יש!

יש!../images/Emo6.gif../images/Emo106.gif

אני חייבת לספר לכם משהו. זוכרים שעזבתי מוסדות לימוד על תיכוניים דתיים בגלל ניסיונות החינוך בניגוד לדרכי,ניסיונות שאעזוב דברים שאוהבת ועוד. אז ככה-חישבתי את כל ההפסדים שנגרמו לי מהם,זה כולל שכר לימוד,הפסד שעות עבודה,נסיעות,צילומים ועוד. ממש הכל חושב.ומטרתי היתה לכסות זאת. אז הלכתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה,כי זאת מאפשרת עבודה והתפתחות בה בצורה טובה.ואני גם בגיל כזה שצריך לחשוב על עבודה וניסיון תעסוקתי מתאים.אני התחלתי ללמוד מחדש קרוב לגיל 30. ואכן עבדתי והתפתחתי בעבודה כל שנות לימודיי. זה לא היה רק לעבוד אלא במקביל גם ללמוד לימודי תעודה והשתלמויות שתורמים להתפתחות וקידום בעבודה. רוב שנות לימודיי באוניברסיטה הפתוחה למדתי גם לימודי תעודה מעולים ובכל שנות לימודיי השתתפתי בכל מיני השתלמויות נוספות לעבודה. וכל זאת יחד עם עבודה כמובן. והנה אני כבר בסוף התואר וחישבתי את הרווחים הכלכליים שהצטברו לי,ואכן כיסתי את כל ההפסדים שנגרמו לי! וואהו! היצלחתי! איזה כיף!!!

../images/Emo51.gif

איזה כיף!!! לא האמנתי שאכסה את כל ההפסדים,כי כמה שנים טובות למדתי שם. וזה אומר שכר לימוד ושעות עבודה שפספסתי,וכן הוצאות נלוות כגון צילומים,נסיעות וכו'.(הכל חושב) וממש כיסתי הכל! פשוט בחרתי מראש ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כי זאת מאפשרת עבודה והתפתחות בה בצורה טובה. ובאתי אליה כבר עם מקצוע ביד.ורציתי משהו בנוסף ותואר. ואכן הצלחתי.וכאמור ברוב שנות לימודיי לתואר בפתוחה שילבתי גם לימודי תעודה מעולים. וכל זה יחד עם עבודה. ואכן כיסתי את כל ההפסדים שנגרמו לי עקב לימודיי במוסדות על תיכוניים דתיים. איזה כיף! כיסתי הכל!

וכיסתי הכוונה

בחישוב שעות העבודה שפספסתי בהכפלת שכר לשעה שזה כמובן יותר משכר מינימוםו קרוב לממוצע במשק. .אני לא פריירית לחשב את ההפסדים לפי שכר מינימום,אלא הכל חושב לפי קרוב לממוצע במשק.ככה חישבתי את כל השעות שלמדתי בהם באותם מוסדות. ואכן כיסתי את הכל! כולל נסיעות,צילומים,ספרים,והכל. אין לי שום הפסד כיום מהלימודים שלמדתי במוסדות על תיכוניים ואקדמיים דתיים מסויימים! אני יודעת שבגלל כל זה לקח לי לסיים את התואר ב-6 שנים. פשוט כי העדפתי ללמוד במקביל לימודי תעודה מעולים שיתרמו לי לעבודה ולקידום בה. וכן עבדתי כל התואר.אמנם לא במשרה ממש מלאה,אך עבדתי ועבדתי טוב במרבית שנות לימודיי. בכל אופן,כיום אני יוצאת גם עם לימודי תעודה מעולים התורמים לעבודה,גם עם תואר שבאופן כללי תורם למקצועות שעוסקת בהם,וגם עם ניסיון תעסוקתי עשיר ומגוון. וגם השקעתי בפיתוחי האישי ,החברתי והזוגי. בגלל שחזרתי בשאלה היה חשוב לי לפתח את הפן החברתי. ואכן התפתחתי רבות בפיתוחיי אלו.וכל זאת יחד עם יתר עיסוקיי. אגב,בחרתי בפתוחה כי ידעתי שאני מתכוונת לדאוג גם לפן הזוגי.ואכן דאגתי גם לפן זה.שזה אומר גם השתתפות בסדנאות מתאימות בנושא.

והרבה יותר חשוב

מהכסף,זה הניסיון התעסוקתי העשיר והמגוון שרכשתי. וכן לימודי התעודה המעולים להתפתחות בעבודה. שמתי לי למטרה לעבוד בעבודות שמצד אחד אהנה מהם,אממש את כישוריי בהם ואתקיים מהם בכבוד. ומצד שני שיאפשרו לי את הזמן לרקוד ולעסוק ביתר חלומותיי כגון מוסיקה קלאסית ואמנות. ובמקצועות שלי היה חשוב ללמוד במקביל לתואר את לימודי התעודה ולרכוש ניסיון תעסוקתי מתאים ועשיר. עכשיו יש בידיי כמה אפשרויות עבודה ואני יכולה לבחור לי את המתאימים ביותר לפי הנאה,שכר,נוחות,שעות עבודה וכו'. וכל זאת תודות לניסיון התעסוקתי העשיר והמגוון שלי ולימודי התעודה שלמדתי בנוסף לתואר.

נקודת

New member
../images/Emo8.gif

משעשעת. רק חסר לך להסתובב בבני ברק עם סטיקר "ניצחתי אתכם", לצלם תגובות ולשלוח לי

אז ככה-אם אתה באמת רוצה לדעת

נכון שכסף זה לא הכל בחיים. לכן גם חישבתי הפסדים נוספים כגון זמן ועצבים. בכל אופן החישוב הלך ככה. חישבתי את שעות כל הקורסים שלמדתי שם.והיכפלתי זאת בשכר הממוצע במשק. חישבתי את שכר הלימוד עבור כל השנים שלמדתי שם. חישבתי נסיעות למקומות לכל שנת לימוד. חישבתי צילומים שצילמתי(כאן היה גם אמדן,חלק מהצילומים וההדפסות יודעת וחלק היה אמדן) וספרים שקניתי. והכל עם ריבית והצמדה.(אני יודעת היטב לחשב זאת,זה חלק מחישובים מסחריים שלמדתי פעם) בכל אופן,עבדתי כל שנות לימודיי לתואר הנוכחי וגם חלק משנות לימודיי שם. חישבתי את כל הרווחים שהצטברו. ואכן בשנות כיסתי את כל ההפסדים שנגרמו לי. באשר ליתר הדברים. היות ונרמו לי שם עצבים והיות ובוזבז לי זמן וכסף. (שלא צריך לבוא על חשבוני,ועבודה היא בהחלט עבודה שלי,ולא פיצויי ממקום אחר) משאבים אלו נלקחו מהמשאבים שהוקצו לנושא העיר העתיקה שבירושלים. חשבתי פעם לחבר ספר על העיר העתיקה. עלות חיבור ספר היא רבה. המשאבים הכלכליים שבוזבזו לי עקב לימודיי הקודמים באו על חשבון המשאבים שהוקצו לספר. אם אכתוב פעם(וזה יהיה רק פעם,אחרי שיוחלט מעמדו של הר הבית.הרובע היהודי והכותל ישארו בידינו לעד,וזה מה שחשוב לי.למרות שאני מאמינה שעל הר הבית להשאר גם בידינו לא אני זאת שתעסוק בנושא) משהו בנושא זה יהיה אך ורק ברשת.כי ברשת זה לא עולה כסף. כמו כן,משאבי הזמן שבוזבזו באו על חשבון המשאבים שהוקצו לנושא ירושלים. למשל,פעם בהחלט תיכננתי לעסוק בנושא. אם באמת הייתי מסיימת ללמוד מוקדם ולא הייתי מתחילה הכל מחדש קרוב לגיל 30. ולא היו התנגדויות וניסיונות חינוך מצד קיצוניים שבדת. היום היית רואה אותי מצטרפת בהתנדבות לניר ברקת למשל ונעשית פעילה מרכזית בנושא שמירה על ירושלים המאוחדת. (כי זה מה שהאמנתי פעם)או לפחות בשמירה על כל העיר העתיקה שתשאר בידינו. אבל עכשיו לא מתכוונת להקדיש לכך זמן(הזמן שבוזבז בא על חשבון הזמן שהוקצה לנושא),מה גם שגם ממש אין לי זמן לזה,וכשיתפנה לי זמן אני מעדיפה להשקיע אותו בדברים אחרים שגורמים לי הנאה וכיף.ובכלל,כי זאת זכותי שלא לעסוק בנושא,כמו שזכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי(ואותם קיצוניים התנגדו לכך וניסו לחנך אותי לעזוב דברים שאוהבת וכו') בכל אופן,אימי ירושלמית(לשעבר) ונשלחים אליה לאחרונה כל מיני דברים על העיר העתיקה. גם אם היא תלך אני לא מצטרפת אליה.מהסבות שכתבתי לעיל. אגב,אימי אוהבת אותי ותומכת בי בהמון אהבה וחום בכל דרך שבוחרת.

אגב

פעם נשלחו אליי כל מיני מכתבים בנושא ירושלים,גיאוגרפיה וכו'. כמובן ששיתפתי את אימי ואמרתי שאני לא אעסוק בנושא הזה. וכמובן ששיתפתי את אימי ביתר הדברים.כמו בעצבים השונים שנגמו לי בגללם ועוד. ואני לא רוצה לומר מה יקרה אם מישהו יעיז לומר לה משהו הקשור לעיסוקי הבת החמודה שלה. למשל שתעסוק בנושא ירושלים,גיאוגרפיה וכו'. היא למשל תבהיר להם בתקיפות שבתה לא עוסקת בנושא ושיש לה את החיים שלה. ועוד הרבה דברים. ואגב,אמרתי לה אם מישהו שואל שתגיד שאני שמאלנית ולא עוסקת בנושא הר הבית. וכל עוד הרובע היהודי-שאני בעד זה שישאר בידינו לעד.צמוד להר הבית ואין שלום,אני לא עוסקת בנושא. בכל אופן,מה שנשלח אליה לא קשור אליי. פשוט היא היתה ירושלמית בעברה. אז היא מקבלת מכל מיני מקומות על ירושלים.

בכל אופן

היות וסבלתי שם אני לא אסבול למען ירושלים. קראתי שהיתה הפגנה אתמול שגם היה שם את נושא חלוקת ירושלים. אני לא אשתתף בשום הפגנה. אני לא מוכנה לוותר על הנוחות שלי ולעמוד הרבה זמן למען ירושלים. אפילו את הדבר הזה אני לא מוכנה לעשות. אז כל שכן דברים שדורשים ממני הרבה יותר. בנושאים אחרים כן הולכת להפגנות. אבל לא בנושא חלוקת ירושלים. ואפילו אן יעלה לדיון הנושא של העברת כל העיר העתיקה למשטר בינלאומי. גם אז לא אעזוב דברים שאוהבת כדי להילחם על זה. אולי,אבל אולי אעשה טיפה טיפונת לזה.אך רק טיפה טיפונת.ובטוח שלא אעזוב את הדברים שאוהבת למען זה.

בקשר לירושלים-אני מאוד אוהבת עיר זו

ובמיוחד את העיר העתיקה. אבל לא אני זאת שתוותר על דברים שאוהבת ושתסבול למען ירושלים.למרות שאני מאוד אוהבת אותה. לא אקלקל את חיי ואסבול למענה. בכל אופן,אני בעד חלוקת ירושלים לכן לא מתכוונת להשתתף בשום הפגנה בעד אחדותה. אבל גם אם יוחלט על חלוקת העיר העתיקה-גם אז לא אשתתף בהפגנות. הדבר היחידי שאולי,אבל ממש אולי אעשה בנושא ירושלים זה אם יוחלט שבכל,והדגש הוא על בכל, העיר העתיקה יונהג משטר בינלאומי. למרות שבצורה זו גם כן נוכל לבקר בעיר העתיקה אך היא כבר לא תהיה שלנו. רק כאשר זה יוחלט אולי אפעל בנושא. אך גם אם אפעל בנושא,לא אוותר על עיסוקיי הנוכחיים ועל אהבותיי והנאותיי. אלא זה יהיה בזמן ובאופן שבו אראה לנכון. בכל אופן,כן ישנה אפשרות כזאת שבכל העיר העתיקה יונהג משטר בינלאומי. זה אחד מדרכי הפתרון שהוצעו. ואיך אני מקבלת זאת? קצת קשה.כי אני מאוד אוהבת את העיר העתיקה. אבל אני לא הולכת להפסיק את כל חיי ולעסוק בנושא. אלא אם וכאשר זה יוחלט אזי אפעל מעט זמן ובצורה שבה אראה לנכון. אבל בטוח שלא אפסיק או אפחית את יתר עיסוקיי אהבותיי והנאותיי בגלל זה. בכל אופן,קראתי ב-YNET על מה הם הקווים האדומים. וכתבו שם כמה דגובות התומכות במשטר בינלאומי בעיר העתיקה. דבר שלו אני מתנגדת ביותר. קראתי,היה קצת עצוב לקרוא זאת,אבל המשכתי הלאה בעיסוקיי השותפים. אותו דבר ביתר הפעמים שמזכירים זאת. לא הולכת כרגע או בכלל לעשות משהו בנושא. אלא ממשיכה את חיי המהנים. מתי אעסוק בנושא.מעט זמן,מתי שיוצא ולא באופן קבוע. כאשר אתפנה,ואני כרגע די עסוקה. וכאשר יקבע עתיד ירושלים ויהיה שלום. בכל אופן,כרגע מדובר על חלוקת העיר העתיקה ולא על משטר בינלאומי. אך כאשר יוחלט על משטר בילאומי בכל העיר העתיקה,דבר לו אני מתנגדת ביותר. אולי,ובאמת אולי.אולי אז אעשה משהו קטן בנושא.

בכל אופן

השנה אני מאוד עמוסה. יש לי לסיים את התואר,לימודי תעודה וכל זה עם עבודה ועוד תוספת בעבודה. ויש לי גם חיים אישיים וכו'. לא אקלקל את חיי -לא אפסיק ללמוד לעבוד ולעסוק ביתר עיסוקיי למען ירושלים. גם לא למען העיר העתיקה. מה שאעשה יהיה אך ורק מתי שאראה לנכון ומתי שיוצא לי. אך לא אקלקל את חיי בשביל זה.

וגם

לא אוותר על יתר הנאותיי ואהבותיי למען ירושלים. גם לא למען העיר העתיקה. כל מה שאעשה בנושא,יהיה אך ורק מתי שאראה לנכון ומתי שיצא לי לאחר כל עיסוקיי.

למעלה