יש!

Wolverchenus

New member
בלי לקלקל,

אבל בשביל להחזיר את הרווחים את צריכה להחזיר גם את מה שהיית מרוויחה אם לא היית צריכה להחזיר שזה אומר שהחזרת עכשיו 50%...

תראה

אילו הייתי כיום בגיל לאחר שירות והייתי נכנסת ללימודים כפי שלמדתי לאחר שעזבתי מוסדות על תיכוניים ואקדמיים דתיים. ויחד עם לימודי התעודה ששילבתי. אני מבטיחה לך שלא הייתי עובדת כמו שעבדתי כיום,אלא הייתי רק לומדת. והייתי מסיימת את התואר יותר מוקדם(נניח ב-4.5 שנים עם לימודי תעודה במקום ב-6) ואז יוצאת לעבודה. אך אז הייתי עובדת מעט ובשכר נמוך עד אשר הייתי צוברת ניסיון וכו'. ואילו את הניסיון התעסוקתי שלי צברתי עוד בזמן לימודיי באותם מוסדות. ואגב,למדתי לימודי תעודה שדורשים והרבה. כך שזה היה עוד בשילוב לימודים באוניברסיטה הפתוחה. ועוד עם עבודה והתפתחות בה בצורה טובה. לא הייתי עושה כל זאת אם מלכתחילה הייתי לומדת בפתוחה עם לימודי התעודה. אלא הייתי מקדישה את עצמי רק ללימודים.(בלי לזנוח כמובן את הריקוד וחיי האישיים) ואילו אני במהלך כל התואר עבדתי והתקדמתי יפה בעבודה. כמעט כל שנה קיבלתי תוספת בעבודה. בתחילה היה מעט ואז לקחתי יותר קורסים כדי לא להפסיד את הזמן. ובהמשך התפתחתי והתקדמתי בעבודה,מה שאומר גם יותר שעות עבודה כאשר הלימודים בפתוחה הותאמו לזה. לכן בחרתי מראש ללמוד באוניברסיטה הפתוחה.כדי שתהיה לי האפשרות הגדולה לעבוד ולהתפתח בעבודה כולל לימודי תעודה מתאימים.וכל זאת במקביל ללימודים האקדמיים. וכיום אני ממש בסיום התואר עם ניסיון תעסוקתי עשיר ומגוון,לימודי תעודה מעולים להתפתחות בעבודה ותואר. אז באמת שהחזרתי את כל ההפסדים שנגרמו לי.

../images/Emo51.gif

אגב,גם אם אלמד תואר שני. וכאמור,לעבודה שלי בהחלט מספיק מה שיש לי-תואר ראשון+לימודי תעודה מעולים. אך גם אם אלמד תואר שני זה בטוח יהיה עם עבודה בצורה טובה. אולי לא עם משרה ממש מלאה.אך בהחלט עם עבודה בצורה טובה. אז יקח לי יותר זמן לסיים.אז מה. אני לא מתכוונת להפסיק לעבוד בצורה טובה בשביל ללמוד תואר שני. אלא אם זה יהיה ,זה יהיה אך ורק עם עבודה בצורה טובה. כאמור לעבודה שלי בהחלט יש את כל ההשכלה וההתמחות הדרושים.

אגב

ישנם אנשים מאותם קיצוניים שהיו רוצים שאהיה מרצה וחוקרת באוניברסיטה. ועוד נשלחו אליי כל מיני קרנות מחקר ומלגות וכיוצ"ב. הבהרתי להם שזה לא המקצוע שרוצה. מכיוון שזה מקצוע קשה ומפרך שדורש המון שעות עבודה והקדשה. ואילו אני רוצה פנאי כדי לרקוד ולעשות את יתר חלומותיי. לא עזר כל זאת והמשיכו להשלח. הם פשוט ילמדו מניסיון. שאני פשוט לא הולכת לכיוון הזה בכלל.וחוץ מזה,אני בגיל מאוחר לקריירה אקדמית. (מסיימת תואר ראשון קצת לאחר גיל 35) אך אפילו אם היה אפשר או זה אפשרי,אני ממש לא בכיוון.כי אני רוקדת ומעוניינת להגשים את יתר חלומותיי. (כגון מוסיקה קלאסית,תולדות האמנות ועוד) ולי יש חלומות שמגשימה.כמובן שלא אוותר על חלומותיי.אז ויתרתי על קריירה אקדמית. ואני גאה ושמחה בכך שאני הולכת בעקבות חלומותיי.וחוץ מזה,יש דברים שאני הרבה יותר אוהבת לעשות מאשר לשבת באוניברסיטה ולחקור. ובחיי אעשה מה שאוהבת ונהנת. אולי פעם אעשה תואר שני,אך זה ממש לא יהיה בתחום אותו הציעו לי. אלא בתחומים שקרובים לאהבותיי וחלומותיי ולא נוגדים את השקפותיי.לעבודה שלי בהחלט מספיק מה שיש לי. תואר ראשון+לימודי תעודה מעולים+ניסיון תעסוקתי עשיר ומגוון.(במרבית שנות לימודיי לתואר שילבתי גם לימודי תעודה מעולים ועבודה התפתחות בה בצורה טובה.לכן לקח לי הרבה זמן לסיים-6 שנים). אני יודעת שאם אחליט על תואר שני,זה יהיה אך ורק בשילוב עבודה בצורה טובה.נגמר הזמן שהקדשתי רק ללימודים. אני מעל גיל 35 וצריכה לחשוב על עבודה והעתיד שזה אומר גם משפחה וילדים,אני לא ילדונת בת 20 שיכולה כל היום רק לשבת וללמוד. לכן גם תואר שני עתיד לקחת לי הרבה זמן.כמו שהתואר הראשון לקח לי 6 שנים בגלל שבמקביל למדתי לימודי תעודה שתורמים להתפתחות בעבודה ועבדתי וגם דאגתי לזמן כדי להתפתח אישית חברתית וזוגית,כאמור התחלתי את לימודיי קרוב לגיל 30-גיל שבו חושבים על עבודה והעתיד,ובכלל רציתי לכסות הפסדים ולהרוויח כסף,אמנם לא במשרה ממש מלאה(בגלל לימודי התעודה והתואר)אך עבדתי ועבדתי טוב. תואר שני אם יהיה, יהיה אך ורק עם משרה גדולה יותר ממה שעכשיו.לא מוכנה להפחית במשרה בגלל התואר השני. תואר ראשון ולימודי תעודה שזה הבסיס,עבדתי טוב אך לא במשרה ממש מלאה. כשיש לי את הבסיס ואף הרבה מעבר לו,אני כבר מתכוונת לעבוד במשרה מלאה.לכן תואר שני אם אעשה יקח יותר זמן. העדפתי בשנים האלו שלמדתי לתואר ראשון לעבוד ולהתפתח בעבודה שאוהבת ונהנת ממנה ושמאפשרת לי את הזמן לחלומותיי. רקדתי,הלכתי לקונצרטים למדתי קצת מוסיקה,התפתחתי אישית,חברתית וזוגית. אני ממש לא מצטערת על כך.להיפך אני שמחה שבניתי לי את התשתית להגשמת חלומותיי.אני יודעת שבכך שמשכתי את התואר יותר בגלל כל אלו אני כבר לא אהיה מרצה וחוקרת באוניברסיטה. ואני יודעת שבגלל שרוצה להמשיך לרקוד ולעסוק במוסיקה קלאסית ואמנות בנוסף וגם ללמוד שפות. אני יודעת שבגלל כל אלו ,גם אם נניח הייתי יותר צעירה או זה אפשרי גם בגילי קריירה אקדמית,אני יודעת שבגלל כל חלומותיי אלו של בלט,מוסיקה קלאסית ואמנות.אני מוותרת על קריירה אקדמית ותהיה מזהירה עד כמה שתהיה. אני מאוד שמחה וגאה שהלכתי ושהולכת בעקבות חלומותיי ואהבותיי. חיים רק פעם אחת ויש ליהנות מהם עד כמה שניתן.

טוב

המאבק מתחמם! על הציונות הדתית ואנאפוליס ב-YNET ואילו אני רק יושבת וצופה בעיניין מהצד. קדושת האדם קודמת אצלי לקדושת האדמה. בשביל פיסת אדמה,גם אם זו העיר העתיקה שבירושלים,לא אוותר על הדברים שאוהבת. בשביל פיסת אדמה לא אסבול. ובעוד מתחיל להיקבע עתידה של ירושלים,ובפרט עתידה של העיר העתיקה. אני לא עושה לכך דבר,אלא ממשיכה בחיי המהנים.

יש דברים אחרים

שאני מוכנה לוותר על נוחות בגללם. כגון עקרונותיי,עקרונות הדמוקרטיה-לזה אני מוכנה ללכת להפגנות. אך לא על פיסת אדמה.

קדושת האדם

בשביל פיסת אדמה לא שווה לוותר על האהבות. זה גם בא מתוך הסבל שעברתי בגלל אותם קיצוניים דתיים. אני לא אסבול בשביל פיסת אדמה. אך גם מתוך דבר מאוד בסיסי. החיים יותר יקרים מכל דבר אחר. יותר יקרים גם מהעיר העתיקה שבירושלים. יש שיר שאני מאוד אוהבת ושמעתי זאת הרבה היום. שיר לשלום. "אל תגידו יום יבוא-הביאו את היום" ובכך שאני לא עוסקת בנושא העיר העתיקה,אני מביאה את השלום. כי זה נושא הליבה העיקרי המונע שלום. שיהיה שלום ושלא יהרגו לנו יותר אנשים. בכל אופן,בגלל שקיצוניים מסויימים ניסו לחנך אותי לעזוב דברים שאוהבת,וכן ניסו לחנך אותי בניגוד לדרכי ולקבוע לי מה אעשה בחיים ומה לא אעשה בהם. לחנך אותי לקולקטיבזים וויתור על אהבותיו של הפרט למען הכלל. אני לא עוסקת בנושא העיר העתיקה. זכותי שלא לעסוק בזה,כמו שזכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי.לאהוב מה שאוהבת ולעסוק במה שעוסקת. כמו כן,מערך האינדבידואליזים-אני לא אוותר על חלומותיי ואהבותיי למען העיר העתיקה. אם וכאשר אחליט לעשות משהו בנושא,זה יהיה אולי,ורק אולי אם וכאשר יוחלט לוותר על כולה ולא רק על חלקים ממנה,ואם אעסוק בנושא זה יהיה אך ורק באופן ארעי,מעט זמן,מתי שיצא ומתי שאראה לנכון. לא אוותר על חלומותיי ואהבותיי למען זה. כמו כן,הזמן שנגזל לי באותם מוסדות על תיכוניים ודתיים מסויימים בא על חשבון הזמן שהוקצה לנושא העיר העתיקה.

עקב כך

עקב כך שקיצוניים מסויימים בציונות הדתית עשו עצמם כתומכים בעיסוקי בבבלט אך בפועל ניסו שלא אעסוק בזה,בפרט לאחר שידעו כמה אני אוהבת זאת וכמה נלחמתי לזה.וכן עקב זאת שניסו לחנך אותי בניגוד לדרכי-באתי למוסד לימודים על תיכוני דתי מסויים כדי ללמוד,לא כדי שמישהו ינסה לחנך אותי שם ועוד לעזוב דברים שאוהבת ובניגוד לדרכי. עקב כל זאת,כיום כשמדובר על חלוקת ירושלים ועתידה של העיר העתיקה ובפרט עתידו של הר הבית. אני לא אעשה דבר בנושא.למרות שאני בעד שהר הבית ישאר גם בידינו,אני לא אעשה דבר בנושא.כי זאת זכותי. כמו שזכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי ולעסוק במה שאוהבת(דבר שאותם קיצוניים התנגדו) כך גם זכותי שלא לעסוק בנושא הקשור להר הבית.וזכות זו קודמת לכל. קודם שיהיו פה בני אדם,אחר כך נדבר על הר הבית בידינו.

למעלה