יש תקווה לאנושות

mister bear

New member
יש תקווה לאנושות

מחקר חדש חושף: אמונה בדת הולכת ופוחתת בכל העולם. קיים קשר ישיר בין רמת הכנסה והשכלה לאמונה דתית- העניים והבורים מתפללים, העשירים עם הדיפלומות מסתדרים יפה מאד גם בלי הכנסייה המקומית. יהודים לא ישראלים הם הציבור הכי הלא דתי מבין הנסקרים.
http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1805074
ישראל לא השתתפה בסקר, וטוב שכך, אנחנו המדינה הסמי-מערבית היחידה שרק הולכת אחורה והופכת למשכילה פחות...

EFF8

New member
לסקר אין רגליים

כנראה שעורכי המחקר בדקו מקומות לפי התוצאה שרצו לקבל

ישנה התעוררות דתית באיסלם, בנצרות הקתולית והפרובוסלבית, וכן בבודהיזם

mister bear

New member
הקתוליות היא כנראה הדת הנסוגה ביותר

בספרד, בצרפת, באירלנד- הדור הצעיר מסרב להיכנס לכנסיות במדינות שתמיד היו הקתוליות האדוקות ביותר באירופה. לגבי הבודהיזם, תראה את סין לבדה ותחשב כמה מאות מיליוני מאמינים איבדה הדת הזו כשהחינוך האנטי-דתי הקומוניסטי השתרש, וזה תופס גם לגבי מונגוליה, וייטנאם, ולאוס הקומוניסיטיות ויפן האתאיסטית. איסלם זו באמת בעיה- רבים מדי בעולם המוסלמי השתכנעו שמצבם חרא לא בגלל הדת הכובלת אותם, אלא משום שאין מספיק דת...ממש כמו אצלנו. נשאר רק לקוות שהאופנה הזו תחלוף והמצרים יבינו במהרה ששלטון לפי חוקי השריעה זה גיהנום עלי אדמות.

EFF8

New member
ממש לא ספרנו

אכן באירופה הקתולית חלה נסיגה , אבל לעומת זאת בארצות דרום אמריקה אני חושב (רק חושב) שיש התקרבות לדת.
כמו כן בסין וברוסיה , לאחר נפילת הקומוניזם ברוסיה והפתיחות בסין, ישנם מיליוני אנשים שחוזרים לדת.

שלטון השריעה אינו הבעיה היחידה, ההסתה הדתית במסגדים גורמת להקצנה גם אם אין זה תואם את חוקי המדינה

אז אתה (רק חושב) שיש התקרבות לדת

אבל בכל זאת בטוח שהסקר של חברת גאלופ שיודעת משהו אחד או שניים על סטטיסטיקה חסר רגליים.

איך בדיוק אתה נוהג להגיע למסקנות?

EFF8

New member
רק חושב

מתוכן הסקר כפי שפורסם
57 מדינות 'שנבחרו' , לפי מה בדיוק בחרו ?
51000 שנשאלו, את מי בדיוק שאלו ?
ומדוע זה אינו צריך לעורר בי ספקות לגבי הסקר כולו

אני נוהג להגיע למסקנות כאשר אין בי חשש שהסקרים מגמתיים.

תן לי להבין

אתה קראת את הדו"ח המסכם של מכון גאלופ, ולא מצאת בו שום התייחסויות לשאלות האלה, או שפשוט שאלת את עצמך למה הם עשו מה שעשו, ומשלא קיבלת תשובה התחלת לחשוד בהם?

EFF8

New member
דו"ח

מודה ומתוודה לא קראתי את כל הסקר של גאלופ,
לא חפשתי תשובות לשאלות
עם זאת כאשר סקר על כל אוכלוסיית העולם נעשית במדגם כה קטן אינני נוטה לקבל את התוצאות כקדושות.
בנוסף כאשר הוא כולל רק חלק מהמדינות ולא חלק אחר
הדבר מעורר ספקות לגבי מסקנות הדו"ח

באופן די סימבולי

גלופ (האיש) הוא זה שהפריך את התפיסה לפיה מדגם גדול יותר הוא טוב יותר, בבחירות של 1936 בארה"ב הוא הצליח באמצעות מדגם של כ-50,000 איש להתקרב לתוצאה הנכונה הרבה יותר ממדגם אחר בגודל 2.4 מיליון (!) איש:
http://books.google.co.il/books?id=...nepage&q=גאלופ מדגם מספר קטן של אנשים&f=false

זו רק דוגמה לסיבה בגללה כדאי להפסיק לסמוך על תחושות בטן, ולבדוק באמת על מה מדובר, בייחוד בכל הקשור לסטטיסטיקה.
כנ"ל לגבי המדינות שנבחרו, עד שלא שמעת את ההסבר (שלדוגמה - יכול להיות שהוא פשוט - המדינות הגדולות ביותר או משהו כזה), פשוט מגוחך לנסות ולהסיק משהו מהבחירה שלהם.

EFF8

New member
מסקנות

זהו בדיוק ההיפך, אני אינני מסיק מסקנות אלא נמנע מהן.

עצם העובדה שהאיש הגיע לתוצאה הנכונה ואיש אחר לא הגיע עם מדגם גדול יותר הוא זה שגורם לי לפקפק בסקרים למיניהם.

וכיוון ששכחתי להתייחס למשפט השני

אוסיף כעת שאם כל מה שהסקת מהקטע שהפניתי אליו הוא שאיש אחד הגיע לתוצאה נכונה ואחר שהשתמש במדגם גדול יותר לא הצליח, פספסת בגדול את כל הפואנטה של הקטע הזה בספר. יש סיבה למה בעל המדגם הקטן הצליח, והיא זו שמסבירה למה הסיפור הזה מופיע בכל כך הרבה ספרי לימוד, בהקשר של הדרך הנכונה לבצע סקרים.

בהחלט יש מקום

למה שאתה כותב, הרי אם למשל, נעשה סקר במדינה כמו סין שהיא כיום אמנם פתוחה למער, אבל יש בה פיקוח הדוק
על כל מה שזז שם , ע"י השילטונות(כולל רדיפה שיטתית של מתנגדי משטר, הוצאות להורג סיטוניות ועוד)
איך ניתן לערוך שם סקר בכלל? נניח שהפוקדים בלוי פקיד הממשלה, מגיעים לביתו של סיני שמאמין בדת
שאינה לרוחו של השילטון (יש כמה דתות כאלה שנרדפות עד צוואר) האם האזרח גיד שהוא מאמין
או שיעדיף לרשום שהוא אתאיסט וירמוז גם שהוא חבר מפלגה נאמן?
או מדינה כמו עירק, נניח שאזרח הוא עלווי, אתה מצפה שהוא ירמוז דבר על דתו כשהוא חי בין מאות אלפי
מוסלמים שיעים בתקופה רגישה כזו או יעדיף לומר שהוא אתאיסט?
במדינות הללו ושכמותן, בהן אין לאזרח חופש ביטוי, וזכויות אדם הם חזון עתידני, אני מפקפק גם כן אם ניתן לקבל תמונה
רצינית

moshe010

New member
אם זה מדגם אקראי

מספיק אלף איש לא משנה גודל האוכלוסיה הנדגמת
(כמובן 50 אלף זה הרבה יותר טוב , וזה מגדיל את הוודאות או מקטין את טווח הטעות)

ואם זה לא מדגם אקראי לא יעזור אפילו 50 אחוז מהאוכלוסיה הנדגמת

משום מה התחושת בטן (שלי לפחות) מאוד תואמת במקרה הזה את המציאות,
אם נערבב סלט ירקות במכל ענק של אלף קוב, ונערבב אותו טוב
גם אם נוציא כוס אחד ונמדוד את היחס של כל ירק זה יתאים ליחס של הירק בכל המכל

אקראיות זה אנולוגיה של עירבוב

EFF8

New member
מדגם אקראי

מאחר ומדגם אקראי גם הוא תלוי באיזה מקום הוא נערך (האקראי של מאה שערים אינו תואם את האקראי של סן פרנסיסקו)
ערבוב סלט הירקות הוא יפה וטוב אבל אוכלוסיה דווקא לא מתערבבת בצורה אחידה.
ומאחר וכל הסקר הזה לא מעלה ולא מוריד מאומה בחיי היום יום ,
לפיכך אני אכן הולך לפי תחושת בטן שלי שהיא במקרה (רק במקרה) שונה משלך, וחושב אחרת מהדו"ח

ואיך אתה יודע אם זה מדגם אקראי?

מדגם אקראי מושלם הוא מושג תיאורטי שמוסכם עלינו שהוא בלתי ישים, ולכן כיום כולם עוסקים בשאלה כיצד לצמצם את ההטיות ככל האפשר, ולא מפנטזים על אקראיות אמיתית.
כיוון שכך, ההערה שלך נכונה אך ממש לא רלוונטית.

EFF8

New member
אכן כך

אבל הרי כל ה'שיחה' הזו היא פילוסופית ולא ממש רלוונטית לכלום (הרי מה זה משנה לי אישית אם התודעה הדתית מתגברת או נחלשת)

ולכן הדעות שלנו הן דעות שלנו בלבד, ואם הן משנות משהו הרי זה רק את ההרגשה האישית שלנו

moshe010

New member
מושלם אין

אבל אפשר לעשות קרוב למושלם, וכל עוד שאני לא יודע איך הם עשו את הסקר, אני לוקח אותו בערבון מוגבל

למעלה