My weird list of no-no food

Hi Zehava, It took a very long time to compile this list. Here it is: 1 DAIRY - this is the most significant factor for me. I tested positive for lactose intolerance almost 2 years ago. Lactose free products (which are everywhere here in Germany) are sort of ok for me. But these are still not recommended from the endo point of view so I don't eat much of it, only some yogurt. If you haven't been tested for lactose intolerance, I recommend that you do it. Just to have an explanation. Lactose intolerance can be a result of the endo. It can also get improved by taking probiotics. I think my sensitivity is better than it was thanks to the probiotics but I still avoid eating dairy. 2 GLUTEN seems to unsettle my tummy. Not as much as dairy, but still significantly. I avoid gluten and wheat related grains (apparently wheat sensitivity and endo are related). 3 too much SUGAR too much FAT 4 Ok this is a really weird one - APPLES! They make me feel so bad! I was on the endo diet eating really healthy and feeling much better but still had pain. I tested positive for candida and took many "potions" given to me by Dr. Rodriguez. I did this for six months and spent thousands of shekels. I felt some improvement in the first few weeks, but then nothing. I still had a lot of pain and Dr. Rodriguez just gave me more potions (for more money) which didn't help me at all. At some point I just stopped the treatment and lived with the situation. Two months ago we were at some friends and I mentioned that I don't get my stomach because sometimes I only eat an apple and get a stomach ache. Their reaction was - "Of course! It is known that some people are sensitive to apples" - something about the fiber in them. I never heard of it! But I stopped eating apples and it made a huge difference for me (especially since I started eating 1-2 apples a day when I went on the endo diet). 5. The latest addition to my list - another weird one - DARK LEAFY GREENS. Spinach seems to be ok (and normal kinds of lettuce). But Arugula and alike don't work well for me. I often eat at the salad bar at work and there are two kinds of dark leafy greens (arugula and something else I can't remember the name of). My stomach really didn't like them (they even colored my stoles) but I didn't pay attention. I thought the color was from the greens but the bad reaction from something else. Just a few weeks ago I read somewhere of a woman with endo who avoids them. Again I tried and it is like magic. At the moment food wise I'm pretty sorted. If I don't have any of these I feel fine. tfu tfu. For now. I also avoid red meat, eggs, soy and don't eat many carbs. But when I do eat any of them I do not normally feel the effect (with the others I get problems within 20 min). hope that is somehow helpful. A good thing to do would be to keep a dairy of what you eat and how you felt after. That can help you identify sources of pain that are specific to you. I had every intention to do that... but I didn't. Kept forgetting etc. But if you can do that... it might help. Good luck!

זהבה240

New member
תודה

אני מנהלת כבר מחברת כזו כ3 שנים. אין לי ברירה, כי יש לי אלרגיה שגורמת לרגישויות רבות למזון. כמעט כל דבר עושה לי רע. אבל לא ידעתי שכל כך הרבה דברים חופפים גם עם האנדו'. זה מסביר לי למה פתאום בחודש -חודשיים האחרונים הרבה יותר רע לי, ושוב אני לא יכולה לאכול כמעט כלום [אחרי שהיה כבר הרבה יותר טוב]. זה פשוט בגלל שההורמונים שלי משתוללים הרבה יותר בחודשים האחרונים. אני הולכת לדיאטנית [אחרי שניסיתי ועברתי את כל מי שיש בארץ לכך] שמומחית מספר 1 בארץ לרגישויות למזון. אם תגיעי לארץ אני ממליצה שתלכי אליה. אפשר ללכת פעם אחת ואחר כך להתכתב אתה במייל. יש לה דוקטורט בביוכימיה ובמדעי התזונה. היא היחידה שמבינה בדברים הללו. בכל אופן , היא למדה אותי שברגישות למזון יש גם ענין של כמות. אז לפעמים אם יש דברים שלא נוראיים עבורך, את יכולה לאכול מהם כמות קטנטנה, וזה יהיה בסדר. בקשר ד"ר רודריגז, אני לא מחזיקה ממנו. לא הייתי אישית, אבל שמעתי עליו מספיק. הוא די חפפן. אבל בעצם, למעט הדיאטנית הזו, כמעט כולם כאלה. יש להם תפריט למי שהחליטו שיש לה קנדידה, והם חושבים שכולם מתאימים בדיוק לתפריט הזה. ובקשר לקנדידה, לדעתי, היא התוצאה ולא הסיבה. במקרה שלנו, הסיבה היא האנדו', ואצלי גם אלרגיה. תודה, על הפירוט. זה אולי טפשי , אבל זה קצת מרגיע לדעת שאני לא היחידה שלא יכולה לאכול המון דברים. ובקשר לסויה- בסויה יש חומרים צמחיים דמויי אסטרוגן- אז זה גם אסור בתכלית האיסור למי שיש לה אנדו'. זהבה

kikona126

New member
../images/Emo13.gif

הכאב לא היה חזק אתמול הוא היה מעצבן, וכל יום יותר התמקד במקום אחד (היו לי איזה 3 ימים שכאלו, אבל לא הפריעו לתפקוד, כאב ככה פתאום קצת ונרגע) והיום הגיע לו המחזור, ככה שצדקתי שאמרתי שזה זה... מכירה את הגוף שלי טוב מידי... וגם אתמול הרגשתי את הבלוטה שוב פעם בגב... אבל אין הרבה כאבים היום... לקחתי פוינט אחד בבוקר, ויצאתי מהבית לטייל ועכשיו חזרתי ועוד רגע אני יוצאת שוב. זולטי גם אמר שזה לא ממש מחזור פעם קודמת שהייתי אצלו, ושאין מה לפחד ממנו (משהו עם הגלולות האלו שמעבות את השכבה של הרחם ומתי שאין יותר מקום אז יש דימום) טוב אני אצלו עוד שבוע וחצי נספר לו... חלב עושה לי כאבים באזור הכליות בצד שמאל (חלב בקר) וחלב עזים לא עושה לי את זה. סיפרתי את זה לרופאת משפחה והיא אמרה לי שכניראה שפיתחתי רגישות לחלב, שזה קורה להרבה אנשים ככה באמצע החיים והגיל שלי הוא גיל שבדרך כלל זה קורה בו... בקשר לכאבים ברגלים (במספר 2), היה לי את זה לפני הניתוח באמת מאז אין לי את זה, לא חשבתי על זה זה אפילו, גם כאבים וגם הרגליים היו נרדמות לי... עקרונית כרגע אני מקבלת משהו לשרירים של הרגליים anti leg cramps זולטי אמר שזה בשביל להרגיע את הפעילות של הרחם (את ההתכווצויות ואולי גם בגלל זה פחות כואב לי היום) ואז הוא הוסיף שזה גם יעביר את הכאבים בשרירים למעלה ברגליים (ואני לא הבנתי מאיפה הוא יודע על זה... לא חשבתי שזה קשור) חוץ מזה, ליציאות ולהפחתת כאבים באזור בכלל, ניסית זרעי פשתן? (טחונים) זה ממש מרגיע... אני אוכלת 2 כפות ליום...

קריןעדי

New member
רציתי להוסיף - לגבי כאבים

בנות, אתן נותנות לי כוח להמשיך... כבר כמעט 4 שנים שהחיים שלי הם רק כאבים, כמעט יום יום... לפני שהכרתי את הפורום הזה היו לי תקופות ארוכות של דכאון...זה לא שאני כל יום אופטימית עכשיו אבל אתן ממש נותנות לי כוח ! תודה... יש ימים בודדים שאני מתעוררת ולא כואב לי כלום ואני מנסה להנות מכל שניה ללא כאב...אני עדיין מקווה שיום אחד אחזור לחיות כמו פעם ומאחלת את זה לכל מי שסובלת...

galim29

New member
זה אפשרי../images/Emo24.gif

הייתי במקום הזה שלך ויודעת שסביר להנח שעוד אהיה שוב, מתפללת שלא אבל ריאלית. 4 שנים אחרי הניתוח ועם המון השקה ומאמצים מרגישה יחסית מצוין. אז מקווה שמעודד...קצת

liats80

New member
weird legs

My legs also get numb - I'm not sure if that is related though. It happens when I exercise (on a cross trainer for example) my toes just die. I was taking magnesium before for cramps. Maybe I should start again. What does anti leg have in it? Magnesium as well or not?? As for flax/linseeds - yes I usually have about 10g in my yogurt. It definitely helps! Good to hear you're not suffering from your period this time!!!

למעלה