יש!

אשרת

New member
?.

קראתי את המצע של שינוי, ולא קראתי בשום מקום שהם נגד עזרה לחלשים. אנחנו בעד עזרה לחלשים - מי שבאמת זקוק לעזרה --> לנכים, למוגבלים נפשית, לזקנים, לאנשים אשר קורעים את התחת שלהם בעבודה ועדין לא מצליחים להשאיר את הראש מעל המים, להם יש לעזור, ולדעתי אף חובה לעזור להם, אבל עצם זה אשתה כל המזן רק נותן להם תקציבים ולא מעודד אותם ללכת לעבוד --> זאת לא עזרה, אלא סתם יצרית תלות של האדם בקבצה, ואז שיש לו הכנסה קבועה, והוא כביכול להסתדר איתה, למה שינסה ללכת לעבוד? כמה אנשים משם הם סרבני עבודה כי לא מתאים להם לעבוד פה ולא מתאים להם לעבוד שם והם הרי יכולים לסרב , כי יש להם רשת בטחון! והרשת הזאת באה למשל על חשבון בעלי, שהוא לא בעל הון, והוא לא שייך לעשירון העליון, אלא אדם אשר עובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה , ולא מדברת על זה שהוא גם משקיע בלימודים, ומה הוא מקבל - גורנישט , כלום! תחושה של ניצול! לגבי חברות כוח אדם - אין לך מה להתווכח איתי, אני חושבת כמוך. אבל לא כולם עובדים בחברות כוח אדם, והמעביד יכול לפטר אותך מתי שהוא רוצה גם אם אתה עובד רגיל, הוא צריך רק התרעה של חודש וזהו. אתה רוצה לאסור עליו גם לפטר אנשים? במיוחד שזה עסק פרטי?! מה הקשר לחופש? אתה לא יכול לקחת ממני משהו שהוא שלי!!! אתה לא יכול לנצל אותי עד אין סוף!!!

chiff4

New member
בגלל זה שהיה לכם הכסף

העדפתם להשקיע אותו בארגון השח מט ולא לעזור לאלו שהיו זקוקים לתמיכה .

אשרת

New member
אז ככה, החלוקה של הכספים...

80 מיליון ש"ח לתרבות ואמונות. 17 מליון ש"ח לאיכות הסביבה 2 מילון ש"ח לנפגות תקיפות מינית 113 מיליון ש"ח לסטודנטים - הנחה בלימודים 223 מילון ש"ח להשכלה גבוהה 20 מיליון שקל לתרופה "אווסטין" עבור חולי סרטן המעי הגס 22 מיליון שקל למלחמה בתאונות הדרכים 40 מיליון שקל לחינוך לדמוקרטיה וליהדות חילונית עכשיו תגיד לי מה לא ראוי ברשימה הזאת? תרבות ואומנות? אלוא חד מאבני היסוד של חברה, ללא תרבות אין חברה, ולהזכיר לך שיש גם אומנים אשר מרווחים מזה. איכות הסביבה? כולנו נהנים מאויר ומסביבה נקיה יותר. נפגות תקיפה מינית? אתה באמת חושב שאין לשקם אותן? השכלה גבוהה? מממממ... בטח שלא מגינו לנו, לסטודנטים, שבסופם של לימודים נשלם מיסים גבוהים על מנת שלכם יהיה מה לקחת לנו ולתת לאלו שלא ממש חושבים לפני שהם מקיימים יחסי מין. חולי סרטן הגס- אתה רוצה לגזור עליהם גזר דין מין? תאונות דרכים? לדעתי הטרוריסטים הכי גדולים מסתובבים על הכבישים. מוותר על תקצוב למלחמה בהם? דמוקרטיה? מסתבר שיש כאלו שלא ממש יודעים מזה, ובגלל שכספים רבים הולכים ללימודי יהדות אורתודקסית ולאומנות , אז הגיע הזמן להשקיע גם בדברים אחרים בחינוך. ולפני שאת קופץ- אולי פרט לתרבות, אף אחד מהקטגוריה לא שייך בלעדית לתומכי שינוי.

st dragon flame

New member
!.

אף אחד לא יכתוב שהוא נגד עזרה לחלשים. אבל אם אתה בעד שוק חופשי, וקיצוץ בתקציבי המדינה, והורדות מיסים-אתה אומר בסופו של דבר שאתה בעד פגיעה בחלשים. או שאת לא יודעת מה קורה, או שאת עובדת על עצמך-רוב החלשים הם לא פרזיטים, יש הרבה שמצבם, מה לעשות, קשה. מה ז"א "אתה לא יכול לקחת ממני משהו שהוא שלי!!"?! אז מה זה מיסים? את נותנת לחברה, בידיעה שאם את תגיעי למצב קשה החברה תעזור לך.

אשרת

New member
תגובה.

65% מהעניים הם חרדים וערבים, כלומר משפחות מרובות ילדים! זה לא אנשים שגורלם התאכזר אליהם, והם נעשו נכים, או שהם זקנים, הם אנשים אשר בחרו! מתוך אידיאולוגיה להביא המון ילדים, ולא לדאוג להם לפרנסה משום שהם בטוחים שהמדינה תמשיך לספק להם כסף, הם לא מסכנים! אנשים אשר מסרבים לעבודה כי זה לא נראה להם, גם כן לא מגיע להם. הם כשירים לעבוד ואין סיבה שלא יעבדו! אני אכן נותנת לחברה? ומה אני מקבלת מהבחרה - גורנישט! אלא אם אתה חושב שתחושת ניצול זה משהו.. אז אני לא אתווכח איתך על זה
יש הרבה אנשים, שמה לעשות, בחרו לחיות את מצבם מסיבה כזו או אחרת- מילת המפתח - בחרו! עז מה ששיש לי לומר לך עליהם - שיחיו עם התוצאות שלהם, ושלא יגלגלו את זה על פתחי. אין סיבה שאני אהיה אחראית על ילדם של אנשים אחרים , אשר מתוך אידיאולוגיה החליטו להביא הרבה מאוד ילדים. אתה , כאשר אתה תעבוד, מוזמן להעביר את כל המשכורת שלך למשפחה חרדית או ערבית, ואחרי שתעביר כמה משכורות , ותרגיש אתה העבד שלהם , תחזור לפה וספר לכולנו איך זה מרגיש.

st dragon flame

New member
הבהרה

בפעם המליון-אני מתנגד למה שקורה היום עם קצבאות הילדים. קצבאות הילדים צריכות להיות שוות, להינתן רק לחלשים ולהיות מוגבלות עד ילד שלישי או רביעי, או להיות נמוכה הרבה יותר אחרי זה (כי, מה לעשות, הזכות להוליד ילדים לא מקנה את הזכות לקבל תמיכה ל-16 ילדים). כן, אני מוכן לשלם מיסים אם אני יודע שבגלל זה זקנים לא צריכים לבחור בין תרופות למזון, אנשים לא רועדים מקור בחורף וילדים בישראל מקבלים חינוך שווה. ובגלל שאת חיה במדינה דמוקרטית (זוכרת, לא לסרב פקודה, הכרעת הרוב וכו'?) אז אם הרוב יחליט-את צריכה לעמוד בזה...

אשרת

New member
אתה ראית אותי מנסה להתחמק ממשוה?

כמוש אתה מטיף כביכול לשוויון ולהתערבות יתר של הממשלה בשוק.. אני מטיפה להפחתת ההתערבות של הממשלה בשוק. זכותי! זאת לא עבירה על החוק, נכון?<

izzyr

New member
האם אתה קורא את דו"ח העוני

מלבד סיסמאות כדאי שבאמת תקרא ותבין היכן הבעיות.

Azazel

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif"כמעט את כל משכורתם" ../images/Emo13.gif

זהו חלום ה"רוב מקבלי אבטחת הכנסה לא רוצים לעבוד". רוב רובם כן רוצים לעבוד - בעבודות שיפרנסו אותם בכבוד. עכשיו, כמובן, יש לנו המון ירידה באבטלה = אבל יותר ממה שיש ירידה באבטלה, יש עליה בכמות האנשים שמקבלים פחות מ2000 שקל לחודש.
. כן - אבל זה פייר. העיקר שכמה מאיתנו יקבל עוד 1500 שקל על ה15000 שהם כבר מקבלים.

אשרת

New member
השאלה היא...

מה היא עבודה בכבוד? האם כבודו חושב שפועל צריך להרוויח כמו איש הייטק למשל? האם כבודו חושב שיש לו את הזכות להתערב בעסק פרטי? אגב, אם אני לא טועה, אדם אשר מרוויח פחות מהמיניום לא זכאי להשלמת הכנסה מהביטוח הלאומי? במיוחד אם הוא איש משפחה? אתה מפספס נקודה פשוטה - כאשר אני, כדוגמה, משקיעה כסף, זמן וזעה בלימודים שלי, ואחרי זה הולכת לעבוד, אינ לא חושבת שמרבית המשכורת שלי צריכה ללכת למדינה! אני לא עובדת עבור המדינה, ואתה יודע כמוני שלא כולם באמת ששים לעבוד, ויש כאלו שבאמת עונים על ההגדה של "בטלן".

Azazel

New member
צפירת הרגעה. 2/3 הם לא בני אדם.

נו ו? הרי זה לא שהממשלה עושה משהו כדי לשנות את זה או אותם. שלא תבוא בטענות כלפיהם.

אשרת

New member
חה חה חה

אולי הגיע הזמן שאנשים יקחו אחריות על עצמם? חשבת על זה? למה שאני אשלם את מחיר האידיאלוגיה של אנשים אשר מעידים להביא ילדים ולא ללכת לעבוד תוך הסתמכות עלה כסף שלי?!

Azazel

New member
כי אנחנו לא ברברים שחיים בטבע.

יש אחריות לעזור לאנשים אחרים. אפילו אם נקבל את כל הבולשיט על אחריות אישית וכד', מה אשמים הילדים שלהם? במה הם אחראים אישית שצריך להעניש אותם?

אשרת

New member
תצטרך למצוא דרכים אחרות

שהילדים לא ישלמו את מחיר טעויות ההורים, אבל אתה לא צריך להמשיך ולעודד את אותם הורים להביא ילדים להורים ולהמשיך להפוך את הילדים לעסק כלכלי

izzyr

New member
אבות אכלו בוסר...

אני אין לי כסף אבל אני רוצה 8 ילדים, אז אני יביא אותם ואתה תפרנס אותם, הרי מה הם אשמים? זה נראה לך הגיוני?

Azazel

New member
די להתקיף אנשי הקש. ../images/Emo128.gif

לא אמרתי שפועל צריך להרוויח כמו איש היי-טק. אמרתי שאף אחד לא צריך להרוויח משכורת מגוכחת כמו שכר המינימום היום.
אני לא תומך של קצבאות - אני שונא אותן, וחושב שכל אדם שיכול לעבוד, צריך לצאת לעבודה מייד! אבל כאשר אתה מחזיר אדם עם משכורת מגוכחת הביתה, יהיה לי קשה לבוא כלפיו בטענות אם לא ילך לעבוד.
לגבי התערבות בעסק פרטי, אנא תחסכי ממני את הבולשיט: כן בהחלט יש למדינה זכות להתערב בעסק פרטי, והיא עושה את זה המון, תודה לאל. זה נקרא רגולציה של שווקים, ויש כזאת גם בשוק העבודה, בצורה של שעות עבודה ומנוחה, תקנות בטיחות בעבודה, וכד'.
את לא עובדת עבור המדינה, נכון. אבל זה לא משנה את העובדה שאת צריכה לשלם הרבה מיסים ( וגם לקבל עבורם שירותים ). זה מה שנעלם היום. כל אחד חושב רק על עצמו, כאילו הוא אי קטן בים. רק אל תבואו לבכות כאשר מדינת הרווחה תהרס, ואז יבוא לכם איזה צונאמי.

אשרת

New member
תגובה.

משכורת מגוחכת? אתה יכול לקבוע אם משכורת מגוכחת או לא ביחס לסוג העבודה וליכולות הנדרשות מהעובד. אם העבודה היא רק לעמוד ולשטוף כלים, והעובד עובד משרה מלאה, אתה רואה סיבה לתת לו יותר מהמינימום? (ואני מדברת על יום עבודה נורמאלי) אני חושבת שלהיות עובד הייטק , למשל,ולהרוויח 4,000 ש"ח נטו בחודש, זה מגוחך ועלוב למדי לאור ההשקעה שהעובד משקיע בעבודה, ויוקר ההכשרה שלו. זה עניין יחסי. לגבי התערבות בעסק פרטי: לא! אני חושבת שהמדינה צריכה להתערב אך ורק בשעות העבודה והמנוחה, תנאים סוציאלים , תקנות בטיחות, שכר מינימום וזהו! לא מעבר לזה. אף אחד לא בא ואומר "לא לשלם מיסים"--> השאלה היא רק מה האחוז שהולך, ואנחנו מדברים על המיסים הישרים, אני אפילו לא מדברת על המע"מ, שגם פה, ככל שאתה קונה מוצר במחיר גבוה יותר, כך אתה מן הסתם גם משלם יותר. כאשר לוקחים לי 50% מהמשכורת למדינה כמיסים ישירים- תסלח לי, אני מרגישה כמו עבד של המדינה ושל אנשים כמו החרדים והערבים, אשר שיעור השתתפות שלהם בשוק העבודה נמוך, והילודה שלהם גבוה. בשורה התחתונה: צריך לעזור למי שצריך ולמי שגורלו התאכזר אליו מסיבות כאלו ואחרות, אבל לא לעזור למי שבוחר להביא ילדים מתוך אידיאלוגיה והסתמכות על המיסים שלי! כי בסופו של דבר ,אני אחשוב פעמיים אם להביא ילד אחד לעולם, כאשר אני לא בטוחה אם יהיה לי מספיק על מנת לגדל אותו כמו שצריך ועם רווחה כלכלית, בגלל שאני צריכה לממן ילדים של פרזיטים אחרים (והכוונה היא לשני מגזרים מסויימים)!

Azazel

New member
אני יכול הרבה יותר מהמעביד.

אני רוצה שהחברה תעבוד. המעביד רוצה להרוויח כמה שיותר כסף. גם העובד. ואז נותנים לכוחות השוק להחליט, ורק אלהים יודיע למה זה יתרון ( הבעיה נובעת מהתייחסות לכח עבודה כאל כל מצרך אחר, ולזה ששוכחים שהשוק הוא אמצעי ולא מטרה ). "לגבי התערבות בעסק פרטי: לא! אני חושבת שהמדינה צריכה להתערב אך ורק בשעות העבודה והמנוחה, תנאים סוציאלים , תקנות בטיחות, שכר מינימום וזהו! לא מעבר לזה" "אבל למה כאן כן? מי את שתתערבי? את יכולה להחליט מה היא משכורת מקובלת? תנאים בטיחותיים? תני לשוק להחליט" פאראפראזה קלה וברורה למה שאמרת רק שניה קודם. רבאק, תהיי קונסיסטנטית. " אני אפילו לא מדברת על המע"מ, שגם פה, ככל שאתה קונה מוצר במחיר גבוה יותר, כך אתה מן הסתם גם משלם יותר."
המע"מ הוא מס שטוח, שפוגע בעניים. אני תומך בביטולו המוחלט והחלפתו בהגדלת מס הכנסה ומס חברות. נראה משהו מלמעלה מסכים. ": צריך לעזור למי שצריך ולמי שגורלו התאכזר אליו מסיבות כאלו ואחרות, אבל לא לעזור למי שבוחר להביא ילדים מתוך אידיאלוגיה והסתמכות על המיסים שלי! כי בסופו של דבר ,אני אחשוב פעמיים אם להביא ילד אחד לעולם, כאשר אני לא בטוחה אם יהיה לי מספיק על מנת לגדל אותו כמו שצריך ועם רווחה כלכלית, בגלל שאני צריכה לממן ילדים של פרזיטים אחרים (והכוונה היא לשני מגזרים מסויימים)!" כל הכבוד לך. נכנסנו בילדים. זה ילמד אותם לקח, חבורת פרזיטים. שייכנסו בחזרה לרחם.

למעלה